Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
En voltam mindket vegen a dolognak, 40k gepet nyilvantartani, adatbazist vezetni roluk, menedzselni a szervizelest, szallitgatni oket, amikor egesz szinteket koltoztetenk at a varos egyik vegebol a masikba (ami nekem jo mert tulora, a cegnek kiadas) es sorolhatnam. Ehelyett van egy kozponti rendszerem, amire a felhasznalo kapcsolodik egy "thin client"-en keresztul a tobbi meg a szervereken fut, akkor ha az OS osszeomlik nem fogom a gepet elvinni ujraimage-olni, feltenni a szoftvereket/update-ket (ez mind sok sok ora amit ki kell fizetni = koltseg) aztan visszavinni es a usernek ujra mindent egyesevel beallitgatni, mert ha az ikonka nincs az asztalon vagy rossz helyen van akkor mar nyit egy hibajegyet es megy a hiszti hogy nem tud dolgozni
Ehelyett adok neki egy masik VM-et (par kattintas a rendszerben es olyan 1p ha mindenhova be kell lepegetni/jelszavakat potyogni) a beallitasai es a dokumentumok/egyeni beallitasok lejonnek a szerverrol es ugy 5 perc alatt ujra tud dolgozni. Nincs hardver koltseg. Koltozeskor meg akarhonnan belep a felhasznalo nevevel/jelszavaval es ugyanonnan fojtatja ahol elkezdte.
Az atallas erre a rendszerre egy nagyobb egyszeri koltseg, jo tervezessel es kivitelezessel, utana rengeteget lehet vele sporolni.
Amig nem lattam mind a ket vegerol ezt a rendszert en sem ertettem, most viszont... En 20k geppel mar nem szivatnam magam, inkabb par szervervas, a csapat egy reszet atkepeznem akinek van affinitasa a dologhoz azt hadd szoljon.
A PC Gaming meg nem haldoklik, bar a mellekelt abran az van irva hogy PC Screen, nem az hogy PC, akar streamelhetem is ahogy az NVidia tervezte korabban, normalis internet sebesseg mellett es kis latency-vel lehet jo, de meg nem tartunk ott. Ott is egy kis "vevo egyseged" lenne, amire rakapcsolod a periferiaidat, a tobbit meg kiszamolja a Cloud, ugyanez a technika lenyegeben. Majd olyan 5 ev mulva kb.
Mondjuk az a kep akkor lenne igazan hasznalhato ha az elmult 15 ev statisztikai is ott lennenek, akkor latnank a trendet is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Subaru topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest