Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz Abu85 #35620 üzenetére

Tömeggyártás: én is ezért írtam, hogy kis mennyiség.

Blokklánc: a lényeg, h szerintem ah új szériát eleinte biztosan az nvidia szeretné szerintem kiszolgálni. A keresletben megjelenhet persze bányászat vagy más blokklánc is igény is, de a lényeg, hogy ezt az nvidia áruháza.bonyolítsa, és a gyártópartnerek felé, a piacra pedig marad addig a pascal. Szerintem. Lehet, hogy ennek eredménye nem az lesz, hogy a pascalt bányászok veszik, hanem ponthogy a pascal felé csökkenő kereslet miatt eső árak miatt a játékosok.

Ha a crypzopénzen kívüli blokklánc piac ilyen mértékben bizalmatlan a gpukkal kapcsolatban, hogy Threadrippert vesznek, esetleg nem pont ez lenne egy kiugrási lehetőség az egész apu, hsa, gpgpu koncepciónak? Persze világos, hogy szoftver kérdése.

A semicustom - AMD viszonylatban az egy év lemaradás ugye azért nem számít valami sokat, mert hát láthattuk, hogy a vegában Bemutatott újítások nem vitték sokkal előrébb az architektúrát és a ráépülő terméket a polarishoz képest. Én azért meglepődnék, ha az AMD tényleges vega architektúrára építette mobil chippel komolyan oda tudna verni a kabylakegben található kvázi-Vega-polarisplus verziónak. (Azonos felépítést és gyártástechnológiát feltételezve)

Viszont na az intelnél is készül a hbcc, akkor az is kezd világossá válni, hogy mi értelme van a sodimm 3d xpointnak: a lapka mellé szerelt hbm lesz a cache, a dimm foglalatba pedig gyors dram helyett (mellett?) rakható lassabb , de jóval nagyobb kapacitást biztosító 3dxpoint. Így közel azonos teljesítmény mellett jóval nagyobb memória kapacitás érhető el szerverekben.

A vega12 ezek szerint olyan kicsi, hogy nem érdemes tokozni? Ez érdekes. Mi szükség van rá az apuk mellett, ha egyébként azokkal lenne pariban?
    Ha az amdnek is lesz kabylakeg jellegű terméke és az Apu lesz, akkor feltételezem az csak jövőre 7nm-en fog érkezni. (Pedig egyébként szép dobás lenne előhúzni a kalapból egy 8 magos aput 28CU-val, de ez az am4 foglalatba nem, csak a TR4 foglalatba férne bele és túl nagy is lenne a maga 400-450mm2 lapkaméretével, és olyan nagy piaca se lenne, hacsaknem az előbb említett blokklánc)

Azt lehet tudni, hogy a Vega20 vagy a Vega12 tart-e előrébb?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák