-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
tankal
tag
válasz
dragonfx #9073 üzenetére
Bocs hogy zavarlak,de nem teljesen értem a gpu feszt felrakom maxra az 1225 mV az gpu órajelet 1100 ra a memory órajelet gondoltad 1250-re? Mert itt 3D ben azt csak 3800 ig tudom levinni a csuszkán.
Próbálok egy kis utmutatást találni mert soha nem csináltam még ilyet és még nem minden tiszta a számomra.Valaki itt azt írta hogy ő először a gpu órajelét emelte fokozatossan a memoryt hagyta majd fordítva és így tesztelte ki mit bír.
Én 1100 on és 1175mV-on memory 4500 mhz a tombraider3 kifagyott aztán 1100 és 1225mV-on 4500mhz-en futott.
Még az érdekelne hogy így ezekkel a programokkal (tweak,afterburner,stb) a kártyában okozhatunk-e valami bajt? -
törölt tag
válasz
ALONSO11 #9097 üzenetére
AMD
irigykedve szoktam nézni hogy másnak hogy működik az intel nvidia rendszere bár vannak kivételek de hát az amd az olcsóbb ezért választottam én is de mindig voltak hibák nekem is. El kell fogadni a smarter választással járnak nem kívánatos dolgok. Lehet valakinek nincs gondja de én nem találkoztam hibátlan amd rendszerrel.
-
dragonfx
veterán
válasz
ALONSO11 #9092 üzenetére
vga.ra gondoltam de ugy komplett egész rendszerre.
na megnéztem a FC3 at 1440 2MSAA ultra beállitás maxon minden. 36fps átlagban.
max 2.5 giga ramot evett.a win7 ugye alapbol 1.1et nálam.bár furcsa hogy mire.de mind1...akkor az FC3 1.4et. mire is vegyünk 8 gb ramot?
ja és itt is 55 fok környékén volt a vga a cooler kb 80%on emnt.ennyit el kell bírnia tartosna is a ventinek.
vga kihasználtság 90-100% között.
na és most jöna lényeg...G860 kihazsnáltság core 1 100% core 2 60-70%...vagyis 1440be elég eza proci neki inkább a vga.t eszi de az is elég bőven játszható szinthez.
vagyis a crysis 3 programozoi elmehetnek a busba.. a hiba a cryengine3ban van.
szerintme az FC3 ugyanolyna szép mégis simán elmegy a gépemen.és nincs cpu limit.inkább a vga.t eszi.
nyugodtan kijelenthető hogy a G860 elég a 7770hez van pár kirivo eset ahol nem de ott a játék készítői a hibásak.....
mondjuk aki most vesz és nincs pénze i3ra.elgondolkoztató egy g2120/2130.az pont kb 10%kal erősebb azzal már tutira jobban menne.de az is már 22e akkor már 29ért i3. -
oliba
őstag
válasz
ALONSO11 #9081 üzenetére
Ezzel a procicserével most elérted, hogy ami eddig jól ment, az előfordulhat, hogy kevésbé fog jól menni. Elég sok játék van, ami még a 4 magot sem használja ki (sajnos).
#9087: lehet benne igazság, de ez függ attól is, hogy mennyire van megépítve az a kártya. Ha fos/hulladék cuccból összetálkolt valami, akkor nem alaptalan ez a feltevés. Azért a hűtésre és a hőmérsékletre is oda kell figyelni, na meg a porra. Ha áll a kártyán 1 centi por, akkor nekem se lenne kedvem működni.
-
bozont
veterán
válasz
ALONSO11 #9081 üzenetére
Szerintem a 955-öt nem éri meg lecserélni FX6100-ra, inkább 6300-ra, ha belemegy a lapodba. Azt meg hogy a vga-t cseréld-e, neked kell tudnod. Szerintem 1440-re még jó darabig elég lesz, inkább megvárnám a következő generációt. De persze ha kevésnek érzed akkor mehet a csere.
-
dragonfx
veterán
válasz
ALONSO11 #9081 üzenetére
totál jo a vapor-X hozzá szerintem.lehet a 7850 már sok lenne meg ha tényleg fél év és uj radeonok jönnek akkor örültség.csak kérdés tényleg mikor jönnek....
Azért mondjuk akif eszemeléssel el tudja érni 1200/1400on menjen stabilana 7770 ot már biztos van telejsitménynövekedés nagyobb pláne egy i5 mellett mondjuk.de ha jol tudom van olyna 7770 ahol nem csak a gpu hanem a mem is kaphat +feszt.
1440be totál jo vagy 1 játék(crysis 3) nem kiindulási alap a jövőre nézve hagy ne véleményezzem a játékot.lehet lesznek de ennyire durva nem hiszem.
annak idején a far cry ugyanez volt a 9800xt meg fx 5950 ultra is nagy felbontáson megfeküdt vele még p4 ee melett is.nézegettem az árakat az i3 2130 igencska jó árban van 3.4 ghz. 29e.
-
>Deego..
senior tag
válasz
Eagle16 #9078 üzenetére
Rendben.
Majd megnézem akkor nálam milyen arányban fog futni.
Sokat törtem magam mit is de végül az alacsony fogyasztás volt előnyben.Hát igen sajnos már igénylik a játékok a fizikai 4 magot. És nem is beszélve az általad írt 6-8 mag kihasználása is előtérbe van helyezve.
(#9079) dragonfx
Szerencsére a Vapor X egy jó tuningos darab, így nem fogok egyenlőre belepiszkálni.
Amint megérkezik én is dobok majd teszteket. -
dragonfx
veterán
válasz
>Deego.. #9075 üzenetére
sőt ha már ilyne szép adatokat generált a dirt3.hogy kihasználja a vasat megnéztem mit hoz a tuning.egy szerényet huztunk 1070/1300.ra a default ugye 1000/1125
ugyanazona pályán kezdéstől a célig mentem a kenya rallyn 2-2x 1.5 perc futam.fraps.sal mérve avg fps
első pálya> 61 fps vs 66fps
második pálya> 62fps vs 65fpsna kb ennyit ér a tuning,
..maga a a kártya tudása számít.lehet egy i3mal jobban kijönne a tuning mert ott nem 95%+ba pörögne a cpu. de deafultba és tuninggal is szinte maxon ment a vga kihasználtság. stockon inkán 98-99% volt tuninggal kb 91-96% inkább.szoval minimálisan de visszábbment. ez kicsit elszomorító mert az jelenti lehet mégis kevés a G860 ide....inkább a 7750hez elég.egy i3 2120 kéne.
megprobálok méréseket végezni ugyanezen beállitások mellett más játékba is.
Természetesena grafika 1440be volt mind2 esetben csutkán.és a venti olyan 70-80% között pörgött a hőfok 56-58 fok volt stockon tuninggal 59. a cpu.é pedig 52-55 mind2 esetben magonként.a crysis 3ba 1440be mediumon nekem 100on ment a proci és kb 70en a vga defaultba.
tuningolt 7770 mellé egy i3 a legtökéletesebb választás a 2120.árát tekintve ja.
7850hez szigoruan csakis i5... -
Eagle16
addikt
válasz
>Deego.. #9077 üzenetére
i3 mellé én nem tennék 7770-nél nagyobb kártyát. Árban is kb. megegyeznek. 7850 mellé már valami 4 magos illik szerintem.
1440-ben még inkább számít a proci, mert minél kisebb a felbontás annál inkább a procinak kell dolgoznia.
Igaz hogy eddig még csak a Crysis 3-ban láttam ezt, hogy 80%-on megy a VGA a G860 mellett, de azért erősen elkezdek majd aggódni, ha egyre több hasonló játék jön majd, amik akár 6-8 magon is futnak egyszerre...
-
dragonfx
veterán
skacok beenéztem ezzel a hwinfo+msi ab.vel a dirt3ba.
elég brutál szerintetek lehetséges?core 1-2 hazsnálata 88-99% közt mind2
gpu hazsnálás 98-99%
cpu és gpu hőmérséklet:66-58
szoval aki a hűtését és a tuningot akarja probára tenni a 7770en annak hajrá.
és nekem csak 1440be csutka grafikára van rakva.tény 55-80fps közt hasit szoval nuku akadás.
de ezt szerete látni amikor nem potyára van ott a vas a gépembe. -
Lacccca87
addikt
Na megtaláltam a cikkel a lekvárosat:
http://logout.hu/cikk/hutopaszta_vs_lekvar_3_5_resz/teljes.html
-
MrBrook
aktív tag
amit te állítasz az nem a voltage?
a legfelső a gpu mhz. -
tankal
tag
Sziasztok!
A fentiekben olvastam hogy az alap beállítás az 1000/1125 nálam ez így néz kiNem állítottam semmit le tudom vinni 1125 re de ahogy elkezdem emelni az órajelet visszaugrik 1175-re és folyamatosan emelkedik hiába oldom fel a lakatot hogy külön lehessen állítani.
Ez most jó így vagy bajság van? -
Grave_444
nagyúr
válasz
balazs8907 #9057 üzenetére
Miért akarsz másik biost?
-
>Deego..
senior tag
válasz
Nuada herceg #9062 üzenetére
Próbáltad másik csatin kivinni a képet a megjelenítőre? Vagy egy átalakítót beiktatni?
Lehetséges itt lenne a probléma, nálam is volt már gond hogy az egyi dvi lekorlátozta a rest, vagy nemkaptam képet. -
Arkennys
addikt
válasz
CoolBoy323 #9052 üzenetére
Mintha olvastam volna valahol, hogy azért ez nem úgy megy majd. Csak átfutottam, de nem találom megint az írást. Belegondolva érteném is, ha megoldanák valahogy. Az érem másik oldala meg az, hogy az egyszeri játékosnál nem biztos, hogy kreatívabbak lesznek, és talán a korlátot is ki tudják tolni egyesek. Láttam már olyat, hogy egy BIOS cserével ugyanaz a kártya eggyel fentebbi kategóriás képességeket kapott, mert ott egyedül a BIOS volt más. Más cikket találtam, abból ami gyanússá teszi a dolgot:
"A Radeon HD 7790, mely egy Bonaire XT nevű GPU-t tudja amjd magáénak, 256 stream processzorral lenne “erősebb”, mint a jelenlegi Radeon HD 7770, de kevesebb feldolgozó egységgel rendelkezik majd, mint a HD 7850."
"Az új VGA összességében 10%-al lenne lassabb, mint az 1 GB-os GDDR5 memóriával ellátott Radeon HD 7850, viszont néhány játékban, mint például a Crysis 3 és a Battlefield 3, minimálisan többre képes."
Szóval rossz vétel semmiképpen nem lesz, főleg ha jól lövik be az árát. Akkor ár-érték párban igencsak szép helyre kerül a piacon.
-
Nuada herceg
őstag
válasz
gerisz23 #9059 üzenetére
A prototype 2 nálam is kaki volt, ahogy írtam. Mármint kisebb képernyő....
Az nfs World-ben van ez a windowed mode-os beállítás, a prototypeban nincs ilyen.
Viszont 1ik driverrel jó volt a prototype is, valamelyik régebbivel.
Ment teljes képernyőben.
Csak hát utána írta a catalyst, hogy van újabb, frissítettem, és onnantól nem jó.
De már nem akarom visszatelepíteni.. -
oliba
őstag
válasz
balazs8907 #9057 üzenetére
Minek akarsz egy OC-s kártyára egy másik OC-s BIOS-t rakni?
Biztosat amúgy sem lehet tudni. Pakolgatni kell őket és valamelyik jó lesz, vagy nem. A gyárit mentsd le a műveletek előtt.
-
gerisz23
őstag
válasz
Nuada herceg #9056 üzenetére
én a prototype 2-vel kínlódok.ezt a windowed módot seholse találtam:s
-
juszuf11
csendes tag
válasz
dragonfx #9043 üzenetére
Igen ha garanciális probléma van akkor végignézik a kártyát mielőtt visszaadják a forgalmazónak.
Nincs-e sérülés vagy a csavarokon szerelés nyoma.
Ezután kerül sorra a szoftveres rész, és ha bios csere van a vásárlás dátuma után akkor bukott a felhasználó.
Egyszerű diagnosztikai programmal visszaolvasható hogy mikor került új bios a kártyára.Juszuf
-
balazs8907
tag
válasz
balazs8907 #9055 üzenetére
[EZ] a BIOS rácsúszhat a kártyámra?? Valaki próbálta már?
-
Nuada herceg
őstag
Üdv újra....
Igen, a saját digitális képernyős dolog volt már állítva.
Meg a gpu méretezés is ki-be kapscolva... mindent próbálgattam.Újratelepítettem a windowst, de utána is az volt a gond.
Most nevezetesen a NFS World játékról volt szó.
De aztán a menüben volt 1 olyan beállítás, hogy windowed mode...
Az off-on volt. Nem állítgattam, mert hát tudjuk mit jelent.
De azért most végső elkeseredésemben on-ra raktam.
És csoda történt, kiugrott teljes képernyőre...
Hát nem ezt vártam attól a beállítástól.Csak azért írtam le, hogy ha esetleg más is hasonló cipőben járna
ezzel a játékkal, akkor tudja, mit kelljen állítani.A másik játék meg a Prototype 2. De arra rég óta nincs megoldásom.
Na nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
További szép napot! -
sanyek2
senior tag
Üdv!
Nem tudom VGA vagy driver probléma, de a képernyőn ha görgetek, akkor a görgetés mértékétől függően csíkok jelennek meg az online tartalomnál. A kék közösségi oldalról van szó jelenleg, és a csíkok eltűnnek, ha a kurzort egy egy kép fölé viszem. Továbbá a chat ablakban a villogó kurzor eltünedezik, sor elején marad, pedig gépelek.
Tudnátok nekem ebben segíteni?
Shappire HD7770 OC
CCC 13.2 -
-
Stonerice
őstag
válasz
Nuada herceg #9044 üzenetére
Esetleg ALT+ENTER billentyűkombináció?
-
aProPeti87
aktív tag
válasz
Nuada herceg #9044 üzenetére
Van egy olyan beállítás hogy Saját digitális síkképernyő ott Gpu méretezés engedélyezése , nem tudom erre gondoltál e de ez kiteszi teljes képernyőbe a kisebb felbontáson futtatott játékokat is .
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Nem akarok itt offolni, bő 300 kérdéssel ezelőtt kérdeztem,
de nem jött rá válasz, így próbálkozom megint.
Ha valaki unja, bocsánat.Annyi lenne a gondom, hogy legújabb driver, catalyst van fent.
(nem a béta)És 2 játék kisebb képben fut. Hiába van a catalystban beállítva minden,
a méretezési beállítások, meg a felbontás (meg tényleg mindent állítgattam).
1-2 játék még mindig kisebb méretben fut.
Meg szeretném úszni a windóz újratelepítést, mert félek az sem segít..Valakinek valami tipp?
Köszönöm előre is -
oliba
őstag
válasz
CoolBoy323 #9036 üzenetére
Akkor gyér vagy memóriából, de gpu-ba nyertem
Hát ha megjelenik, akkor megveszem. Nem maradtál le semmiről sem
-
dragonfx
veterán
8770re?
az meg mi hogy merre meddig?
én rá flasheltem de zöld lett a kép...szerintetek ha rossz bios.t rárakok visszaviszem azt kideritik vajon?ha ugyanugy csak mondjuk a vaporx biosa van rajta?
memoriát nem néztem mit hoz játékokban de ha tezstben smemit akkor valszeg játékba is semmit kb.
a gpu érne sokat 1150en.
1050re felrakhatom csak enm tom hol kéne kitesztelni ez mennyit ér. -
oliba
őstag
válasz
CoolBoy323 #9031 üzenetére
És a memória tuningja? Ott aztán lehet 10-20%, amit meg is hálál a kártya
dragonfx: én is így vagy vele. Szerintem az én kártyám a legantituningosabb az egész fórumba, de meg kell barátkoznom vele
Legalább a memória 1450 MHz-en stabil
Nem akartam frissíteni a kártyát 8770-re, de a tuning miatt muszáj lesz
-
dragonfx
veterán
bexarás hogy valakinek 1.175V.n 1150es mag stabil.
Még nem tezsteltem ki játékokközbe mennyi a max de sanszos hogy még a 1100 se.
fax ki van visszacserélem gariba meg kéne pusztitani.
én tuningolni akarok. -
>Deego..
senior tag
válasz
CoolBoy323 #9027 üzenetére
Remélem is jó hogy döntés volt, sokat filóztam a GTX650Ti, 6870 és a 7770 közt.
A GTX650Ti igaz kicsivel is de erősebb de a mostani áron nem éri meg, a 6870 nagyon sokat eszik.
Ezért is esett a választásom a 7770 Vapor X re alacsony fogyasztás, driverileg még fejlődik is.
És ugye bár 33k ér sikerült megrendelnem. -
oliba
őstag
válasz
CoolBoy323 #9029 üzenetére
Ja én meg azt hittem, hogy eddig tuningoltad, de valami miatt már nem megy annyit, mint korábban.
Amúgy az érzés miatt megéri tuningolni, hiába 30 MHz, de jó érzés, hogy kihajtod belőle, ami benne van. Most itthon én is megtuningoltam a 4730-as kártyát 700/900-ról 750/950-re. Jó érzés és kész
-
oliba
őstag
válasz
CoolBoy323 #9027 üzenetére
Mi az, hogy nem bírja már?
-
>Deego..
senior tag
Végre sikerült döntést hoznom és rendeltem egy Sapphire 7770 GHz VaporX et.
Fél éve nem volt vgamMajd ha megjön, dobok fel képeket és teszteket is.
Am ha van valakinek ilyen típusa akkor leírhatná a veléményét róla.
-
taknyi
aktív tag
válasz
madkiller #9024 üzenetére
Kérlek olvasd el még egyszer, nem a csuszka maximális értékeiről van szó, hanem a fokozatosan emelt stabil max. gpu értékről alap mem mellett és a fokozatosan emelt max. memről alap gpu mellett. Majd ezen stabil max. gpu és max. mem érték teszteléséről, hogy működnek e együtt. Aztán fagyás esetén a csökkentésről. Feszemelés nélkül!
-
taknyi
aktív tag
Még annyit fűznék hozzá, hogy az én tapasztalatom a következő: megnézem mennyit bír max. a gpu alap memoóiánál, majd megnézem, hogy mennyit bír a memória alap gpu-nál. Aztán beállítom a max. értékekre mindkettőt, ha nem fagy játék alatt akkor siker. Ha fagy akkor folytatom: max. gpu majd csökkentem a memet amig nem fagy ki, majd fordítva, max. mem és ahhoz csökkentem a gpu-t. Ezekután beállítom az igy kapott legmagasabb gput és memet, majd hol erre, hol a másikra húzok még, amíg meg nem találom a frankó beállítást...
-
oliba
őstag
válasz
revezehun #9013 üzenetére
Ezek szerint addig nem. Össze-vissza nem lehet tuningolni. Először emeld a GPU-t, aztán a memória órajelét. Állítsd alap 1000/1125 MHz-re őket és kezd el emelni a gpu órajelét 10 MHz-es lépcsőkben. Nem tudjuk megmondani, hogy meddig tudod emelni, mert azt sem tudjuk, hogy milyen feszültségen üzemel a kártya. Játszol 5 percet és stabil, akkor megint 10 MHz, és megint és megint. Ha sok, akkor visszaveszed. Ha kb megvan a gpu érték, akkor játszol 1-2 órát és ha nem dob ki, akkor jöhet a memóriatuning. Itt adagolhatod 25 MHz-enként az órajelet és addig menj, míg nem látsz képhibákat.
Persze mindezek előtt a Power Targetet toldd fel a maximumra (+20%)
-
gerisz23
őstag
válasz
gerisz23 #9012 üzenetére
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: prototype2.exe
Alkalmazásverzió: 0.0.0.0
Alkalmazás időbélyegzője: 4f871176
Hiba – modul neve: prototype2engine.dll
Hiba – modul verziója: 0.0.0.0
Hiba – modul időbélyegzője: 4f871228
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 0072c872
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 0a9e
További információk 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
További információk 3: 0a9e
További információk 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789 -
revezehun
tag
Sziasztok!Meddig tuningolhatnám a videókártyámat?Próbálkoztam 1160/1420-al de játék közben kifagyott az egész gép.
Előre is köszönöm!
-
N.Ferry
senior tag
Az Unigine Valley bejött,szépen be lehet vele lőni a karit!
Thx még egyszer! -
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #9006 üzenetére
Nekem az Unigine Valley is megizzasztja a karit. Továbbá szebb mint egy forgó fánk.
-
válasz
N.Ferry #9005 üzenetére
FurMark kb SEMMIRE NEM jó, ja........ most jut eszembe mégis jó 2.dologra is!
1, a VGA hűtésének tesztelésére
2, a VGA VRM(táp szabályzó áramkör) kinyírására még ezeknél a szuper intelligens védelmekkel ellátott HD7xxx szériát is képes megdögleszteni!
De vissza kanyarodva a lényegre amelyik tuning beállítás FurMark alatt 2.órát is kibír az FC3, vagy C3, ill az új TombRaider -ben kb 1-2.perc alatt el hasalhat! Szóval inkább a fenti 3.játék valamelyikével teszteld a tuningot ha stabilan megy 2-3.órát folyamatosan hiba nélkül akkor rá lehet mondani hogy STABIL az adott tuning beállítás!
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy Trixx-el húzva a 7770em most jelenleg 1150/4550 1.180-as fesszel.
FurMark full hdban 2x msaa-val végigment stabil 70 fokon.Kérdésem,hogy nyúzható még tovább picit a kari,vagy elégedjek meg ennyivel?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- iPhone topik
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- Gitáros topic
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest