- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
Apucy01 #4004 üzenetére
Egyetértek!
Nekem is teljesen megfelel a 380X teljesítménye, amire én használom, arra több mint elég.
Nem sok értelmét látnám a lecserélésének, mert bőven az értéke alatt lehetne eladni, és az esetleges utódkártya (480 4GB, vagy 1060 3GB) sem szolgálna ki jobban. Oly mindegy nekem, hogy valami 50 vagy 70 FPS-el fut...... -
fanti
addikt
válasz
Apucy01 #3939 üzenetére
És nem tartasz a cf skálázódási anomáliáktól?
Nekem ugyan nincs vele tapasztalatom, de ahogy néztem teszteket sok helyen csak 30-50% a teljesítménytöbblet cf esetén.
Ameddig 290X-em volt, addig annak a topikjában szinte folyamatosan szidták a ct tulajok a játékokat, kevés kivétellel. -
fanti
addikt
válasz
Apucy01 #3930 üzenetére
Igen, nekem is volt Phenom II X4-em, és tudod mit nem értettem?
Azt, hogy hogy a fenébe lehet az, hogy az előző procim (Intel Q6600) esetében két C2D mag volt összetokozva, de hogy? Úgy, hogy az egymással való adatcseréhez kimentek a magok a rendszerbuszra, azaz nem tokon belül intézték. Az AMD procim ezzel szemben egy szilíciumlapra integrált négy magból állt, és basszus mégis az Intel volt kissé erősebb a maga végtelenül hülye megoldásával.....
Athlon XP 1700+ TbredB JIUHB stepping.......a legenda! TUNINGKIRÁLY! Az üzemi frekvenciájának a DUPLÁJÁT is vitte ez a legendás stepping. És nekem volt is ám ilyenem
-
Raymond
titán
válasz
Apucy01 #3861 üzenetére
A hatarhoz kozelebb van mint alltalaban, de a vegletnel is max olyan 260W-nal vagy a CPU+GPU-val. Ha megy OK, ha nem es lehal a tap akkor meg ugyis kell egy uj. Mas aranyok a CPU/GPU-nal, de egy Q9550@3.4Ghz es HD6850 is ment problema nelkul egy 450-es (talan)Sharkoon-al pedig az is mar a 250W folott jar terheles alatt. Igaz az FSP talan nem egy csucsminoseg, de a Sharkoon se nagyon az.
Es igen, es in inkabb valami nagyobb utan neznek vagy markasabb 500-as fele, de irta hogy nem akar tapot valtani ha nem muszaj.
-
NandoXXL
senior tag
válasz
Apucy01 #3654 üzenetére
Kijelented user error, kioktatsz hogy tanuljunk meg gépet összerakni úgy hogy fogalmad sincs az AMD oldalán kint lévő információkról, még csak nem is érdekel. Utána megkérdezed ki vagyok? Az akit rágalmazol hogy nem ért semmihez. Ezért tart itt az AMD, mert őket se érdekli. Miután általánosítasz zeró információval és kioktatsz másokat kapsz egy keményebb választ azzal hogy olvass utána a témának mások hülyének nézése helyett jön válasz:
'meg sem gondolnád mióta használok AMD t szerintem még ovis voltál mikor én kezdtem.'
Milyen alapon oktattok ki másokat? Idézlek:
Meg kellene már tanulni azt is hogy amit használunk gépet össze rakjuk rendesen és esetleg netán ha utánna olvasunk tudva hogy a 380 széria igen kényes arra az átkozott deszkánkra toljuk már föl a legfrissebb biost igy talán menni fog az a szegény vga rendese. és nem rögtön a gyártót állunk neki fikázni, vagy épp az opredszert.
Nem is érdekel a hivatalos gyártói driver információ. Miről beszéltek itt sokan ha semminek nem néztek utána? Legalább nézzetek utána a dolgoknak hogy érdemben szólhassatok a témához. Egy két hozzászólás után, megy az általánosítás akinek gondja van az user error, nem ért semmihez. Nekem WHQL driver kellene, ez alig van, az se mindig stabil. Azért fizetett itt mindenki hogy használja rendeltetés szerűen a vga-at nem azért hogy drivert vadásszon, szervizzel beszéljen, és figyelje az AMD oldalát épp milyen hibát okoztak a driverben. Itt az oldalon a sok hozzáértő pedig hivatalos infó beszerzése helyett beszél össze vissza, kioktatva úgy hogy az ember maradék kedvét is elvegye az AMD felhasználó közösségtől.
Voltam szervizben:
- szervizben természetesen tudnak a BS-ről
- szerviz mondta hogy van amikor hardveres a hiba és cserélik, máskor szoftveres és másik driver megoldja a BS-t és hasonló hibát (kérdés melyik driver)
- szervizes teszt gép Windows 10-es, nincs náluk semmi probléma vele
- léteznek kompatibilitási problémák is (amit mint említettél egy bios update megoldhat, de annak aki ide jár illene frissen tartani a biost), de ez ritka nagyon -
NandoXXL
senior tag
válasz
Apucy01 #3649 üzenetére
A szádat kéne megtanulni befogni mielőtt általánosítasz, és hülyének állítasz be másokat.
Legalább olvasd végig AMD crimson driverek hibalistáit (volt pár driver), és épp mit javítottak. Ott van AMD oldalán minden egyes kiadott drivernél, még a problémás hűtés bug is benne van. Vagy hazudnak az AMD-nél (pl.: amikor leírják hogy épp crash-el egy adott szoftver, ami előtte hiba nélkül futott előző driver-el)?Olvastam már eleget Asus 290, 380 Nitro miatt, érdekes Catalyst alatt nem volt ennyi gond, elovastad akkor beszélhetünk érdemben'Meg kellene már tanulni egy vga t használni nem csak hajtani mint az őrült és ha valami nem jó akkor húúúú a fos AMD!!!!
'
Tanulj meg olvasni, és gondolkodni, nem ide böfögni kedves Apucy.
-
fanti
addikt
válasz
Apucy01 #3431 üzenetére
Erről beszélek én is!
Ezek afféle X-akták, régebben is léteztek, de manapság meg már lassan bevált gyakorlatok lesznek.
Én nemrég jártam úgy, hogy egy vadiúj lga1150-es gép, i3, 16GB, SSD, stb...gyönyörűen ment rajta a Win10 telepítés után, maj az office, AutoCad, tényleg minden frankó és gyors. Majd samsung printer driver föl, tesztoldal szépen jön, boldogság.
Ezután pár héttel egy új Canon szkenner vásárlás, és bummm!
Nem megy a szkenner, látja a saját progija, de nem tudja inicializálni.
Napokig szívás, kísérletezés szkenner driver verziókkal, de semmi.
Szervizbe vissza a szkenner, két hét múlva visszajön a szkenner, szerviz írja, nálunk jó, a ti gépetek szar....
Majd szívás tovább, és a végén másik printerdriver kinomban a samsung nyomtatóhoz.
Megy a szkenner és nyomtatni is tudunk......Teszt: winupdate
lefut, talál eszközillesztőt a szkennerhez és a nyomtatóhoz, telepíti is, megint nem megy a szkenner.......
visszaállítom a drivereket, azóta jó.....
Az igazság odaát van!
-
törölt tag
válasz
Apucy01 #3397 üzenetére
Teljesitményben jobb... Ref RX 480 megbizhatóságban és minőségben nem ér fel egy jóféle R9 380-hoz. Amig nem érkezik ilyen jó tulajdonságú videókártya 85-90ezer forintért, addig maradok a jelenlegi videókártyámnál. Olcsón meg nem adom el senkinek sem (35-40 ezer), mert inkább megtartom tartalék kártyának magamnak.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Apucy01 #3391 üzenetére
Értem, akkor a progi nem jó. A garit úgy sem most akartam még, csak ha előjönne valami hiba játékok alatt is. Gariból meg van még 2,5 év.
De nem sokak ezelőtt írták másnak, hogy ha az OCCT nem hibázik, akkor tuti jó. Akkor maga a tesztprogram mennyire megbízható ha nálam a jót rossznak mutatja, ennyi erővel a rosszat is mutathatja jónak.
-
djsiegfried
tag
válasz
Apucy01 #3380 üzenetére
Megnéztem a bios verziómat: FC
Itt van a teljes lista: [link]
Elméletileg van egy újabb, ezek szerint.
06.30-án újraraktam a gépet. Ma délutánig nem is volt semmi baj. Este úgy állítottam már le a gépet, hogy ''frissítés és leállítás''. Nem azt mondom, hogy köze lehet hozzá a frissítésnek, de valamire rá kell fogni. -
Habugi
addikt
válasz
Apucy01 #3286 üzenetére
Csak azért nem írom/írtam le a teljes sztoryt a kollégának mert egyszer már megtettem itt és voltatok szívesek nem elküldeni a fenébe hogy minek Offolok ekkorákat..
Ámbár visszakereshető, pepitában annyi, hogy Win7 + Crimson párosról az első negyedévben Win10-re váltottam és tucatnyi olyan hiba jött elő amelyeket addig csak urban legendnek vagy usererror.exe-nek tartottam.
Hetekig berheltem a Win10-et mire "használható" lett, sajnos már vissza sem emlékeznék pontosan milyen haxokat hajtottam végre rajta, egy biztos se driver összeomlás se BS se semmi azóta de mondom ezt anno részletesebben leírtam.
-
Pala
veterán
válasz
Apucy01 #3286 üzenetére
Pontosan mennyire naprakész Win10-et használsz? Mert most a neten keresgélve sokan az áprilisi összetett frissítésre (is) panaszkodnak.
xhamsterx: Én azért a helyedben felraknék egy Win 8.1-et tesztelés céljából (nem kell Win7-ig visszamenni, a 8.1-es is teljesen stabil)
-
djsiegfried
tag
válasz
Apucy01 #3237 üzenetére
Hi
Semmi gond. Mindegy lenne már, csak jönnék rá a hibára... Még azt sem mondhatom, hogy tiszta szemét a gépem, mert tényleg csak egy böngésző és egy Steam/Origin van rajta.
DDUval mindig kitakarítom az előző drivert, eredeti a Win10pro, update minden nap van.
Köszönöm a segítséget.Nekem is a legfrissebb driver van fent. 16.6.1.
amdmatt a 15.7.1-es catalyst-ot ajánlotta. Azzal még az asztalon is megjelenik a BS.
Melegedés nincs, hűtés van rendesen a gépben. DVI kábellel használom a kártyát egy LG m227wdp TV-n.
DVIvel Black Screen jelentkezik, hdmivel green screen. -
-
Xelo
addikt
válasz
Apucy01 #3142 üzenetére
én nem feszülök rá a dolgokra, a 2 380xet is szórakozás céljából vettem, az elsőre 20rugót dobtam rá kb az előző kártyámra a második 67 rugó volt postával tehát összvissz 90ből kijött a kettő, ha lemegy darabjának az ára 50re akkor is eltudom passzolni a kettőt 100ért, amennyit buknék rajta kb annyiba kerül ma egy új aaa-s játékot megvenni amit megunok pár nap után..
-
fanti
addikt
válasz
Apucy01 #3097 üzenetére
Ez pontosan így van!
Az előd kártyámnál (290X) már nem is igen próbálkoztam semmivel. Minek? Ilyen 5-10% többletekért nem fogok bevállalni egy stabilnak hitt instabil rendszert, ami többet fogyaszt, jóval nagyobb szellőztetés kell neki, és gyorsabb degradálódásra is számíthatok.
Az én kis Giga 380X Gamingom szépen teszi a dolgát, gyors, hűvös, halk. Nekem MINDENRE elég alapon!
-
-
lacus83
senior tag
válasz
Apucy01 #2972 üzenetére
Azért tettem offba is mert nem sértés akart lenni csak észrevétel.
Sajnos igaz ami igaz vannak gondok játékokkal.
Divat lett ez a patch javit patchet dolog, a driverekkel,javitásokkal meg sokszor csak rontanak.Régi szép idők már nincsenek mikor kijött egy játék 2 cdn,és minden ok volt.
-
lacus83
senior tag
válasz
Apucy01 #2970 üzenetére
A végig olvasással nekem is akadtak gondjaim,ha nem kell bogarászni a betűket jobban megy majd másnak is az értelmezés
Sajnos divat lett a játékok összecsapása vagy a nem megfelelő portolások Pc re.
Ez mellé még az is hozzá jön hogy vannak kifejezetten Radeon és Nv driver gondok is
Szóval sokszor nem egyszerű ez. -
-
Methionyl
senior tag
válasz
Apucy01 #2926 üzenetére
Vannak már olyan monitorok amik képesek HDMI-n is a FreeSync-et de a legtöbb még mindig DP-t igényel. Nekem is vennem kellet kábelt.
Itt is is leírja, hogy DP kell bár a "-B" nem tudom mennyit számít -
szilver0234
csendes tag
-
dzoli87
aktív tag
válasz
Apucy01 #2829 üzenetére
Szia!
Én is így cseréltem 2x a 16.4.2 drivert, azóta is jelen van a hiba!
Szerintem játéka válogatja és az árnyékokhoz is köze lehet!
Levettem low vagy medium-ra a The Crew-ban 2 percen belül máris jött, vissza high-ra és majdnem egy órát is kibírt!
Bosszantó!
Ennél a játéknál jelentkezett nálam eddig! -
matyi94
senior tag
válasz
Apucy01 #2800 üzenetére
Iszonyat jó. Eleinte kicsit bántam, hogy nem a sima d15-öt vettem a dupla venti miatt, de így is szinte némán hűti 1.625 volton ezt az ezeréves procit a low noise adapterrel. Ha ilyen óriási tornyot akarsz és félsz, hogy nem fér be a ram vagy a vidikártya mellé, akkor nincs párja! Azt mondjuk nem árt észben tartani, hogy tágas kuckó kell neki
-
szasanyi
félisten
-
Tonyo
őstag
válasz
Apucy01 #2714 üzenetére
szasanyi: Neked is írom
Másik gépben még nem tudtam kipróbálni, másik kábel megvolt. De a kártya lesz a hunyó.
Nem ismeretlen a hiba, bár úgy látom az új drivereknek már meg kellett volna oldania. Nekem még mindig csinálja, sőt be is fagy néha.
[link]Disable ULPS nekem is be van nyomva, különben nem egyenletes a teljesítménye. Ezen kívül még without PowerPay support ra van állítva. Azt azért hozzáteszem, hogy így is visszavesszi a frekiket idle-ben!
Ezeken kívül más nem volt, szóval nálam nem ez a megoldás.
Benyomtam két csekkboxot, szerintem köze nincs a dologhoz, de most mintha abba maradt volna?!
[link]
Mire valók?Amúgy több, mint valószínű, hogy vissza fogom küldeni, mert ez így elég gáz! Egy gondom van, hogy alternatíva nincs. Nvidiat nem szeretnék, mert porjektorhoz nem jó, madvr-ben gyenge, kadenciahelyesen se tud lejátszani.
-
szasanyi
félisten
válasz
Apucy01 #2696 üzenetére
És az nekünk miért lenne releváns, hogy az nVidia mit tud, vagy mit nem?
Arról nem beszélve, hogy az AMD sem különb. Ráadásul engem már régóta nem érdekel, hogy hogyan / mivel próbálják megmagyarázni miért nem lett olyan már megint, mint kellene... mint ahogy az sem, hogy a driver és/vagy a játékoptimalizálás a probléma oka.
-
twi452
senior tag
válasz
Apucy01 #2648 üzenetére
arra reagáltam, hogy egyszercsak beakad valami, elmegy a kép és monitor kikapcs mert nem érzékel jelet
néha megúsztam annyival, hogy az asztalra dobott és ott a felugró kis értesítés írta hogy a képernyőillesztő összeomlott majd újraindult vagy valami ilyesmi.
Gondolom amikor lekapcsolja a jelet és annyi akkor nem sikerült újraindulnia -
GRaul
őstag
válasz
Apucy01 #2644 üzenetére
Igen a valley benchmark alatt nekem is megy a zene. Csak kep nincs. Ventivezerlessel nekem nincs bajom. Full tartos terhelesen is csak 59fokos a kartya. En se tudom mi lehet a baj. Bar lehet gyartasi hibas. Nekem pl a ket kartya majdnem egymas utan jott le a gyartosorrol.
Szovel lehet ott volt vmi gebasz.
De nekem sajna mar nincs tobb tippem. Orajeleket is visszavettem ugy probaltam, de ugy se volt jo... -
GRaul
őstag
válasz
Apucy01 #2639 üzenetére
nekem ugyan ezt csinalja ket kartya is.
Multheten vettem mind a kettot. De vmi gigszer van. egyenkent is ugyan azt a hibat produkalja. megreccen a kep, befagy. majd elmegy a monitor kepe es nincs signal... csak reset segit.
Nem tudom, mi lehet a baj. mivel jo tapom van és egy 390es kartyat vitt még par napja.
Rendszert ujratettem, porbaltam tobb driverrel is, ugyan az a hiba.Lehetseges, hogy kifogtam ket hibas kartyat is?
-
szasanyi
félisten
válasz
Apucy01 #2625 üzenetére
A Polaris egy teljesen új architektúrát és gyártási technológiát használ, a "titok" nyitja ebben rejlik. Mondjuk az elméleti számítási adatok egy dolog, egy másik pedig a valós alkalmazásokban (ez esetben játékok) alatt nyújtott teljesítmény. Várjuk meg az elő teszteket, addig fölösleges túlzott találgatásokba bocsátkozni.
-
5ent1nel
aktív tag
válasz
Apucy01 #2616 üzenetére
Én sem vagyok optimista, de azért az durván elszállós lenne!
480 kezdetben 120e max, később majd becsúszik 100 alá szép lassan... 480x majd csak GDDR5X-el és év vége felé 140-150e magasságában, később 120e környékén stagnál majd az ára.
Én ezt várom.
Nekem is húzósak lennének ezek az árak, de azért kényszerből rábólintanék valamikor a vételre. -
cl.aci
aktív tag
válasz
Apucy01 #2594 üzenetére
Esemánynaplóban nézd meg nem-e kaptál valami hibaüzenetet az adott időpontban képernyöillesztőre, anno valamelyik catalistnál nekem is csinálta ezt lehet, hogy ez megint valami driver nyüg lesz.
Más: beszereztem egy 380X g1-et estére majd írok róla, a 380 megy a gyerek gépébe a 6870 helyett, ezt már nevezhetjük nála minőségi ugrásnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik