- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Slim profilos klaviatúrával adott magáról életjelet a Cherry
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen alaplapot vegyek?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi111
csendes tag
Üdv mindenkinek! Előfordult már másnál is, hogy a legújabb (16.11.5) drivernél, konkrétan Bf4 kb. 1 órás játék után kilépve a Windows 10 színei elállítódtak. Úgy értem, hogy minden elem (tálca, ikonok, stb.) más és más színben tündökölt, mint eddig. Egy újraindítás helyrehozta. Azóta sem sikerült reprodukálni (addig jó...
).
(SAPPHIRE NITRO Radeon™ R9 380 4G D5 with back plate van egyébként.) -
lugosi111
csendes tag
Ez megmagyarázza, miért olyan csendes 400 RPM körül.
Már bánom, hogy annak idején a Carbide 200R-nek nem az ablakos változatát vettem. Kicsivel került volna többe, de akkor felesleges flancnak tűnt. Te most rávilágítottál, hogy a dolognak van praktikus oldala is.
Köszönöm! -
lugosi111
csendes tag
válasz
Glaz-dozfhut #3532 üzenetére
Először is ki kell javítsam magamat. Tüzetesebben megnézve, minden NITRO "a Dual-X hűtés legújabb verziójával van ellátva" , illetve van egy 380 verzió, "Sapphire Radeon™ Dual-X R9 380 2G D5" de ezen a régebbi változatú hűtés van.
Tehát minden NITRO Dual-X, de nem minden Dual-X NITRO.Az hogy a ventilátorok képesek-e teljesen leállni, megfelelő hőmérsékletnél az a Intelligent Fan Control (IFC-II) technológia meglététől függ.
A sima Dual-X-es 380-nál - ha nem tévedek nagyot - ezt a technológiát nem alkalmazzák.
(Sapphire Radeon™ Dual-X R9 380 2G D5)Megjegyzem, tapasztalatom szerint nagyon nem szabad semmit sem csinálni ahhoz (ez már képzavar?) , hogy a ventik ténylegesen leálljanak. Igaz, netezés, filmnézés közben minimális fordulaton pörögnek, amit nem szoktam hallani. (300-400 RPM).
-
lugosi111
csendes tag
válasz
gabesszor1 #3526 üzenetére
Üdv!
NITRO vagy DUAL-X? Valószínűleg NITRO, mert a Sapphire honlapján R9 380 DUAL-X-ből csak 2GB-os változatot találtam.
Nos, nekem egy "SAPPHIRE NITRO Radeon™ R9 380 4G D5 with back plate" van, amiről a tapasztalataim a következők:A kártya egy Corsair Carbide 200R házban van, elől/hátul/felül kettő 12cm ventilátor, alul egy 14cm-es. Ebből a hátsót az alaplap szabályozza (800-1000RPM között), a többit egy előlapi szabályzó, kézi beállítással (700-800RPM ). Ennyit a környezetéről. Most a kártya.
Ugye alapból egyáltalán nem forognak a ventilátorai (~50°C fölött kapcsolnak be) , de némi YouTube videózás, komplexebb weblapok után ez felmegy 300-400RPM körülre (most épp 434), de ezt még nem hallom.
Játékok alatt már nem vagyok ennyire elégedett.
Ekkor már eléri az 50-55% fordulatot, így már jól hallható szélzaj keletkezik.
Hogy ez kit zavar szubjektív. BF4-nél elnyomja a csatazaj, de a RoK-ban csákányozás közben azért hallani.
Nekem előtte egy ASUS Radeon R9 270X DirectCU II (nem a Strix!) volt, de az kisebb teljesítményű kártya, lehet azért sem volt olyan hangos, mint ez.
A "probléma" - gondolom - orvosolható saját ventilátorprofil beállításával. Kísérletező kedvűek előnyben! -
lugosi111
csendes tag
válasz
lugosi111 #3485 üzenetére
Ezt most találtam a Sapphire oldalán az AMD Radeon Software Crimson Edition 16.7.1_X64 letöltésénél:
Fixed Issues
Radeon™ RX 480 limited PCI-E Bandwidth (PCI-E bandwidth is now at the correct speed on the Radeon™ RX 480) with Radeon Software Crimson Edition 16.7.1.
Minor stuttering no longer occurs in Grand Theft Auto V on Radeon™ RX 480 with Radeon Software Crimson Edition 16.7.1.
Video corruption will not be observed in DOOM with resolutions above 1920x1080 with Radeon Software Crimson Edition 16.7.1.
Hitman™ graphical corruption no longer occurs when the game is set to use DirectX®12 API and using zoom with weapons with Radeon Software Crimson Edition 16.7.1.
Display will not exhibit minor flicker on Radeon™ RX 480 when Freesync is enabled on a games launch or exit with Radeon Software Crimson Edition 16.7.1.Known Issues
A few game titles may fail to launch or crash if the AMD Gaming Evolved overlay is enabled. A temporary workaround is to disable the AMD Gaming Evolved "In Game Overlay".
Radeon™ Pro Duo may experience a black screen in Total War™: Warhammer with the games API set to DirectX®12 and V-Sync enabled.
DiRT™ Rally may experience flickering terrain in some races when the advanced blending option is enabled in the games settings page.
Some Overdrive settings may not appear in Radeon Settings for Radeon™ Fury X when in AMD Crossfire mode.
Dota™2 may crash when using the Vulkan™ API and the user changes resolutions or quality settings.
Battlefield™ 4 may experience crashes when using Mantle. As a work around users are suggested to switch to DirectX®11.
Need for Speed™ may experience flickering on some light sources in AMD Crossfire mode.
Frame Rate Target Control gaming profiles may fail to enable for some games.
Radeon Wattman may retain settings of an overclock after it has failed. If you have failed an overclock with a system hang or reboot make sure to use the "Reset" option in the Radeon WattMan settings page when the system has rebooted.
Low frame rate or stutter may be experienced Wolfenstein®: The Old Blood™ on Radeon™ RX 480.
Assassin's Creed® Syndicate may experience a game crash or hang when in game settings are set to high or greater.
Disabling AMD Crossfire mode on Radeon™ RX 480 may disable the device in Windows® Device Manager. A workaround is to reboot the system to re-enable the device.Csak azt akartam érzékeltetni, hogy a "Javított problémák" milyen arányban vannak az "Ismert problémákhoz" képest.
-
lugosi111
csendes tag
Köszönöm a gyors reagálást mindenkinek! Egyelőre egy tiszta Win telepítéssel és a legújabb (16.7.3) driverrel teszek egy kísérletet. Mint említettem eddig frissített win10 volt. Meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. Ha nem megy, akkor jöhetnek a régi driverek. Magam is sokáig régebbit használtam, de ezt már írtam fentebb.
Majd írok az eredményekről - más talán okulhat belőle. Bár itt már összegyúlt nem kevés tapasztalat.
Azért szomorú ez, hogy drága pénzen vett dolgaink ilyen döcögősen mennek.. -
lugosi111
csendes tag
Hát én egy jó darabig elvoltam a Crimson 16.4.1 -gyel, aztán tegnap a Subnautica BS-t produkált. Feltettem a legújabbat - a whql 17 akárhányas - BS volt a BF4 alatt is több ízben. Most a 16.3 van soron, de bevallom, kezdem unni. Még megpróbálok egy tiszta win10 telepítést (csak frissítve volt - hosszú történet) és arra a drivert, hogy aztán mi lesz, még nem tudom. Visszatenném a 270X-et, de lehet, hogy ezekkel a Crimson fosokkal ott is baj van?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Építő/felújító topik
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest