- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- UHD filmek lejátszása
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CabalX
aktív tag
válasz
chopin42 #11107 üzenetére
4-4.1 Ghz a mostani Ryzen procik határa amit (erős) léghűtéssel el lehet érni - de ehhez is feszültség emelés kell és egy "gyengébb" B350-esben (pl. MSI B350M Gaming Pro vagy GA-AB350-Gaming) ennek az órajelnek az elérése ha nem is lehetetlen de aktív VRM hűtéssel is elég nehéz.
Ami a fórumtársnak van Asus Strix B350-F Gaming már egy "high end" vagy mondhatni második generációs B350-es lap, a gyártó már a korábban szerzett tapasztalatokkal építette.
Itt és más fórumokon elég sokan szívtak többféle korábbi lappal (legyen szó B350 vagy X370-ről) elég változatos problémákkal - Gigabyte soft brick, Asus lapok által egyből horror feszültségek adása, a legtöbb gyártónál memória kompatibilitási gondok stb...
A drágább, márkásabb lapok tovább, jobban is vannak támogatva! Volt itt akinek MSI B350 PC Mate-je volt és szidta mint a bokrot mert nem ad ki a gyártó hozzá frissítést...Én senkit nem szerettem volna sem le sem rábeszélni egy lapra (vagy chipsetre) sem - csak a máshol olvasott, hallott tapasztalatokat próbáltam megosztani.
Minden esetben érdemes a gyártói és a független fórumokat átolvasni, valamint az ár <-> érték alapján dönteni.Jó lenne tényleg egy alaplap összefoglaló a topikban, sajnos az AM4es alaplapok topikját kevesen használják - pedig oda kívánkozna igazán... én szívesen segítek ha kell segítség, amennyi fórumot átolvastam már a témában... de a VRM-ekről tovább vitázni nem szeretnék, aki nem érti miért jobb a több, minőségibb annak csak a google-t tudom ajánlani, hogy keressen rá és olvasson utána.
Lehet lesz még pár új alaplap, az R3-as Ryzenek debütálásával, de mivel azok már olcsóbb procik lesznek nem biztos hogy high end lapok jönnek melléjük - max a mostaniak picit fejlesztett 2.0-ás reviziói.
Az alaplapgyártók most a Threadripper-hez passzoló lapokat gyártják és fejlesztik, AM4es fronton nem biztos hogy olyan nagy mozgolódás lesz - lehet csak a Ryzen2-nél vagy a Raven Ridge-nél lesznek új lapok.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Windows 10
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Óvodások homokozója
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest