-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
anderledani
őstag
Az miért lehet, hogy mikor 1,5 hónapja újraraktam a windows 10-et, akkor még az Asus 470-em volt, sokkal gyorsabb lett a kitabolás a játékokból. Most az új driverrel, XFX 470-el megint lassabb a kitabolás. DDU-vel lett közben törölve.
-
anderledani
őstag
pl gta 5, vsync off. Tényleg győzödj meg róla AB-vel hogy nincs-e proci limit. Úgy, hogy megnézed a GPU usage grafikonját, ha nem konstans 100% akkor van proci limit.
-
anderledani
őstag
XFX 470 BE kinek milyen venti fordulatszámon megy full terhelésen? Nekem 77% körülre áll be, 75-ös temp targettel.
-
anderledani
őstag
Tapasztalatok az XFX 470-ről:
MSI AB szerint 95w körül fogyaszt 1256 Mhz-en ami vicces mert az Asus 120-at fogyasztott.
Alap feszen 1320 Mhz-en megy1056 mV az alap fesz.
Így sem megy 100 W fölé AB-ben a fogyasztás. Hwmonitor-ban is 145 volt a legmagasabb érték.
A hűtése nem elképesztő, de a hűtésteljesítménye mindenképp nagyobb, mint az Asus-nak volt. Nem halk, 65% köré megy fel ahol már azért igencsak van hangja. Alapból 65 fokon akarja tartani a kártyát ha jól láttam, wattool-lal átállítottam 75-re. -
anderledani
őstag
Néztem az XFX 470 BE biosát polaris editorral, és 89 watt az alap power limit. Az Asusnak 95 volt. Akkor power limit emelés nélkül ez még annyit se fog tudni mint az Asus? Az Asus 1100-1150-en ment alap power limittel. (1270 helyett)
Pl Sapphire-nak 106 watt és a max current is 160 amper míg az XFX-nek 105 amper vagy mennyi. -
anderledani
őstag
Köszönöm a normális válaszokat. Nincs még hiba, még kártya sincs, de van egy rendkívül olcsó bontatlan, új 480. Írok az említett embereknek.
-
anderledani
őstag
Meghatározhatalan forrásból származó Sapphire Nitro+ 480-at le lehet valahogy gariztatni?
-
anderledani
őstag
Hali
Inkább XFX 470 BE-t vennétek vagy Giga G1 gaminget? -
anderledani
őstag
Hali!
xfx-ből melyik is a jobb változat? -
anderledani
őstag
válasz
hegedis #10652 üzenetére
Amit gombóc artúr írt, az nem az a leszabályzás. Amúgy amit linkeltél annál ott van az én hsz-em is, az enyém is ezt csinálja. Ez az asus ilyen. Gyártó bevizsgálta, hibátlan. Valóban, gyári beállításokon prímán működik, de az alacsony power target miatt (95W) csak 1050-1150 Mhz-en.
-
anderledani
őstag
Visszakapom az Asus Strix RX 470-em, ami 300-ra droppolt, gyártó szerint tested, ok...
-
anderledani
őstag
válasz
Sgt. Chris #9382 üzenetére
75-83 fokot elérve elkezdett az órajel 10mp-ekre ledroppolni 300Mhz-re, fps zuhanást okozva. Ez pár percenként ismétlődött. Alulfeszelni nem lehetett, mert gyenge darab volt.
-
anderledani
őstag
Ma ment gariba az Asus Strix RX 470. Tarthatatlan volt.
-
anderledani
őstag
Valakinek van bármi fejleménye azzal kapcsolatban hogy számos Asus Strix RX 470 ledroppol 300mhz-re?
-
anderledani
őstag
Azért azon jót nevettem mikor valaki írta hogy van már tökéletes driver. Áá csak 10 percenként crashel a firefox, nekem is és Sapphire RX 480-al rendelkező haveromnak is.
-
anderledani
őstag
Csak az enyém úgy néz ki rosszabbul sikerült darab, nem bírja az alacsony feszt.
Driverből melyiket használod?
Nekem a legújabb AMD-vel a firefox egyfolytában crashelt, ezért felraktam megint azt ami az asus honlapján van.
Előző biossal kékhalál volt neked? Nekem az is volt. Most eddig nem, de még nem örülök, mert volt hogy 2 napig nem volt. -
anderledani
őstag
válasz
anderledani #7132 üzenetére
Jó hát ugyanúgy ledroppol az órajel 300 Mhz-re ezzel a biossal is.
Kicsit azért frusztráló hogy senki nem jön ezzel a hibával, szinte hülyének kezdem érezni magam........ -
anderledani
őstag
-
anderledani
őstag
Techpowerupra felkerült egy új bios az asus 470-hez. Felraktam, az észrevehető változás az, hogy a power limitet max 25%-ra lehet állítani, ami MSIAB szerint 120 wattra limitált fogyasztást eredményez. A legtöbb játékban így is 1150 Mhz környékére dropppol az órajel. Talán a gyári feszültségértékeket is csökkentették kicsit. De ez nem biztos. A lényeg hogy most már ha akarnám se tudnám elérni fixen az 1250Mhz-et, viszont eddig nem is melegedett túl. (Mármint nem droppolt le 300 Mhz-re) Remélem ez csak ideiglenes megoldás, lesz valami végleges bios.
-
-
anderledani
őstag
Még mindig kékhalálozik időnként a gépem asus rx 470-el. Teljesen gyári wattman beállításokon is. Minden triviális okot kizártam, másnak nincs ilyen gondja?
-
anderledani
őstag
Az Asus 470 300Mhz-re droppolásos problémájával kapcsolatban:
Most már biztos, hogy a throttling akkor jelentkezik, ha a GPU szenzoron a hőmérséklet eléri a 80 fokot. Ezt javítják reméljük egy bios frissítésben.
Az ideiglenes megoldásom az, hogy egyrészt alulfeszeltem: 1250Mhz-hez 1080mV-os feszültséggel. Így csak kb 40 perc játék után éri el a 80 fokot. A Power limit csúszkája felett pedig a optimális hőmérséklet csúszkát 78 fokra állítottam, így ha azt eléri akkor elkezdi emelni a ventilátor fordulatszámot, nem engedi afölé menni a hőmérsékletet. (a max csúszkát 79 fokra tettem)
Továbbá a ventilátor cél fordulatát 1700-ról feljebb vettem 2400-ra, így addig emeli, különben nem biztos, hogy emelné addig. -
anderledani
őstag
Asus órajel droppolással akkor mi lesz? Nem igazán használható így a kártya...
-
anderledani
őstag
válasz
anderledani #4949 üzenetére
akkor történik ez (gpu-z-vel logoltattam) amikor a gpu temp 80 fok fölé megy. De a max temp wattmanban 90-re van állítva és a venti is csak 62%-on pörög, miért nem emeli?
-
anderledani
őstag
válasz
anderledani #4949 üzenetére
További érdekes bug, hogy a képernyő kikapcsolt állapotában a ventilátorok időről-időre 100%-ra felpörögnek...
Kb 3mp-re majd elhallgatnak. -
anderledani
őstag
És az miért lehet hogy komolyabb játék közben (csgo közben pl nem) néha ledroppol az órajel 300 mhz-re és akkor kb 10 fps van? ...
-
anderledani
őstag
Az AC
nity hiba nem oldódott meg, még mindig kifagy, és bugol is, az emberek ruhája váltogatódik ahogy forgok. Ha az nvidia soft shadows be van kapcsolva akkor villognak a textúrák, egyik pillanatban soft shadowos másikban nem...
-
anderledani
őstag
válasz
Ochocinco46 #4920 üzenetére
Ezek alapján még mindig jó áron volt az én Asusom 65-ért.
-
anderledani
őstag
aprón már van 58-ért sapphire 470.
-
anderledani
őstag
válasz
anderledani #4845 üzenetére
Kiderült hogy win10 alatt összeakad a képernyő-billentyűzettel valami hang dll, megoldottam.
-
anderledani
őstag
AC
nity-ben max grafikán (SSAO,FXAA) kidobál a játék. Miért lehet? Asus RX 470 4GB
-
anderledani
őstag
A 6 pines power bemenet mellett van két led led1 és led2 néven. (csak oda vannak forrasztva) A led1 most fehéren világít. Nincs semmiféle manual amúgy ehhez se az Asus honlapján se a hozzá kapott optikai lemezen.
-
anderledani
őstag
válasz
anderledani #4794 üzenetére
Most azt olvasom az alacsonyabb ASIC jelenti AMD-nél a hűvösebb működést, a kevesebb szivárgási áram miatt. Akkor hogy is van ez?
-
anderledani
őstag
válasz
Bugfix1984 #4793 üzenetére
82,1%
[link]
and1ao:
Ezt hogy érted? -
anderledani
őstag
válasz
anderledani #4789 üzenetére
Nincs coil whine sem, jelentem. 700 fps-nél sem
Terhelés alatt 70 fokos a kártya, ekkor 60%-on teker a venti. -
anderledani
őstag
Beújítottam végül egy Asus Strix RX 470 4GB OC-t. Power limitet feltoltam, így tartja az 1250Mhz-et terhelés alatt. Nem túl hangos, annyit tudok mondani hogy halkabb mint a Sapphire Dual-X 270-em volt terhelés alatt.
-
anderledani
őstag
Az Asus RX 470-hez akkor már van bios frissítés, ami javítja a power limitességet és azt, hogy emiatt nem tartja az 1270 Mhz-et? A honlapján nincs.
-
anderledani
őstag
válasz
anderledani #4432 üzenetére
Erre? Bugfix1984
-
anderledani
őstag
válasz
Bugfix1984 #4431 üzenetére
Van? Tudod linkelni? Én nem találtam
Ha wattmannal is meg lehet oldani, a teszteket miért nem úgy csinálták hogy már be van állítva? -
anderledani
őstag
Asus 470 esetén akkor a power limit megemelése wattmanban megoldja az órajel droppolást?
Bios frissítés reméljük lesz rá... -
anderledani
őstag
válasz
ggbuffon1897 #4110 üzenetére
Azért ennél jobb a helyzet... Szét kéne nézni. Hardveraprón (Cole, Gianni, LeC) már napokon belül 63-65 lesz a 470 4GB például.
-
anderledani
őstag
válasz
FollowTheORI #4065 üzenetére
Sőt! USD ár* árfolyamra be szokott állni, érdekes, vagy gyanús módon olcsóbb szokott lenni 1-2 hónapon belül mint az elméletbeni áfás ár.
-
anderledani
őstag
válasz
Bugfix1984 #3590 üzenetére
Szerintetek ez "beállt ár", vagy ez még esni fog pár napon, héten belül, ahogy szokott új termékeknél iponon?
-
anderledani
őstag
Egy barátommal "eladattam" az R9 380-át, mondván hogy még most adja el jó áron, és majd szinte semmi ráfizetéssel vehet RX 470-et ami erősebb annál. Mikorra várhatók belőle a customok? Tudom hogy még ref. sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Ukrajnai háború
- Biliárd és snooker topik
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Nintendo Switch
- Autós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest