-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OutSider17
senior tag
-
ScomComputer
veterán
Köszi szépen a segítséget..már értem....
-
Szinyák
őstag
válasz
jani04 #13147 üzenetére
jaja , nem vagyok megrögzött intel/amd mindíg azt nézem ár érték arányban mi a legjobb megoldás.
Volt nekem is amd/intel . AMD az vagy 10.-en pár éve. Athlon XP 3000+
Most végre nagyot dobot az AMD és képes vagyok a jelenlegi 7700k.-t is lecserélni egy 1700.-ra csak dupla annyi mag időtállóbb még akkor is ha játékok alatt nem úgy megy . De ha jövőben jönnek ki az újabb játékok ahol kelleni fog majd a több mag akkor meg előrébb leszek vele ..
Remélem minél hamarabb fizikálisan is köztetek lehetek, érdekel ez a topik azért szedem itt össze a hasznos infókat ...
(#13143) OutSider17 akkor az jót jelent . 7700k.-ról remélem nem fogom megbánni . Próbálok jó lomokat össze szedni ryzen.-hez is ..
-
jani04
aktív tag
-
Omli85
őstag
válasz
ScomComputer #13140 üzenetére
Az 1-es a jó ott nem ajánlott tartósan 1.35v felett járatni ugyanúgy felette egy sorral a jó hőmérséklet adat abból meg azt kell figyelni.
1,35v a hivatalos infó ajánlott max feszültségnek de, hogy ezt mennyire kell szigorúan venni passz szerintem maximum az AMD tudja
lehet semmi baja nincs a kockának 1.45v mellet se pár intenzív terhelés mellet ott már hűtsed amivel tudod kategória
.
-
OutSider17
senior tag
válasz
ScomComputer #13144 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
válasz
OutSider17 #13142 üzenetére
Szia...hát most már összekavartál...no akkor OC szempontjából melyiket kell figyelembe venni 24/7-re??
-
OutSider17
senior tag
válasz
ScomComputer #13140 üzenetére
Szervusz!
Az 1-es az valós érték a másik még valamit bele von úgy lett annyi a fesz.
Nálam nincs is olyan mint neked (VDDCR). -
brumi1024
veterán
válasz
ScomComputer #13136 üzenetére
Amit tudsz hűteni. 24/7-re az 1.45 fölötti értéket nem ajánlják a fórumokban. 1.35 bőven kényelmes, ha tudod hűteni.
-
Szinyák
őstag
válasz
ScomComputer #13136 üzenetére
-
OutSider17
senior tag
válasz
GFerr56 #13130 üzenetére
Elég bitang ház az biztos!
Bár nekem volt anno vizes hűtésem Fx-en. (Corssair H80) Az is elég jó volt egy Zalman Z1 Neo házban.
Gondolom akkor a jelelegi view 27ben sem lenne semmi probléma. Ha egy stabil 45-50 fokot tudd tartani a procin akkor az tökéletes. Jelenleg a DeepCool Gammax 200T léghűtéssel a plafon az 62 fok, de több órás játék után is csak 55-56 fokig melegszik a rendszer. Pedig azért az R9 sem termel kevés hőt. De bemeneti oldalon 160CFM a légtömeg mozgás és eléggé perforált a hátulja a háznak a vga környékén ami segít a szellőzésben plussz a nagy teljesítményű venti hátul (85CFM).
Csak egy jobb vizes hűtést már megérdemelne ez a proci ha már anno az FX 6300-ason is volt.Bár nem olyan vészes még a 60fok szerintem.
-
varek
csendes tag
Használ valaki Asus prime x370 alaplapban G.SKILL F4-3200C14D-16GFX 16 GB (8 GB x 2) Flare X Series DDR4 3200 MHz -s ramot. Szeretném megtudni, hogy mik a tapasztaltatok ebben az összeállításban.
Az alaplap QVL listáján ez a RAM nem szerepel. -
pitiless
senior tag
válasz
Leon77 #13131 üzenetére
Nálam elég fura dolgokat produkál. CB15 több pontot adott akkor, amikor 2133 MHz-en ment a memória, mint 2400-on. Alapvetően azt vettem észre, hogy ha 4 modulod van, akkor alapból 1.35-öt ad a memóriának, ha kiválasztod az xmp profilt. Kingston kicseréli a memóriámat, majd a 4 egyforma modullal meglátom, hogy mit hoz.
IBT-t meg érdemes maximumra rakni, mert a very hight simán letolja, maximumon meg hibázik.
-
Leon77
őstag
Az új biossal 0810-el sokkal stabilabb a rendszer, de ennek ára van. Kiteszteltem, stabil a kockám sokkal alacsonyabb feszekkel is adott órajelen(3,8 1,4 helyett 1,375volt), egy tesztet nem dobott el, de... sokkal alacsonyabb is lett a cpu teljesítménye. Tisztára mint az fx-es korszakomban. Adogatom neki a lépcső feszeket és nő a teljesítmény. cbr15 alatt is, de ibt-n sokkal jobban látszik.
Gondolom az új biosnak semmi köze ahhoz, hogy megdöglött a 2 hónapos samu 960 evo ssd-m egy nappal bios frissítés után.
-
GFerr56
aktív tag
válasz
OutSider17 #13120 üzenetére
Hay!
Azért ebben "ludas" lehet a ház is (EVGA DG-87), fenomenális a szellőzése.
Üdv
-
sutyi^
senior tag
Olvass Newegg-et ilyenkor, persze nyilván több ember fog írni akinek valami nyűgje van:
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA7HN5J47822&cm_re=b350_mortar-_-13-144-026-_-Product -
Szinyák
őstag
válasz
ScomComputer #13122 üzenetére
Mondtam én
-
sutyi^
senior tag
válasz
ScomComputer #13115 üzenetére
Gondolom ha ott állítod az órajelet és feszültséget, akkor a tuning menüt hagyd auton. Ellenkező esetben valszeg ha a másik menüben be van állítva az OC szórzó stb., akkor annak van prioritása.
Ha tippelni kell...
-
GFerr56
aktív tag
válasz
OutSider17 #13117 üzenetére
Hay!
Corsair H110i.Üdv
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
ScomComputer #13115 üzenetére
Nekem az Asrock-nál a Pstate 1-től már autón van és így működik, csak a Pstate 0-át kell beállítani a többit auto-ra tenni!
-
chopin42
őstag
No urak, hölgyek(?)
Kb 24 cinebench (beállításonként legalább 4), egy óra aida extreme, meg 12 óra prime 95 blend, valamint ma további cinebench, meg aida stressz után kijelentem, hogy stabil 6/12 3.7@1.256-onKell majd egy jobb hűtő, mivel ezzel a prime 79 fokon tetőzött, aida meg 73 fokon, de normál használat alatt szerintem megáll 70-ben. Bios 0805, teszt pedig szűz windowson, friss telepítés után ment (illesztőprogramok, minden egyéb nélkül). AiSuite 3 véletlenül sem kerül fel a gépre, valószínű az fagyasztotta szét. Amd oldaláról szettem a chipset drivert, mert az a legújabb, nem rak fel sok sz@rt, mint as asus. Maga a lap bitang jó amúgy, vrm hw infó szerint nem ment 65 fölé. Beállítások:3x.0.00625, cbs off, szorzó 37, ram docp, llc 3, 130%, phase control extreme. Prime x370 pro
Tudom, lehetett volna 24 óra prime, meg occt, meg ibt, meg ezek egyszerre, meg smallfft, large fft, stb...De így is gyilkoltam eleget, nem akarom megrövidíteni az életét
Megtörtént életem első pasztázása is, de sajnos kb 1 fokot nyertem vele, (mx4, lehet picit keveset raktam, meg ilyne bankkártya-kézzellábbal elterítést használtam, legközelebb a vékony x, ha hűtőt cserélek). Gyári hűtőről mag a prociról "élmény" volt leszedni a régi pasztát, főleg hogy lefolyt az oldalán. Kicsit sokat raktak rá, túllóg a procin. -
válasz
SECTORnooB #13112 üzenetére
Azt majd HDD-s topikba már megmondják, hogy mi a különbség, mert ezeket nem tudom annyira.
De szerintem neked simán elég egy mezei 7200-as. -
SECTORnooB
addikt
válasz
ViZion #13110 üzenetére
A BF1 terpeszkedik rajta sajnos, másnak nem hagy helyet, főleg nem a 70 valahány gigás GTA5-nek.
Azt mondták a HDD-s topikba hogy elviekbe faszán megy a GTA5 64MB keses 7200 as vinyóval, és láttam WD Goldot 1TB 128MB 7200 asba 25 pénzért, ezért kérdem hogy miben másabb egy szerver HDD mint a sima.. ne haragudjatok, hogy rongyá offoltam a topikot -
válasz
SECTORnooB #13104 üzenetére
Mezei WD Blue 10EZEX tökéletes neki.
Nekem 2Tb-os, 7200-as Seagate-n van jelenleg, de sose volt vele gond, nem akasztja meg.
Ha van hely SSD-n, akkor mehet oda is.
Ha nincs SSD, akkor vegyél! -
ViZion
félisten
válasz
SSD-n nincs hely? Miért nem rakod oda? Vegyél használt SSD-t, kész.
Zoli Durden: írtam, h mindkettő jó. De ha nincs +táp, akkor a power limit fix, a PCIe ennyit tud. Ha nem tuningolod, akkor elég simán.
-
ovics
aktív tag
válasz
+1 a wd blue ezex végűnek, nekem is azon van a gta 5 és nincsen semmi gond vele
-
360xbox360
tag
wd10ezex nem jó?
-
R3laX
addikt
válasz
sutyi^ #13094 üzenetére
Látom ugyanaz a ramod van, sztem itt az is erősen beleszól. Ránézek majd érdekességképp, h lerakom a ramot 2666-ra, úgy mennyit kér. Nekem az első 1.325, sőt még akkor 1.337v-ot a 4x4-es 2800-as predator ramokkal kérte be, úgy látszik azóta nem mertem lejjebb menni, pedig most 1.3 is elég.
GFerr56: igen, nekem is pstate-tel megy csak. Jó is így, én messziről kerülöm a windowsos alaplap progikat, meg az r mastert.
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Nagyon offos a téma, de sürgős lenne a kérdésemet már feltettem a megfelelő topikba de választ még nem kaptam rá
Szeretnék a GTA5 alá egy normális HDD-t amit nem akaszt meg a játék és azt mondták előzőleg, hogy 64mb cache és 7200rpm est válasszak. Alapvetően az asztali és a szerver HDD között nem tudjátok mi a lényegi külömbség és hogy megérheti e azt vennem, ha jobb ár/érték arányt képvisel? -
BullKoxa
őstag
válasz
ScomComputer #13082 üzenetére
-
ViZion
félisten
válasz
Zoli Durden #13099 üzenetére
ha nem húzod, akkor mindegy. Aprón nézz szét, mert boltban elég horror most minden VGA.
-
törölt tag
Sziasztok! Matx-es lapot szeretnék venni! Melyik a legjobb vàlasztàs szerintetek?
ASRock AB350M Pro4
Asus Prime B350M-A
Biostar X370GT3
Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3
Ezeket néztem ki, de Asrockkal és Biostarral még nem volt dolgom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Fujifilm X
- iOS alkalmazások
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest