Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
Na azt magyarázzátok el hogy miért nem bírja már az alulfeszelést a kártya? Évekig mentek ezek a feszek.
Eldobja a képet és ki be kapcsoltatja a monitort megállás nélkül.
Ezek az órajelek mentek majdnem két évig.
Illetve az 1266@1.0Vra gondolok mert az 1303@1.048 stabilnak tűnik.
Másik érdekes dolog ugye hogy memória órajel nincs piszkálva, és amint kiterjesztett két képernyős módra váltok, és annyi változás történik hogy 1750re megy a mem órajel, stabil lesz, a 1266os UV is, nincs kép kapcsolgatás.
Valami windows vagy driver szarságra gondolok, de nem tudom miért pont most jelentkezett... -
Aprósólyom
addikt
válasz
Danecay #46495 üzenetére
Wow. Még így is túl jónak tűnnek ezek a hőmérsékletek.
Lehet rosszul emlékszem? Régebben volt 580-am is, de nem emlékszem, hogy 800mV alatti fesz lett volna az idle.A 34W körül írt nekem is az 580-nál, de annyit biztos nem evett, mert kb. 45wattot evett konnektórból az egész PC desktopon.
-
R3nts
senior tag
Nálam idle 900mV, 35W, 1750MHz, és 50 fokos.
-
Danecay
addikt
válasz
Aprósólyom #46490 üzenetére
Nálam is 750mV az idle, RX580 Sapphire Nitro+. A fogyasztásom 34W, nem 7W, 1355MHz-en, 26°C mellett.
-
Hawk1979
őstag
válasz
Aprósólyom #46490 üzenetére
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Hawk1979 #46489 üzenetére
Hogy 750mV az idle? Gyanús, hogy moddolt VBIOS-a van annak, nem? 800mV alatt én még nem láttam idle feszt.
De a 24 fokos CPU is érdekes. Túl alacsony. Hogyan? A full idle i5-10400 undervoltolt procim 8 hőcső alatt is 34-35 fok a nyitott házban, 23 fokos szobahőmérséklet mellett.
Kíváncsi vagyok a részletekre. -
R3nts
senior tag
Nagyon szépen köszönöm, Mindkettőtöknek!
-
Aprósólyom
addikt
50-51fokos a RX 470-em egy nyitott oldalú gépházban, miközben nagyon erősen undervoltolva van. A te kártyádnak viszont jobb a hűtése, úgyhogy reális a 48 fok idle-ben.
Ha nem forog a venti, akkor lópikula a természetes légáramlás és a kártya hűtése. Ha bekapcsolom a ventit a legkisebb 25%-os értékre, akkor pikk-pakk lemegy 40 fokra. Ha véletlen rajta hagyom hosszan a venti profilos működést játék után, akkor pedig 28 fok (böngészéssel/youtube-bal, 25% ventivel) szokott lenni a kártya egy 20-22 fokos szobában. -
R3nts
senior tag
Szép estét/napot Uraim! Az aláírásomban szereplő 3 éves konfigban (minden vadonat új volt benne, frissen összerakot PC volt) mostanság (fél éve) elég kókányok az AMD driverei, amit az RX570-es (4GB Sapphire Nitro OC)-vel használok. Mindig egyedi ventilátor-profilt használtam a driverben. Nem játszom, ellenben HW-es GPU gyorsítással nézek FHD filmeket PC-ről TV-re tolva kiterjesztett asztal-módban. Szóval eszi a GPU-t szépen.
A kérdésem a következő lenne: normális/megengedhető-e, hogy az üresjárati PC működésnél, a Radeon driver "0 RPM alapesetben bekapcsolt" opcióval 45-48 fokos a GPU dióda?
Régebben mindig kikapcsoltam a 0 RPM-et, de a mostani Adrenalin driverek tele vannak bugokkal a Ryzen CPU-s konfigok, és Radeon VGA-k kombójában, és ez nálam is okozott rengetegszer random fagyásokat, majd újraindításkor nem talált drivert, vagy a GPU le lett tiltva automatice az eszközkezelőben...Egyelőre azt sem tudom biztosra: ez a driver szarakodása, vagy maga az RX570-em döglődik... A Radeon hivatalos közlendőjében az áll, hogy azért a random fagyások ezeken a konfigokon, mert a CPU-kezelésbe is belenyúl a driver, és ha a GPU driverében IS BEÁLLITOK egy "tuningot", akkor behányhat a cucc... szóval, ezért újbóli, tiszta telepítés után újratettem a drivert (AMDCleanUpUtility), és most nem csináltam egyedi venti-profilt, bekapcsolva van a 0 RPM, de üresjáraton 48 fokos a GPU...
-
Kayn
csendes tag
válasz
Bryan65 #46482 üzenetére
Elsõre az a tippem hogy játék közben Vsync limitálja az FPS-t a monitor Hz-jére, mikor pedig a tálcán van akkor nem (találkoztam már ezzel a jelenséggel több játékban is). Tehát játék közben tegyük fel tartja a 60 FPS-t mondjuk 60% GPU kihasználtsággal, tálcán pedig kimaxolódik a kártya, több áramot vesz fel, túlmelegszik.
Természetesen ennek ellenére nem volna szabad túlmelegednie, lehet egy takarítás kell neki, vagy olyan helyen van a PC ahol nem sok friss levegôhöz jut. Esetleg még amit tanácsolni tudok hogy megnézni az AMD szoftverben/ MSI Afterburnerben hogy a Power Limit ne legyen felhúzva az egekig, illetve a fan curve ne legyen nagyon lecsökkentve.
"a hőmérséklet az egekbe száll"
Mennyire megy fel? -
-
Bryan65
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni a problémám az lenne hogy a fiam gépébe átraktam az RX 580 nitro videó kártyámat mert én vettem egy másikat, játék közben semmi gond de abban a pillanatban mikor leteszi a tálcára a játék alatt mindegy milyen játéknál 100% ra ugrik a kártya kiterheltsége, és a hőmérséklet az egekbe száll, aztán ha vissza lép a játékba lassan vissza áll minden normális értékre, pedig szerintem fordítva kéne lenni, nem tudom mit kéne tenni vagy mit kellene beállítani.
Köszönöm ha tudnátok segíteni nincs semmi tuning minden alaphelyzetben van. -
Lacccca87
addikt
válasz
Aprósólyom #46478 üzenetére
Nekem ez : DELL ALIENWARE AW2521HFLA
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #46476 üzenetére
21.10.2 Nincsenek betegségei egyelőre.
Hadd nézzem azóta mit javítottak, ami érinthet;Hmm. 22.1.1ben írnak ilyet hogy (ezt szerintem későbbiek során máris elkúrták)
Fixed Issues
Connecting multiple monitors with high display bandwidths and differences in vertical intervals to a system may lead to high idle memory clock values being experienced by some users.Na végignyálaztam gyorsan az azóta kiadott javításokat és egy se érintett. Kb nincs is értelme frissíteni.
Talán ez az említett 22.1.1 lehet jó, de nincs nekem idle magas órajel. -
ETOM
addikt
válasz
Aprósólyom #46478 üzenetére
Acer Predator XB253QGPbmiiprzx 144Hz
Nekem ezzel szépen visszavette.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Lacccca87 #46477 üzenetére
A beszámolód és kis keresgélés (pl. ezen reddit) alapján próbálgattam...
Csináltam egy 144Hz CVT csökkentett beállítást, de úgy a monitor torz képet jelenít meg. majd próbáltam kb 2 tucat alternatívát, de nem sikerült.
Összevetettem az értékeket és a polaritást is egy calculátor alapján: Video Timings Calculator (tomverbeure.github.io)
De nem sikerült. Úgy tűnik, hogy CVT reduced (CVT reduced blank) üzemmódot nem támogat a monitorom csak 120Hz-en plusz pár Hz. 124Hz-nél még működik.
Viszont a monitor 144Hz-es beállításai az AMD adrenalin softwaare szerint, egyik szabványba se esik bele. Szóval valószínű a monitor elektronikája a limit.Egy LG 24GM77 monitorom van egyébként.
De akkor ezek szerint van olyan high refresh rate monitor, amivel képes a Radeon úgy üzemelni, hogy visszavegye idle-ben a VRAM frekit.
Mi a monitorod típusa?
-
válasz
Aprósólyom #46462 üzenetére
Szóval akkor ajánlottabb a120Hz... köszi, hasznos infó!
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #46473 üzenetére
Nekem meg fel sem tűnt hogy maxon megy a gpu órajel hehe.
Na megy vissza valamelyik korábbi drájver de most rögtön. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #46471 üzenetére
Nekem 144 hzen 1750 Mhz, 165 hzen 300, az alapórajel.
22.3.2Van egy ilyen sor a driver kiadási jegyzetekben hogy
Known Issues
GPU utilization may be stuck at 100% in Radeon performance metrics after closing games on some AMD Graphics Products such as Radeon™ 570.
Beragadt órajelek játék után. -
Aprósólyom
addikt
Van valaki, akinek be szokott ragadni az órajele? Most éppen 750MHz a GPU. A VRAM is max frekin jár. Pedig még csak elindítottam a gépet és egy böngészőt nyitottam meg....
Már máskor is tapasztaltam ilyet, de akkor főleg a játékokból kilépve vettem észre. És meglehetősen random. Nem tudom mihez kötni.
Ha valaki megoldott már ilyen problémát, mesélje el pls.
AMD clean up Utility tettem fel anno a legújabb drivert: 22.3.1 -
Szlavik
tag
válasz
bobalazs #46464 üzenetére
Ok.Este mindenk;ppen megn;yem, mert nem tal'lkoytam m;g hasonló dologgal sem, pedig már meg van a kártya 5 éve. Nagyon fura, pláné, hogy csak játékok után jelentkezik a probléma.Tube, 4k film, bármi után semmi ehhez hasonlót nem vettem észre. De mivel melegszik a kártya így biztosan tekeri valami. DUDU és egy full új driver seígthet a történeten?
-
Szlavik
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy Rx 580 nitro+ 4gb Vga.
Most volt egy komolyabb monitorcserém (23c csere 27c hajlított) és az alábbi "érdekességet" fedeztem fel játék után (diablo 2 resu").
A miután befejezem a játékot mind a GPU temp mind pedig az Adrenalin szoftver azt mutatja, hogy a GPU kihasználtsága 100% és nem csökken több idő eltelte után sem.
A kártya pedig a sima IDLE 32-35 fok helyett egy ilyen 46-50 között működik folyamatosan.
A korábbi a monitoromhoz hdmi-t haszbnáltam, most dp port.nem tudok rájönni sehogyan mi tekerheti 100% -on a GPU-t.
Már volt rá példa, hogy benyeltem egy bányász vírust de akkor minden venti felpörgött maxra és akkor minden 100-on ment. És azt pillanatok alatt ki lehetett írtani. De ezt most egeészen másnak tűnik.
Újraindítás után megszűnik a probléma.Szerintetek ez mitől lehetséges?
-
Aprósólyom
addikt
válasz
s.bala31 #46461 üzenetére
Az a 144Hz monitorod miatt van. Sajna olyan az AMD driver, hogy 144Hz-nél max frekin járatja a VRAM-t.
Valaki mintha írta volna, hogy ha speckó időzítést, frekiket hozunk létre, akkor talán meg lehet úgy csinálni, hogy menjen a 144Hz és a Radeon is visszavegye az órajelet. De gondolom a kijelző függvénye is, hogy kezelné-e.
Én a szög egyszerű megoldást csinálom: a 144Hz monitoromat 120Hz-en használom, mert ilyenkor már nem járatja maxon. a VRAM-t állandóan. -
s.bala31
őstag
Bocs az értetlenkedésért, de még lenne egy kérdésem. Valahogy be lehet azt állítani hogy pl böngészés közben a vram-ot ne tekerje maximális sebességen? A gpu sebességét szépen visszaveszi 300Mhz-re de a ramok maxon mennek.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
TechN7ne #46458 üzenetére
Nem teljesítmény alapján írtam, hogy szerintem nem érdemes (Mert elég jó/használható a teljesítménye) hanem a piaci értéke alapján (~55-60k).
Pont nemrég vettem egy hasonlót (MSI 470 Gaming). Inkább befektetés/megtérülés fényében nem javaslom, hogy elkezdj kísérletezni a thermal padokkal.
Ha boltból szerzed be, ahol egy ezer forint ++ 1 fajta méret... Egyből kell kb. 2 vagy akár 3 féle. Ha menet közben kiderül, hogy puhább kellene... akkor egyből duplázódik a ráfordítandó összeg....
Egyébként ahol találtam infót a thermal padok keménységéről, abból azt szűrtem le, hogy tipikusan a keményebb padok jobb hővezetőek, viszont akkor lehet szívni a rés kitöltésével, esetleg NYÁK deformációval. Vagy a puhább jobb réskitöltési tulajdonságokkal rendelkezik, ellenben nem lesz annyira jó a hővezetése az állaga miatt.
Ha nem tudsz "fillérekért" kísérletezni, akkor egy is szerencsétlenséggel oda juthatsz sok-sok munka és pénz árán, hogy jobb ha el sem kezdted volna.Vagy felveszed a kapcsolatot az MSI-vel és pontos specifikációt, útmutatást kérsz a pad cserére. Először lehet keresztkérdést tesznek fel, hogy minek. (Nekem a gyári BIOS kérésnél ezt csinálták). Viszont lehet egy hathatós érveléssel kiadják (mint ahogy nekem a gyári VBIOS-t.)
Én a ventillátort a gyári AMD software-ból vezérlem. (Az zavaró lehet, hogy 25% alá (~1100RPM) nem lehet nyomni a venti vezérlést... kicsit hangos a leghalkabb vezérléshez képest... Gondolkodom, hogy írok az MSI-nek, hogy adjanak ki egy VBIOS alacsonyabb FAN szélső értékkel....
Sajna nem tudtam még olyan BIOS modot csinálni, amivel működött volna a kártya...)
Nekem sem tetszik, hogy 60foknál ki-be kapcsolgatja játékok alatt. (A hangja miatt sem, meg a venti bekapcsoláskor a venti jó nagy áramot vesz fel, így ha sűrűn ki-be kapcsol, akkor optimálisabb a fogyasztás, ha állandóan megy. Állandóan be van dugva a teljes PC konnektoros fogyimérőbe, úgyhogy ezért tudom/mondom.) -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Aprósólyom #46457 üzenetére
Most vettem egy korszerűbb kártyát ,de nem igen érzem ,hogy sokkal jobb lenne az általam játszott régebbi játékoknál (GTAV ,Fifa ,Mortal Kombat és Batman szériák) ,annyira hozzászoktam
Elég jó kártyák ezek az RX-ek ,én nagyon szeretem őket.Azt nem tudom még ,hogy ezen az RX kártyán miért csak 60 foknál kapcsolnak be a ventik?
Jó lenne belőnni ,hogy 50 fölött már kezdjenek el forogni ,ehhez bios-t kéne mókolni vagy nem tudjátok a Gaming X kártyák miért ilyenek? -
Aprósólyom
addikt
válasz
TechN7ne #46455 üzenetére
Nem csak a méret számít, hanem a keménység/puhanság (csak ezt ritkábban közlik..), mert szorításkor változik/préselődik a pad. Ha túl keményt veszel a gyárihoz képest, akkor deformálhatja majd a NYÁK-ot, mert nem fogod tudni eléggé összepréselni a padot a keménysége miatt.
Szedd szét úgy, hogy az eredeti padot ne roncsold. Mivel könnyen szakad, vékony lappal segítesz a felületek leválásáról, HA mindkét oldalhoz odatapadt.
Nem ér annyit egy 570, hogy akár oda juss, hogy toábbi padokat vegyél, mert az elsők nem voltak megfelelő keménységűek, vagy nem méretpontos a gyártásuk.
Én találkoztam már ilyen VGA-val. Egy RTX3080-nál megéri szórakozni, de egy 570-nel nem.
Cserélj pasztát, az elég. -
TechN7ne
nagyúr
Skacok ,
Van egy bontatlan (
) ,matricázott jó öreg RX 570-em ,szeretném újra pasztázni és elrakni tartaléknak.
Mit érdemes venni a vrm kezelésére ,MX4 pasztám van - őt szánom a gpu-ra?Lehetőleg magyar bolt érdekelne ,nem akarok külfőldröl rendelni semmit.
-
Ellia
addikt
Lejárt a garanciám, újra pásztáztam, ráfért, de egy élmény volt.
Egy ideje felfigyeltem, hogy zörög valami, sejtettem hogy a VGA körül lesz a bibi, de nagyon nem foglalkoztam vele, mert nem volt zavaró (mostanában kitolom a képet tv-re és úgy csinálok mindent, nem mellettem van a gép).
Kiderült, hogy az egyik műanyag pöcök amivel a műanyag venti "palástot" a lamellák közé lehet csavarozni el volt törve - ez zörgött... Megoldás? Cellux
A másik amit felfedeztem, hogy a venti csatijánál úgy oldották meg a kábel elvezetését, hogy a szélső lamella sarkát elgörbítették - kicsit érthetetlen, mert két mozdulat volt elvezetni görbítés nélkül.
Mindegy, jelenleg egy zalman z7 neo-ban 30-32 fok körül van nyugalmiba
Gigabyte Auros 8gb-os 580-as van a gépemben (még).
-
s.bala31
őstag
válasz
Aprósólyom #46450 üzenetére
Köszi mindenkinek
-
Aprósólyom
addikt
válasz
s.bala31 #46448 üzenetére
1. Kérd ki a Powercolortól az eredeti BIOS-t.
Ha használtan veszel Radeont, akkor a bányászkodás korszaka miatt mindenképp tedd fel kérdés nélkül az eredetit.
2. Használj lazább frekvencia/feszültség párosításokat, ne csavard ki belőle a maximumot, mert a Radeon gyorsan váltogatja a frekit/feszt terhelés függvényében (ha nem zárolod le egy értékre), ami által keletkezhetnek váratlan fagyások, crashek, majd jön a wattman, hogy visszaállított mindent alapra....
Tapasztalatom szerint, ha kihajtom mondjuk a 990mV-ból a max frekit és közben hagyom a VGA-t, hogy szabadon mászkáljon Stage 1 és Stage 7 között, akkor elképzelhető, hogy egy stressz teszt stabil, viszont, programból be, játékbe ba, alt+tab és stb esetén lesz egy instabil pillanat és kifagy. Ezért lazább értékekkel kell finomhangolni.A Stage 1-7 állapotokat pedig érdemes engedélyezni, máskülönben nem lesz annyira jó az energiahatékonyság.
-
s.bala31
őstag
válasz
Bence_ #46447 üzenetére
Sziasztok. Rég volt AMD kártyám, pár hónapja került egy Powercolor Radeon Red Devil RX570 a gyerekek gépébe. Sokat még nem foglalkoztam vele mert többnyire yt és böngészésre van használva, ritkán játszik a kislányom rajta. Megpróbáltam alulfeszelni meg kicsit a ramot fentebb húzni. Ami elsőre fura hogy a beállított fesz értékre még rádob egy kicsit. Ezzel nem is lenne gond, viszont ha a gépet újra indítom elszállnak a fesz beállítások és fellövi az egekbe a vcore-t. Van esetleg erre valami megoldás hogy megmaradjanak a beállításaim. MSI AB-vel érdemes próbálkozni vagy az teljesen felejtős AMD-nél.
-
Bence_
tag
Vissza raktam a Win10-et, minden hasít!
-
Kaspest
csendes tag
válasz
Sgt. Chris #46438 üzenetére
A 22.3.2 az beta én most áltam vissza a 21.12.1-re mert a 22.3.2 instabil volt nálam, Overwatch crashelt karakterválasztásnál, volt hogy tudtam reportot küldeni, volt hogy csak restart segitett. Google chrome közben random karakterek tüntek el függőlegesen,
ott chrome bezárása segített. Csináltam egy malwarebytes full scant nem talált semmit, se a windows defender. Így maradt a driver probléma visszaraktam, és megszűntek a problémák.
UI: Sapphire nitro RX 480 8 gb
850 seasonic táp
hűtés rendben (vga vízhűtéssel szerelt 100% terhelésen 55 fok, vrm max 70 fok) -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
Aprósólyom #46443 üzenetére
Eddig én sem tettem...de emiatt kellett belemásznom a beállításokba.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Korábban én is tapasztaltam már ilyet de nem AMD software beállítás miatt jöhetett elő, mert nem találtam összefüggést, hanem szerintem bebugzik a software valamiért... kilépsz a játékból és nem szűnik meg.
Lehet érdemes lenne egy AMD Clean up utility-vel egy driver reinstall? És érdemes minél kevesebb egyedi beállítás alkalmazni. (Pont ilyen anomáliák miatt én globális beállításokat használok. Nem állítgatom a játékokat egyedileg, mert tapasztalatom szerint az nem "stabil".) -
macy
addikt
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Nekem nincs ilyen.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv! Itt az új csodadriver (22.3.2.) kapcsán lemaradtam valami változásról? Mert ha bekapcsolom a Radeon képélesítést, akkor a windows alatt is működik talán, mert olyan szinten elcseszi a betűket, hogy kifolynak a szemeim. (Edge és Chrome alatt is) Most minden játék alatt külön profilban kell állítanom, eddig jó volt úgy is, ha globálisban beállítottam....
-
Bence_
tag
válasz
Aprósólyom #46433 üzenetére
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Bence_ #46432 üzenetére
Betehetnél egy screenshotot a hibaüzentet tartalmazó ablakról.
A PUBG üzen vagy a win 11? Én win 10-en játszottam nem is olyan régig PUBG-vel, RX 470 4GB-on. Próbáltam high/ultra textúrán is. Nem tapasztaltam ilyeneket.
Nem lehet, hogy win 11 a hibaüzenet és nem a PUBG üzen? Kicsit pontosabb/egzakt információkkal fogalmaz meg a hibajelenséget, pls. -
Bence_
tag
Sziasztok!
rx 570 4GB-os win 11 alatt a pl a PubG állandóan lefagy, hibaüzenet, hogy kevés a grafikus memória. Beleraktam agy rx 580 8GB-os kártyát, játék közben a használt memória felmegy max kb 5GB-ra és ugyan így leáll.
Van valami ötletetek mit tegyek?
Köszi. -
Én mondjuk inkább letiltanám az automatikus driver frissítést, és ha stabil a rendszer, akkor nem piszkálnám. Fél évente elég újrarakni, akkor mehetnek újra a tuningbeállítások egy új profilba...
-
bobalazs
nagyúr
válasz
bepken #46429 üzenetére
Ezért használom én az OverdrivenTool-t
Arra nem mond sose olyat hogy nem tudja betölteni.
Két kattintás minden driver telepités után. Ha stabil az órajel, stb. akkor pedig nincs olyan hogy alapra áll az órajel.
Több profil van elmentve. Gyakorlatilag ugyanezt az adatot állítod be a radeon softwareben is. -
bepken
veterán
válasz
Aprósólyom #46427 üzenetére
én is csak feltételezem, hogy az xml fájl nem sérült, bár a módszert nem ismerem, hogyan lehet ezt biztosra tudni...laikusként text editorral megnyitni, szerkeszteni, elmenteni, újramegnyitni probléma nélkül tudom. hozzányúlva sok hónappal ezelőtt annyit volt ehhez az xml fájlhoz, hogy a fan stop paramétert átírtam "true"-ra (ettől függetlenül bármi más hozzányúlhatott kéretlenül ehhez a fájlhoz, de nem hinném, hogy bármilyen kártékony programnak egy ilyen xml lenne a célpontja
)
de ami tényleg még ennél is furcsább, hogy egy alig eltérő paramétereket tartalmazó, másik xml fájlt miért tud betölteni? most az a kínja esetleg, hogy a driver firssítésekor az a profil volt éppen aktív és esetleg kapott egy "tag"-et, hogy nem kompatibilis? (jó ez már csak értelmetlen, hozzánemértő agymenés tudom
)
-
macy
addikt
válasz
Aprósólyom #46427 üzenetére
Most jött be az rsr a driverbe, nem tudom ez nálatok mennyire befolyásolja a dolgot.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
bobalazs #46426 üzenetére
Ez így szép és jó, de a magában a wattmanban nem igazán jelennek meg új elemek. Én legalább is nem fedeztem fel... szóljatok, ha tévedek.
Szóval így eléggé érthetetlen, mondhatni elfogadhatatlan, hogy ilyenek megtörténnek.
szvsz
De majd jön egy programozó és megmondja, hogy egy update-tel hogyan lehet elcseszni azt, amin nem változtattak semmit. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #46425 üzenetére
Most már valamivel modernebb lett a frissítés menete.
Már modulokat frissít, így van ami marad a régi, és csak bizonyos dolgokat cserél ki a telepítő. -
Aprósólyom
addikt
válasz
bepken #46424 üzenetére
Az igen. Ez nagyon szánalmas hiba az ájemdé részéről.... Eleve az szánalmas hiba szerintem, hogy a verziófrissítéssel sokszor ezek a mentések nem kompatibilisek... annyira bagatell. Kiakasztó, hogy alapvetően mennyire xar a szoftverezettség még mindig és ez a szint már a sok-sok évvel ezelőtti szintjéhez képest is jelentős előrelépés.... Még mindig van hova fejlődjenek.
De legalább meg lett a hibaforrás. -
bepken
veterán
válasz
Aprósólyom #46423 üzenetére
eredetileg csak általánosságban kérdeztem, de jogos, minél több az infó, annál könnyebb segíteni
az előző hozzászólásomban leírtakat egyébként nagyjából 2 óra CSGO után tapasztaltam (szóval semmi heavy cucc)
viszont úgy tűnik, megvan a ludas! AMD Software-be belépve gondoltam, hátha a profil állítódott el alapértelmezettre. látszólag nem, hiszen az én általam beállított paramétereket mutatta és a kártya is nagyjából ennek megfelelően üzemelt. próbaként azért rányomtam a profil betöltésre és ezt a hibaüzenetet kaptam:
szerencsére volt egy másik profil is mentve, ami csak a VRAM órajelben különbözik, ergó két kattintással ugyanazt be tudtam állítani.
fura amúgy, mert maga az xml fájl látszólag nem sérült, mármint text editor pl meg tudja nyitni és már jópárszor állítottam vissza abból a fájlból a profilt.lényeg a lényeg: én úgy látom, rendbe jöttek a dolgok, mert bár ma nem játszottam annyit, de ugyancsak CSGO és 65 fok a max
-
Aprósólyom
addikt
válasz
bepken #46422 üzenetére
Új cím, régi cím? Ha kérdezel érdemes konkrétan kérdezni.
Egy új címnél még simán elképzelhető, hogy a driver optimalizálás miatt sok minden változik. Egy régebbi címnél meg inkább a játék update eszközölhet változást.
A driver update egyéb hardveres/firmware változást (frekvencia/fesz görbe, venti görbe) biztos nem eszközöl.
Úgyhogy ami lehetséges, az a hűtés tisztántartása/karbantartása és szoftver (OS, játék és driver update) -
bepken
veterán
most több, mint valószínű, hogy újabb hülyeséget fogok kérdezni....de létezhet, hogy a legfrissebb 22.3.1 driverrel "melegebb" a kártya? semmilyen más változás nem történt a gépen az utóbbi pár hétben (ráadásul még nyári kánikuláról sem beszélhetünk
)
mégis 5-6 fokkal magasabb most a max hőmérséklet 1-2 óra játék után, mint amit korábban mértem (ház is ki lett takarítva) -
válasz
Lacpac #46409 üzenetére
MSI LP GTX1050-el szenvedtem én is, ott a hűtés burkolata volt iszonyúan rászorítva a bordára... hagytam is a francba.
Legalább valami drága kártya? Backplate-el nyilván nem az alsó kategória...Szerintem a barkácstopikban kérdezd inkább.
-
Csupingo
veterán
válasz
Lacpac #46409 üzenetére
Kép nincs róla? Mondanám, hogy állványos fúróval fúrd le a csavar fejét, de az nem veszélytelen. Esetleg ha pöttyentesz a csavar fejére, vagy egy pici, pl. derékszögű imbusz végére pillanatragasztót, az nem lenne elég erős ahhoz, hogy meginduljon? Bár sokszor én is csodálkozok, hogy mennyire tudnak szorulni ezek a csavarok.
-
Lacpac
őstag
Hogy húzná bele a csavarhúzóját az MSI a kurva bilicsavarjaiba.
Desktop 60 fok. Mondom kap egy pasztát.
A leragasztott csavar hornya kiöntve a kurva ragasztóval. Pici csavarhúzóval Nagynehezen kivakarom. Már akkor látszik hogy baj lesz.
Vadiúj csavarhúzó bitje kerek formát varázsol a horony helyére, fogó előkerül, csavar oldala megszorít. És csavarásra kenődik az is. Persze agyműtét, mert az a csavar van leragasztva, amelyik 5-6mm-es körzetében már smd van.Hogy a kénköves ördög falujában húzták meg azt a nyomorult csavart?
120Nm-re? De azt hogy. Mikor láttam hogy baj lesz, és szúrosan ránéztem a kiszedett csavarokra, azok elkezdtek meghajolni.
Vagy menetrögzítővel gondoskodtak aról hogy ujrapasztázás lehetetlen legyen?Valakinek ötlet? Hogy tudom kiszedni a csavart?
Vagy nyomjam ki a belét is a vga-nak. Majd ha megsült nagyívben vágjam ki a kertbe? -
válasz
Aprósólyom #46405 üzenetére
Úgy értem morzsolódott, majd' elporladt... nem poros lett.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #46405 üzenetére
Benéztem, aliexpresses volt, és vagy 5 éve. :repül az idő.
De még mindig megvan a cucc, és semmi baja.Látom most is van 400 ft körüli áron pl itt: [link]
Biztos kell 1-2 hónap mire ideér. -
Aprósólyom
addikt
válasz
AxBattler #46402 üzenetére
Ha porolódik az oldala az miért zavar? Ahol érintkezik a hűtéssel pedig nem szabadna koszolódnia. Az se baj, ha elszakad. Összeilleszted és "megy" tovább. A párhuzamos síkok illeszkedjenek passzentosan és legyenek tiszták. Hogy van egy kereszt irányú repedés, szakadás az a hővezetés szempontjából jelentéktelen.
Ugyan az, mintha azt vetnén össze, hogy 2 db 1cm2 egymás mellé tett fémlap vagy 1 db 2cm2 fémlap vezeti-e jobban a hőt? Ugyanannyi hőmennyiséget kell átadjanak.
A hő áramlásának irányát figyelembe véve, elhanyagolható jelentősége van.Erről eszembe jutott a SSD-k hűtése. Mikor a vezérlő és NAND lapkára egy folytonos hővezető padot tesz valaki, akkor rontja a hűtést... mert maga a gap pad átvezető a NAND-ról a vezérlőre a hőt és fordítva ezért elvágják, hagynak egy rést és úgy teszik rá a hűtést.
Na ott számít, de ott is pont abból a szempontból, hogy kifejezetten gátolják a hő egy bizonyos irányú terjedését. -
válasz
Gyuri27 #46399 üzenetére
ARCTIC Thermal pad a böcsületes neve, és kb. minden második webshopban kapható.
#46400 Aprósólyom
Gyári párnák közül volt, amelyik már porlódott, darabolódott... kuka.
Nincs semmi komoly mérőműszerem, de mivel mindkét esetben 1mm körüli a vastagság, és mivel 0.5mm-enként kapható boltban, ezért szerintem marad ez.Köszi a válaszokat!
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Asus ROG Strix RTX 4080 Fehér OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Decklink Mini Monitor 4K - Blackmagic Design
- ZOTAC Trinity RTX 3080 10GB OC GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest