- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
Power Limit természetesen meg van emelve, az engedélyezett maximális +20%-ra. Wattmant én sem használom, helyette Afterburnert. Így jutok el 1120MHz-ig, fölötte bizonyos játékok már fagyogatnak, más meg stabilan fut, de hát így összességében nem stabil. De igazából nem zavar annyira, 1100-on használom, ez kemény 60MHz tuning a gyári órajelhez képest, igazából csak órajelkerekítésnek nevezném
Régen komolyabban foglalkoztam VGA-tuninggal (refhűtős 7970-em volt 1200MHz fölött fesz-emelés nélkül, azzal a karival megfogtam az isten lábát), most már nem szánnám rá az időt, hogy mélyen beleássam magam.
Csak furcsállom, hogy a voltage control tiltva van a kártyán. Viszont a teljesítménye számomra lényegében elegendő, itt-ott érzem, hogy egy picivel több kraft jól jönne, de ezt majd megoldom úgy, hogy veszek egy 470-et v. 570-et, azokkal hosszú évekig eléldegélnék.szerk.: 3DMark abszolút nem az én világom, engem a gyakorlati megoldások és a gyakorlati teljesítmény érdekel. Ezért nem is igazán szoktam benchmarkolni.
-
Pala
veterán
-
Pala
veterán
Miert szeretnel mindenaron AMD CPU-t? Nem sokkal tobbert mar van rendes i5, amivel minden szempontbol jobban jarnal, abbol a keretbol, amit raszansz, ez is megoldhato. Nem erdemes adott markahoz ragaszkodni, bar ez az egyik legnehezebb feladat, amikor gepet rak ossze az ember: erzelemtol, eloitelektol mentesen kell alkatreszeket valogatni, nyers racionalitassal, miutan tajekozodtal es elegendo informaciot gyujtottel. Persze mindezek elott a celokat kelll helyesen kituzni, hogy mire is fogod hasznalni a gepet, mik a szempontjaid.
Vagy van valami egyeb oka, hogy a AMD fele huzol?
-
Pala
veterán
-
Pala
veterán
Vigyazz, hogy ne kerulj a szamok buvoletebe. R7, R9, R-akarmicsoda, teljesen mindegy, hivhatnak akar Kovacs Pistikenek a kartyat, a lenyeg csakis az, hogy milyen teljesitmenyt es milyen minoseget kapsz a penzedert. Az esetek 99%-aban ez a racionalis vasarloi hozzaallas. Ahogy a forumtars mondja, egy 470-es Radeonnal (egyebkent ez meg RX-szeria, nem is R9, de mint mondtam, akar Kovacs Pistike is lehetne, nem az elnevezes a mervado) lenyegesen jobban jarnal a megadott osszegbol. Es igen, erosebb az altalad kinezett kartyanal olyan 20-25%-kal. Mondhatjuk ugy is, hogy gyakorlatilag ez a legjobb vetel annyi penzert.
A boltokkal meg legy nagyon ovatos, ha komplett gepet akarsz osszeallittatni veluk, mert ha latjak, hogy nem ertesz hozza, at fognak verni! Ha van ismerosi korben olyan, aki kicsit otthonosabban mozod az aktualis hardverek vilagaban, meg az is jobb, de a legjobb talan, ha itt a forumon kersz segitseget a tobbi alkatreszre vonatkozoan is.
-
Pala
veterán
válasz
scabi78 #4012 üzenetére
Nem, erzekelem szemmel is (kb. 45-50fps folott kezdem folyamatosnak latni), de kulonosen az iranyitasnal jon ki, ahogy mozgatom az egeret es kozben nezem a kepernyon, hogyan koveti a mozgast a jatek, a 60fps nekem teljesen folyamatos, azonnali es pontos a lekovetes (vsync mindig off), mig pl. 30fps teljesen elvezhetetlen kategoria, nagyon darabos a mozgas, nem lehet preciz mozdulatokat tenni. Ami csak annyival futna, azzal inkabb nem is jatszom.
-
Pala
veterán
Nekem nagyon kell a tukorsima 60fps (vagy tobb), egyszeruen erzekeny vagyok ra, de szerencsere amikkel jatszom, azokat a 380X is viszi ilyen sebesseggel 1920x1200-ban maxon vagy olyan minimalis kompromisszummal, amit gyakorlatilag latni sem lehet. Azert az ujabb cimek kozul mar van 1-2, ami megfekteti, bar ezek tobbnyire optimalizalatlan formedvenyek.
-
Pala
veterán
Ezt meg lehet tovabb tupirozni, van kulon textura upgrade a novenyzethez a Rygel-felen felul (Crysis vegetation texture neven vagy valami hasonlon fellelheto)
Anno csinaltam errol egy videot GTX480 SLI-vel. (huhh, mar 5 eve volt). Sajnos nem HD, de a lenyeg (szinek, fenyek) talan atjon igy is. Amit itt ateltem, az maga a vizualis orgazmus, a felvetel sajna nem adja vissza, de tenyleg szebb barmelyik mai fps-nel.
-
Pala
veterán
válasz
#00137984 #3918 üzenetére
"Sajnos az egyre jobban kiőregedő 35-45 éves játékosoknak kevés értékelhető játék készül."
Ez azert lehet , mert mi mar (en mondjuk "csak" 31 vagyok) egyszeruen tul regota vagyunk a szinen. Gyerekkorom ota tolom az ipart en is, egyszeruen tul sokat lattam mar, nehez lenyugozni. Viszont amig folyamatosan erkeznek uj belepok a jatekospiacra, eleg minden 1-2 evente ugyanazt egy kis csavarral eladni, igy szuletnek a franchise-ok lenyegeben.
Kolbi_30: mondjuk az uj Tomb Raider pont egy udito kivetel, nagyon tisztessegesen osszeraktak, szerintem 1x mindenkeppen erdemes vegigtolni.
-
Pala
veterán
En sok tesztet neztem ezzel kapcsolatban Youtube-on, es kb. arra jutottam, hogy a 38X es a 28X szeria egymashoz mert teljesitmenye teljesen rapszodikus, hol egyik alazza a masikat, hol masik az egyiket, de legtobbszor azert egymashoz kozel teljesitenek, es _altalaban_ az ujabb cimekben az ujabb generacio erosebb. De amugy teljesen jatekfuggo.
-
Pala
veterán
Jah, de clean install eseten (ma probaltam szuz rendszerrel) a telepito "elfelejt" egy fontos fajlt (atikmdag.sys) bemasolni a Windows/system32/drivers mappaba, igy minden jatek azonnal BSOD-t dob, amig manualisan be nem rakjuk. Utana megy korrektul, de ez azert akkor is gaz.
-
Pala
veterán
válasz
djsiegfried #3473 üzenetére
Semmi különbség nincsen az előző nem WHQL-hez képest, csupán annyi, hogy ez megkapta a WHQL-minősítést, de amúgy bitre pontosan ugyanaz a driver.
-
Pala
veterán
Én a legfrissebb bétás Crimsont használom, tökéletes vele minden. Persze ez nem jelent sokat, mert ahogy látom, mindenki másikra esküszik.
-
Pala
veterán
válasz
djsiegfried #3354 üzenetére
Nah, hátha megoldódik végre a probléma....
-
Pala
veterán
válasz
djsiegfried #3340 üzenetére
Hmm...van lehetőséged kipróbálni a kártyát másik gépben esetleg?
-
Pala
veterán
válasz
djsiegfried #3336 üzenetére
Azt kipróbáltad már, hogy a power limitet feltolod 20%-ra? Semmi mást nem csinálsz (kártya alapon) csak ezt az egy csúszkát feltolod és tesztelsz. (Másik fórumon olvastam mint lehetséges megoldást black screen problémával kapcsolatban.)
-
Pala
veterán
válasz
djsiegfried #3318 üzenetére
1-2 napja láttam egy "kiszivárgott" GTA5 bechmarkot YT-on, ahol a 970-nel vetették össze a 480-at, és ott is kicsit lassabb volt a 480. Persze ezek nem hiteles források, de abszolút hihető eredménynek tűnik. Holnap kiderül.
-
Pala
veterán
válasz
Apucy01 #3286 üzenetére
Pontosan mennyire naprakész Win10-et használsz? Mert most a neten keresgélve sokan az áprilisi összetett frissítésre (is) panaszkodnak.
xhamsterx: Én azért a helyedben felraknék egy Win 8.1-et tesztelés céljából (nem kell Win7-ig visszamenni, a 8.1-es is teljesen stabil)
-
-
Pala
veterán
válasz
xhamsterx #3277 üzenetére
Ezek közül az automata driver frissítéssel kapcsolatban tudok segíteni, legalábbis ha Pro vagy Enterprise Editiont használsz: [link] (Home-nál is megoldható szerintem némi registry-turkálással)
Görgess le a Group Policy Editoros részhez, ott a megoldás: hardware ID alapján lehet szűrni, hogy mihez engedélyezed az automatikus driver telepítést, és ez - ellentétben a bevezetőben írt módszerrel - működni is fog!
Arra kell figyelni, hogyha manuálisan szeretnél újabb drivert telepíteni, azt sem fogja engedni; arra az időre ki kell kapcsolni a policy-t, majd utána vissza. Drivert mindig netkapcsolat nélkül telepíts, így biztos lehetsz benne, hogy a Win10 se szól bele menet közben.
-
Pala
veterán
válasz
xhamsterx #3269 üzenetére
Nekem is tök 8, menjen viszonylag kevés hibával (mert ugye hibátlan gyártó/driver nincsen), aztán elvagyok én vele.
De NV-oldalon idei év elején volt egy nagyon idegesítő bug Win10 alatt, ami a Kepler és Fermi karikat érintette: folyamatosan, random időközönként fagyott az Illustrator, ami nekem pl. a munkámhoz kellett volna. Többekkel karöltve heteken át leveleztünk az Adobe fórumán az NV-tech supportos emberkékkel, míg végül a driver team nagy nehezen megoldotta a helyzetet, de azért kellett várni rá, ha jól rémlik olyan 2 hónapot.
-
Pala
veterán
Üdv emberek, mától csatlakozom egy Sapphire 380X Nitro karival!
Egy kérdésem is lenne: mi ez a rengeteg szutyok, ami feltelepül az AMD driverrel?
Én a normális működéshez szükséges abszolút minimumot szeretném feltelepíteni (persze azért driver-beállításokat el tudjak érni, szóval valami control panel elkél), mire van szükségem ez esetben?
-
Pala
veterán
válasz
matyi94 #3019 üzenetére
Hm... én mindenképpen 4 GB-os kártyában gondolkodok, akármit is veszek a végén. Viszont nem tervezek a jövőre nézve, mármint olyan értelemben, hogy nekem arra kell a kártya, a meglévő, már kijött game-eket magas beállításokkal (nem feltétlenül maxon, pl. AA-ra nézve beérem FXAA-val is) 50+ fps mellett futtassa. Igazából egy GTX 970 abszolút tutira jó lenne, viszont annyit nem szánnék rá, ha pedig egy kicsit is megvágom a keretet, akkor nagyot kell zuhanni teljesítményben is és a 380X a legközelebbi lehetőség..a kettő között pedig ott tátong egy nagyobbbacska űr, nem is értem, hogyan van lefedve a termékpaletta...
-
-
Pala
veterán
Köszönöm az infókat!
GTX760-om van jelenleg, és a Keplerek sajnos pont azokban a játékokban gyengélkednek, ahová kéne egy kis plusz kraft.
-
Pala
veterán
Sziasztok! Valaki tudna esetleg némi támponttal szolgálni, hogy az új Doom, ill. a Far Cry 4 hogyan futnak 380(X)-en full HD környéki felbontásban?
Előre is köszönök bármilyen infót! Review-kat ugyan tudnék nézni (nézek is), de jobban hiszek a személyes tapasztalatoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest