Hirdetés
- Op3n Dott tablet mélyvíz
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Színes-szagos Radeont kotyvasztott a Yeston
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
MSRP-ben már benne van a bolti haszon, a mostani dollárral kár számolni, mert árazásnál általában 1-1 be váltják az euróval. Sőt, sok esetben az amerikai cégek az "árfolyamkockázat" miatt még rádobnak egy kicsit. Angoloknál is sok cég 1 usd = 1 eur = 1 font árazással működik.
-
Duddi
aktív tag
válasz
makkmarce #39 üzenetére
Sose ment a nemzetközi átváltás. Ha az alapár 599$, a dollár 367,03 forint amikor ezt írom és a magyar VAT 27% akkor az úgy 599*1,27*367,03=279210 forint lenne.
Erre rájön ugye a bolti haszon. és tényleg közel a 300.
650$ = 302983,3 109%
700$ = 326289,7 117%
750$ = 349596,1 125%
800$ = 372902,5 134%
Ráverés még a skalpolók előtt. Ez a német oldal pl a legolcsóbb xrx darabot. 769 ueróért azaz kb 840$ áron adja. és ez a bolt. Ja igen nem alap modell. De olyan ebben a generációban nem is volt.2000 ből pont nem találtam semmit. de itt van 2005 a 7800GT "120 000 forint körül"
A nettó átlagkereset 76 020 fizikai és 134 574 szellemi munkások esetében 2005 ben 25. oldal a minimálbér valóban kevesebb volt 57 000 forint.
A minimálbéren élő fizikai munkásnak valóban 2,105 havi fizetés volt, Az átlag fizikai munkásnak 1,578 hónap és egy átlag szellemi munkásnak 0,891 havi.
És mivel a PH cikk a 7800gt -t a 6800 Ultrához hasonlította itt egy passmark pontszám.Ma se a minimálbéresek vesznek ilyen alkatrészeket, ezt megértem és nem ez a baj. Hanem hogy a borsos áráért a relatív teljesítmény növekedés az smafu.
-
makkmarce
őstag
allegro, lengyelorszag. Nincs készlethiány, csak dolgoznak a scalperek, tele a hw apro hirdetéssel.
Az XT MSRP ára (tehát a belépős fapad) 600 USD, ez amerikai ár, tehát nettó. 400-al számolhatunk, az 600*400=240k, erre jön a magyar világbajnok áfa: 304k. Tehát ez lenne az ultraminimum ár, de ugye szinte mind OC, csodaventi, RGB led, szóval 350k körül teljesen reális az ár, csinosabb darabokért a 400 is határeset az XT-nek. Ami rémisztő, hogy az usa-ban is 1200 USD körül adják a komolyabb kártyákat, az meg már az 500k-s kategória. Mivel a 9070 nagyon közel árazták az XT-hez, szerintem ez is emeli kicsit az árat. -
Duddi
aktív tag
válasz
makkmarce #36 üzenetére
Honnan rendelted? a hazai boltok amiket néztem mind készlet hiánnyal küzdenek.
Nem lett rossz de az MSRP ennél is csak 1 hétig 1 szállítmány erejéig tartott. Amit azóta világpiaci viszonylatban kapni lehet úgy tudom 24-47% felárral dolgozik. 599 + 27% VAT = 761 dollár az olyan 279100 kemény magyar valuta ehhez képest a sima 9070 340000 forint felett van. De csak hogy ne beszéljek sok hülyeséget németországban se lehet XT modellt kapni 800 euró alatt 320-340 k a többség. Egy felső közép kategóriás kártyának ezt az árat magasnak érzem.
Valóban olcsóbb mint a zöld opció Ők ugyan azon a gyártósoron csinálják az 5000 res szériát amin korábban a 4000 rest. Így még véletlenül sem lesz olyan, hogy az előző generáció ára lemegy és véletlenül konkurenciát jelentene a 3% al gyorsabb "új" generációnak.Hiányoznak a korai 2000 res évek. Akkor se volt olcsó de legalább volt mögötte teljesítmény. a 80 verte az előző 90 es kártyát a 70 a 80 ast és így tovább. Most a 70 a 70 alig veri és van 70 ti super és még ki tudja mi.
-
makkmarce
őstag
én meg vagyok elégedve az új 9070 xt-vel, asszonynak már ketyeg a gépében, nekem köv hét elején érkezik. 400 alatt megkapni, az nincs 1 havi átlagfizetés
Ami inkább rémisztő az az nvidia árak, 650-ért 5070ti?(most nézem, már lement 500-ra) na ott tényleg elgurult a bogyó, de amíg van alternatíva zöld és piros oldalon is, addig hiába próbálkoznak. Ami horror, azok az amerikai árak, ott is úgy pörög a scalper piac, mintha nem lenne holnap. Itthon is rányomok egyre a boltban, aztán felhívnak, hogy ja még sincs, és közben itt látom azt a kártyát +40k-ért fent 10 percel később, és ez nem az első eset. A scalperek egymástól is veszik és rakják ki +20-30k-ért.. kabaré.
-
Duddi
aktív tag
#31 makkmarce, #32 Pkc83
Zseniális!
És tudod miért?
Mert pont ezt a kiégett procit és alaplapot megvette a Redit lovagtól a Gamer's nexus és 2 HÓNAPJA felrakott egy videót amiben elemzi a hiba okát.
A videó ebben a videóban szó szerint mikroszkóp alatt vizsgálják meg a hiba lehetséges okait.
És amit találtak megdöbbentő! Rosszul lett berakva a proci... Nem volt pont a foglaltban amikor rá lett hajtva a leszorító, annyira nem, hogy a foglalat műanyagját is eldeformálta.Szóval felhasználói hiba. És részben gyártói, hogy a foglalat ilyet megenged.
Ez nem Videoton Color Star TV nem robban fel csak úgy.Az igazán gazdag az az hogy képes voltál ide bemásolni ezt a csodálatos propaganda képet pedig neked is tudnod kell az igazságot. És szerintem Trailblazer is ezen az egy hibás procin lovagol.
Az igazi probléma, hogy videókártyák terén egyre kevesebbet kapunk egyre drágábban. Az "új" generáció zöld vagy piros egy vicc! Teljesítményben egy kategóriával a számozása alatt hoz, árban meg felette.
-
hokuszla
senior tag
-
RobbyJr
addikt
válasz
Trailblazer #24 üzenetére
Intellel is van ám baj bőven. Hajló kupakok, és az indokolatlan nagy fogyasztás, egy csúcs AMD-hez képest. (2-3x többet fogyaszt egy Intel) Én mivel többnyire csak játékra használom a gépet, így életemben először fogok AMD-re váltani, mert elegem van már az Intelből. Mindkettő cégnek van pro vs kontra oldala, de nálam az AMD sokkal jobbnak tűnik arra a célra, amire nekem kell. Legyél boldog az Intellel, de akkor se fikázd a másik oldalt
-
Trailblazer
veterán
válasz
deathcrow42 #26 üzenetére
A legegyszerűbb letrollozni azt, akivel nem értünk egyet. I'm outta here.
-
válasz
AMD-nél meg jött egy Win11 24H2 update és nőtt a game perf az összes Ryzenen, na tessék.
Intel jópár éven át tartó döntéseinek eredményeképpen tart ott, ahol:
Elvakult emberrel meg mit beszélgessen az ember, nem kell etetni a trollt szimplán
-
Soulles
aktív tag
válasz
Most ezt lehet ám fokozni, hogy pl. hány Intel CPU érintett a degradációtól vs. hány AMD égett el, mennyi is az a dpm. Továbbá, valóban a CPU hibájából adódóan történt vagy csupán a lap gyártója (lásd ASUS) feszelték szénné a procit? Nem érdemes...
"Intelből nem igazán számolnak be a júzerek problémahalmazokról."
Legyen úgy, nyugtával dicsérd a napot. -
Trailblazer
veterán
Degradáció != cpu elégés. Valamint ha nem mondtam volna (márpedig nem mondtam, de a kontextusból kitalálható), hogy az új Intel generációt vetettem össsze az új Ryzenekkel, és hát bizony Intelből nem igazán számolnak be a júzerek problémahalmazokról. Korábban a mikrokódok nem voltak elemükben, ám idővel ezek finomhangolásával még nőtt is a teljesítmény, ahogy érkeztek sorban az új biosok. (Core Ultra 9 285K-m van egyébként.)
-
Soulles
aktív tag
válasz
Trailblazer #22 üzenetére
Pedig itt pont arról van szó, hogy egyik gyártó se jobb a másiknál. Ha pl. az említett degradáció alapján kukáznád az AMD-t akkor az Intelt éppúgy javallott lenne.
Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy objektíven nézve a dolgokat csak magának segít az ember.Szerk.: "Szinte semmi más téma nincs manapság ott, csak a pusztuló AMD konfigok." Nem néztem utána, attól még persze lehet igaz. Ilyenkor kivárok, nem szívesen rohannék Day0 és környéke tájt hardware-t venni.
-
Trailblazer
veterán
Nem az Inteles 13-14 gen degradálódásáról van szó. Mondom, érdemes tájékozódni, hogyan hullanak, égnek el az újabb Ryzenek jellemzően ASRock lapokban, de egyéb márkák is érintettek. Ajánlott irodalom: ASRock subreddit. Szinte semmi más téma nincs manapság ott, csak a pusztuló AMD konfigok.
-
Soulles
aktív tag
válasz
Trailblazer #20 üzenetére
Csak a Ryzenes logikádat -#17- próbálom követni. Ezek szerint az Intel CPU-i nem pusztultak, pusztulnak? Rászolgáltak a teljesen megbízható pecsétre ellenben az AMD-vel?
-
Soulles
aktív tag
válasz
Trailblazer #17 üzenetére
Akkor mit veszel, Intelt?
-
makkmarce
őstag
válasz
Trailblazer #17 üzenetére
ez valami mesedélután?
-
Soulles
aktív tag
válasz
Trailblazer #15 üzenetére
Nem akarok kötözködni, tényleg nem, de "régen rossz" ha valaki így érvel. Vagy van valami vagy nincs. Ha van, akkor nem kunszt leírni. Ha Neked nem jött be az megint más, magán vélemény. Eléggé berögződött az AMD savazása, talán hasonlóan a dízel vs. benzines témához.
-
Soulles
aktív tag
válasz
Trailblazer #11 üzenetére
Megosztanád lennél kedves? Legutóbb egy Vega56 OC alatt nem volt semmi gond. Cyberp, Resident 4, Ready or Not ésatöbbi gond nélkül ment.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Trailblazer #9 üzenetére
Gondolom ez sajat tapasztakal es nem ex-has bemondas? En az utobbira tippelnek az esetedben, mert semmivel sincs tobb hiba mint NV oldalon.
-
Trailblazer
veterán
Elég szemét egy cég lett az NV, de sajnos a konkurencia is olyan, amilyen. Intel beleszorult az abszolút alsóközép-kategóriába, AMD meg még rettenetesebb driverfronton.
-
GAbre
veterán
Gondolom azóta is ilyen fapados ebben a driverben is az nvidia app,ahogy már kb fél éve!?
-
Cassi
őstag
A "másik" black screen hiba, ami a 4070S-en is jön, amikor sleep módból jönne vissza, még mindig nem tűnt el az 572.70-esben sem. A korábbi napi 3x helyett hetente 2x, de jön. Ezt a hotfixet nem rakom fel, mert erről nem írtak.
-
van amúgy bármi értelme ezt feltenni, ha nincs 5000-es kártyám?
-
Pkc83
őstag
válasz
Alogonomus #4 üzenetére
Kiadhatnának egy drivert ami korrigálja a brutálisan elszabadult árakat is.
-
Alogonomus
őstag
válasz
deathcrow42 #1 üzenetére
Amennyiben pedig így sem oldódik meg a probléma, akkor jön az újabb verzió a driverből, amivel már tutira nagyon biztosan megoldódik a probléma.
-
válasz
deathcrow42 #1 üzenetére
A fekete 50 árnyalata.
-
ledgeri
nagyúr
Én meg már reménykedtem, hogy azzal is amivel én küzdök 3 éve bármikor, bármilyen körülmények közti driverfrissítéskor.
-
Ez már a negyedik hotfix a fekete képernyőre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az 572.75-ös Hotfix meghajtó egy tuninggal kapcsolatos gondot is orvosol.
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- LG 27GQ50F-B - 27" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Turbózd fel a játék élményed egy felsőkategóriás PC-vel, amiről álmodni sem mertél! 0% THM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest