Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Egon #16094 üzenetére

En voltam mindket vegen a dolognak, 40k gepet nyilvantartani, adatbazist vezetni roluk, menedzselni a szervizelest, szallitgatni oket, amikor egesz szinteket koltoztetenk at a varos egyik vegebol a masikba (ami nekem jo mert tulora, a cegnek kiadas) es sorolhatnam. Ehelyett van egy kozponti rendszerem, amire a felhasznalo kapcsolodik egy "thin client"-en keresztul a tobbi meg a szervereken fut, akkor ha az OS osszeomlik nem fogom a gepet elvinni ujraimage-olni, feltenni a szoftvereket/update-ket (ez mind sok sok ora amit ki kell fizetni = koltseg) aztan visszavinni es a usernek ujra mindent egyesevel beallitgatni, mert ha az ikonka nincs az asztalon vagy rossz helyen van akkor mar nyit egy hibajegyet es megy a hiszti hogy nem tud dolgozni :U Ehelyett adok neki egy masik VM-et (par kattintas a rendszerben es olyan 1p ha mindenhova be kell lepegetni/jelszavakat potyogni) a beallitasai es a dokumentumok/egyeni beallitasok lejonnek a szerverrol es ugy 5 perc alatt ujra tud dolgozni. Nincs hardver koltseg. Koltozeskor meg akarhonnan belep a felhasznalo nevevel/jelszavaval es ugyanonnan fojtatja ahol elkezdte.

Az atallas erre a rendszerre egy nagyobb egyszeri koltseg, jo tervezessel es kivitelezessel, utana rengeteget lehet vele sporolni.

Amig nem lattam mind a ket vegerol ezt a rendszert en sem ertettem, most viszont... En 20k geppel mar nem szivatnam magam, inkabb par szervervas, a csapat egy reszet atkepeznem akinek van affinitasa a dologhoz azt hadd szoljon.

A PC Gaming meg nem haldoklik, bar a mellekelt abran az van irva hogy PC Screen, nem az hogy PC, akar streamelhetem is ahogy az NVidia tervezte korabban, normalis internet sebesseg mellett es kis latency-vel lehet jo, de meg nem tartunk ott. Ott is egy kis "vevo egyseged" lenne, amire rakapcsolod a periferiaidat, a tobbit meg kiszamolja a Cloud, ugyanez a technika lenyegeben. Majd olyan 5 ev mulva kb.

Mondjuk az a kep akkor lenne igazan hasznalhato ha az elmult 15 ev statisztikai is ott lennenek, akkor latnank a trendet is. :U

Új hozzászólás Aktív témák