Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Acer Predator 21 X: szürreális
- Milyen alaplapot vegyek?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
zxLAZy
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi a választ! És a gépcsere ha jól értem megoldotta? Tehát a vas többi részével lehet gond? Nem mai darabok de egy jól hűtött silent házban vannak gyakorlatilag túlnyomáson tehát még csak egy szem por sincs rajtuk. A driverek és firmwarek biosok a legújabbak, a táp meg több mint ami valaha is kellene ennek a konfignak.
-
zxLAZy
csendes tag
Ja és annyit nem írtam, hogy a benchmark indulását követően az egekbe szalad a hőmérséklet is (100 fok körül) majd hirtelen egy csapásra 60, ami egyébként szerintem majdnem hogy lehetetlen.
-
zxLAZy
csendes tag
Sziasztok! Van egy ASUS Radeon HD 7870 DirectCU II kártyám. Ismertem az előéletét, az egyik jó barátomtól vettem, mindig remekül működött. Bonyolult a sztori, a lényeg az, hogy TV-n volt használva a PC amiben a kártya van, és elkezdett csúnya dolgokat produkálni. Kiderült később, hogy a TV ment tönkre, nem a kártya.. hosszú sztori..

Emiatt viszont szét lett szedve (labor körülmények között, szakemberekkel), alaposan meg lett takarítva, körültekintően összerakva stb. Majd elkezdett a kártya baromira túlmelegedni. Kiderült, hogy az egyik szakértő levakarta a gyári hővezető réteget a kártyáról ami egyébként egy nagyon vékony matrica szerű anyag volt, és pasztával próbálta helyettesíteni, ez okozta a problémát. Ezután egy viszonylag jó hővezető képességű lappal lett pótolva a gyári anyag, amely meg is oldotta a megfagyós/újraindulós túlmelegedéseket.
Nagy problémám, és emiatt írok, hogy azóta a kártya mintha lebutult volna. Használtam most egy ideig (hetekig), jöttek új driverek és beletörődtem hogy ma már csak ennyit tud a kártya. Viszont ma arra szántam el magam hogy kicsit húzok rajta. Két dolgot tapasztaltam. Az egyik, hogy látszólag sem az afterburner, sem a gyári Radeon szoftverben lévő overclock nem állít be semmit a ventik fordulatán kívül. DE és ami a fő érdekesség és amit meg kellene fejteni: a PC indítását követő első benchmark elindul egy remek értékkel, majd hallani a ventik felpörgését, majd egyszercsak hopp a ventik leállnak, a hőmérséklet fixálódik 60 fokon, és a benchmark fele akkora fps számokat produkál. Mindez lezajlódik 3-4 másodperc alatt és utána már csak ezen a max fps-en és hőmérsékleten megy tovább a dolog.
Kevés a hővezető, rossz a driver (ja igen ott már mindent IS kipróbáltam), vagy csak megöregedett a kártya?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kuponkunyeráló
- Képregény topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- E-book olvasók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 5080 AMP Extreme INFINITY ULTRA
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Gaming OC Vapor-X 20G - Konzolvilág garancia 2027.05.07.
- Új asus rx 9070xt 16gb oc 3 ventis!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új, bontatlan/ 3 év garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- MSI GeForce GT 710 2GD3H 2GB GDDR3 64bit
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva A-data 600W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest