Hirdetés
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- OLED TV topic
- Plazma TV topic
- Hobby elektronika
- Philips LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
zxLAZy
csendes tag
Sziasztok! Van egy ASUS Radeon HD 7870 DirectCU II kártyám. Ismertem az előéletét, az egyik jó barátomtól vettem, mindig remekül működött. Bonyolult a sztori, a lényeg az, hogy TV-n volt használva a PC amiben a kártya van, és elkezdett csúnya dolgokat produkálni. Kiderült később, hogy a TV ment tönkre, nem a kártya.. hosszú sztori..
Emiatt viszont szét lett szedve (labor körülmények között, szakemberekkel), alaposan meg lett takarítva, körültekintően összerakva stb. Majd elkezdett a kártya baromira túlmelegedni. Kiderült, hogy az egyik szakértő levakarta a gyári hővezető réteget a kártyáról ami egyébként egy nagyon vékony matrica szerű anyag volt, és pasztával próbálta helyettesíteni, ez okozta a problémát. Ezután egy viszonylag jó hővezető képességű lappal lett pótolva a gyári anyag, amely meg is oldotta a megfagyós/újraindulós túlmelegedéseket.
Nagy problémám, és emiatt írok, hogy azóta a kártya mintha lebutult volna. Használtam most egy ideig (hetekig), jöttek új driverek és beletörődtem hogy ma már csak ennyit tud a kártya. Viszont ma arra szántam el magam hogy kicsit húzok rajta. Két dolgot tapasztaltam. Az egyik, hogy látszólag sem az afterburner, sem a gyári Radeon szoftverben lévő overclock nem állít be semmit a ventik fordulatán kívül. DE és ami a fő érdekesség és amit meg kellene fejteni: a PC indítását követő első benchmark elindul egy remek értékkel, majd hallani a ventik felpörgését, majd egyszercsak hopp a ventik leállnak, a hőmérséklet fixálódik 60 fokon, és a benchmark fele akkora fps számokat produkál. Mindez lezajlódik 3-4 másodperc alatt és utána már csak ezen a max fps-en és hőmérsékleten megy tovább a dolog.
Kevés a hővezető, rossz a driver (ja igen ott már mindent IS kipróbáltam), vagy csak megöregedett a kártya?
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Windows 11
- OLED TV topic
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Küszöbön az androidos PC-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 SHADOW 3X OC EDITION - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB (sku:11293-03-40G) használt VGA
- BESZÁMÍTÁS! PowerColor RED DEVIL 6900XT Ultimate 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- RTX 4060
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X Videokártya
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Chieftech BD-25B 600W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest