Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qukesz
senior tag
Üdv mindenkinek!!
Vettem egy SAPPHIRE RX580 NITRO+ SE kártyát. Ezen ugye van BIOS kapcsoló.
Arról tud valaki nyilatkozni hogy ventilátor vezérlésen kívűl van-e más különbség a kettő között?
SE verzió emelt órajellel adták ki (1430 MHZ) viszont nekem csak 1340 MHZ-re megy fel.
Adatlapomon a konifgom.Köszönöm
-
Flash82
tag
Sziasztok WHEA logger 17 pci root hibám van .
Tudtok rá megoldást ?
illesztoprogram frissitésen már tul vagyok. -
Cyberboy42
senior tag
válasz
syberia #47788 üzenetére
hú, hátvez érdekesebb dolog lehet mind gondolod, már ha tényleg működik rajta valamien formában a freesync, mert az ugye egy Multisync monitor, ami elvileg pont a többféle frrkvecia befogadása végett készült, persze akkoriban még nem a menet kòzbeni frekvecia/fps sinkronizációja végett.
-
syberia
veterán
-
Apucy01
őstag
Kimaradt egy d betű
-
Apucy01
őstag
válasz
Aprósólyom #47784 üzenetére
Hagy barátom köszönök mindent!!!
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Apucy01 #47780 üzenetére
Megírtam nekik a helyzetet, hogy VRAM hibákat tapasztaltunk és a kártya szétszerelése alapján, a weblapon feltűntett specifikációk alapján úgy véljük, hogy rossz BIOS-t küldtek és kértem, hogy ellenőrizzék és küldjék meg a jó BIOS-t.
Válaszuk, hogy jót küldtek.
Részemről megcselekdtem, amit megkövetelt a haza.Remélem legalább ezután nem lesz vele gond.
-
Apucy01
őstag
válasz
Aprósólyom #47779 üzenetére
-
Apucy01
őstag
válasz
Aprósólyom #47777 üzenetére
Minden stimmelt barátom! Sajnos tévedet a gyártó bios ügyileg, hiába na nem uj kártya már, biztos valami archivumból kellett neki előasni a biost.
-
Apucy01
őstag
válasz
hegegabi80 #47775 üzenetére
Én is remélem!
-
Apucy01
őstag
válasz
hegegabi80 #47773 üzenetére
ßzia!
Igen siketes volt kapott uj padokat és pasztár(amiket én rátettem az kuka) valamint bios csere történt, és minden müködik rendesen, dr. Vga elmondása szwrint. -
Apucy01
őstag
Elvileg holnap hazatér az rx580se.
-
Apucy01
őstag
válasz
Aprósólyom #47765 üzenetére
Szerintem is ez a legjobb döntés.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Csupingo #47762 üzenetére
A ticket nyitáshoz az egyedi SN számot is be kell írni amivel egyértelműen be kellene tudniuk azonosítani. De azért elszokták kérni a 2 meglévő VBIOS-t. Illetve kaptak még egy GPU-z screenshotot is és természetesen az adatokat tartalmazó matricáról (PN, SN, SKU) egy tökéletesen olvasható fotót.
Lehet nem is baj, ha elkerül valakinek a kezébe aki szétszedi és leccsekolja. -
Apucy01
őstag
-
Csupingo
veterán
válasz
Aprósólyom #47761 üzenetére
Erre gondolok, hogy 21-es sku szám volt a matricán nem? Az a sapphire oldalán a 2000MHz-es memóriával rendelkező kártyát jelöli. Talán tényleg rosszat küldtek.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Csupingo #47760 üzenetére
Elég nagy esély van rá.
De Dr. VGA állítása szerint az "normális", ha pár tucat VRAM hiba előfordul a HWiNFO szerint, amíg képi hiba nincs. Szerintem nem, de erről már kifejtettem a véleményem privátban apucy-nak. El tudom képzelni, hogy a NYÁK és a hűtés amire ragasztva van az azonosító, az nem passzol össze. Így hiába kértünk az alapján VBIOS-t lehet hogy így nem megfelelő került rá.
Defaulton is hibázott a VRAM 2100MHz-en. Ahhoz szét kellene kapni., hogy ez kiderüljön.
Gondolom ezért küldi el Dr. VGA-hoz, mert azzal egyetemben gondolom ennyi pénzért cserél pasztát és padot is. Esetleg lecsekkolja, hogy a NYÁK és a VBIOS összepasszol-e. Leteszteli egy programmal, hogy nem füstöl-e el. 6-8k-ból nem tudok elképzelni ennél több munkát. -
Csupingo
veterán
válasz
Apucy01 #47758 üzenetére
Talán csak összeomlott a driver, vagy egyéb hiba lépett fel a "tuning" miatt, mert lehetséges, hogy a 2000MHz-es bios való rá és nem a 2100-as. Emiatt hibázhatott. Szerintem annak a cseréjétől helyre jönne.
Bár az is lehet, hogy jelen esetben valami olyan történt, mint régebben az nvidia-val, hogy nem kapcsolta be a ventilátorokat, vagy nem emelte meg a fordulatszámot. Az hibás driver miatt volt, de én inkább a vram tuning miatti hibára szavaznék. -
Apucy01
őstag
válasz
Thunderace #47753 üzenetére
Megtörtént agyan az volt a helyzet.
-
Apucy01
őstag
válasz
Aprósólyom #47752 üzenetére
Szia!
Egyszer csak fc 6 közben maxon kezdtek menni a ventik, majd eltünt a kép. Gép restart után minden jó addig amedig terhelést nem kap pl: furmark kb 40-50 mp alatt 80+ a gpu főfok.
A ventik szintén max fordulaton mennek, cak hiába hül le a kártya nem álnak vissza csak restart után.
(Előtte bár mivel terheltem max 65- 68 fok volt ventik maximum 35% on mentek.)Az eladó 100% ban pozitiv.
Dr vga azt mondta a leirásom alapján hogy 6-8 k lesz a javitás. -
Aprósólyom
addikt
-
Apucy01
őstag
Keress rá a YT n
-
bobalazs
nagyúr
Hát egy bios frissités talán megoldja
-
Apucy01
őstag
Srácok!
Behalt az rx580 se.... félperc alatt 80+ fok a veltik maxon mennek ha visszahül a ventilàtorok nem álnak vissza, csak ha ujraindítom a gépet. -
gimis
tag
válasz
Aprósólyom #47741 üzenetére
Igazad van. Megfogom porbalni
-
gimis
tag
válasz
Aprósólyom #47739 üzenetére
Szerzek majd egy másik tápot
-
Aprósólyom
addikt
Igen, tudom azért írtam.
A könnyebb és gyorsabb tesz miatt, próbáld ki a power limit csökkentésével (AMD software), hogy miként változik a gép viselkedése. Nyomj rá -50%-t vagy amennyit enged.
Ha úgy nem ismétlődik a hiba, akkor viszont undervoltolni kellene tápcsere nélkül.
A power limites megoldás tapasztalatom szerint azért nem jó tartósan, mert micro lagokat tud okozni, ha sűrűn ugrál/throttlingol a freki. Míg undervolttal stabil a freki a fogyasztás is csökken. -
gimis
tag
válasz
Aprósólyom #47737 üzenetére
8pin az van a tápon. És alakított 2db molexrol egy darab 6pinest
-
gimis
tag
válasz
Csupingo #47727 üzenetére
Értem. Nekem megfelel ez az órajel is. Csak a defaultnal gondoltam kisebb órajel társul
de a kártyám hátulján ha jól látom 1585 van a matricán és azt sem írja a gpuz sem az alaporajelet. Csak ezt az 1545ot. Nekem ez is elég de egyre furcsabbak ezek amd kártyák. Bányászat teszi-e nemtudom.
-
Csupingo
veterán
Nem tudom, annyira nem szoktam nézegetni. Nekem nvidia-nál a gyártó által garantált "minimumot" írja, aztán annál magasabbra boost-ol általában. (Igaz, mögötte van egy boost rublika is.) Amd-nél azt vettem észre, a maximumot szokta kiírni, ami a gyártó oldalán is megtalálható.
A tulajok biztos többet tudnak ezzel kapcsolatban. -
Csupingo
veterán
Fatboy kártya? Ha jót nézek, ez a két változat van belőle.
-
imre687
tag
válasz
Csupingo #47717 üzenetére
Egyenlőre várom a képeket a hibáról, ezeket mind mondtam neki válasz ezzel kapcsolatban nem jött.
Illetve elég fellengzősen beszél, kiváncsi vagyok mostmár énis. Szerintem biztos hogy nem ment tönkre mert mielőtt ki vettem a gépből játszottam rajta és utána másnap szedtem ki a gépből és adtam el.
Üzemi hőmérséklet kb 75-80c között volt OC sose volt.
Ilyenkor jogos a vásárló "hisztije"? -
Csupingo
veterán
-
imre687
tag
Sziasztok, most én kérek segítséget
Adott egy XFX RX 580 8GB-os kártya. Nálam tökéletesen működött és másnap eladtam. A vevő el vitte próba nélkül és este hív hogy a fehér képernyő részeknél, ahol fehér tartalom van ott rózsaszín/lilás képet ad. Nálam hibátlan voltvalami tipp esetleg?
-
HSM
félisten
Egyébként kb. 100-150Mhz-ről lemondva bőven 200W alá begyömöszölhető a kártya, és akkor nem is nagyon kell a táp miatt aggódni és a tempó sem lesz lényegesen rosszabb. [link]
Az RX580 Nitro+ pl. a nem OC-s BIOS-ával elműködött akkor is, ha csak a 8-pines táp volt rádugva. -
gimis
tag
válasz
Aprósólyom #47710 üzenetére
Az lesz egy egyenlőre
aztán ha valami furcsaság lesz akkor tápcsere
-
TIT
veterán
Megpróbálhatod,ja neked van 6-os és 8-as pin a vgán.
Ha molexről mehet akkor talán,de a táposok megmondják,ha meg lekapcsol akkor adott egy új táp.
Ha nem akarsz kókányolni akkor új táp amin van mind2 csati,ezt meg eladod.
Mondjuk az én 580-amra is 225W-ot írtak,aztán nem megy 150 fölé fogyiba,alulfeszelve meg 130W a max. -
Aprósólyom
addikt
Nem a tápegység teljesítménye lesz kevés.
Annak egy 12V ága van, ami tud max. 408 wattot specifikáció szerint. Óvatosan számolva pedig adjunk neki egy biztonságos felső határként, mondjuk ~325-345 Wattot.
1. a kábelkorbácsnak a specifikációja és minősége kérdéses
2. illetve, hogy annak a PCI-e 6+2 kivezetésnek van-e külön túláram védelme. Ha igen, akkor nagy eséllyel nem fogja meghajtani azt a VGA-t lekapcsolás nélkül, még akkor sem ha összességében a tápegység elbírná, hiszen Sappphire pl max 235 Wattot ír aegy RX 690-re specifikáció szerint.
Egy tápegységes topikban kérdeznék rá hogy a tervezett gépet az alkatrészek pontos megnevezésével, szerintük menni fog-e-é, illetve biztonsággal?pl. itt: Melyik tápegységet vegyem? - PROHARDVER! Hozzászólások
(Mert ha túláram védelem miatt nem is fog lekapcsolni, a 6+2 kábelek keresztmetszete miatt hosszú távon aggódnék... Kb. 6,5 Amper folyna 1-1 12V-os vezetőn, miközben tipikusan kb. ~4,2 Amperre tervezték... Azért az nem kevés overpower: +55%)
-
gimis
tag
Rx 590nek elég lenne egy 450wattos táp talán Chieftec de csak egy 8 pin van rajta. Ha egy 6ost alakitok át satarol vagy molexrol az megfelelő lehet?
i3 7100 ASRock h100 dsv rev 3 lappal
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Asus ROG Strix RTX 4080 Fehér OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Decklink Mini Monitor 4K - Blackmagic Design
- ZOTAC Trinity RTX 3080 10GB OC GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest