Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tkesy

    őstag

    Nos, alapvetően a Ryzen-es topikokban sok szó nem esik A320-as alaplapokról, de most kénytelen voltam beruházni valami szuper olcsó lapra, ott meg csak ezek vannak. A "nyertes" egy Asrock A320M-HDV lett, (bruttó 17k) gyorsan megosztanám a tapasztalatokat a lappal kapcsolatban.

    mATX-es, így sok üres hely nincs rajta, ellenben sikerült olyan papírvékony nyákot csinálni, hogy összeszerelésnél attól féltem, hogy eltörőm. Az elrendezés nagyából megfelelő, arra figyelni kell, hogy a procikat max 65W-os keretig támogatja, memóriafoglaltból is csak kettő van, egyedül csak a cmos clear jumper-e került nagyon rossz helyre: dupla slot-os vga esetén ha nem használunk valami csipeszt, akkor csak a vga kiszerelése után tudjuk csak átrakni a jumpert.

    Ha már vga: pci-e foglalat nincs megerősítve, így lóg is a kártya benne. Speaker-en kívül más visszajelzést nem ad a lap, és boot idő is elég sok. A bios amúgy rendben van, nem fapados, jól használható, a gyári verzióval is pöccre indult a gép, és még a ram is tuningolható volt vele. Kellemes csalódás, hogy még a P-state módosítást is támogatja a bios az első verziótól...

    Összességében ajánlható kis lap, persze azért ne várjunk tőle csodát...

    Még egy közérdekű infó, ha valaki intel mellől hozna át Ripjaws V rammokat.
    A következő 2 DDR4-3000-es kitt nagyon hasonló tulajdonságokkal bír, de a Ryzen csak az egyiket szereti.

    [Ripjaws V] F4-3000C15D-16GVR \16GB (8GBx2) \ CL15-15-15-35 \ 1.35 Volt
    [Ripjaws V] F4-3000C15D-16GVRB \16GB (8GBx2) \ CL15-16-16-35 \ 1.35 Volt

    Az első az eddigi tapasztaltok alapján eddig egy lapban sem volt hajlandó 2667-es tempó fölött menni, míg a második gond nélkül megy 2933-on.

    [ Szerkesztve ]

    >>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<

Új hozzászólás Aktív témák