Új hozzászólás Aktív témák
-
Erunosta
tag
Köszi a válaszaid. Igazán csak a tudatomat zavarja ez az álló venti. Úgy vagyok vele, hogy az pörögjön lassan és tartsa 32 C-on mint álljon és 50 C legyen a GPU. Viszont nem tudom hosszú távon mi a jobb, ez a 370 RPM mennyire amortizálja a ventilátort vagy a minimum 50 C mennyire árt a GPU-nak.
-
Erunosta
tag
Én a venti beállítás és a RivaTuner Statistic miatt használom Afterburnert, nem tuningra. Szeretem tudni játék közben, hogy mennyi a GPU/CPU hőfok, venti RPM meg a frekvencia, illetve memória használat. Afterburner nélkül is 20%-ot mutat 0 RPM mellett. A "hasonló probléma" mit takar nálad? Neked is dinamikusan változott a MHz meg 50 C felett kapcsolt be a venti stb? A Win újrarakás után mi változott?
-
Oszilaci
senior tag
-
Nagynozi
aktív tag
Igazából a legnagyobb probléma, hogy nincs nálam a kártya. Bátyámé és tőlem 120 km-re van, de hétvégén megkapom a kártyát és letesztelem a saját gépemben. Ha a kártya hibája, ki kell, hogy jöjjön az én konfigbam is, ha megoldható, akkor meg meg is oldom. Viszont, ha nálam makulátlanul működik, akkor bátyám egyéb alkatrészeit is valamikor meg kell néznem. Mindenesetre köszönöm a válaszokat.
Ui: Én sosem engedem a kártyáimat 70 fok fölé, szívem szerint jobbam szeretem, ha a maximális hőmérséklet 6-ossal kezdődik. De mivel én számtech területen dolgozom, nekem evidens, viszont egy hétköznapi felhasználót nem is érdekel a dolog.
-
Oszilaci
senior tag
nem ,vettem egy gigabyte G1 gaming R9 380x-et használtan pontosabban először egy R9 280x-et de ez behányt a gta v alatt a wot alatt viszont bármilyen tesztet futtattam ott jó volt így az eladó becserélte nekem +8000ft-ért egy R9 380x-re de ez meg olyan furcsa ,mintha darabosan mozogna minden pedig 60fps-t ír a játék ,de mégis olyan mintha kimaradnának képek ,olyan mintha valami iszonyat recés egérpadom lenne vagy nem is tudom hogy írjam le
a frame drop lehet a legközelebb hozzá.az én r9 380-am még folyamatban van
friss win,17.1.1 és 17.2.1-el is ugyan az ,eladó meg állítja hogy jó a kártya és ilyennel még nem találkozott.
-
-
70hook
csendes tag
-
Apucy01
őstag
tessék!
más minden megvan csak az nincs!
Annyit elértem már hogy az msi ab 4.30 al nem veszik össze de akármilyen profilt álitok az msiben a ventinek
mindig 60 fok közelében tartja a kártyát a 4.20 jó volt csak abban kilőtte a driver totál a venti vezérlést . Ezért szeretném csak a driverben álitani hogy ne legyen ab ha nem kell! -
Psych4d3l
csendes tag
3 nap visszafizetési garanciával élhetek és nem a pénzt kérem vissza , csak másik terméket szeretnék venni.
Belemennek.
Mivel rég nem olvastam vga / gyártó teszteket , nem vagyok nagyon képben melyik megbízhatóbb... és igazából 470 közül asus és msi-van. Anno asus elég labilis kártyákat adott ki ha jól emlékszem. Nah akkor még egy kérdéssel megtoldanám az eddigieket
asus strix vagy msi gaming? sajnos ez a kettő van csak...
-
Apucy01
őstag
nekem akkor ABIT NF7 lapom volt és a barton 2500 belekerült a vadi uj lapba és rögtön kérdezte a lap hogy maradunk e 2500 on vagy ugrunk 3200 ra.. de azthiszem még 3600 as is volt a bartonból.
fanti
1800+ om volt de hogy milyen magos nem tudom akkoriban mindegy volt csak menyen a vissza a wolfeinstein kastéyba meg a medal of honor alied assault. -
fanti
addikt
Pont így voltam fél éve.
380X vagy 960GTX 4GB
Azután sok külföldi tesztet átolvasva lett a piros kártya, amit azóta sem bántam meg.
Rövid listám az elmúlt évekből: 4850, 4890, 5850, 6850, 7950, 290X, 380X
Úgyhogy piros vagyok már elég rég....A BF1-re én is kíváncsi vagyok amúgy, és megnyugtató, hogy high/medium beállításokkal elfutkározik vígan.
Mindazonáltal most a 1060 6GB a nyerő, az az egészséges középút ami nem egy vagyon, de hozza mindenben derekasan az elvárhatót, és még többet is. És keveset is fogyaszt, valamint szinte némán teszi mindezt. Csak gratulálni tudok a zöld mérnököknek.
-
-
BjTango
csendes tag
Szia!
Most telepítettem újra kb 1 hete.
Windows 10 Home 64bit-es verzió van fent előtte Windows 10 Pro 64bit-es volt fent ott is produkálta ezeket a dolgokat.
Az összes driver fent van igen tegnap este még megpróbáltam a 16.7.3-as verziót azzal azonnal kifagyott a FIFA.
A gép:
Alaplap: GIGABYTE GA.H170-HD3
Processzor: Intel Core i5 6600
Videókártya: GIGABYTE R9 380x 4GB G1 GAMING
Ram: KINGSTON 16GB DDR4 2133Mhz KVR21N15D8K2/16
Ház: Corsair Carbide Series 100R
Tápegység: FSP HYPER 700W
SSD: HyperX FURY 120GB SHFS37A/120G
Merevlemez: Western Digital 2TB 64MB SATA3 WD20EZRZ
DVD meghajtó: Samsung tsstcorp cddvdw sh-224fvElőre is köszönöm a választ
-
fanti
addikt
-
Leon77
őstag
Hmmm feszelve lehet menne többet is, de mikor próbálkoztam feljebb menni annó, bs volt a jutalom. Így teljesen jó. Ja annyi, hogy a tdp limit az +20%-on van. Szerintem valójában nem sokat számít, a múltkor elfelejtettem húzni bf4 alatt és nem sok különbséget éreztem. Mondjuk kacsingatok egy 480/1070 felé....
-
fanti
addikt
Persze, hogy 200 watt alatti!
Vagy akkor az én régi MSI 290X LIGHTNING-om evett 400 wattot?
Ugyan már gyerekek......gondolkodjatok reálisan.
És míg gondolkodtok ezen, addig számítsátok be a tápegységek hatásfokát is! Ugyanis NEM 100%-osak!
Elég sok watt elszalad a semmibe az egyenirányítás és a transzformálás során..... -
NandoXXL
senior tag
Tévedsz, van pár játék ami képes furmark szinten terhelni a vga-t, persze ha nincs proci limit. A gyári OC, és custom kártyáknál pedig a gyártók módosítani szokták a a tdp-ét. Ref 190W TDP, egy custom vga simán túllépi.
Konkrét példa a Nitro 380 225W-ja:
http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=421F760D-5247-4A25-BA5D-74A7A3139CD7&lang=eng
Power Consumption 225W'Ha ez a furmark érték, akkor rendben van.
Játék alatt nem lehet több 190 - 200W -nál.'Ilyeneket inkább ne írj, mert a végén azt hiszik igaz és hibásnak hiszik majd a kártyákat.
-
-
Leon77
őstag
Odaát 480 topikban láttam húzott kártyát 240 wattot fogyasztani gpu-z szerint, ezért lett furcsa nekem. Amúgy fűt a kártya rendesen, bf-4 alatt egyedi venti profillal is felmászik olykor 70 fokra, szóval arról nincsen szó, hogy ne lenne kihasználva, meg szinte folyamatosan 100% gpu load van, tehát nincsen cpu limit sem. Lehet, valamiért a kártya fals értéket közvetít.
-
lugosi111
csendes tag
Köszönöm a gyors reagálást mindenkinek! Egyelőre egy tiszta Win telepítéssel és a legújabb (16.7.3) driverrel teszek egy kísérletet. Mint említettem eddig frissített win10 volt. Meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. Ha nem megy, akkor jöhetnek a régi driverek. Magam is sokáig régebbit használtam, de ezt már írtam fentebb.
Majd írok az eredményekről - más talán okulhat belőle. Bár itt már összegyúlt nem kevés tapasztalat.
Azért szomorú ez, hogy drága pénzen vett dolgaink ilyen döcögősen mennek.. -
Methionyl
senior tag
-
jani04
aktív tag
Nálam gyengébb volt a 960.Ennyi.
Drivert nem érzem rosszabbnak mint Nvidianal.Ott is voltak el....ott driverek.
Hozzáteszem mielőtt amd kártya került volna a gepembe nem csak próba szintjén kb 1 hónap kínlódás volt.Vegig azon voltam,hogy elkerüljem az amd-t.Vertem a fejem a falba miért adtam el bukó nélkül a Gtx 970-et.Voltak rossz tapasztalatok az amd-vel amik ma nem jellemzői pl mikrolag stb... -
törölt tag
Nvidiának mérföldkővel sokkal jobb a drivere. Volt 980asom. Most 380x-van. Néha bánom, de amúgy nem rossz kártya. Én nem érzem ezt a mikrolaggos dolgot. War Thunder, movie beállítás 90től 120fps-ig.. BF4 high, nem néztem, de folyékony. FullHD persze 120Hz. Sajnos csak 120hz, mert a DP port nem megy. Ne kérdezd miért. AMD things.
Minden OK volt. Nekem 20 percre van állítva a monitor kikapcsolás. Egyszer kikapcsolt és úgy is maradt DP porton.
HDMI, DVI jó. Érdekes.
-
-
rayoliviero
veterán
Hat remelem nem, de 50-et sokallok erte hasznaltan az XFX-ert. Ujonnan 46 a Giga GTX 950 es BF4-hez boven eleg, a fenti link alapjan is.
Mondjuk mivel hangszigetelt a hazam es a 950-en meg hocso sincs, igy lehet hangosabb, mint az XFX.De van helyben egy Msi GTX960 Gaming 65-ert, az lenne a legjobb, az tuti halk, de ahhoz el kell adnom egy kulso vinyomat, hogy meg tudjam venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ukrajnai háború
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Exkluzív órák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ASUS 4070 Dual OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest