- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ok, közben még így csiszolgatok rajta...
De ha még egy driveres kérdésem lehet a közösséghez - Doom 2016-ban működik bárkinél is a Vulkan renderer a 16.12.1 verzió után? Ha igen, hogyan varázsoltátok ezt össze? Variáltam vele egy keveset az újabb driverekkel (külön VulkanRT telepítés, meg kézi dll másolgatás is), de az istennek se sikerült összehozni. (Mondjuk az kicsit vicces volt, hogy még a crashdump ablak is gyakorlatilag az 1999-es Q3A-ból lett egy az egyben lopva...
)
-
Atya világ, hogy ez a Wattmanes venti vezérlés tényleg ennyire bugos...? (19.4.1)
Azt hinnéd, hogy ha az első pontot berakod mondjuk 40 fokra, a minimum beállítható 25%-ra, akkor 40 fokig 25%-on pörög, ugye? Hát a sárga vonal azt mutatja, hogy nullától negyven fokig konstans 25%, akkor meg...?
De nem. Ha az első PÖTTYÖT nem nulla fokra rakod rakod, akkor a Zero RPM fixen bekattan "ON"-ra, és a következő pöttyig fullba lecsapja a ventit. A sárga vonal nem ezt mutatja - és ledokumentálva sincs rendesen, hogy ez hogyan működik, tehát csak pislogsz, hogy én nem ezt mondtam, meg te nem ezt mutatod vissza nekem, vazze'. Grrr.
Bocs a rant miatt, de 9800SE óta volt sokféle Radeonom bármi driver panasz nélkül... és rá is kerestem erre, hogy most én vagyok hülye, vagy mi...? Viszont a találatok szerint meg szinte mindenki más azon sír, hogy neki meg NEM kapcsolja le a Zero RPM nullára. Huh.
-
paprobert
őstag
válasz
zsigomark3 #33292 üzenetére
A 185W a teljes kártyára vonatkozik elméletileg, a GPU-Z-ben pedig core only-t olvasol általában. Arra még rájön a memória és VRM fogyasztása is.
Szerintem nagy gond nincs nálad, de biztos nem nyertél a szilícium lottón.
-
zolee1984
senior tag
válasz
zsigomark3 #33294 üzenetére
A memória sztem biztos megy feljebb is legalább 2100-at tuti megy
A fogyasztás miatt biztos nem fog leroh@dni mag visszább veszi az órajelet
Gpuz-vel nézd meg mit mutat az pontosabb. -
zolee1984
senior tag
válasz
zsigomark3 #33292 üzenetére
Akkor próbáld 1500/2250-re felhúzni az órajelét és ha nem bírja adhatsz kis feszt is 5/10mv-os egységekben míg nem lesz stabil.
Mikor stabil lesz adj még neki 4-5 mv-ot biztos ami biztos -
zsigomark3
tag
Egy ASUS STRIX RX580 O8G vel kapcsoaltosan szeretnék kérdezni.
A kártya +1 pcie táp csatis, ami rá is van dugva.
A kártya jól tudom 185W körüli teljesítményűnek kellene lennie?Az amd radeon szoftverben be van kapcsolva az fps, teljesítmény, hőmérséklet monitorozó overlay.
Viszont nekem terhelés/ játék/ benchmark alatt a GPU teljesítménye: 120W -nál megáll.Wattmanban emeltem minden settingset: power limitet, hűtést, stb-t feljebb vettem.
Akkor is GPU teljesítménye: 120WMegjegyzem az FPS értékek elég jók.
De ha a kártyában van még egy 60w tartalék azt kifacsarnám belőle.
-
amdboy
senior tag
Kèsz feladom. Minden lehetsèges beállítást átnèztem, nem nagyon segített semmi
átnèzek a játèk fórumába, hátha.
-
Csupingo
veterán
válasz
amdboy #33286 üzenetére
Esetleg egy bevált driverrel is próba? 18.12.1.1
Végső esetben kérdezz rá a játék topikjában is. -
amdboy
senior tag
válasz
NdrewSunix #33283 üzenetére
Mindegyikkel azon játszottam. De van itthon monitor is, most kipróbáltam,azon is megmaradt a mikrólagg. Ez tuti valami beállítás lesz, csak rá kellene jönni mi is az
-
amdboy
senior tag
válasz
NdrewSunix #33281 üzenetére
Igen tudom, hogy ez valós jelensèg. Viszont, ami idegesít, hogy volt nálam pl: rx 470 is, azzal sem volt ilyen gond. Illetve amit fentebb is irtam, hogy a 1050TI-nèl sem, csak ennèl....
-
amdboy
senior tag
Illetve az asztal felbontása: 1920x 1080 ugyan ez az aktív felbontás is. Ezen felül frissítèsi gyakoriság: 59Hz, bitmèlysèg: 12 bites ès a szinformátum: ycbcr444 ha ez számít
-
amdboy
senior tag
Sziasztok ismèt. Megint zavarkodnèk
szóval az a problèmám, hogy játszok a fifával online ès mikrolaggos, de elèggè idegesítően( főleg gyors labdajáratáskor, vagy hosszabb passzoknál. De pl a Metro Exodus nem szaggat picit sem, pedig annak azèrt acèlosabb a gèpigènye. Az Rx 570 elődje egy 1050TI volt, annál nem voltak efèle problèmák. A felbontás full HD közepes beállításon. Nem tudom e esetleg az számít-e, hogy tv-n játszom. Válaszokat köszi
-
amdboy
senior tag
válasz
menyuskahh #33273 üzenetére
-
amdboy
senior tag
Már csak az a kérdés, hogy a garancia ezzel él e még vagy kuka? Ugyan is pont azért vettem mert több mint 1 év garancia van rá.
-
amdboy
senior tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, sikerült
-
menyuskahh
tag
Flashelni elég egyszerű.
Én GPU-Z-ben lementeném a rajta levő bios-t, majd a képernyőképeden szereplő programmal az előző hsz-emben levő romot be Load-olnám, és Program.
Ezt követően egy ideig nem válaszol, majd kiírja hogy program successful. Ilyenkor lehet restartolni a gépet.
Nekem volt már, hogy teljesen kifagyott a windows, de nem kell megilyedni, restart után minden király lesz -
menyuskahh
tag
Én ezt a biost raknám fel, ez több rammal is kompatibilis:
https://www.techpowerup.com/vgabios/191598/asus-rx570-4096-170327 -
amdboy
senior tag
sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A mai napon vásároltam egy Asus rog rx 570 tipusu kártyát aprón használtan. Hazaérve ugyebár beszereltem a gépbe, az amd honlapjáról leszedtem a drájvert, de nagyon úgy tünik, hogy nem megy fel rá. Ezután megpróbáltam a kártya gyártói honlapjáról leszedni a drájvert, azzal sem ment. Végül a gyári lemezen lévővel próbálkoztam mind hiába. Az a kérdésem, hogy én szúrhattam el valamit? Esetleg módolva van a gyári bios(ha igen azt mivel és hogyan tudom megnézni?) és ezért nem megy fel a drájver? Bár az eladó szerint nem tud róla, hogy piszkálva lett volna, hiszen ő is használtan vette. Képeket mellékelek, segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Villanyszerelés
- Elektromos autók - motorok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EAFC 25
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- World of Tanks - MMO
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest