- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Out
addikt
Óvatosan az új 17.4.1-es meghajtóval, mert nekem a Windows 10-em nem indult újra utána, csak kék halálozott folyamatosan és Critical_service_failed üzenetet dobott. Csökkentett mód se töltött be, a rendszervisszaállítási pontjaim eltűntek. Gép alaphelyzetbe állítást kellett csinálnom és most telepíthetek fel mindent újra
-
AVarice
tag
Korábban sikerül megkerülni a magas memória órajel problémát két monitor esetén. Ez display port-al és DVI-A-val működik, viszont HDMI + DVI-A kombinációval nem. Próbálkozott valaki hasonló párosítással? Valami szoftverben lehet gond nálam?
-
vendingo
veterán
Van ajánlott újabb kiadású driver, ami működik is?
3-4 hónapja nem merek frissíteni. -
Out
addikt
Az mennyire egyedi probléma, hogy a gépem kék halállal jutalmazza azt, amikor a Radeon Settings új meghajtóprogram frissítést észlel? Szerintem nem így kellene jeleznie ezt
-
Üdv!
WattMan-al mennyi az az órajel, amit tutira elvisel egy Gigabyte GV-R938G1 GAMING-4GD?
A memóriákat nem, inkább csak a GPU-t húznám.
Power Limit-et is módosítani kell? -
Brenor
aktív tag
Jól van akkor megnyugtattatok.
Azért aggódtam, mert tavaly kontakthibás lett a baloldali 2.1-es hangszóróm. Visszavittem kb. 2 hétig volt náluk azt hazudták, hogy megjavították közbe ugyanúgy kontakthibás volt. Megkérdeztem, hogy van e lehetőség lecserélni és mondták, hogy nem lehet vigyem vissza mégegyszer. Hát nem vittem vissza hagytam a fenébe. Azért is hagytam, mert csak 10 ezer forintos hangszóró volt, de egy majdnem 70 ezer forintos kártyánál azért ez durva lenne.
-
jokeph
nagyúr
Ha már nincsen ugyanolyan (egyik gyártótól sem), akkor jobbra kell cseréljék, esetlegesen némi ráfizetéssel. Ha csak újabb van, egy RX470-480-al semmivel nem járnál rosszabbul szerintem.
Már a 470 is erősebb, és majd feleannyit fogyasztCsak ne referencia hűtős legyen... MSI, ASUS STRIX, XFX... ezeknek jó hűtőjük van.
Nekem ASUS STRIX R9 380 4GB-m van (backplate-es), 2 éves, nagyon patent a hűtése, a gyári szoftverből is szabadon kalibrálható, az MSI Afterburnből meg meg pláne.
Szóval, ha nincsen több R9 380, ne aggódj, egy RX470-el durván jobban jársz.
-
Brenor
aktív tag
Előbb néztem meg nem lazultak el. Portalanítottam is és ugyanúgy zörög. Az az érdekes, hogy akkor kezd zörögni mikor gyorsabban megy a venti, mert amikor enyhén pörög akkor nem zörög. Tegnap overwatchozás után hallottam, hogy valami zörög a gépben és akkor vettem észre, hogy ez bizony a videókártya ventije. Ma beviszem a kártyát, de engem az aggaszt, hogy már nincs fent több gigabyte radeon r9 380, mi van, ha nem tudják megjavítani? Most ezen kezdtem el aggódni.
-
Brenor
aktív tag
Sziasztok!
Mikor felpörög a videókártya ventillátorom elkezd zörögni. Ez ellen lehet valamit tenni vagy jobb lenne, ha szervízbe vinném? Gigabyte radeon r9 380-ról lenne szó. Tavaly februárban vettem. Nem szokott túlmelegedni, de elég idegesítő ez a zörgés.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Oszilaci #4271 üzenetére
Nos ,miután vettem egy GTX1060-at ami nem oldotta meg a gondomat ma úgy néz ki hogy megoldódik az
FPS dropMicrosoft meg ka..a be
ma játszottam párórát és egyszer sem volt fps drop miután megcsináltam a videóban lévő registry módosítást ,hétvégén lesz több időm tovább tesztelni
-
jokeph
nagyúr
válasz
KikiGames #4263 üzenetére
Üdv!
Hasonló konfigunk van, az enyém így néz ki:
Asus Strix R9 380 4GB
FX 8320e 3,2 GHZ @ 3,6 GHZ
ASRock 970 Pro3 R2.0
G.Skill RIP JAWS 4*2Gb 1600 Mhz
Corsair VX 450OS: WIN7 x64 SP1 Ultimate
Igaz én csak SC2-vel játszom, grafika mindenhol Ultra és Extreme beállításokon 1600*1200-as felbontáson.A legújabb grafikus driver wattman része állandóan resetelt, így visszaraktam a VGA telepítőlemezéről az eredetijét, azzal nincs gondom.
A VGA hőtermelését fixen beszabályoztam játék alatt az MSI Afterburn-nel, automatikus driver által szabályzásnál elengedi a VGA-t 70-75 fokig, így nekem max 55 fok.
Sajna az FX nem túl acélos egymagos teljesítménye miatt meg kellett rántanom, ez a +400MHZ már elég lett hogy az FPS ne droppoljon 50 alá, így 50-60 között mozog.
Húztam volna még rajta, csak az alaplap VRM-je elfőtt volna... antituningos példány, azért is olcsó.Nálad a proci van húzva?
Az OS WIN10 x64, igaz?
Olybá tűnik, hogy driver/OS/játék 3-as viszonya csinálja a galibát nálad.
A tápod biztosan nem kevés, az enyémnél jóval erősebb.
Sok idő, de érdemes lenne többféle variácót lefuttatnod a driver/OS kombinációra. Pl. megérne egy misét tesztelni egy WIN7-el vagy WIN 8.1-el is.
-
Oszilaci
senior tag
-
KikiGames
tag
Barátom kérdése:
"Sziasztok!
Pár napja a LoL-nál tapasztaltam olyan jelenséget hogy meccs közben hirtelen fekete kép és zúgás fogad pár másodpercig aztán csak a feketeség marad és hard reset kell. Ez eleinte csak 1-2 másodpercig tartó villogó képpel kezdődött, utána már csak a kurzort láttam, majd visszajött a tálca és ez ismétlődött míg újra nem indítottam. Érdekes hogy csak a LoL-nál jelentkezett eddig, Mad Max-nél semmi nem fordult elő ultra beállításokkal sem. Régebbi driver-nél kékhalált kaptam két különböző hibakóddal, az egyik csak egyszer fordult elő. Előfordult már a képernyőn megjelent furcsa fehér csíkozódás. (Kis kockákkal kezdődött, majd egyre terjedt a kijelzőn, majd ismét a fekete kép volt a végén.) Ritkán netezéskor is előfordult terhelés nélkül.Asus Strix R9 380-as videókártyám van a jelenlegi legújabb driver-el.
Többi hardver:
FX 6300
ASRock 970 Pro3 R2.0
Hyperx 2x4Gb 1600 Mhz
Corsair vs550 (Ez lesz cserélve egy FSP Hyper M 600 moduláris tápra)A kérdésem az lenne hogy ennek lehet-e oka a viszonylag gyenge táp? Ezért is rendeltem már meg a FSP tápot. Ha esetleg továbbra is fennáll a probléma a videókártyára van garancia.
Tapasztalt már valaki hasonlót ezzel a VGA-val? Volt rá megoldás?Válaszokat előre is köszönöm!"
Képek:
(Régebbi driver-nél ez fordult elő többször)(Ez volt ami egyszer fordult elő)
-
M@rdel
őstag
Úgy írtad le, hogy a i5-2300 helyett vennél procit.
Erre ajánlottam a 2600/3770 -t, ezek 1155 foglalatú procik, mint a 2300.A i5-6500 már 1151 foglalat, tehát a teljes gépedet cserélni kell.
Ez esetben keresd ezt a topikot.
-
Brenor
aktív tag
Tavaly vettem egy gigabyte radeon r9 380 4 gb videókártyát és majd egyszer szeretnék mellé venni egy processzort. Most jelenleg egy i5-2300 van. Milyet érdemes mellé venni? I5-t vennék, i7-t drágálom.
-
Nagynozi
aktív tag
Igazából a legnagyobb probléma, hogy nincs nálam a kártya. Bátyámé és tőlem 120 km-re van, de hétvégén megkapom a kártyát és letesztelem a saját gépemben. Ha a kártya hibája, ki kell, hogy jöjjön az én konfigbam is, ha megoldható, akkor meg meg is oldom. Viszont, ha nálam makulátlanul működik, akkor bátyám egyéb alkatrészeit is valamikor meg kell néznem. Mindenesetre köszönöm a válaszokat.
Ui: Én sosem engedem a kártyáimat 70 fok fölé, szívem szerint jobbam szeretem, ha a maximális hőmérséklet 6-ossal kezdődik. De mivel én számtech területen dolgozom, nekem evidens, viszont egy hétköznapi felhasználót nem is érdekel a dolog.
-
M@rdel
őstag
válasz
Nagynozi #4250 üzenetére
Szia,
"witcher 3 fps drop" keresésre 81400 találatot dobott ki a google. Szóval másnál is előfordul!
Pl valami hairworks írnak amit ki kell kapcsolni!?Szerintem előbb droppol le a cpu -d, mint a 380 miatt.
Egyébként miért engeditek 70 fok fölé a kártyát? Nem mintha baja lenne tőle, de visszaveheti az órajelet, és akkor....
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Nagynozi #4250 üzenetére
akkor már 2-en vagyunk
igaz nálam WOT-ban -
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Addot egy konfig: Intel Core i3 4130, 8GB memória és egy Gigabyte R9 380x G1 Gaming 4GB, Chieftec 650W táp, Win 7 64 bit, Driver Crimson 17.2.1 semmi más nincs telepítve csak a grafikus meghajtó ( bár sok driver ki lett próbálva, mindegyiknél előjön a hiba ) . A lényeg, hogy Witcher 3 alatt, mivel ez a játék van csak a gépen a Frame Rate leesik átlag 50-ről 27-30-ra. Nem tudom mi lehet a probléma, olvastam róla a neten, másnál is előjött hasonló probléma, ahogy kivettem, de konkrét megoldást sajnos nem találtam rá.
Hőmérsékletek rendben CPU maximum 61 fokra melegszik, GPU maximum 78 fokot érte el, de átlagban 70-75 között mozog.
Ha tud rá valaki megoldást előre is megköszönöm. -
Oszilaci
senior tag
nem ,vettem egy gigabyte G1 gaming R9 380x-et használtan pontosabban először egy R9 280x-et de ez behányt a gta v alatt a wot alatt viszont bármilyen tesztet futtattam ott jó volt így az eladó becserélte nekem +8000ft-ért egy R9 380x-re de ez meg olyan furcsa ,mintha darabosan mozogna minden pedig 60fps-t ír a játék ,de mégis olyan mintha kimaradnának képek ,olyan mintha valami iszonyat recés egérpadom lenne vagy nem is tudom hogy írjam le
a frame drop lehet a legközelebb hozzá.az én r9 380-am még folyamatban van
friss win,17.1.1 és 17.2.1-el is ugyan az ,eladó meg állítja hogy jó a kártya és ilyennel még nem találkozott.
-
Oszilaci
senior tag
ha frame drop van video és játék közben???vga hiba?
-
M@rdel
őstag
-
Raymond
titán
Haha, bocs!
Ghost Recon Wildlands
-
Raymond
titán
R9 380X 4GB - 1026Mhz GPU 1450Mhz VRAM - Crimson 16.11.5 - 1920x1080 Fullscreen
Min Avg Max
----------------------
Medium 38 45 52
High 35 42 48
Very High 32 38 44Ultra kifut a VRAM-bol, a Terrain Quality es a Shadow Quality visszaveve Very High-ra megoldja ezt, de akkor is sok az akadozas es alig van meg a 30FPS.
Ugy nez ki nincs sok ertelme kisebb beallitas mint Very High alatt jatszani, nem nyer az ember sokat, az Ultra viszont kilove. Ami meg segit az a Very High alatt a Texture Quality-t Ultra-ra rakni, sebesseget nem eszik de jobban nez ki.
-
lotuska
tag
Koszonom mindenkinek a segitseget
.
-
lotuska
tag
Sziasztok, szeretnek erdeklodni, hogy a 4GB-os R9 380 kozul melyek az ajanlott verziok?
Gondolkozom, rajta hogy az R7 370-esemet(amelynek teljesitmenyevel megvagyok elegedve) lecsereljem, FreeSync-es monitorom miatt.
Csak akkor cserelnem le ha talalnek hasznaltan garisan jo arban. Tudom, hogy a 4GB-os RX470-es erne meg, de egyszeruen nekem az tul draga.
MSI Gaming most az R7-esem, aminek a hutese szamomra kivalo, gondolom R9 380-ban is jo.
-
M@rdel
őstag
válasz
Oszilaci #4218 üzenetére
Akkor kicsit el vagy maradva!
Az előző hsz-d felett linkeltem a 17.2.1 -t, ezt töltsd le.
A lap közepén vannak az op rendszer szerinti driverek.Szed le az előző drivert, ha már használtál DDU-t akkor azzal is takarítsd le.
Ha nem akkor csak simán a programok eltávolításánál.Újra indítás után tedd fel az új drivert. Próbáld ki és jelezz vissza.
-
Oszilaci
senior tag
Van nekem egy Asus STRIX R9 380 4GB kártyám amivel az lenne a problémám ,hogy WOT-alatt
kb 1-2 óra játék után a 61-62 fps leesik 45-55 közé majd vissza 61 és ha kicsit több megjeleníteni való van akkor folyamatos leesik az fps.
Ha kilépek a játékból majd újraindítom akkor megint jó egy darabig.tegnap azt néztem ,hogy a GPU VRM 1 alapjáraton 35C míg a GPU VRM 2 71C
furmark alatt ez a 2 érték igencsak 110-130c-ra ugrik.korábban próbáltam furmark-al és 30perc után is jó volt tegnap viszont ott is jelentkezett az FPS drop és az 54 leesett 32re egy-egy pillanatra.
a kártya tavaly lett véve májusban így még van rá gari bőven.Érdemes lenne vissza vinni vagy ne aggódjak és mindenkinek ilyen
előtte Sapphire R9 270-em volt és azzal soha semmi hasonlót nem tapasztaltam
-
M@rdel
őstag
Elveim ellenére
feltettem a legújabb 17.2.1, és eddig még semmilyen problémát nem tapasztaltam. Ilyen is van! (?)
-
dzoli87
aktív tag
Attól, hogy nincs szinkronban a képfrissítés (Hz) a film képsebességével. Pl: amennyiben HD filmet nézel, azok 99%, hogy 23,976-os sebességgel megy és ha a tv meg 50 vagy 60 Hz-en frissít akkor nem sima a lejátszás. Azt nézd meg, hogy milyen sebességű az adott film és ahhoz állítsd a tv frissítését ha tud ilyet, ha szinkronban lesznek akkor jó lesz. A tv nem fog tudni 23,976 os tempót, de 24-et tudhat, akkor jó lesz.
Mediainfo nevű program! -
Gstyler
senior tag
-
Gstyler
senior tag
válasz
Bence0421 #4209 üzenetére
Nem hagyott nyugodni. Szétkaptam a gépet és átvittem a TV mellé, ott rádugtam és úgy egyből 4K-s képet adott. Akkor a pár éve vételezett kábelem 2009 előtti, ezen azért meglepődtem.
De nem is számít egyébként, mert egy 4K-s filmet sem tudtam akadás mentesen lejátszani.
Egy Fifát azért próbaképpen csekkoltam, de igazából már 2560*1440en sem volt már az igazi.
Úgy néz ki, hogy a Full HD a "vége" akkor a 380X-nek. -
Gstyler
senior tag
-
Bensee
tag
Igaz, épp ezért volt csak elméleti szinten a fejemben.
Várok az új Vega kártyákra, aztán meglátjuk, hogy mit hoz a jövő..
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Geforce GTX950 2GB OC
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest