- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Apucy01
őstag
válasz
lugosi111 #3196 üzenetére
Szia
ha jól megnézed nem a 290 (X) szintje az hanem itt ott már a 390 szintet hozza és még a diverek sem igaziak hozzá.
az árat tekintve én olyan 80-85 k körül várom az asus t sapphire t az msi lehet még kicsit drágább lesz mint ahogy a 380 nál is volt..
én az asust 65 ért vettem 4 gb os és még mot van rá kb három és fél év gari..... azon is gondolkodtam hogy nem adom el megtartom tartalék vga nak, nehogy a 480 is játszon egy olyat hogy jön egy restart és utánna nincs vga... mint ahogy tette ezt az első asus 380 am
és itt ültem vga nélkül kb 5 hétig..
-
xhamsterx
csendes tag
válasz
Glaz-dozfhut #3194 üzenetére
Köszi szépen.. Hát akkor nincs mit tenni.. vissza teszem 7-re
-
-
jani04
aktív tag
Búcsúzom a topiktól. Eladtam a"kis fenevadat"úgy néz ki.(Gigabyte R9 380x Gaming)
Köszönöm a hasznos tanácsokat.
Jó kártya volt.Nem lennék mániákus meg is tartottam volna mert szépen vitt minden játékot.
Sziasztok. -
xhamsterx
csendes tag
Egyébként a videóban látott tomb raider benchmark ugyan olyan fpst produkált nekem is mint neki, az enyém 2-3 fpssel kevesebb volt.. de az nem sok.
Tápra gyanakszom.. Sajnos nincs másik amivel ki tudnám próbálni.. Hátha kapok itt tippet még.. de szerintem kezdhetek gyűjteni másik tápra :/
-
xhamsterx
csendes tag
Azon gondolkodtam hogy megpróbálok egy FurMarkot, csak hogy a videókártyám éppen hogy jóban van a táppal(Corsair VS 550). Ha jól emlékszem a furmark teljesen felvesz mindent.. na most azért nem akarom hogy elszálljon a francba.
-
xhamsterx
csendes tag
Üdv megint!
Fel raktam a windows 10-et. Legfrissebb vga driver is fent van. Most próbáltam ki egy tomb raider benchmarkot. Végig ment, aztán leállt a driver ,utána a játék hangját hallottam de a skype ismerősök hangját nem(ők se az enyémet). Annyi történt hogy elment a kép, feketeség de a játék hangját hallom, vártam 1-2 percet semmi se történt nem jött vissza. Reset után minden újra a régi...
Csak most meg a twitchen nem tudok akadás mentesen nézni 1080p streamet 60 fpsről ledroppol 35-44 re ami nagyon rossz..(a netemmel nincs gond...).
A másik nagy gond hogy vannak fagyásaim.. random gondol egyet a gép és befagy 10-20 másodpercre majd feléled.
Én már nem tudom mit kezdjek ezzel a géppel.. sok mindent próbáltam nem akar jó életjeleket felmutatni
-
golyani
őstag
Belefutottam egy érdekes jelenségbe, és nem tudom mi lehet az oka, illetve találkozott-e már valaki hasonlóval. Ha driver beállításoknál kikapcsolom a power efficiency-t, akkor Fallout 4-ben random időközönként és helyszíneken leáll a gép majd pár másodperc múlva újraindul. GRID2-nél nem történt ilyesmi. Még egy OCCT teszt progi PSU tesztjével tudtam reprodukálni a helyzetet. Aida rendszer stabilitás tesztje alatt sem állt le a gép Tápra gyanakszom (CTG500-80P), de játék alatt 12,2-12,3V-ot mérek( multiméterrel, nem szoftveresen) a 12V-os ágon, Aida teszt alatt is 12,1V-ig ment le kb.
-
ghostmat
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, két kijelző van kötve a kártyámra, Egy DVI-on a fő monitor fullHD és HDMI-n egy TV HD (de megjelenít fullHD-t is)
Szerettem volna a TV-re klónozni a fő monitorom képét, mivel egymásnak háttal van és a TV-n tudták volna követni a játékmenetet.
De ez mindig úgy sikerül eddig bármit állítottam, hogy minkét kijelzőn csak a kép felső fele látszódik.
Valaki tud segíteni ebben? DOOM lett volna a játék.
thx
-
xhamsterx
csendes tag
A lolnál nem jelentkezett a fagyás ami eddig volt. A többit még nem volt időm kipróbálni. Később még írok ha lesz valami.
Köszi szépen mindent!
-
xhamsterx
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat! Megpróbálom aztán jelentkezem!
-
Apucy01
őstag
válasz
xhamsterx #3177 üzenetére
Szia!
ezt a drivert tedd föl..Majd innen a legalsó DDU t leszeded
Csökentet módban lekapod vele a régi drivert majd C/user /apdata/local innen és mindenhonét ahol találsz AMD mappát törlöd!!
Ccleaner reg tisztitás uj driver föl és jónak kell lennie.
nekem is ugyan az a kari van mint neked és nincs se kilépés se fekete kép játékokban sem.
A CPU egy kicsit meleg nálad szerintem pasztázd ujra.
-
válasz
xhamsterx #3177 üzenetére
Driverekkel kisérletezz, nekem is ez volt a gond az egyik régebbi crimsonnal hogy fekete kép és csak reset segít. Nem hibás a kártya, sajnos ezek ilyenek.
Az utolsó catalystnek kéne vinnie a rust-ot, és csak párszor lépked ki vele, nekem a fallout4 fagy szét, igaz az grafikailag erősen moddolt nálam.
A legfrissebb crimsonnal kellene mennie, szerencsére nem annyira szarok a driverek a 380-ashoz mint a legelején. De a rustot ne vedd alapul még alfa, azt vettem észre hogy gyengébb graffal stabilabb de a régi driverrel alapból csúnyább valamiért.
A tápod bőven elég, én 600-assal hajtom a gépet és messze többet eszik mint a tiéd.
Procinak sok az a 70 fok, ott valami nem stimmelhet, de ez inkább lassulást okozhat mint fekete képet.
Oprendszerből mindegy, nyugodtan használd a 10-est.
Szerelők meg nem állnak le játszani egy egy játékkal, max furmark megy fél órára aztán kész és stabil. -
xhamsterx
csendes tag
Üdv mindekinek!
1 hónapja vettem a kártyámat(ASUS STRIX r980) és azóta eléggé sok minden történt, pár dolgot meg is oldottam.
A problémám az volt eddig hogy másnap a windows nem jött be, fekete kép és vége.
Aztán megint újra raktam a windowst 1 napig megint jó volt, ahogy kikapcsoltam az elosztót másnapra megint meghalt.Aztán elvittem a gépesekhez, akik azt mondták nem találtak hibát, és hogy a windows 10 és a 8.1 nem alkalmas játékokra( az év poénja), így ráraktak egy windows 7-et amin nem csinálta a villogást, nyilván azért mert 1 napig működött normálisan, aztán vissza raktam 8.1-re 1 napig működött ugyebár utána megint fekete kép.
Utána keresgéltem és valahogy rátaláltam egy olyan amcsi fórumra ahol azt írták próbáljam meg az alaplapom biosát frissíteni, megtettem, most már nem halott a windowsom, csak 4-5 másodpercig fekete kép, aztán bejön a bejelentkező képernyő.
Tehát a bios frissítés bevált!
Na igen, csak hogy most az a problémám, hogy a játékok 30-40%-nál elmegy a kép 4-5 másodpercre és lefagy az egész játék(alt tab a windows működik, a játékot ki kell kapcsolnom feladatkezelőben).
Witcher 3 full ultra minden a terhelés miatt 30 fps nincs fekete kép. Itt minden korrekt érdekes...
League of legends Ultra minden 80-100 fps általában itt leszokott fagyni a játék az elején 1x utána 2-3 másodpercre de vissza jön, itt nincs fekete kép.
Rust Full ultra 30-40 fps 1 óra után fekete kép.
Dungeon Defenders szintén semmi baj fut normálisan.
Dont Starve 60 fps semmi hiba.
Elder scrolls V Skyrim be van modolva 60 fps stabil, semmi probléma.
Ezekkel is játszottam fél órát, 1 órát.
A configom
Processzor : AMD FX 6300 3,5ghz Gyári hűtéssel megszáradt a paszta rajta. Pár nap múlva veszek minőségit ( 70 fokos szokott lenni, most levettem 3,0ghzre így 60-63 fokos) Terhelés nélkül 25-26 fokos
RAM : HyperX 8 gb 1600mhz DUAL KIT
Alaplap Asrock 970 pro3 R2.0 50 fokos ha játszom, terhelés nélkül 40 fokos.
Videókártya ASUS STRIX R9 380 nincs húzva Catalyst 15.11.1 van fent, Crimsont is felraktam már, ugyan ez a probléma, gondoltam hátha segít de nem.
Táp Corsair VS 550 Nem húzok semmit sem, mert tisztában vagyok vele, hogy ezzel a táppal éppen hogy elmegy a configom, tehát oczni semmit sem tudok.
Nagyon kellene a segítség, vagy valami ötlet, gondolkodtam azon hogy gyári hibás a kártya, de nem hiszem, mert a régi 7770 1gb-os kártyámat vissza raktam, persze előtte mielőtt vissza raktam a régi kártyát letöröltem a drivert egy tisztítóval. Vele is villogott.... Itt is 2x újra raktam a gépet windows 8.1-re és 10-re
Ötletem sincsen
A gépesek nem találtak hibát, minden teszten jól működött, ezt állították, jó drágába is fájt a semmi (5500 Ftba)
UI: Régebben is volt egy ilyen problémám, másik géppel akkor még egy athlon processzorom 4gb ramom és egy ati radeon hd 4600 és valami régebbi táp.. már nem emlékszem 400 wattos lehetett bőven több mint ami ehhez a konfighoz kell, szintén nem volt húzva. Az alaplapom egy Gigabyte valami volt, erre sem emlékszem, tehát nem értem az egészet, a HDD az ami onnan átkerült ez most egy Samsung 300 gb-os régi hdd, hd sentinellel átnézettem, semmi hibát nem talált. Esetleg hdd okozhat ilyet? Nincs ssd csak ez az egyetlen hdd amin van a rendszer és a játékok.
Várom a tippeket/ötleteket!
Ha kell benchmark vagy speccy adat kirakok azt is!
-
ron8
senior tag
Hy! Melyik a legjobb márka ezeknél? Asus v Gigabyte-al szoktak lenni problémák?
-
fanti
addikt
válasz
szabadoslac #3173 üzenetére
Nézd, nekem volt 7950 DualX Flex edition Boost kártyám.
Az első volt, olyan biost kreálni rá, ami a boost-ot kiütötte (DroidMester).Azután volt egy 290X-em másfél évig, majd bekrepált és lett egy Giga 380X G1 Gaming.
Az 1Ghz-re belőtt GPU-s, kiütött boostos, alapsebességes memóriás 7950 kb. 15%-al marad le egy alap 380X-től. Ezt mértem tesztekkel. Játékoknál már erősen játékfüggő tud lenni.
Cserébe jól melegszik a tuning miatt a GPU és a VRM is.De ha túlléped a 3GB-os VRAM határt a 7950-el, akkor a lassulás már 30-40%. Persze FullHD-ban nem nagyon kerül sor erre a korábbi játékoknál, vagy ha tudsz kompromisszumokat kötni grafika terén, mint pl. FSAA, aniso, HDAO, stb.....
-
szabadoslac
tag
Nos nem érdekelnek a tesztek mert szerintem egy virág is másképpen nő mű fény alatt és máshogyan kint.
A tesztek mű képet alkotnak a kártyákról persze valami viszonyítást adnak. Ezért érdekelt volna személy élmény hogy mi tud nyújtani egy régi 7950 és mit egy új 380 as.
Köszi
-
válasz
szabadoslac #3171 üzenetére
Szerintem nem sok olyan ember van itt, aki 7950-ről váltott R9 380-ra, főleg nem 2GB-osra. Ezért nézegess inkább teszteket. Itt van egy például, ebben 2GB-os MSI Gaming szerepel, de a referencia 2GB-os teljesítménye is fel van tüntetve a grafikonokon. Segítek: a sok esetben gyorsabb a 7970/280x kártyáknál, a 7950-nél minden esetben gyorsabb.
-
szabadoslac
tag
Üdv. mindenki
A kérdésem csak annyi lenne hogy van-e valakinek tapsztalata
Hd 7950 3 GB. és R9 380 2GB. al kapcsolatosan.
Kérdésem rém egyszerű melyik jobb játékra és mennyivel. ??
A régi monstrum a maga tekintélyében vagy a kis tesó kemény maggal?
Mert az értem hogy egy -egy teszten az R9 jobban teljesít, de ez a valóságban játék közben is igaz??
Köszi
-
Pala
veterán
Üdv emberek, mától csatlakozom egy Sapphire 380X Nitro karival!
Egy kérdésem is lenne: mi ez a rengeteg szutyok, ami feltelepül az AMD driverrel?
Én a normális működéshez szükséges abszolút minimumot szeretném feltelepíteni (persze azért driver-beállításokat el tudjak érni, szóval valami control panel elkél), mire van szükségem ez esetben?
-
Én arra számítok (inkább számítottam), hogy a garis 380-ast 50k-ért fogom tudni eladni, amikor kijön a 480. Egy húszast biztosan rá kell dobni, mert olyan 70k körül érkezik a 4GB-os, ami fHD-ra egy ideig még szerintem elég lesz.
Ha valami csoda folytán csak 65k lenne a 480, akkor még 45k-t szerintem megér majd egy 380-as. De a 20k ott lesz akkor is.
Mire kapható lesz a 480, még eltelik legalább 1 hónap, addig is élvezem a 380-at ahelyett, hogy azon agyaljak, hátha el tudom adni 50k felett.
-
jani04
aktív tag
Nekem már megfordult a fejemben,hogy megtartom tartalék kártyának sőt még az is,hogy idén nem váltok.Viszi szépen azokat a játékokat amiket szeretek.Bagóért meg tuti nem adom oda.Az új kártyák áráról,teljesítményéről korrekt infó még a kanyarban sincs.
Ez az egész annak jó aki ilyen teljesítményű kártyát szeretne venni mint a 380,380x jó áron.Menni fog az még lejjebb is mint 50 ezer aztán kijön az új széria és mindenki felébred picit.
Nv oldalon is sokan kapkodják a levegőt most.Haver is elakarta adni a Gtx 980ti-t aztán meglátta mennyi a 1080 ára és szépen letett a tervről.....
Most nézem egyik fórumtárs szépen beárazta mit mennyiért venne át.
Annyiért inkább bevágom a szekrény aljába. -
Elkezdték a HA-n 50k-ért kiszórni a garis 4GB-os 380-akat... Pedig hol van még az RX 480!
-
törölt tag
Neked CF állt a házhoz én meg vissza zöldültem.
De azért még maradok. Kíváncsi vagyok a teszjeidre.
(#3161) Xelo
Lehet VGAknál is vannak/csinálnak frissítéseket, mint a konzoloknál. Csak nem verik nagy dobra.
(#3164) Apucy01
Gondolom ez ilyen nagyon nagy átlagban mért adatok miatt jött ez ki.
-
Apucy01
őstag
Kicsit fura de érdekes... máshol olvasgattam és ezt találtam.. nem hiszem hogy ez lenne az erősorrend..
-
-
törölt tag
válasz
#65537792 #3158 üzenetére
Tom Clancy's The Division grafikailag kicsit jobban vissza lett véve a megjelenésre, és még igy is elég gépigényes játék lett. Meg hát a játékmenetben is többet nyújthatott volna sokak véleménye szerint. Nem játszottam vele, csak teszteket és gameplay videókat néztem. A Wildland alatt is új játékmotor van és még van elég idő a megjelenésig, ezért még bizakodhatok, hogy talán nem rontják el mint a Divsion-t. A játékok megitélése és vélemények megosztóak voltak, ehez még a grafika sem adott hozzá. Mindenképp kell ezekhez valami nagyobb teljesitményű videókártya.
-
törölt tag
A középkategória felső része is lemorzsolódik igen rövid időn belül az utóbbi 1-2 évben. Most az R9 380 és a 380X között nem volt érezhető akkora különbség, ezért majd egyszerre fogjuk kevésnek érezni. Nálam ez a pont a Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands játék jelenti majd [link], ami elég szép grafikával és jó akciódús történetével és nagy bejárható területével megfogott. A szereplőkről és néhány részletről a 13 óra: Bengázi titkos katonái film ugrott be [link]. Ez még a régivonalas FPS játékokra emlékeztet, ezért egy próbát nálam megér. Talán megéri fejleszteni még egy jóféle erősebb videókártyát.
-
Methionyl
senior tag
Én is így vagyok. Ha nem elégedek meg a 380x el és többre vágyom akkor ránézek az aktuális piacra és xy pénzért pedig megnézem melyik a legjobb. Ha NV akkor NV, ha AMD akkor AMD. nekem mind1 milyen szinű piros-kék-zöld. Csak kapjam meg azt a teljesítményt amit kiadok érte és nem szívni vele.
-
jani04
aktív tag
Bocs most jutott eszembe.Kivárom míg mindenki terít az asztalon aztán választok.
Ennyi.K..a mindegy ki milyen hokuszpokuszt nyom.Engem az érdekel ki tudja hozni a számomra megfelelő teljesítmény értelmes áron.
Az értelmes ár nálam nem 260 ezer ft....
Nem akarok semmiféle háborút elindítani.Ez csak az én személyes véleményem és nem utaltam semmiféle termékre.... -
jani04
aktív tag
Az a helyzet,hogy 980,390,970 után lett r9 380x nekem.
Az unokaöcsémnek van odaígérve de elnézve a felhozatalt mindkét oldalon lehet az öcsinek várni kell még kicsit.
Arra amire nekem kell untig elég ez a"kis mocsok".
Warthunder,Warship,Farming stb.....
Nem vagyok hála isten kényszerítve a hülyeségre.
Aki igen az persze próbáljon túladni normál áron a portékán. -
fanti
addikt
Én meg végképp nem feszülök rá a témára.
Ott volt a 290X Lightning, amit gariztattam, és naná, hogy sem javítani, sem cserélni nem tudták ugyanolyanra. Levásárolhattam volna egy 980Ti-re is akrár, mert a 290X majd 200k volt, és annyiért már bőven lehet 980Ti-ket kapni, de minek? Hova?Teljesen jó nekem a Giga 380X G1 Gaming, minden szempontból. Ja, hogy jön a 480X?! És?
Lesz még 580X, és így tovább. Csak azért nem veszek új kártyát, hogy legyen.
Addig használom a 380X-et ameddig úgy érzem, hogy elég az igényeimnek.
Bár csak lenne olyan fotorealisztikus grafikás játék, amihez kellene a nagy GPU kraft, de mivel csak idétlen és optimalizálatlan kódtengerek vannak, amik alatt még egy 980Ti is nyöszörög, hát én nem fogok váltani a semmiért.
Ahhoz a játékgyártóknak kellene villantaniuk egy igazán nagyot, hogy én rámozduljak egy esetleges kártyacserére. -
Xelo
addikt
válasz
Apucy01 #3142 üzenetére
én nem feszülök rá a dolgokra, a 2 380xet is szórakozás céljából vettem, az elsőre 20rugót dobtam rá kb az előző kártyámra a második 67 rugó volt postával tehát összvissz 90ből kijött a kettő, ha lemegy darabjának az ára 50re akkor is eltudom passzolni a kettőt 100ért, amennyit buknék rajta kb annyiba kerül ma egy új aaa-s játékot megvenni amit megunok pár nap után..
-
Apucy01
őstag
00000Én azért kivárom ennek a 380 vs 480 mizériának a végét nem fogok rohanni 480 at venni első nap, jók és szépek a tesztek meg minden csak nehogy az legyen mint a280(5) vs 380 hogy a régebbi vga bizonyos esetekben megette az újat..
Kicsit nekem fura ez az alacsony fogyasztásos dolog oké hogy uj gpu de, valahogy úgy vagyok vele szerintem nem biztos hogy úgy fog az menni Bár ne legyen igazam!!!
-
dbius
veterán
Köszi srácok!
-
jani04
aktív tag
Szia.Szerintem aprón nézz körbe.Már most elérte a 380 tulajokat a"láz".
Kezdik eldobálni a kártyákat mint dédapám a fegyvert a Donnál....
Ráadásul elég jó áron.
Kicsit vársz és szerintem pofátlan áron kapsz szinte új 380x-et 50 ezerért.Aztán majd jön a valóság és lehet nem lesz ilyen olcsó. -
Xelo
addikt
szia! szerintem nagyon nem nyúlhatsz mellé de az elvárásaid alapján a gigabyte változata neked is megfelelő lenne. 3 év gari a legtöbb gyártó 2 évével szemben, amikor nem játszol kikapcsolja a ventijét teljesen tehát olyankor full hangtalan, amíg egyedül volt a kicsike még tuninggal se érte el a 70 fokot.. ja és az egyik legolcsóbban beszerezhető 380x.
-
dbius
veterán
Sziasztok!
380X-ből melyek az ajánlott kártyák? (jó hűtés, ill. halk működés előny nálam, természetesen a hosszabb jótállás szintúgy)
Kérlek ajánljatok pár gyártótól konkrét terméket
-
Xelo
addikt
megjött a második 380x viszont holnap fogok komolyabban tesztelgetni
pár furcsaságot tapasztaltam: a két giga nem egyezik teljesen a designban pedig ugyanaz a típus. egyiknek sötéteb a led színe és picit vékonyabb betűvel van rajta a windforce felirat, majd csinálok róluk képet. másik dolog hogy az x58as sabertoothon nagyon közel van a két pcie x16 slot egymáshoz, és mivel a ventillátor még ki is ugrik kicsit a burkából a felső vga ventije súrolta az alsó hátlapját ami nagyon hülye kerepelő hangot adott ki, ideiglenesen egy anyacsavart dugtam be a kettő közé és voilá megszűnt a probléma. kb 1-2 milit kellett csak fentebb nyomni hogy legyen elég helye. ebből ered a következő probléma: szűk hely, a felső kártya alapon is felugrik így összepaszírozva 85-87 fokra hosszabb terhelő játék után azaz kell majd oldanom a ház oldalába egy ventit hogy kicsit mozgassa a kártyák között a levegőt. de nézzük mit tapasztaltam windowson belül: először nyilván egy 3dmarist futtattam, és életemben először láttam élőben firestrikeot "játszható" fpssel futni aminek már elkezdtem volna örülni, amikoris a 3dmarkom úgy döntött hogy a teszt végén befagy és nem ad pontot nekem. hogy mi a baja fogalmam nincs, valószinüleg ráfér a gépemre egy tiszta win telepítés amit holnap be is iktatok. hogy biztos legyek nem a kártyákkal van probléma futattam egy valleyt ami ugyancsak gyönyörűen futott, ezután bepróbáltam pár aktuális játékot amiknek van crossfire támogatása, ezek a következők voltak: bf4, gta v, overwatch. és mit ne mondjak hihetetlenül jól futnak. bf4 64fős multi minden ultrán 1080p 4×msaa 125% resolution scale 70+ fps, ha resolution scalet visszaveszem alapra akkor meg 100+ fps és semmi cpu bottlenecket nem tapasztaltam szerencsére (a xeon végig 30-45% kihasználtság körül ugrált). a gta5-ben minden very highon csúszkák maxon 2× msaa-val vsyncel stabil 60 fps 1080pn, viszont az advanced grafikai beállításokat egyelőre nem piszkáltam. overwatch eddig is remekül futott ultra grafikán, most még remekebbül fut epicen. feltoltam a resolution scalet is 150%-ra egy próba kedvéért, úgy is teljesen játszható maradt viszont akkor már bebe kacsintott 70 alá az fps epicen, de biztos vagyok benne hogy ultrán úgy is meglenne a 100+ képkocka per másodperc.
-
jani04
aktív tag
válasz
#00137984 #3128 üzenetére
Értem.Első dolgom volt az energia hatékonyságot(remélem jól fordítom) kikapcsolni.Ez nálam sokat javított az fps ingadozásokon.
Azt hiszem az Amd túl sok mindenben tartja a frontot nagy riválisokkal szemben.Egyszerűen nincs energiája bizonyos dolgokra.
Remélem hamarosan nekifeszülnek és megoldják a hibákat. -
törölt tag
Hardveres energiagazdálkodás és a driver még mindig egy gyenge pontja az AMD-nek. Az Nvidia eddig ezt a driverben vezérelte (szoftveres), ami nagyobb késleltetési idővel müködött, de itt az AMD-nél átestünk a ló másik oldalára. Ezt talán a videókártya BIOS vagy a driver módositásával javitani lehetne, de nem tették meg évek óta. Amúgy Power Efficiency a Crimson driverben ezt hivatott elháritani nálam nem nagy sikerrel.
-
Xelo
addikt
válasz
#Morcosmedve #3125 üzenetére
mármint 2db 4gigás 380x
ha a túrbóval kapcsolatban a xeonra gondolsz akkor minden extrát kilőttem a biosban ami lentebb vagy fentebb vinné az órajeleit, stabil 4.16ghz-en fut jelenleg (fesz 1,31v). egy noctua dh14 van rajta de kicsit kevéske pasztám volt amikor beraktam úgyhogy újrafogom kenni ha veszek és megnézem meddig megy. 4.4ghz-en még bőven stabil csak akkor már kezd melegedni ezért fentebb nem is próbáltam.
-
#Morcosmedve
veterán
Mennyi a turbo core? Érdekel!
Igaz 4GB-ot akartam kipróbálni.
(#3126) cyberwarfare: Ez igaz, az X mellett elsiklottam (nincs belőle 2GB...)!
(#3127) Xelo: 4,4 GHz már elég kellene legyen, de nézzétek meg 4,2-n is, hogy változik-e és akkor kiderül a kihajtás témaköre. MX-4-el erőszakold meg a kupakot
-
Xelo
addikt
holnap megnézzük mit tud 2 giga 380x crossfireben egy xeon társaságában
-
SityiSXT
őstag
Ma reggel 3 év zöldség után ismét elpirultam. Egy Sapphire 380X Nitro boldog tulaja vagyok pár órája, és mi ne mondjak, le vagyok nyűgözve. Először a súly lepett meg, szerintem ilyen nehéz kártyám még nem volt. Aztán örömmel láttam, hogy a 760-hoz képest milyen szépen gyorsult az az egy-két dolog, amit gyorsan megnéztem munkába indulás előtt (Fire Strike, Ashes of the Singularity, Star Wars Battlefront). És hála az égnek a Plays.tv klienssel Radeonon is van már GPU-t használó videofelvevő, így a ShadowPlay is ki lett váltva.
Ami pici problémám akadt:
- Valami miatt a jobb klikkes menük üresek, amíg át nem húzom rajtuk az egeret. Remélem, egy restart megoldja.
- Egy régi Cinema HD kijelzőm van 1920x1200-as felbontással. A játék rögzítése miatt az asztalt gyakran használom 1920x1080 felbontáson, de játék közben maga a játék kitölti a teljes képet úgy, hogy a kép tetejének első 120 sora a kép alján meg van ismételve.
Mi a mák ez a két dolog? Win10 x64 + Crimson Edition 16.5.3 Hotfix -
jani04
aktív tag
válasz
#00137984 #3121 üzenetére
Van néhány dolog amin nem ártana javítania az Amd-nek az biztos.Én magam nem érzem olyan vészesnek a gondokat.Összességében elégedett vagyok eddig az r9 380x teljesítményével.Az általad leírtakról hallottam de nem nagyon veszem észre a kártya teljesítményén.Ez lehet csak azért van mert átmenetileg van nálam ez a kártya és nem rágódom a részleteken.
Az biztos ha egy hosszútávra vásárolt kártya lenne a gépemben már lehet zavarna a dolog mint ahogy zavart egy később kibukó probléma a másik oldalon is. -
törölt tag
R9 270X videókártyánál vezették be az agresszív energiagazdálkodást és nekem ezért már akkor feltünt az órajelugrálás, amit a topikjában meg is kérdeztem. Catalyst 14.1 driver még külön felfütötte nekem a videókártyát +7 fokkal legalább, de ez a teljesitményre alig volt hatással. Crimson megjelenése után is volt ilyen probléma. Szóval néhány év elteltével sem léptek túl a jól müködő energiahatékonyság elérésében, de ezt megfelelően stabil teljesitményt nyújtva. Lehet gyártástechnologiai okai is voltak, de ez a friss 14nm FinFET felhasználásával remélhetőleg megoldodik. RX 480 esetében nem bajlodnák ilyen mokolásokkal én sem... vagy a driver és a hardver megoldja, vagy nézhetünk megint néhány fórumos bejegyzést a témában. Amúgy R9 380 GDDR5 órajelei nálam is szaporán változnak az alap 150 MHz-ről 700-ra és 1425 MHz-re, ahogy írom ezt a hsz-t. Hardveres videógyorsitás kikapcsolva. Ez is már egy régi történet.
-
-
fanti
addikt
válasz
szivacs1987 #3116 üzenetére
Látod, pont az ilyen mókolásokból lett elegem. Örülök, hogy nálad jól működik, de én már kiöregedtem az ilyesmiből.
Miért nem lehet normális drivereket kiadni, amik azután azt csinálják, amit elvárunk tőlük?
-
fanti
addikt
válasz
Methionyl #3115 üzenetére
Na pont ez az!
Mi van ha valaki játszani akar, és megveszi a hozzá szükséges kész technológiát.......
És kiderül, hogy az a technológia nem is annyira kész!Én is kezdem unni már, hogy a megfelelő játékélményhez topikokat kell átolvasni, különféli drivereket és egyéb utilityket letölteni és beállítgatni, pedig én IT-s vagyok és még is nagyon meguntam már ezt.
Miért nem kapunk tesztelt és kiforrott technológiákat? Hiszen rengeteg pénzt kifizetünk egy megfelelő hardverért. Ennek az egésznek nem így kéne működnie!
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Methionyl #3115 üzenetére
Nekem így (win 7 x64 alatt tökéletesen megy, driver verziótól függetlenül) játék közben 99%-ban max sebességen megy, hiába van a vga akár csak 50%-ra is kihasználva.
(#2600) szivacs1987
Persze, ez regedit mókolás ( csak saját felelősségre ), de ezt csak 1x kell megcsinálni (kb 2 perc), és szépen játék alatt maxon megy, míg asztalon minimumon. -
Methionyl
senior tag
válasz
#Morcosmedve #3114 üzenetére
7850-el és 270x-el nem volt ilyen bajom. Mikor v-sync ON volt vagy csak 60fps cap, szimplán a GPU terheltség %-ot vette vissza, nem volt se órajel droppolás, se fps zuhanás.
power efficiency hozott valamit a konyhára, de még mindig nem az igazi. De az meg, hogy ClockBlocker-el meg MSI AF szórakozzak mikor csak játszani szeretnék nincs mindig ahhoz kedvem, hogy baszogassam és mi van ha valaki nem is ért hozzá, csak játszani akar.. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Methionyl #3113 üzenetére
Én ezért nem veszek új monitort. Pláne, ha éppen nem AMD-m van. Ez egy valós bug, hogy nem képes követni a grafikai terhelést és energiaefficientkedik saját malmára. Csak azt hinné az ember, hogy a Crimsonban található lehetőségekkel kiiktatható... ezek után meg pláne nem, hogy ennyire driver függő a Freesync is...
(#3112) fanti: Igen, túl agresszív, ami nem lenne baj, ha azt akkor tenné vagy olyan válsz idővel, amikor erre alkalmas a játékmenet. Sőt, mint írtam ezen lehetne módosítani. Egyébként a 390-el nem volt ilyen problémám, igaz azt az első Crimson megjelenése előtti napon adtam el.
(#3115) Methionyl: Én még talán szívesen szórakozom is, de ezek a megoldások sem működnek.
-
Methionyl
senior tag
válasz
#Morcosmedve #3111 üzenetére
Pont ezért jó, hogy van az embernek freesync monitor mert v-sync off, és nincs tearing. HA működne persze minden játéknál. Driver se mindegy.ha "x" drivert rakom fel akkor jó a játék de nem jó a freesync. Ha "y" drivert teszem fel -10 fps de jó a freesync. Persze nem az AMD rossz, szimplán júzer errornak fogom fel
-
fanti
addikt
válasz
#Morcosmedve #3111 üzenetére
Nem bizony!
Hiába toltam oda a 290X-nek is az 50% Power Limitet....hintázott le-föl a freki.
Véleményem szerint maga a GPU annyira erőszakos, agresszív energiagazdálkodással van fölvértezve, hogy mikroszekundumok alatt váltogatja az órajelet játékok alatt az egyes helyzetek függvényében, ami nem rossz, csak olykor indokolatlan.
De így két legyet üt a gyártó egy csapásra.
-Henceghet az elméleti maximális GPU sebességgel szimpla és dupla pontosságú számítások esetében
-Henceghet az extrém alacsony fogyasztássalCsak azt az egyet nem említik meg, hogy a kettő együtt, ugyanazon időpillanatban nem teljesül....
-
fanti
addikt
válasz
#Morcosmedve #3109 üzenetére
Ugyanez volt a 290X-nél is dettó!
De a Power Efficiency ki volt kapcsolva itt a 380x-nél, a 290X-nél meg még csak ott sem volt ez az opció a driverben.
-
fanti
addikt
válasz
#Morcosmedve #3107 üzenetére
Azzal! Nem driverből, hanem játékból állítva.
-
fanti
addikt
válasz
guftabi96 #3104 üzenetére
Íme gy kis ízelítő:
Ez egy Crysis 1, autoexec.cfg-vel totálisan kimaxolt 1920x1080-as fél órás játék utáni helyzet. A szoba 25 fokos, a konfigom lásd az adataimnál, ventilátor a házban hátul egy 12 centis 1000rpm-es van, oldalt meg egy 9 centis 1200rpm-es, több nincsen.
Nem hallom a különbséget a netezős passzív ventis mód és a játékos között. Mindkét módban baromi csendes a gép.
Na, anno a 290X Lightning a maga másfél kilós tömegével és a három ventilátorával jócskán kihallatszott a házból. -
guftabi96
addikt
Akkor lehet, hogy csak a sima 380 nem hűti? Ha jól emlékszem itt olvastam, hogy a vrm nincs hűtve.
Kár, hogy nem találtam egyikről sem szétszedett képet, ott egyből látszana, hogy mi van hűtve és mi nincs.
Na mindegy, még van egy kis időm végiggondolni. Remélem jövőhéten már meg tudom rendelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest