- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Sok hibát javít az új Arc meghajtó
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
őstag
válasz akela91 #41735 üzenetére
Hatalmas ugrás... Én FX 6300 ról váltottam I7 4790 re... Olyan teljesítmény ugrások lettek, hogy el sem hittem ! Pedig néztem teszteket előre, még az SSD.-met is kisajtolja ez az I7... Az fx 6300 nem tudta így meghajtani a rendszert... Ráadásul az a single core performance nagyon érződik !!! Jó döntés lesz az intel, már most is
-
válasz akela91 #41731 üzenetére
Én most cserélek egy gtx 1060 3gb-ra mivel nekem fullhdra eddig is elég volt a 3gb, meg a 7970 teljesítménye is csak most már kicsit érzékenyebb a fülem a zajokra meg a hőre ezért kell egy kisebb igényű kártya legalább akkora teljesítménnyel mint a hd 7970 s az 1050 ti-ban bíztam....de 60ba kerül s 65ért már 1060ast kapok szóval ez eldőlt
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
-
Raggie
őstag
válasz akela91 #40762 üzenetére
Igen VRM 90 fok a max, de 80-85 fok fölött nem igazán kéne használni tartósan.
A GPU nem a VRM hőfok miatt fog droppolni, azt ő nem veszi figyelembe csak a saját hőmérsékletét
A VRM hőfokot csak a kártya élettartama miatt érdemes monitorozni. Ha tartósan 90 fok fölött van használva akár el is füstölhet, 85-90 között "csak" gyorsabban emészti fel a kártya élettartamát.Ha a HWinfo sem látja a VRM hőfokot(kétlem mondjuk) akkor lehet hogy neked a kártyán nincs hőmérséklet szenzor a VRM-eken. Az baj mondjuk... Én olyan kártyát nem is használnék, a fentebb említettek miatt.
Mondjuk ha nincs húzva csak gyári órajeleken vn járatva akkor elvileg nem szabadna semmilyen hőmérséklettel felcsúsznia ezekbe a régiókba csak ha nagyon gyér a ház hűtése.
APROPO: milyen házban van és mennyire jó a szellőzés a kuckóban?[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz akela91 #40760 üzenetére
Furmark irreleváns kb.
Játékok, amik folyamat 100%-on járatják a VGA-t pl: Crysis 3 és Witcher 3. Azzal mérj. Kb 2/3 annyi hőt generálnak max mint a furmark. Az a progi a kártya minden alkatrészét folyamatosan 100%-on járatja. Nincs más olyan program ami ezt a terhelést valós életben reprodukálja. Felesleges. Egy kb képet kapsz hogy a többi kártyához képest milyen a hűtés, de ott is csak a többi kártya furmark-os eredményéhez szabad hasonlítani.
Nekem anno gyáriról MX-4 pasztára való váltás 4-5 fokot hozott!
VRM-re gap-pad kell igen. Abból lehet az aprón kapni kb jót 6 W/mK-sat de az még szo-szo(nekem is ilyen van most) az kb a gyári szintjét hozza de nem jobb. Majd akarok venni a következő kártyáhz Fujipoly-t, 11 vagy 17 W/mK-sat na AZ bitang cucc. Többen 5-8 fokos esésről számoltak be miután áttértek rá...
De egyébként, hogy melyik kártyán mi melegszik túl az típus és egyed függő is. A tiéden lehet egyáltalán nem a VRM lesz a kritikus.
VRM monitorozásra HWmonitor vagy Aida64(én az utóbbit használom). De GPU-Z is kiírja a sensor fülön, valamint sztem az MSI Afterburner is meg rivatuner statistic server is kiírja az OSD-re ha beállítod. Szóval van rá sok lehetőség.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz akela91 #40758 üzenetére
Egy jó MX-4-es újrapasztázás mindenképp tud segíteni rajta. De elvileg nem szabadna ennyire kis hőmérsékletnél droppolnia szerintem.
Nekem 7950-em van, és az is volt már 75-76 fokos csutkára kihúzva, de nem droppolt. Nekem a VRM1 szokott a szűk keresztmetszet lenni, mert amikor a GPU 70 fok, akkor a VRM1 90 fölé is tud menni.
Legújabb driver, esetleg BIOS frissítés a kártyán. Hasonlókat próbálnék meg.
Clint Eastwood FTW
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen videókártyát?
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest