Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• chros

őstag

válasz chros #7352 üzenetére

"a CPU homerseklete visszakuszott 55 fokrol 61-re. Azaz amit a negativ offsettel nyertem azt a memoria D.O.C.P tuninggal visszajott. A kerdes: miert?!"

A nyavalyas DOCP felemelte a SoC voltage-ot 1.2-re (1.1-rol)! :) Bemergedtem, es a Ryzen kalkulatorral kiszamoltattam a 3200-asnak megfelelo SAFE ertekeket es manualisan beirtam oket a bios-ba DOCP nelkul, itt az eredmeny (itt pedig a regi 3000-es ertekek):

Igy most nincs kepernyo villodzas sem, lehet, hogy a nagy fesz-u SoC okozta, s a proci homerseklet is normalizalodott (5 fok kulonbseg).
    Ami igy viszont leesett, hogy a SoC feszt is alul tudom offsetelni majd :) Remelhetoleg ismet nyerve 5-6 fokot (osszesen 10-12 fok).

(#5651) Albigator: koszi a RAM kalkulator otletet!

(#7385) Dr V: Koszi a videot, mindjart nezem is! :)

(#7395) danico: "Akkor lehet chros probalkozott a negativ offsetel"

Bizony, tobbszor is felre-valaszoltal ma, ebbol lett a galiba :)

(#7362) micafighter: "Változó feszültség mellett szerintem kevés hasznát fogod venni az LLCnek. ... De változó feszültségnel alapból adott az ingadozás."
    (#7364) danico: "hat szerintem az LLC akkor is mukodik a valtozo a fesz. Az a lenyege hogy ne esen be az adott fesz ala. most hogy az 1,2 vagy 1,3 az mindegy."

danico-val ertek egyet, az LLC egy adott fesz-nel dologzik.

(#7356) danico: "Hogy kapna tobb feszt mikor - offsetben van?"

A 2 ertek kozti kulonbsegre (tied (0.02) vs enyem (0.1)) gondoltam: a tieddel tobbet kap, mint az enyemmel.

"Az offset-et meg mindig 0.1 mondtam hogy 0,02 boven eleg..."

Na, akkor ez az amit nem ertek, hogy miert lenne igy :)
    Meg1x, hatha elsiklott a figyelmed a sok poszt kozott: nincs venti a gepben, a 2600-as procinal a CPU turbo is ki van kapcsolva, a hotermeles visszafogasa a cel.

Koszi a segitseget mindenkinek! :)

Új hozzászólás Aktív témák