Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kirir
tag
A nem indul és mi a baja a gépemnek topicban javasolták, hogy itt érdeklődjek a problémámmal. Egyszer már írtam, kaptam néhány tippet, melyet végigpróbáltam.
A gép paraméterei:
alaplap: MSI Tomahawk B450
processzor: Ryzen 7 3800X
vga: MSI RTX 2080 Duke
processzor hűtő: Be Quiet! Dark Rock Pro 4
SSD: Samsung 970 Pro 512 GB
memória: G.Skill FlareX 16 GB DDR4 3200MHz (CL14)
tápegység: Corsair HX 650, most éppen EVRA 650
Előzmény:
2018 decemberében lett összerakva a gép (kivéve tápegység, az 7 éves lesz márciusban), egy Ryzen 2700X processzor volt benne, melyet nemrég lecseréltem egy Ryzen 3800X-re.
Probléma:
Amikor bekapcsolom a gépet, felpörögnek a ventilátorok (processzor csere előtt bekapcsoláskor soha nem pörögtek fel), 5 ház hűtő és 2 processzor hűtő ventilátor, az alaplapon van világítás, mely bekapcsol, kékes színű lesz (ha elkezdi betölteni a biost, akkor pirosra vált), és az egész folyamat így marad, nem indul el a gép. Nincs pulzáló hang, nem állnak le egy idő után a ventilátorok. Az előző processzornál soha nem volt ilyen probléma. Nem jelent meg a probléma közvetlenül a processzor csere után, hanem csak néhány hétre. Ekkor áramtalanítom a rendszert, újraindítom és ezt addig csináltam amíg végre egy idő után elindul. Nemrég majd 20-szor kellett indítgatni, mire sikerült.Eddigi próbálkozások:
Az alaplap biosát még az előző processzor használata közben frissítettem (kb. 3-4 hónapja), megnéztem, nincs újabb bios az alaplaphoz.
A bios beállításokban a memória órajelére gyanakodtam, elvileg viszi a 3200 MHz-t, leraktam 2666-ra. Nem segített.
Nincs game turbo
Nincs processzor tuning sem, 3,9 GHz alap órajelen megy.
Kiszedtem a processzort, megtisztogattam, újrapasztáztam kevés anyaggal, hogy nehogy a processzor mellett kinyomott matéria okozzon problémát.
Átmozgattam a kábeleket.
A processzor hűtő két csavarját éppen, hogy meghúztam (ezt ajánlotta valaki a másik topicban).
Ha már egyszer elindult a gép, akkor ha újraindítgatom, akkor már nem csinálja, mindig elindul.
Kértem ismerőstől egy 650 Watt névleges teljesítményű maximum 1 éves tápegységet, az első indítás szintén sikertelen volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest