Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
füles_ #15677 üzenetére
Gyorsba lemértem én is ezeken a beállításokon, gondolom az eredménnyel nem fogok meglepni senki...
Ráadásul DX12-ben olyan mikrolaggos, mint a ház(régen nem tapasztaltam ilyet), DX11-el vaj sima.
Min fps bugos, már úgy indul a teszt, hogy 13fps körül van mindig, amúgy kb annyi, mint a tesztben.
Tehát akkor 980Ti@1400Mhz(stock)
1080p minden maxon FXAADX11
Benchmark Results:
---- CPU ----
11229 frames
98.24fps Average
13.09fps Min
213.18fps Max
10.18ms Average
4.69ms Min
76.42ms MaxDX12
Benchmark Results:
---- CPU ----
8560 frames
74.90fps Average
13.38fps Min
127.90fps Max
13.35ms Average
7.82ms Min
74.74ms Max
---- GPU ----
8560 frames
77.14fps Average
12.85fps Min
122.73fps Max
12.96ms Average
8.15ms Min
77.84ms MaxMondom, kb egy szinten van a custom 980Ti a Fury X-szel, pár fps az eltérés, DX11-ben viszont csúnyán elveri.
-
füles_
őstag
válasz
füles_ #15655 üzenetére
Találtam egy friss Hitman PC performance tesztet
980Ti nincs benne csak TX
A Hawaii a viszonylag nagy fogyasztása ellenére még mindig eszméletlen jó csip.390/390X ár/teljesítményben verhetetlen -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
füles_ #15655 üzenetére
De van DX11-re, már a megjelenés óta. DX12-re meg ugye nem lehet profilt csinálni, mert ott nincs kernel driver.
Az új Hitman alatt a Glacier 2 tartalmaz egy ilyen rendszert: [link] - nem ugyanezt, de hasonlóan működik. Ez segíti a Radeont, mert ehhez a rendszerhez DX11 kiterjesztésekben multi-draw, DX12-ben pedig executeindirect kell. Az ilyen multi-draw rendszerek agresszív használata nem fekszik az Intelnek és az NV-nek. Nem is nagyon ajánlják, hogy túlmenj egy bizonyos limiten. Az Intel sehogy sem ajánlja, mert ők ezt emulálják.
-
daveoff
veterán
válasz
füles_ #15651 üzenetére
Ashesben, Hitmanben kb egy szint a Ti, meg a Fury, aztán ott a TR, na abban tényleg aláz az NV, ezekben van egyelőre értelmes bench, és valamennyire optimalizálva is vannak már. GoW-ot gondolom láttad hogy futott AMD-n megjelenéskor, annál is, és QB-nél is tisztán látszik, hogy nem a hardverekkel van a baj, a kép kicsit sem reális.
-
Loha
veterán
válasz
füles_ #15651 üzenetére
Ha megnézed azokat a grafikonokat amiket belinkeltél egy kicsit jobban, akkor láthatod, hogy szégyen ahogy a játék fut az összes VGA-n. Mondjuk ez nagyon valószínű, hogy nem a DX12 sara, hanem az UWP-é és a Windows Store-é. Videón 1080p-ben valszeg szemléletesebb, hogy hogyan fut a játék. Ja, és 1080p-nél kisebb felbontásban renderel az engine.
Tesztelők szerint is katasztrofálisan fut a játék PC-n. -
daveoff
veterán
válasz
füles_ #15638 üzenetére
Custom 980Ti, és Fury X nagyjából egy szinten van DX12-ben.
(#15636) Milka 78: Alázásról szerintem nem volt szó egyszer sem.
(#15633) huskydog17: Ezért írtam a napokban, hogy mindenki tapsol a DX12-nek, aztán lassan úgy néz ki a dolog, hogy fordítva sül el a dolog, és csak kártékony hatással van a PC-re ez az egész....
-
-
válasz
füles_ #15343 üzenetére
Már anno is voltak ilyen vélemények, hogy a Pascal is hasonló lehet mint a Maxwell, hisz egy architektúra fejlesztése évekbe telik, nem akkor kezdték el, amikor a DX12 már kész volt, vagy ez a low level api mizéria igazán beütött, sőt.
Meglepne ha nem tudna semmilyen async compute dolgot a kártya... de benne van ezis most még.
Akkor mindenki vesz majd Polarist oszt jónapot.
-
rocket
nagyúr
válasz
füles_ #15363 üzenetére
Az NV (tier1) es az Intel (tier3) nyomja majd a ROV-t DX12 alatt, amit az AMD jelenlegi GPU-i kozul egyik se tamogat.
Ha a Pascal nem hoz elorelepest Async Compute kapcsan, akkor nincs jovoje (leszamitva evente 2-3 AMD-s jatekot), senki nem fogja a piac ~80%-at figyelmen kivul hagyni.
Az ATi/AMD sokszor volt DX feature elonyben (anno az ATi a tesszellacioval azt a hypeot nyomta, mint most az AMD Async Computettal), de semmi komoly elorelepest nem tudtak elerni, pedig akkor meg a DVGA piac harmada feletti reszesedesuk volt, es nem a DVGA piac ~otode.
-
daveoff
veterán
válasz
füles_ #15343 üzenetére
Most megint az az időszak jön itt ph-n, hogy az amd isten kártyakkal dobbant a nyáron, az nv meg sehol nem lesz.....pont mint tavaly.
Meglátjuk, kívancsi vagyok idén mi sül ki ebből a nagy váltásból...
Véleményedet ne tarts magadban, azért van a fórum, hogy beszélgessünk...
-
rocket
nagyúr
válasz
füles_ #15004 üzenetére
PCGH "zsenialisan" allitja ossze a benchmark sceneket, most eppen egy divat bemutatot sikerult berakni, ahol setalgatnak a karakterrel, akcio nulla, es igyis alig van/lesz kartya ami tudja a 60+ FPS-t FHD-ben.
Most lehet szidni az AMD-t, hogy milyen magas gepigenyeket krealtak, DX12 kod meg lassabb, mint a DX11, ennyit a nagy elonyerol a DX12-nek
Kicsit tobb idot is tolthetnenek a benchmark scenek kivalasztassal, es hosszabb is lehetne, mert ennek igy nem sok ertelme van,10-15%-ot biztos esni fog az atlag FPS egy akcio dusabb jelenetnel, es akkor FHD-ben nagyabol marad 2 VGA ami kepes 60+ FPS-re.
-
Habugi
addikt
válasz
füles_ #15004 üzenetére
Ez még lehet ugyan olyan gikszer mint amit a GoW kiadója hozott össze a GCN 1.+ Radeonokkal, meglátjuk, idő kell még mire a játékpiac "normálisan" asszimilálja a DX12-es "helyzetet".
Ellenben ha a topic általános "morálját" tartom szem előtt csak annyit mondanék.., "Radeon lemaradás" ..
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
füles_ #14800 üzenetére
Mar jott is egy javitas ehhez: [link]
Nem az AMD-tol hanem a keszitoktol. Plusz igernek ujabb update-et amivel helyrehozzak az AMD kartyak borzalmas teljesitmenyet.
Elegge hulladek az egesz game ahogy olvasom a kommenteket, nem is csak AMD-n, hanem 970-980Ti mindenfele tulajok irjak veg nelkul a problemakat.
(#14802) gbors
Nem a stutter-re jott ez, hanem a grafikai hibakra. -
törölt tag
válasz
füles_ #14800 üzenetére
Ez már patchelve van, a teljesítménnyel nem emiatt van gond. A driver hol ami helyrerakja az asyncet ? Mert AO nélkül lehetne játszani, de olyan stutterfest mellett nem igazán.
Mondjuk az is érdekes, ha egy konzolról áthozott címhez HBAO+ kell, pedig pont itt kellett volna az AMD-nek előnyben lennie... -
Habugi
addikt
válasz
füles_ #14691 üzenetére
Nem mintha a 390-eseket nem lehetne OC-zni..
Egyébként én leszek az utolsó ezen a fórumon aki a 970et mosdatja de állítom ebben a DF tesztben valamit elszúrtak, nem egy jelenet van ahol kiveri az ember szemét hogy mintha nem azonos beállításokon teszteltek volna. Az elején pl. elmondják hogy babrálták az árnyékokat hogy mindkét kártyával meglegyen a fix 60FPS minimum...
Na és akkor vessetek egy pillantást erre:
Ugyan ez nagyban:
Érdemes a jobboldali szikla és a balos fák közötti részre figyelni árnyék ügyileg, közelebbiektől az egészen távoliakig..
Elképzelhető ugyan hogy más volt a nap állása a 390 esetében de kétlem hogy a DF ilyen amatőr hibát vétett volna egy összehasonlító tesztben..
Nekem ütvefúrózza a szemem hogy mennyivel magasabb beállításon vannak az árnyékok a 970 esetében, sokkal pofásabban fest.Kvázi addig babráltak a minimum 60 fenntartása érdekében, hogy magasabb részletességen "felejtődött" a 970.
-
daveoff
veterán
válasz
füles_ #14635 üzenetére
Na, hát ha Roy bácsi azt mondta, hogy az a kártya gyorsabb lesz, mint a 970, az attól még nem biztos, hogy úgy lesz. Max az AMD által beállított tesztekben. De legyen úgy, kíváncsi vagyok. Azért illene már egy ütős kártyát kihozni abban az árszegmensben.....is!
Más:
Tomb Raider játékfájlokban ez van írva:
DirectX 12 Enabling:
DirectX 12 allows the game to use new hardware features, which were introduced by the DirectX 12 Graphics API.
This will improve performance, especially for users with a lower-end CPU.Akkor mindössze ennyit tud a DX12?(jó ez is nagy dolog) Pont mint a Mantle....
-
-
törölt tag
válasz
füles_ #14576 üzenetére
Nekem a Rop limit gyanúsabb, mert itt csak High preseten mértek mégis csak 12%-kal gyorsabb a Fury X mint a 390X.
Szerk.: Bár lehet, hogy VRAM limit (is) van mert most futtattam egyet és még high preseten is elég magas (D3D Dedicated 4023 MB max, dynamic 2700 MB max) a VRAM használat 4k VSR mellett.
-
-
törölt tag
válasz
füles_ #14309 üzenetére
Raja Koduri cuki "on gémorsz"
-
daveoff
veterán
válasz
füles_ #14307 üzenetére
a gyerek csak találgat, összeollózta a sok infót(pletykát) a netről, amit eddig is tudtunk, aztán hozzátette a saját gondolatait. az akcentusa viszont nem kicsit idegesítő...
jah végül is, aki nem követi a dolgokat, annak jó kis összefoglaló, de azért kb pletyka az egész, szinte semmi hivatalos infó nincs benne...
-
nonsen5e
veterán
válasz
füles_ #13924 üzenetére
Azért az nem semmi, hogy a 280X (olyan driver support mellett mint amilyen) a 780 Ti nyakán mennyire ott van, a 7970 meg, hogy otthagyja a régi ellenfelét, a GTX 680-at.
Ezek az eredmények meg annak ellenére, hogy a Division is tele van dobva GameWorks effektekkel és NV cím. -
-
TTomax
félisten
válasz
füles_ #13526 üzenetére
Az a gond,hogy ismét kiragadsz egy részletet és arra alapozol egy jó storyt,hogy saját magad igazold.Gondolom ezt a tesztet már észre sem vetted ugyanazon az oldalon...
Determination of the fastest and most optimal solutions in 2015
Below, we have a list of games on the basis of which to build our conclusions:
Dying Light test GPU 2015
Battlefield: Hardline test GPU 2015
Grand Theft Auto V test GPU 2015
Project CARS test GPU 2015
The Witcher 3: Wild Hunt test GPU 2015
Batman Arkham Knight test GPU 2015
Mad Max test GPU 2015
Metal Gear Solid V The Phantom Pain Test GPU 2015
Call of Duty Black Ops III test GPU 2015
Fallout 4 test GPU 2015
STAR WARS Battlefront test GPU 2015
Assassin's Creed Syndicate test GPU 2015
Just Cause 3 is a test in 2015 GPUEnnyit erről...
Nem kell itt mellébeszélni,hogy miről lehet jót és rosszat mondani erről szó sem volt,viszont a ferdítés vagy csúsztatás nevetséges és gyerekes. Főleg abban a kárörvendő stílusban ahogy előadtad,nem nem vagyok se dühös sem ideges,egyszerűen ilyen nyers a stílusom,de az biztos hogy engem még soha nem láttál szakmai topicban "kárörvendeni",hogy milyen rosszul járt aki Nanot vett és pár hét alatt 150dolcsit bukott,vagy milyen rosszul járt aki a Crimsont feltelpitette vagy mit tudom én.A vásárlásaimat sem igazolni jövök ide,hogy milyen jól jártam...
-
törölt tag
válasz
füles_ #13526 üzenetére
Ez egy picit olyan mint a Foci VB hogyha két számodra érdektelen csapat meccsét nézed mindig az esélytelenebbnek drukkolsz és ha nyer akkor hatalmas ovácio van
És a nagyobb csapat elkezdi magyarázni hogy azért mert nedves volt a torolkozo meg tegnap tésztát ettek és hasonlok
Pedig nem
a valoság egy nagyon sokrétu dolog egyik tesztben ez a gyorsabb a másikban az és sok mindentol fugg
De ilyenkor nem szabad a másikra haragudni az is a valoság része
És mi lesz itt ha végre bejon a Direct x 12 hajjajjj -
TTomax
félisten
válasz
füles_ #13503 üzenetére
A szépséghibája,hogy amikor a Titan ezer dolcsi volt akkor a 280X még papíron sem létezett,mert akkoriban a 7970 volt a menő,majdnem egy év van a két kártya között.Csúsztatni azt nagyon megy...de várj ez nekem is megy... nézzük csak... hm... az milyen jól vásárolt aki 950et 150dolcsiért vett és gyalázza a 280X-et...A Titanról nem is beszélve...
-
Venyera7
senior tag
válasz
füles_ #13498 üzenetére
Valami Nvidia driver próbléma lehet vagy az Amd csinált valamit jól
Ez érdekes -
-
huskydog17
addikt
válasz
füles_ #13142 üzenetére
"Folgende Treiber kamen für die Tests zum Einsatz:
alle NVIDIA-Grafikkarten: GeForce 355.82
alle AMD-Grafikkarten: Catalyst 15.7.1"WTF? Miért fél éves driverekkel tesztelnek VGA-t?
#13143 daveoff: Itt a leírás, hogy pontosan hogyan zajlott a tesztelés. Bár azt nem árt figyelembe venni, hogy a driverek nagyon régiek (teszt szempontból), így valószínűleg azok még nincsenek felkészítve a Dirt Rally 1.0 verzióra, legalábbis ez a tippem. Valószínűleg nálad más driver verzió más beállítások és más tesztpálya volt, így nem isl ehet összehasonlítani az eredményeket.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
füles_ #13142 üzenetére
Kellene egy újabb driver, mert a DiRT Rally végleges kódja sokat változott az Early Accesshez képest. És az új drivert úgy értem, hogy az NV-nél még nem jelent meg olyan driver, amely megjeleníti az összes objektumot. Szóval ott még várni kell egy januári frissítésre. Ilyen formában ez a játék még nem jó tesztre, mert a végleges kód az eddigi optimalizálást elkaszálta.
(#13141) daveoff: Leírtam már régebben, hogy az AMD partnere a Nixxes, illetve a Square Enixnek az EIDOS csoportja. Ők is csak azért, mert nem hajlandók az NV-vel dolgozni. A Rise of the Tomb Raider nem kapcsolódik az EIDOS csoporthoz, vagy a Nixxeshez. A Microsoft technikai csoportja segített összerakni. Gyártói szerződést ők nem kötöttek, mert több régióban is a Microsofté a kiadás joga, de ha a gyártók megveszik megfelelően magas áron, akkor nyilván adnak kulcsokat. Az AMD-nek ez egy Star Wars Battlefront után nem ideális, mert az EA is olyan, hogy dömpingárat nem szokásuk biztosítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Viccrovat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gerner1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest