- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
válasz Laja333 #4596 üzenetére
Mehet a Powercolor.
Elviekben nekem ( másnak is ) lesz XFX, van itt már MSI-SApphire-kell devil is.
(#4599) olymind1
Próbálkozom majd, de nem vagyok nagy méricskélős kölök
Mindenesetre az inteles rendszer még nagyon nem körvonalazódott ki, ott még vannak bajok a fejben.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Laja333
őstag
válasz #Morcosmedve #4583 üzenetére
Valóban nincs olyan jó, mint az MSI. Ez most annyira nem jött össze a Sapphire-nak.
Viszont az olyan valakinek, mint pl Televan, aki berakja és játszik, annak mondjuk tökéletes. Ha nincs húzva, alap órajelen (1342) a Nitro is halk. Most játszhatunk a dB számokkal, de a tapasztalat, hogy nem hallani a kártyát. Viszont ahogy kap extra kakaót és tuningot, úgy fogy el a hűtő.
Én viszont szeretek játszani az órajelekkel, így jobb választás egy MSI. De még mindig agyalok a Devil-en. Elférni elfér. -
fogtunder
nagyúr
Nitro-t akartam írni, csak már összemosódtak a típusok
egyébként fura, hogy elvileg a hardverker átvett őket, de megy a két külön webshop, külön árakkal és kínálattal, helyenként eltérő garanciális feltétlekkel
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Laja333
őstag
válasz FollowTheORI #4593 üzenetére
Téényleg, ez fel se tűnt!
-
nagyúr
Darth Vader a sötét GUI...
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
myckey
veterán
válasz #02119936 #4586 üzenetére
Előbb még fogadják el, mer dolgoznak rajta.
Továbbá az eszem ellen mentem, mivel nem akartam 100 ezer fölött költeni VGA -ra, illetve magára az RX 480 -ra, mivel csak közép kategória, akárhogy nézi az ember.Most össze kell dobni valami értelmes cpu-board-ram triót, mivel a a8 3870k nem túl acálos alá.
Ellenben tudok csinálni két fajta tesztet is, majd ha oda kerülök.
Egyet a mostani rendszeremmel, ami már eléggé koros.
Egyet pedig a leendő I5-DDR4 +Z170m es trióval.El fogom b...ni az időt, úgy fest, meg a pénzt is.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
törölt tag
A Trixx ről írjatok már léci aki kipróbálta mert az egy jó dolog volt eddig.
(MSI Afterburner sose volt szimpi mert belepiszkál a Regisztrybe ez meg nem)
Ilyenkor mi van, lelövöd a Wattmant ?[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz Laja333 #4581 üzenetére
Milyen féle fajta TriX hűtés jött ki?
Mutasson má valamit, uramkend.
Én most adtam le Alza.hu ra a rendelést XFX RX 480 GTR BLACK EDITION 8GB -ra.
3 év garit állják.
Elviekben hétfőn hozza a GLS .ha valami gáz van, megy vissza 14 napon belül.
106 péz lesz, mindennel együtt.#4585) cain69
Én hardverre gondoltam, nem szoftverre.
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz anderledani #4582 üzenetére
Még se olyan jó a hűtés, bugzik az RPM/usage is és nem megy 1400-et
© asszongya'hogy
-
anderledani
őstag
válasz Laja333 #4579 üzenetére
Mi volt a baja?
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
BReal
addikt
válasz fogtunder #4577 üzenetére
De Black Edition néven az XFX-nek van kártyája, és az is van a Bestmarktnál 71500-ért,1 év garival. Ezért szóltam biztonságképp. Biztos csak elírtad, mert látom, hogy Sapphireból ugyanilyen 70700-ért van, biztos arra gondoltál, csak összemosódott a két típus.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
egy évvel én se nagyon akarnám, de 24 hó van rá a honlapon írva, tudtommal a Sapphire kártyákra eddig is ennyi volt.
és hiába van több mondjuk az ASUS-ra, ha drágább és visszaveszi a boost órajelet, az MSI sokkal többe kerül és nincs backplate-je, a Sapphire-ön meg hűtve van a VRM, a RAM is.
-
Departed
őstag
válasz Dexar007 #4574 üzenetére
Hát igen, volt 35k-ért majdnem csúcs HD4850, aztán 62k-ért 5 és fél éve majdnem csúcs HD6950. Amivel egész idáig el is voltam (és vagyok) főleg nézegetve hogy egy normális váltásra érdemes kártya 100ezernél is több került (kriminális, sohasem költenék egy ilyen dologra ennyit, nagyon elszálltak az árak pár éve).
De most nagy duzzogva rászánnék 480-asra 70-80 körüli összeget hogy aztán használjam megintcsak mondjuk 5 évig.
Erre kis hazánkba még alig érkezik belőlük, pedig meglenne a kereslet.Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
fogtunder
nagyúr
én is arra vártam, hogy majd beesnek 70K alá a GTX 970 árak, de nem igazán történt meg, illetve ami van, azt kb. 2 óra alatt viszik el (tudom, F5 gyakori használata), vagy rendes gari nincs, vagy messze van. viszont a Bestmarktnál most megint lett RX 470 Sapphire Black edition 70-ért, be is rendeltem egyet, elvileg 8-án lesz itt, ha addig bejön valami jobb deal, max lemondom, de egyelőre nem úgy látszik.
-
Departed
őstag
Pont így gondolom én is, 70-ért 480 4GB vagy 80-ért 480 8GB remélem lesz hamarosan.
Konkrétan custom hűtéses 8pines kártya alig van még az országban, igazán elkezdhetnének már özönleni. Játék ami igényli (Witcher3, Tomb Raider és leginkább Deus Ex MD) van már bőven, 480-as custom kártyát (a ref hűtéses 6pines nem szeretős) meg képtelenség hozzá venni. beindul ez rövid időn belül?
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
olymind1
senior tag
Próbálta itt már valaki alulfeszezni a kártyát, hogy akkor mennyit csökken a fogyasztás és a hő mondjuk fixen belőve 1200, 1250 vagy 1300 Mhz-re a gpu-t?
-
R3laX
addikt
válasz kisza25 #4547 üzenetére
Nem, ott pont nem R3laX vagyok, ott YoCoO. Hááát, most gép reinstall volt, és még nem volt kedvem letölteni Origin-ről a BF4-et összes DLC-vel, de mikor meglett a kártya próbáltam és nem voltam elájulva, mintha a húzott R9 280X Toxic-omon jobban ment volna... Több driverrel nem próbáltam, akkor csak a 16.7.2-vel. A 16.7.3-ban pedig már foglalkoztak a BF4-el: "Battlefield™ 4 may experience intermittent crashes when using Mantle. As a work around users are suggested to switch to DirectX®11." Most vagy ugyanúgy, de mintha rosszabbul ment volna DX11-ben, Mantle-ban nem próbáltam PL...
-
nagyúr
-
BReal
addikt
válasz Dexar007 #4565 üzenetére
A GTX 970-nél (és minden más kártyánál) ugye a dollár globális árfolyam változása okozta a drágulást, azért még egy olyanba csak nem futunk bele. A VGA-k miatt pedig kizárt, hogy feljebb menjenek az árak, hiszen most jött a 1060 3 GB is, 83000-85000 Ft körüli áron. Nekem sajnos még kell egy kis idő, hogy összejöjjön a pénz a kártyára, de amint lesz, 70e-ért a 480 4 GB fog landolni. A legolcsóbb 8 GB-os 480-ak 90e körül mozognak, azt sokallom. Ha esetleg lenne, ami 80e környékére futna be, azon is elgondolkodnék, de attól tartok arra még várni kell. Ameddigre lesz rá keret, talán szerencsénk lesz, és egy Battlefield 1 promóció is lesz hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
-
senior tag
XFX RX470 4GB GDDR5 RX-470P4LDB6 ~70k
szerk: ez a Black Edition, backplate + cserélhető ventik
[ Szerkesztve ]
Путин, иди нахуй!
-
csabi0805
senior tag
Na ebben a boltban igen jó árak vannak!
Ez azért már teljesen elfogadható! -
Sanyi19
őstag
Már olcsóbbak a 970-ek, 2 hete 75 alatt nem volt használtan. Most meg vannak 68-ért is. De szerintem lesz az 55-60 is mert, mert mindenki inkább 470-et vesz majd újonnan. Az lenne a reális ár, mert a 460 tól erősebb azért jóval.
[ Szerkesztve ]
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
BReal
addikt
válasz Sanyi19 #4557 üzenetére
Erre szerintem csak akkor kerül sor, ha nem csak 1-2 boltban lehet 70000 körül 470/480-hoz hozzájutni. Mondjuk én használt kártya vételére senkit se buzdítanék, plusz szerintem a 970 egyre inkább le fog maradni a játékokban (pl. Guru3d Deus Ex benchnél FHD High 49 fps, Ultra 34 fps, 480 FHD High 64 fps, Ultra 46 fps - 45% különbség 970-nél, 39% különbség 480-nál; tudom, AMD logós cím, szóval helyén kell kezelni, ettől még tény).
Igazából azon röhögök a leginkább, amikor a 970-et megjelenésekor (jó árfolyamon) 90000 Ft-ért mindenki best buynak tartotta (utána ugye kb 2-3 hónappal jött a dollár-Ft árfolyam romlása, és felugrott kb 110-120-ra, és még akkor is best buy volt), most meg az ugyanúgy rossz árfolyammal érkezett 480-asat a zöld hályogú tábor fikázza, hogy fos, meg a 1060 gyorsabb. Aztán kiderül, hogy igazából 70000 Ft-ért lehet kapni. Röhej, amit művelnek.[ Szerkesztve ]
-
Sanyi19
őstag
Csak van tán egy ev ismerős.
Mondjuk akkor már inkább pár ezer ft-al többért, Sapphire 2 ventis. Viszont a használt GTX 970 piacot jól lenyomják ezek az árak. Lesznek olcsón azok is hamarosan, érdemes lesz szétnézni hardveraprón.
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
nagyúr
A táp által leadható teljesítmény nem függ a hatásfoktól, viszont nem a címkén szereplő teljesítményt érdemes nézni, hanem azt, amire a 12V-os ág(ak) képes(eK). Az OP által említett tápnál ez 350W, aminek elégnek kellene lennie (ugyan a táp kétágas, de áganként 240W a maximum, emellett a VGA mellett az megfelelő). Ha a problémát a táp okozza (nem lehet kizárni, bár nem túl valószínű), akkor az inkább a korának tudható be.
Új tápként én olyat néznék, ami egyágas, és a 12V-os ágon legalább 400W-ot lead (hogy legyen tartalék is). Vagy ha a bővíthetőség is szempont, akkor annyival többet. Részletesebb tanácsok a tápos topikban"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
BReal
addikt
válasz Sanyi19 #4553 üzenetére
Ez is jó, bár én egyventis kártyát biztos nem vennék, mert az látatlanban szinte biztos, hogy bőven 70 fok fölött tartja a VGA-t, míg a jobb 2 ventisek inkább 60-70 fok között félúton, esetleg alacsonyabban. Viszont egy baj van az oldallal: csak cégek rendelhetnek onnan.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Kicsit későn kapcsoltam a kedvenc helyi boltomnál, remélem szabadság után lesz majd készlet, brutálisan jó árak:
Sapphire Nitro+ RX 480 4GB 70000, 2 év gari
Sapphire Nitro+ RX 470 4GB 66000 Ft, 2 év gari
Sapphire Nitro+ Radeon RX 470 8GB 77000 Ft, 2 év gari
XFX Black Edition RX 470 4GB 67000, 3 év gari[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
"Mert hangos? Hűteni kell azt is és a venti is zajosabb, minél közelebb van a teljesítő képessége határához.."
Bocsi, de ez butaság. A zajosság csak és kizárólag a termelt hő elvezetésétől függ. Ha egy 400W-os tápot 200W-ra terhelsz, ugyanannyi (sőt, igazából valamivel kevesebb) hőt termel, mint egy 600W-os táp 200W-ra terhelve (a ventik általában ugyanakkorák). Ha nagyjából ugyanannyi hőt termelnek, akkor miért lenne az egyik hangosabb, mint a másik?
(#4542) xatos3: Ha egy táp 600W-os, az azt jelenti, hogy annyit tud leadni. Tehát ha egy 600W-os táp 80% hatásfokú, az azt jelenti, hogy 600W leadása esetén 750W teljesítményt vesz föl a konnektorból. Ha a 400W-os tápod 300W-ot teljesít, akkor csak a 75%-át használod ki a teljesítményének.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki vegyen 400W-os tápot, nekem is 520W-os Seasonic van (már csak azért is, mert pénzt nem nagyon spórolsz a kisebb vételével), csak ez a téma (is) túl van lihegve.(#4545) Ochocinco46: Remélem ezt csak trollkodásként kérdezed. Röhögve elég az 530-as táp.
[ Szerkesztve ]
-
Szeszkazán
senior tag
válasz Ochocinco46 #4545 üzenetére
Ne viccelj, majdnem 2-őt is.
-
kisza25
félisten
válasz Ochocinco46 #4545 üzenetére
jelentkeztem, csak gtx 950-el elég nehéz tesztelni, rx 470-el hogyan fut a játék
táp kérdésedre igen
R3laX: te vagy bf4-ben R3laX bird? bf4 hogy fut, gondolok itt FPS-re és FPS droppokra, bár mostanában elég moslék maga a játék szerver oldali része, szerintem már állítják át az erőforrásokt a bf1 bétára[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Laja333
őstag
Na OCUK full refundolja a Nitro-m. Utána visszatérek egy MSI-vel.
Bugfix nálatok lesz a közeljövőben? Mert akkor inkább megveszem itthon. -
R3laX
addikt
válasz kisza25 #4540 üzenetére
Én tuti tesztelem az RX 480-at , BF4-ben is több mint 400 órám van. Illetve ez is megvolt: "A PC-s, PlayStation 4-es és Xbox One-os játékosok is beszállhatnak majd mókába augusztus 31-én. Ezen a napon mindenki letöltheti majd és kipróbálhatja a multiplayer verziót, azonban ha a Battlefield Insider oldalon bejelentkeztek, és kiválasztjátok a platformotokat még augusztus 21. előtt, akkor korai hozzáférést kaptok"
PFÚ, akkor az a 400 órám picsafüst .
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Ochocinco46 #4541 üzenetére
mivel én 95% bf-el játszok így én is ettől teszem függővé a következő VGA-t, bf4 2700+ óra, szóval nekem szerintem visszahozza az árát
xatos3: kicsit el vagy tévedve, egy i5-6600 65W és egy rx 470 110W, az alaplap nagyon max 20W, a memóriák max 5W, HDD SSD 1-5W
az én gépem 150W alatt eszik konektorból max terhelés alatt (adatlap)[ Szerkesztve ]
-
xatos3
senior tag
válasz MongolZ #4535 üzenetére
a 600 wattos táp 80%os hatásfokú szokott lenni
az 480 watt
a proci 88, a vga 120-150
ez eddig 200
az alaplap ehet akár 40 wattot is a ram átlagba 20 watt
ez eddig 260 watt
hozzájönnek még a meghajtók meg a merevlemezek
így 300 wattos röhögve felvehet
szerintem a 480 wattos túlméretezés egyáltalán nem gázde az a táp eleve jó 6 éves lehet már messze nincs meg a hatásfoka
de még mindig sokkal gyanúsabb a szoftveres okozat
[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
kisza25
félisten
bf1 bétát tervez valaki játszani akinek van rx 470/80, majd egy beszámolót nagyon szívesen vennék róla
-
sakal83
addikt
Ez az RX480 kezd egyre érdekesebb vga lenni. Az első tesztekben a gtx1060 lelépte 5-10%-al, azonban a most megjelent Deus Ex-ben, és F1 2016-ban is beelőzi 3-10%-al. Lehet a végén abunak igaza lesz Ami furcsa még, hogy a 390-től is lép meg az új játékokban
-
MK VII
veterán
válasz MongolZ #4535 üzenetére
Na igen..
Egy 500-as 80+-os bőven megteszi..(#4537) Gainka
Persze elviszi, de nem mindegy, hogy 90%-on kell tekernie a tápnak vagy 60%-on halkabban teszi ugyan ezt.. Én 500-as alá nem adnám már akármennyire is kis fogyasztású a gép. Nem tesz jót a tápnak sem, ha állandóan max közelében kell teljesítenie.(#4538) MongolZ
Mert hangos? Hűteni kell azt is és a venti is zajosabb, minél közelebb van a teljesítő képessége határához..
De nem vita téma.. Leírtam a véleményem.. Másnak más a véleménye..
Nekem a nem forgó venti is hangos..[ Szerkesztve ]
-
ß$¤Đ
csendes tag
Hali!
Eredetileg 16.8.2-vel néztem, most megnéztem 16.7.3-mal is, azzal is előfordult, de akkor megnézem a 16.8.1-et is. Többnyire DX11 (GTA 5, Fallout 4, WoW trial) alatt néztem, Doom demónál és Forzánál eddig nem jött elő.
(#4531) xatos3:
Előbb teszteltem a WoW trialt, ott 73 °C volt a GPU mielőtt visszament 300 MHz-re. -
R3laX
addikt
Heló!
Igazából a 16.8.1-től lenne már ajánlott 460-470-hez. Próbáld esetleg még a legújabb DDU-val leírtani. Launch Option : Safe mode(Recommended), majd írtsd le a drivert, ha más kártya volt előtte Nvidia, vagy a proci IGPU-ja, azt is irtsd ki. Majd próbáld meg a 16.8.1-el, ha 8.2 van fent... Illetve más játékban is csinálja? DX 12-ben is pl?
[ Szerkesztve ]
-
xatos3
senior tag
nos ez kifejezetten úgy tűnik hogy thermal throttling, amit kétlek amúgy
vagy azt a picike 6 éves tápot mindenképp kicserélném egy 600 wattos sokkal márkásabb tápra, szerintem kérdezz meg ismerőst akinek van jó nagy stabil tápja hogy azzal rakjátok össze a gépet, és egyből midnenre fény derül, a crimson beállításokat meg hagyjátok defaulton, a boost és az alapórajel között ugrálhat akkor is csak ne dobja vissza 2D órajelre a gput
ha akkor is csinálja akkor én típushibára hivatkozva elállnék a vásárlástól és másik terméket kérnék, ha webshopban vetted akkor 14 napon belül pénzvisszafizetés úgy tudom
illetve mindenképpen nézzed meg egy másik drivverrel is pl 16.7.1 és 16.7.3al is
[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
xatos3
senior tag
szerintem a baseplate a rézlap ami a höcsövek alá van rakva, így kiküszöbölik a tökéletlen érintkezést a chippel, ami kupak híjján forrópontokat eredményezhet a chippen, ezzel gyorsabban degradálódna az egyenetlen hőtágulás miatt
ez a baseplate
ez meg például egy direct
mint láthatod nagyon apró kis közök ki vannak hagyva
ez a gyártástechnológia sajátossága nagyon nehéz kiküszöbölni, a paszta nyilván javít rajta de akkor se tökéleteshőlépcső ide vagy oda, ha a rézlap hőkapacitása, és szállítóképessége megfelelő, akkor végeredményben sokkal előnyösebb lehet az előbbi megoldás
[ Szerkesztve ]
-
ß$¤Đ
csendes tag
Sziasztok!
Ide irányítottak az azonnali VGA kérdéses topic-ból.
Egy hete vettem egy ASUS RX 470 STRIX 4GB kártyát, és az a gondom vele, hogy néha visszadobja a GPU órajelét 300 MHz-re. Ha kitolom a power limit-et, akkor kb. 2 percenként fordul elő, ha nem, akkor ritkábban.
Tegnap délután 10 perc alatt 3x is előfordult, viszont este kb. 1 óra játék alatt egyszer sem.Azt nem tudom eldönteni, hogy a kártya, vagy a tápom (egy 6 éves Chieftec CTG-450-80P) a ludas.
-
myckey
veterán
Ezen agyalok.
Alza.hu -ról , kedden itt lenne, GLS futárral.
105 ezer magyar péz ( +1500 az utánvétel és szállítás )Esetleg ha gáz lenne, 2 hétig be tudom zsebelni a pénzem.
-
Televan74
nagyúr
-
VirsLee
őstag
válasz sakal83 #4521 üzenetére
De ez még mindig egy amatőr dolog Ehhez el kell adnod a terméket és nagy forgalmat kell generálnod, hogy "megérje" kockáztatnod. Rövid ideig mehet csak egy ilyen cég. Egy olyan cég, ami több éve folyamatosan működik ezt nem igazán tudja már megcsinálni. Szerintem a kockázat is túl nagy a lehetséges "extra" haszonhoz képest
Ha bizonytalan vagy, akkor meg tudod nézni a cég beszámolóit és el tudod dönteni, hogy reális-e a tevékenysége.[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
-
törölt tag
válasz VirsLee #4515 üzenetére
Ez nagyon szép működési levezetés , akár még Prohardveren is elolvastam volna , igaz ott olvastam, de ha cikk lett volna te kapsz érte pénzt...
Már ha befizetted érte az áfát csak akkorMellesleg raktáron vannak az XFXek úgy értem VAN !! )
Mi van ha valaki szlovákiából kap csomagot és ott 21 az áfa???[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
őstag
válasz sakal83 #4500 üzenetére
Tetszik, hogy mindig vannak jó kis elméletek az adócsalás egyszerűségéről
Adót csalni nem egyszerű és nem is könnyű.A magyar kiskerek általában adnak áfás számlát minden adásvételhez, így elég nehéz rájuk húzni az áfacsaló címkét. Vannak a hardveraprón olyanok, akik adócsalóként működnek 2-3% kedvezményt adva, de az más kategória.
Teljesen mindegy, hogy a cég szlovák, magyar vagy angol attól még ugyanúgy működik a dolog. A cégeket gyakorlatilag nem érdekli az ÁFA, mert nem a céget terheli, csak közvetítő szerepe vannak annak beszedésében, majd a költségvetés felé a befizetésben. Nem tud belőle gyakorlatilag hasznot húzni. A béka segge alól már kibújt cégek ÁFA szempontjából havi bevallónak számítanak. Teljesen mindegy nekik, hogy magyar vagy szlovák nagykerből rendelik a motyót, hisz a kettő között csak ÁFA különbözet az érdekes, azt viszont a vállalkozás nem fizet.
Példa:
egy webshop rendel magyar, kínai és szlovák nagykertől egy-egy RX470 kártyát, az egyszerűség kedvéért a szlovák és kínai árat is forintban kezelem. A vámtól most eltekintek, mert a lényeget nem befolyásolja a dologban.Szlovák esetben EU-n belül a cégek nem fizetnek ÁFÁ-t, csak bevallják azt, így a cég csak 52.000 forintot fizet ki.
Magyar esetben a cég a bruttó összeget fizeti ki a magyar nagykernek, amiben benne van az ÁFA így 66.040 forintot fizet ki.
Kínai cég esetében nem fizet ÁFÁ-t a kínai cégnek, annak 52.000 forintot fizet, azonban 3. (EU-n kívüli) országról lévén szó az import során a NAV kiszabja az import ÁFÁ-t, amit meg is kell fizetni, addig nem lehet a terméket belföldi forgalomba hozni, tehét befizetünk a költségvetésnek még plusz 14.040 forintot.Cégek a nettó árra pakolják a maguk kis hasznát, ami itt most 10%, plusz erre tesszük rá az ÁFÁ-t, ami 27%, ezek után valaki megveszi a kártyát 72.644 forintért.
Szlovák esetben miután csak bevallottuk az ÁFÁ-t, de azt nem fizettük meg, így a teljes ÁFÁ-t átutaljuk a költségvetésnek.
Magyar esetben a nagykernek már fizettünk ÁFÁ-t, így ezzel csökkentjük az ÁFÁ-t, a költségvetésnek fizetünk 1.404 forintot.
Kínai esetben a költségvetésnek már fizettünk ÁFÁ-t, így ezzel csökkentjük az ÁFÁ-t, a költségvetésnek fizetünk 1.404 forintot.Az összes kifizetés oszlopban látható, hogy a cég minden esetben ugyanannyi pénz fizet ki, így ÁFA szempontjából lényegében teljesen mindegy neki, hogy honnan vásárol.
EU-n kívüli import esetén a vámáru raktárból nem tudod elhozni a motyót, amíg nem fizetted be a költségvetésnek az import áfát, EU-n belüli nettós vásárlás esetén, pedig csak akkor tudsz nettó értéken vásárolni, ha van közösségi adószámod, ami egy közös EU-s nyilvántartásba kerül. Azaz amikor egy angol vagy szlovák vagy német cégtől nettó összegért vásárolsz, akkor nekik be kell vallaniuk azt az EU felé, neked pedig úgyszintén be kell vallanod az EU felé a tőlük kapott számlát.
-
Televan74
nagyúr
Péntekre valószínűleg itt a freesync -es monitor.Kíváncsi leszek rá mit mutat a RX480 -n.Talán vége lesz a vsync -es korszakomnak.
Addig esetleg szerkesztek egy összefoglalót. A ismertebb kártyákkal,órajelek és egyebek,képek,De szigorúan ABC sorrendbe,hogy sértődés ne essék.Mindenbe beleugatok!!!
-
Coolmat
őstag
Ez engem is aggaszt. A második linkelt tesztben viszont ezt írják:
"The XFX Radeon RX 470 4GB topped out at 42dB, which is pretty good!"
Harmadik tesztben meg megint azt, hogy pöppet hangosabb:
"Anyhow, I test at 100% fan speed and again at 50% fan speed. 50% fan speed is a better representation of what you will experience in normal use. The XFX, in fact, would run at 54% in my thermal testing. So with the fans turned all the way up the XFX was a little on the loud side but at least came in below the triple fan Gigabyte card. The 50% fan speed results were similar but the XFX was a touch louder here as well"
Az igazság meg majd kiderül ha megjön a kártya, legalább a Nitro-val már lesz viszonyítási alapom
-
AtHoS
nagyúr
Azért van már 1-2 XFX 470 elérhető teszt:
AMD's Radeon RX 470 graphics card reviewed
read-only mode on the forum
-
-
AtHoS
nagyúr
Ezeket lehet árnyalni is azért erősen mivel az "üzleti életben" azért elég sok alattomos tevékenység is megy a háttérben. pl. valaki befoglal X mennyiséget valamiből, ami által magasabb árú kerül a helyére. Aztán egy nagyobb tételes berendelésnél lehet felhívják vagy hívnák a megrendelőt a "személyes" egyeztetés végett, de nem biztos, hogy élni fog a megadott telefonszám. Ilyenkor gyaníthatóan visszamondják a nagyker felé a foglalást, ezáltal "felszabadul" a befoglalt mennyiség és ismét alacsonyabb áron kerül ki
Ez csak egy a "bevett" üzleti cselfogások közül, de ugye ilyen eset valósággal való egyezése csakis a véletlen műve
read-only mode on the forum
-
olymind1
senior tag
200 € a HIS RX 470 4GB németeknél.
-
anderledani
őstag
válasz anderledani #4432 üzenetére
Erre? Bugfix1984
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
nagyúr
Nos, lehet hogy volt saját raktárkészlet 1., aztán volt külső beszállítós készlet 2. ... estére meg visszamondták 1-et, vagy az egyik beszállító levitte az árat, mert a másik is levitte (hogy ne maradjon rajtuk)... és akkor kombináld össze még a lehetőségeket.
Elvileg ezek online bekötött rendszerek és nyilván ahogy a készletek változnak a napon belüli foglalások, visszamondások, beszállítói adatbázisok, árazások, akciók, úgy változnak az árak és a darabszámok.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- rtx 2060/super videókártyát keresek
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest