- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
Ezért is jó jelenleg a csúcskártya, ha most akarnék venni még egy 1080 ti - t a másik mellé simán kapnék. Azokra azért nem csapnak le a bányászok sem úgy tűnik, ahogy az 1080 - ak is kaphatóak a webshopokban,
sőt ahogy néztem az árukeresőt 1070 - ek is vannak az üzletekben, szóval szerintem csak az alsó-középkategóriának lőttek egy ideig. -
varmi2
nagyúr
ASUS RX 570 ROG-STRIX-RX570-4G-GAMING: 75.990,- 3 év gar érkezik
- ASUS DUAL-RX580-O4G RX 580 4GB GDDR5 OC PCIE: 89.990,- 3 év gar érkezik
- ASUS DUAL-RX580-O8G RX 580 8GB GDDR5 OC PCIE: 94.990,- 3 év gar érkezik
- ASUS RX 580 8GB GDDR5 ROG STRIX TOP Ed. (ROG-STRIX-RX580-T8G-GAMING): 109.990,- 3 év gar érkezik
- MSI Radeon RX 580 GAMING X+ 8G RX 580 8GB GDDR5 PCIE: 109.990,- 3 év gar érkezik
Van itt a hardver aprón, zsír új bontatlan, garis rx 580 4Gb 90k-ért
Bár tény, hogy én decemberebe 77kért msi gaming x rx480-t vettem a 4Gb verziót. -
füles_
őstag
válasz
chopin42 #22042 üzenetére
Hardveraprót is figyeld, mert vannak jó ajánlatok, például 8GB-os MSI Gaming RX 480 70e-ért. Csak ilyenekre brutál gyorsan lecsapnak. Szó szerint egy perc alatt lefoglalják.
Elvileg június végére már javul a helyzet.(#22043) AllTheBest
Valószínűleg ez akkor volt, amikor 76e-ért árulták a webshopok a zsír új 8GB-os Gaming modelleket. -
AllTheBest
őstag
-
chopin42
őstag
Olyan vicces, hogy az ember egyszer tervez 8 év után gépet építeni, és akkor is így jár...még a végén a videókártya miatt nem lesz gépem vagy fél évig, mert egyszerűen nem akarok 100k-t fizetni egy rx 580-ért, ha egyáltalán kapható lenne. Ennyiért inkább kis ráfizetéssel 1070-et vennék, de sajnos azokra is rá sokan fogják tenni a kezüket hamarosan. Slusszpoén: kb egy-másfél hónapja vásárolgatás elején linkeltem ide egy rx 480 strixet, használt, garis volt, 73-ért vihettem volna-erre valaki azt írta, kicsit vicces az ára (mármint sok érte)...erre ma elmennek ezek 90-100-ért is.
-
lacus83
senior tag
Amdnek globális szinten kb teljesen mindegy hol fogy el a kártya, meg az is mindegy ki mire veszi.
Haszna neki így is van, az a lényeg hogy eladja.
Sajnos per pillant ez van, én is elkapkodtam a 480 eladást, főleg azért mert most bukó nélkül is el lehetett volna adni, Nah de a fene se tudta hogy ez lesz.
Majd talán 1-2 hónap múlva. -
füles_
őstag
válasz
Apucy01 #22036 üzenetére
Szlovákiában sincs nyugi, az összes bolt ki van fogyva. Lehet hogy éppen belebotlottál egy darabba, de ugyanígy MO-n is fel-fel bukkan egy RX kártya néha, de fél perc alatt elviszik.
Ha érkezik szállítmány már ki sem rakják a boltok, hogy van raktáron, mert le van foglalva az összes a bányászok által és rögtön el is viszik.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Apucy01 #22036 üzenetére
Annyira nem zavar.Legalább kipróbálok mást is.Nekem lehet hogy kimarad már a RX580 -s széria.
Nagyon jó volt nekem a RX480 -s kártya,kicsit jobb lett volna több rop -al.De szoftveresen az AMD szépen ledolgozta a hátrányát.És mire tömegével jelennek a DX12 játékok,addigra lesz még egy - két kártya generáció.
-
AllTheBest
őstag
válasz
füles_ #22031 üzenetére
Én csak azért paszoltam volna el a kártyát, mert kb csak dar ksouls 2 meg cs go ami megy nálam ha játékról van szó, azoknál meg alig van terhelés a kártyán, alig eszik (alulfeszelve cs go 60w környékén elvan szépen, majdnem teljesen passzívan), ha mondjuk vennék egy 1050ti-t, akkor az se enne sokka lkevesebbet ezekben, ráadásul ha véletlen ki akarnék próbálni valami szebb játékot akkor mehetnék megint venni rx 480-at...
-
Televan74
nagyúr
válasz
füles_ #22031 üzenetére
90.000 -ért csak rám sem írtak,85.000 -nél már alkudoztak,80.000 -re levittem az árat,reggelre 6-7 privát fogadott.De volt egy olyan aki 70.000 ajánlott postaköltséggel együtt.
Sapphire RX580 Pulse tetszett volna nekem is.De lehet hogy 1-2 hónapot várnom kellett volna rá. De nekem nincs igp -m az asztaliba.Többen felvetették hogy miért nem 1070 -et vettem.A legfontosabb az ára miatt, és már az RX480 előtt volt,akkor én úgy éreztem hogy fullhd -ra felesleges,főleg ezért mert rpg -kel játszom,nálam nincs online FPS. Witcher3, Diablo3, GTAV ,Rise of Tomb Raider, Skyrim, és a Heroes of the Storm még a nyerő. Ezekhez meg nem kell eszeveszett fps szám.
-
füles_
őstag
válasz
AllTheBest #22030 üzenetére
A jobbféle 8GB-os 480-asok elkelnek még 85-87e-ért is ahogy nézem.
Én szívesen leváltanám egy 570-re vagy 580-ra.Nekem tetszenek azok a kártyák, főleg Zafűr változatban.
-
AllTheBest
őstag
-
füles_
őstag
Lehet hogy én is megpróbálom felárasan eladni az RX 470-et. Nincs nekem olyan nagy szükségem jelenleg VGA-ra, el vagyok én IGP-vel is. Aztán ha a helyreállt minden, lesz normális készlet, beruháznék egy jóféle 570-esre talán ráfizetés nélkül.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Televan74 #22025 üzenetére
Én most búcsúzom.Eladtam a RX480 -at,és mivel RX580 nincs,és még talán egy darabig nem is lesz, ezért bekóstolok egy GTX1060 6G -t.Kártya kell,új kártya nincs,vettem mást. Majd még leszek,és nem felejtem a Polaris kártyákat,mert nem rossz kártyák,ez nagyon jó széria lett.
-
Televan74
nagyúr
válasz
s.bala31 #22024 üzenetére
Tudomásom szerint a Vega hivatalosan Július vége - Augusztus elején fog elrajtolni,sajnos nem nagy készletekkel.Az is csoda lesz ha eljut belőle Magyarországra mutatóba egy két darab. RX570/580 tudjuk mi miatt nincs,a gyártók meg nem tudtak felkészülni ilyen hatalmas érdeklődésre.Ugyan az kezd lejátszódni mint tavaly amikor a RX480 -as kártyát vettem.Majd késő őszre talán megint helyre áll a rend.
-
s.bala31
őstag
válasz
bozont #22013 üzenetére
Én pont így jártam el
Szerdán 72 ezerért eladtam a Sapphire RX 480 4Gb vga-m (valószínű 75-80-ért is el lehetett volna passzolni). 10 hónapig használtam ennyiért vettem anno kicsit sajnáltam mert jó kis kártya volt. Szerintem ha nem akarsz bányászni most érdemes eladni az RX-eket főleg ha már kicsit régebbi a cucc.Tegnap rendeltem egy Gigabyte gtx 1070-et. Így sok év után újra zöld kártya lesz a gépemben, kár hogy a Vega nem jelent meg időben mert akkor valószínű arra váltottam volna. De jó esetben szeptember de inkább október mikorra lesz belőle rendes választék ha igaz hogy csak júliusban debütál valamelyik verziója.
-
Molyzsa
aktív tag
Hát amikor 2017.05.10-én megvettem az RX-580-am nem gondoltam volna, hogy a készlet utolsók egyikét sikerült elcsípnem.
Komolyan elgondolkodtató, hogy ne cseréljem ráfizetéssel 1070-re.Ha beindul a használt biznisz a sok felgyűjtött agyonhajtott RX-ekre, szinte ingyen fogják adni...
Utána meg jön majd a sok szitkozódás a használt cuccra, mert hamar megadja magát a kártya...Van fenn egy 470-es is.
[link] -
Kera8
csendes tag
Ha-n volt egy rx480 8gb 70 ropiert, 20 percel a hirdetes feltetele utan hivtam az embert de sajnalatomra azt mondta, hogy 1 perc alatt lefoglaltak.
Hat szerintem jodarabig nem lesz meg egy ilyen ajanlat sajnos. -
MasterMark
titán
válasz
AllTheBest #22017 üzenetére
Hat akkor azert. Ilyenkor nem veszi vissza a VRAM orajelet, es a GPU is nagyobb feszultseget kap.
-
Chereiose
addikt
RX 580-at szerintetek még meddig nem lehet kapni a boltokban?
-
AllTheBest
őstag
válasz
MasterMark #22016 üzenetére
Csak egy fhd-s tv
-
MasterMark
titán
válasz
AllTheBest #22015 üzenetére
Tobb megjelenito van rakotve a kartyara?
-
AllTheBest
őstag
Szerintem nyugodtan kiírhatnánk az összefoglalóba, hogy rohadjon meg az összes csúnya bányász bácsi amiért rx-et vesz, akkor nem kéne mindenkinek naponta hatszor leírnia ide...
Csak, hogy legyen valami ténylegesen a kártyához tartozó téma is:
Msi 480 nekem gyanúsan magas, kb 58-60 körüli hőmérsékleten van idle állapotban is, valami terhelheti a kártyát vagy mi lehet az oka? 25w körül fogyaszt a gpu ha youtubeon nézek videót, ha semmit nem csinálok akkor 7-9w körül, gpu órajel gyanúsan ugrál, szóval ebből lehet win reinstall lesz...
-
bozont
veterán
válasz
kolopele #22004 üzenetére
Jön a Vega, na demikor... Elvileg most nyáron jelenik meg. A legjobb esetben is talán ősszel kapható lesz normalizált árral. De én attól félek arra is rákapnak majd a bányászok, aztán jódarabig semmi. Marad az nV, de mivel az is keresettebb lesz, annak is felmegy az ára. Ami már most is látszódik szerintem.
Én is azon gondolkozom, eladom most az RX-et, most bukó nélkül menne és veszek egy 1070-et, de lehet 1080 jobb lenne 1440p-re. -
R3laX
addikt
válasz
4264adam #22008 üzenetére
Igen, van, hogy jobb a VGA-val kezdeni. Utána meg úgyis rá van kényszerülve az ember a spórolásra, hogy meglegyen a monitor is
. Vmelyik fórumban szó volt még anno arról is, hogy ha bejönnek a 470-480 kártyák, szépen zuhan majd a 970-esek ára. Érthető, mert aki pár hónapja kártyát akart, az jobban járt egy teljesen új technológiájú 470-nel, most meg itt a kártya hiány. Sztem más is RX pótlónak nézegetheti.
szerk.: Talán én is várnék a helyedben. Spórolgatnék, és inkább egy 480-580-ra váltanék, ha már cserélek. Legyen vmi nagyobb élvezete is a váltásnak. Amúgy meg ha most elmenne 50-52 körül és be tudnál áldozni egy 480-ast 75-ért, amik most mentek el pár napja, elégedett lennél a + ráfordított összeggel..
-
4264adam
veterán
Soha nem sikerült még ilyen rosszul időzitenem mint most. Gondoltam veszek egy Freesync monitort ami meg is lett. GTX970 eladása már kemény téma megjelentek példányok az elmúlt 2 hétben 52-58 ezredesért is. Lassan 500-an nézték a hirdetésem és ebből 2 személy írt, persze bőven 60 ezer alá vinni az árat. RX470/480 meg hol van? Sehol.
Lehet marad nekem a 970 addig élvezem a 75Hz-et, és ha végre össze omlik kicsit a bányászati hype 50-60 között eladható lesz és addigra ott lesznek az RX árak is, főleg ha nyáron jön az új széria AMD oldalon.
-
R3laX
addikt
válasz
Sondi1986 #22005 üzenetére
Azért 60-ért nem adták azt a 290-est sztem... Az inkább 2016 eleje felé volt már. 2015-ben még bőven 55-60-ért voltak a garanciális 280X-ek. Esetleg 1-2 garanciátlan ref 290-es(95fokon izzó) elment 65-70 körül 2015 végén, de ott meg már jobban megérte egy komoly hűtéssel rendelkező garanciás 280X. Mindig van aki gyorsan el akar passzolni vmit.
-
R3laX
addikt
Amúgy nem tudom mit aggódtok az áron, meg hogy nem éri meg blablabla. PL egy 7970 a maga idejében 120-130.000Ft-ért Battlefield 3-ban 58-70FPS-t produkált. Ez most BF1-ben egy 80-90.000Ft-os 480-580-nal 70-130Fps(átlagban 85-90). Ahogy haladunk a korral, fejlődik ugye a grafika, de ezzel szemben nő a sebesség felé is az elvárás. Persze akkor már legyen olcsóbb is
. Magyarországon élünk, ez van, itt egy átlag magyar fizetésének a 75%-a egy VGA, kint kijön több is belőle egy hónapban...
Szerk.: De szerintem minden ilyen kártya rohadt magas árakkal kezdett: 7850-7870-7950-7970-R9280-R9280X.....
-
Sondi1986
addikt
-
chopin42
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Garanciális GIGABYTE GeForce RTX 4060 AERO OC 8G Videokártya
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest