Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Everest / AIDA64 topik
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz nyul105 #38446 üzenetére
Ok, fátylat rá. Viszont van még egy ilyen poszt is. Illetve a 1.2.0.7. AGESA támogatja az 5xxx ryzeneket, ha jól emlékszem. Ez egy elég új dolog, pár hét vagy nap múlva már lesznek bejegyzések a neten a felhasználóktól, és akkor majd jobban lehet látni, hogy hogyan működik a dolog. Addig nem ér rá, vagy gyorsan kellene infó?
hokuszpk: "nem postolt a postolonak" - ez jó.
Igazad lehet, ennyire nem ástam bele magam. De tegnap keresés közben azt is olvastam valahol, hogy a 1207-es AGESA már tartalmaz optimalizációt a 5800X3D-re is, persze nem biztos, hogy 300 az lapokhoz. Amúgy magam is elgondolkodtam rajta, hogy a 3600-ot le lehetne cserélni egy 5600-ra, de az ismert problémák miatt egyelőre félretettem a dolgot. Majd egy biost akarok frissíteni, és utána megnézni, hogy mi a helyzet, csak már jönne ki a 370-re is a 1027-et tartalmazó verzió.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
-
hokuszpk
nagyúr
-
nyul105
senior tag
válasz aginor #38443 üzenetére
nem tartott sokáig, viszont a kérdésre nem válaszoltál.
tudok olvasni, 10et ír a honlapon, ellenben úgy értelmezem ezt a kommented picit lekezelő stílusban írtad, amit nem érzek jogosnak.“az olvastatok róla valamit” nyilván nem a honlapon található descriptionre utalt, de igazad van, szó szerint a “valamit” az tényleg bármi lehet.
ennek mi köze a témához? ennyi erővel írhattál volna intelről is vagy pandamacikról:
“Ryzen 5 5600x cpu after using the 7A32v1Q2 (beta) bios”?
szóval a kérdés pontosítva: olvastatok róla valamit a honlapon találhatóakon túl? a többi kérdés marad.[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz nyul105 #38442 üzenetére
Nem tartott különösebben sokáig megkeresni, 05.10-én jött ki:
Description:- Update to AGESA ComboAm4v2PI 1.2.0.7.
- Improve the intermittent performance stuttering issue.
- Change the default setting of Secure Boot.Redditten ezt írták:
"I currently have a B350 Tomahawk and just installed the Ryzen 5 5600x cpu after using the 7A32v1Q2 (beta) bios and just wanted to say that it works, but three of the 5 USB ports on the back do not work. I did not expect them to work and am not really trying to get them to work. I just wanted to point out that if you are like me and saw the nice deal on the Ryzen 5 5600x for $230 and wanted to grab it: the b350 Tomahawk may be used a placeholder until you upgrade your motherboard."
Meg ezt is:
"Important note: 7A34v1OU(Beta version) does NOT work and will not post."[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
nyul105
senior tag
haliho msi tomahawk b350 tulajok,
7A34v1Q4(Beta version)
próbálta már valaki vagy olvastatok valamit róla már? 5600/5600x/5800x3d megy -e? nem tudom mikor jött ki, de nem rég, múlt héten még nem volt.ryzen 3600ról váltanék 5600/5600xre, ha megy vele és nem stutterel és mennek az alaplapi usb3-ak.
: O -
tibcsi0407
félisten
válasz blue eyes #38435 üzenetére
Ez kell Neked.
Eből exportálod az xml fájlt, amit beolvasol a DRAM Calc-ba.
Nem minden esetben pontos.utdetailing.hu
-
blue eyes
tag
Érdekelne melyik az a program amelyikkel kilehet olvasni az adatok a mámoriból , meg melyik a ryzen memória kalkulátor program?
-
törölt tag
Végre, emberek megírják, hogy mi a foglalkozásuk, milyen munkaszoftverrel használják a gépet és a tapasztalataikat is röviden leírják.
Engem SolidWorks-szel kínoztak, de megbetegedtem aztán jött a Covid is és megszakadt a tanfolyam. Ezeknek a cuccoknak ( CAD és hasonszőrei) pörgős mag(ok) és sok ram kell, egyébként meg megette őket a fene.
-
tibcsi0407
félisten
válasz fckdup01 #38431 üzenetére
Gépészeknél a Revit jobb, én statikus vagyok, acélszerkezeteket tervezek kizárólag. Mondjuk már a clash checket én egy ideje nem használom.
Nálunk jellemzően sem a gépészek, sem az építészek nem hajlandóak BIM-ben dolgozni, pedig Norvégiában már 12 éve is úgy csináltunk mindent...
A Tekla 15 000 Euro + ÁFA, de már örök licenszet az új ügyfelek nem is vehetnek, hála az amerikai tulajdonosnak (Trimble..). Az éves követési díj 3300 Euro + ÁFA, cserébe alig kapunk újítást és legalább 1-2 magot használ ki a program összesen.
Végül azért is váltottam Alder Lake-re, mert CAD programok alatt brutális az előnye. Csöves program egy vagyonért még normális párhuzamosítást sem kapott, így a legjobbat kell kihozni a helyzetből.
Microval dolgoztam egy időben a régi munkahelyemen, nekem egy kínszenvedés volt a használata a Tekla után. Tengeri emeléseket terveztünk olajfúró platformokra, ott szinte mindenki Microstation-t használ. Meg Navisworks-ben pakolják össze a dolgokat.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
fckdup01
tag
válasz tibcsi0407 #38430 üzenetére
en epuletgepesz mernok vagyok, revit az isten az utkozesvizsgalat miatt, meg igazabol kivalt vagy 5 masik szoftvert microstation vagy magiccad lenne meg jo, de az araik eleg huzosak
-
hokuszpk
nagyúr
válasz fckdup01 #38425 üzenetére
nekem ugytunik, ez a proci nagyon rendbenvan, ha gondolod tolhatod picit az orajelet, talan 150-200 Mhz is bennevan, de azert latvanyos javulasra ne szamits, ez ~5% , prociigenyesebb jatekok minfpse fogja szeretni, de az is max. 2-3 fps plusz lehet.
* 1.087V soc szerintem magas, ott biztos lehet picit visszavenni, elsokorben azzal matekolj picit.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
fckdup01
tag
válasz tibcsi0407 #38424 üzenetére
-
fckdup01
tag
válasz tibcsi0407 #38422 üzenetére
az OCCT-ben van valami spec beallitas amivel futtatni kell a tesztet?
-
fckdup01
tag
válasz tibcsi0407 #38420 üzenetére
Nem valtoztattam az alapbeallitasokon, szoval small kell legyen.
-
tibcsi0407
félisten
-
aginor
veterán
válasz tibcsi0407 #38414 üzenetére
Megpróbáltam mindkettőtök javaslatát, és hááát, nem.
A 4Ghz-et nem sikerült még magasabb fesszel sem átlépni (stabilan). Úgy látszik, hogy a jelen helyzetben a 3900 a teteje (talán 3950). Most vagy marad a PBO és legalacsonyabb fesz (ez vélhetően 1,25v lesz, talán picit alatta), vagy elindulni valamerre és kideríteni, hogy mi a vihar van. Ez utóbbi fényében hétvégén frissítek egy bios-t azét, mert ott is lehetnek gondok, bár jó lett volna, ha addig megérkezett volna az új, de már mindegy..
Ram tuning egy másik irány, amerre el elehet indulni. Egyszer már próbáltam, akkor mindössze 3400mhz-ig jutottam (ha valóban gyenge példány a proc, akkor az imc lehet erre a válasz). RAM tuningban mire kell kiemelten figyelni? Időzítéseket, feszültséget első körben nem állítanék, szeretném látni, hogy így mit tud.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
tibcsi0407
félisten
válasz aginor #38408 üzenetére
Ha nem bootol be, akkor megpróbálhatsz adni Neki + offsetet is.
Nem kizárt, hogy a load line calibration túl alacsony a procinak, ha OC is van. Valamint az SoC feszültségén is csökkents, elég neki 1.05Volt 1 Voltos VDDG mellett (VDDG_IO lehet 1V, VDDG_CCD 0.95).
Érdemes így is megpróbálni.utdetailing.hu
-
aginor
veterán
Nem. Mint látod, a PPT mindenhol ki volt kapcsolva, ahogy a PBO is. Egy kivétel volt, a 0-dik eset, ahol bekapcsolva felejtettem (direkt nem is szerepelt a felsorolásban). Ott inkább az volt a fura nekem, hogy a PBO ettől még működött, hiába lőttem le bios-ban.
A fix fesz és offsetnek valóban nem lenne sok értelme, de amúgy az offset is csak egy esetben játszott, hogy lássam, így stabilabb/pontosabb értékeket kapok-e.hokuszpk: ez X370-es lap. 5. eset: köszi, ezt este megnézem (ahogy az avx-et is). Mit kellene amúgy tapasztalni?
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
hokuszpk
nagyúr
válasz aginor #38408 üzenetére
0. eset : ha a pbot kikapcsolod, akkor azzal a lendulettel a ppt allitast is ; cTDP limitet lehet allitani, bar a B550 biosokat nemvágom, mert idokozben BioStar lettem
1. eset : fix feszen mit vagy inkabb miert offsetelsz ? szamold ki mennyi ofsettel, oszt allitsd oda direktbenarragondoltam, hogy a prime avx(2)-val/vel futott vagy sem ? az inditas elott lehet tiltani.
5 eset : szorzo 40, fesz : 1.2750 ; soc : 1.0125 - 1.05 között ; ram xmp ; cldo_vddp : 1.025 ; cpu es soc llc 4
csak kivancsisagbol, igy mitortenik ?[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Alpi.
addikt
-
aginor
veterán
válasz tibcsi0407 #38406 üzenetére
Tegnap még nem adtam fel, próbálkoztam tovább, és ez az MSI bios egy csoda, vagy van valami rejtett összefüggés, amit még nem értek. PBO ki, ppt:95w, fesz auto, ram: xmp. Eredmény: Prime alatt a processzor bost-olt 3900Mhz-ra. Ez a PPT miatt volt?
Valamint játszottam még kicsit PBO nélkül is:
1. eset: PBO ki, PPT ki, szorzó 39, fesz: 1,25 amd overcock offset, offset -50mV, ram: xmp. Eredmény: majd két óra teszt pipa
2. eset: PBO ki, PPT ki, szorzó 41, fesz: 1,25 amd overcock offset, offset nincs (valós fesz 1,25v), ram: xmp. Eredmény: Win nem tölt be
3. eset: PBO ki, PPT ki, szorzó 40, fesz: 1,25 amd overcock offset, offset nincs (valós fesz 1,25v), ram: xmp. Eredmény: Win nem tölt be
4. eset: PBO ki, PPT ki, szorzó 40, fesz: 1,30 amd overcock offset, offset nincs (valós fesz 1,3v), ram: xmp. Eredmény: win fut, de Prime 8. szál rendszeresen eldobja magáthokuszpk: AVX-et engedélyezni kell valahol? Bios-ban nézzem meg? A SOC-ot már én is kérdezni akartam, mert lehet, hogy az fogja meg nálam a dolgokat. Még az 1600-nál tapasztaltam azt, hogy az alacsonyabb -de még stabil- soc fesz magasabb magórajelet eredményezett, lehet itt is bejátszik ez. Mennyivel lehet érdemes próbálkozni? 0.95?
-
aginor
veterán
válasz tibcsi0407 #38401 üzenetére
PBO be (+400Mhz, PPT 95W), szorzó auto, fesz auto, ram: XMP. Prime 12 szálon + szőröskocka 10 perc után:
-
F e Z o
veterán
válasz tibcsi0407 #38395 üzenetére
3.3 V-ot már rég nem használ semmi.... Fő alkatrészek 12V-ot kajálnak...
H2O über alles!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- SSD kibeszélő
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Politika
- Androidos tablet topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Everest / AIDA64 topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Jövedelem
- További aktív témák...
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest