- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jagi73
csendes tag
válasz
andrasko #8073 üzenetére
Hello!
Fel szeretnék kerülni, a házi listára a HD 7770 Vapor-X kártyámmal.
[3DMark 11 OC]
[3DMark Vantage OC]
13.2 Beta 4 driverrel. -
betegphiu
senior tag
-
dragonfx
veterán
válasz
andrasko #7587 üzenetére
köszi srácok az együttmüködést.
megcisnáltam be is jöna win7 trixxet megynyitom mutatja 1100/1300at.tehát elfogadta.ki is irja dos.ba update complete ha restartolok.
aztán egy zöld képernyő a win7be és csak reset segít.a gyári bios.t is lementettem ráraktam ez a szerencsém vissza is raktam, 3x megprobáltam resetet ugyanigy bejön a win és 20 sec zöld képernyő.
nekem jo ez a kis nyákos sapphire alaporajelen.ha nagyon akarom kitesztelem 1100/1300at szerintme viszi 1.2ön is.
egy nyomorult tuningeredményért nem vágom haza a jo kis vga.mat.
részemről ennyi volt a tuning. -
Arkennys
addikt
válasz
andrasko #7593 üzenetére
Hát, nekem úgyis az a lényeg, hogy 1280*1024 ben menjen minden, élsimítással, etc.
Ez remélem meglesz. Majd észreveszem, milyen az új kártya a mostani helyett, ha már megjön, és összedobtuk. Proci és alaplap csere jó sokáig nem várható most, család már fejem venné
Egyébként processzor órajel most a catalyst-ból van túlhajtva. Viszont volt lent azóta másik is belőle, ahol nem láttam erre opciót. Ez hol fel, hol eltűnő lehetőség bennük, vagy csak nem találtam?
-
Arkennys
addikt
válasz
andrasko #7589 üzenetére
Hát, 6670 es CF nél még így is mindenhol erősebb lesz, az a lényeg
Amúgy ez érdekelt mindig is...pl mint Crysis és hasonlók, ami inkább VGA igényes játék, ott jobban kijön majd a váltás, mint a CPU-t jobban igénybevevőknél? (úgy értem, valóban ennyire külön számít a rendszernél, melyikre tapos rá a program jobban? )Alszok még rá majd egyet, habár a rendelést közben már sztem leadták a 7850 re, szóval a kocka el van vetve
És köszönöm hogy foglalkoztok a problémámmal
-
dragonfx
veterán
válasz
andrasko #7577 üzenetére
kimásoltam csak nem tudtam te igy cisnáltad e.
de patcjoltad is?
amit adtál linket abba vae gy leirás te megcisnáltad előtte és ujrakreálta az iso.t?tudom gáz de nincs itthon irható cd.m most.
ati 3.99re nekem kiadja hoyg elenőrizzem a rpogrma kompatibilise e fájlrendszerrel hogy 32 vagy 64 bites.
hmm??nem 64 bites a 3.99es? -
PeL
addikt
válasz
andrasko #7362 üzenetére
Nálam desktopon nem csinál ilyet, csak játék alatt. Driver csere nem hiszem hogy segít, mert csinálta a 12.10-essel is, a 12.11 BETA-val meg a mostani 13.1-el. Driver SF-ben láttam a leggyakrabban, a többi játékban nem olyan gyakran meg feltűnően hogy zavaró legyen, de észreveszem az ilyesmit sajnos és idegesít. Mindegy végül is van 2 év gari a kártyára ha esetleg megadná magát :\
-
dragonfx
veterán
válasz
andrasko #7335 üzenetére
legalább egy támpont kéne mikor keressem dátumba avgy ki cisnálta.
de tudod enyém kis nyákos.
én csak ugy csinálnám meg ha olyna bios.t tudnék rárakni ami alapbol 1.25V.t ad.mert ugy biztos lenne a siker.lehet tán az uj biossal állitható is válna.
1.2V.on a az 1100/1300at be kéne tesztelni.
lehet el is kezdem csinálok valami kis cikket pár játékkal.
ha az FC3 nem fagy be crysis se akkor ok.
a ramba szinte biztos vagyok hogy 1300on nem lenne gond.de alapfeszen tartosan az 1100.hát nem tom.1.25V.ön tuti lenne.[link]....na ez kéne nekem.de irják hogy az adott bios mennyi feszültségeket ad?
ati bios reader nincs?
a vapor X van itt valakinek?belenézne a biosba vagy gpu.zbe mennyi a feszültség történet? -
oliba
őstag
válasz
andrasko #7206 üzenetére
Én ilyen órajeles dolgot nem tapasztaltam. Nekem az a problémám, hogy hiába állítom be a magórajelet és a feszültséget, ha egy újraindítás után nem állítja be a program alapból. Ha például fogom és feltolom a feszültséget 1,25V-ra, ami a maximum és mondjuk az órajelet 1150Mhz-re, akkor egy újraindítás után a feszültséget elfelejti és adja neki az 1,2V-ot, míg az órajelet tartja 1150Mhz-en. Ekkor olyan gyönyörű fagyásokat tud produkálni a játék. Elegem van abból, hogy minden újraindításnál az órajelet kicsit visszább kell vennem, majd elfogadtatnom, utána pedig ismét az eredeti értékre az órajel és ismét elfogadtatni. Ez nagyon kényelmetlen számomra és sokszor el is felejtem. Ilyenkor még az is elő szokott fordulni, hogy beragad az órajel 2D órajeleire és akkor megint újraindíthatom a rendszert, hogy felkapcsoljon 3D-be. Ez nekem nem begyere
-
oliba
őstag
válasz
andrasko #7166 üzenetére
Szerintem elég valószínűtlen, hogy kiadtak egy új steppinget, amitől a Cape Verde megkapta a boost funkciót, miközbe a Pitcairn nem.
Azt pedig szintén kétlem, hogy az ipon kapott egy olyan titkos fülest, ami alapján lehet írni 1300Mhz-es boost órajelet. Mindenhol 1Ghz-es alap órajelről írnak és gondolom itt az lesz most a fejlesztett vapor technológia, hogy a régi 1,25V és 1,1Ghz-es gpu órajel helyett 1V-on 1Ghz-re állítják. Így meg is lesz a hatalmas fejlődést a hőmérséklet terén
-
Bile Demon
őstag
válasz
andrasko #7014 üzenetére
A RAM vége 1550-1600MHz közt van valahol, a táblázatban fentvagyok, ott még nem szemetelt, túl sok időm nem volt tesztelgetni, azért írtam 1600-at, mert az biztos elég lesz nekem.
Most a TRIX-el tudok 1300MHz fölé menni, de szerettem volna az CCC OC panellel, mert az jobban tetszik és gyári.
-
dragonfx
veterán
válasz
andrasko #7020 üzenetére
na ujra egy
[link]
remélem így is jo.power target 120%on.[link]
én így lőttem be a trixxet.vélemény?
a memoria nagyon melegiti a vga.t....más beállitom a fan settingset, elmentem.de nem indul a win7tel a trixxel akkor a catalystba intelligensen beleégeti vagy csak akkor alkalmazza ha bepipálom hogy induljon a windows.sal és vagy manualba elinditom?
35mb memoriát foglal szerintetek ne legyek spur belefér.mi az a settings menübe disable ULPS??
-
dragonfx
veterán
válasz
andrasko #6957 üzenetére
3.0ghz ja. g860.
nekem
idle 0.900V 300/300...kb 28-30fok
load 1.200 1000/1125...kb 48-50fokfaxé kell a sapphire.nak cseleznie,trükköznie....ezért megy csak 1125öt a gpu...vagyis a 11 asszem lefutott 30on is.majd megnézem.max a power targetet tudom feljebb rakni.
.az számít?...
pedig menne szerintem 1200at 1.250V.on.
jo full alap kártya 28e.ért mit várok...az eredményen tul gyakorlatba ugyse számít semmit mert alapon használom.ha 1100/1350 lenne is 24/7be akkor is emnynit hozna? +3fps? -
bozont
veterán
válasz
andrasko #6953 üzenetére
Nem, nem hozott nagyobb teljesítményt, hiszen ugyanakkora fps-sel funak a tesztelt játékok, mint a 12.11 bet8 esetében. Viszont a képkockák megjelenítésénél adódó késleltetésen igencsak sokat javítottak (a mikroakadások nagymértékben csökkentek, vagy megszűntek) és még várható javulás, mert dolgoznak még rajta (egyelőre DX9 játékokat érinti a dolog). És a GCN architektúrás gpu-k memória menedzsmentjét is teljesen újraírják, bár az még nincs benne. De majd 1-2 héten belül kikerül egy béta amiben már ezek is benne lesznek és ez már a DX10/11 játékokat is érinteni fogja.
DeadMeat-nek pár kép az egyik játékról, amíg haza nem ér:
-
ebegab92
senior tag
válasz
andrasko #6912 üzenetére
CPU: Phenom II X2 545@ X4 B45 3.00 GHz
VGA: ASUS HD7770 1GD5 -
dragonfx
veterán
-
RootRulez
félisten
válasz
andrasko #6530 üzenetére
Ez a Sapphire GHZ edition vmi OC-t jelent vagy csak fnatázianév?
-
Eagle16
addikt
válasz
andrasko #6496 üzenetére
Oké, akkor majd lefuttatom még egyszer.
Akkor írnék egy kis összefoglalót erről a kártyáról.
Kicsi dobozban érkezik a kártya, a mellékelt tartozékok száma kevés. Van a dobozban egy DVI -> VGA átalakító, egy Crossfire híd, driver CD tuning és finomhangolóprogrammal, valamint egy gyors beüzemelési útmutató.
A kártya maga szép dizájnnal rendelkezik, az összeszerelés minősége szerintem jó, minőségi hatást kelt. A PCB színe fekete, ez nálam plusz pont
(plexis házam van, és az alaplap is fekete, szóval összeillenek)
Ezen a verzión digitális a feszültségszabályozás (Digi+ VRM chip segítségével).
A kártyán a 6 pines PCI-E táp közelében található egy állapotjelző LED is (illetve kettő, de a másik még nem világított). Ez zölden világít ha áram alatt van a vga.
A kimenetek között találunk két DVI (egy DVI-I és egy DVI-D), egy Display Port és egy HDMI kimenetet.
A kártyán dupla hőcső vezeti el a hőt a GPU-tól, amivel közvetlenül érintkezik. A hőcsövekkel együtt így a VGA két helyet foglal el az alaplapon. Az alap órajele 1020Mhz, ami a referenciához képest 20Mhz-el több.
Ahogy a Sapphire Vapor-X-en, úgy ezen is W2032BBBG-50-F kódszámú Elpida memóriachipeket találtam, amik hivatalosan effektív 5000Mhz-ig vannak hitelesítve, tehát van bennük tartalék, mivel a gyári beállítás 4600Mhz.
A hőmérsékletek jól szellőző házban:
Alapjáraton 30-32 fokos a kártya, ilyenkor a hűtés 1100-at forog percenként és közel hangtalan. Terhelés alatt sem hallottam a ventilátor hangját, de ilyenkor már 65 fok körülire melegszik a GPU. A 3D terhelés megszűnése után nagyon gyorsan visszahűl a kártya. Bekapcsoláskor amúgy 1-2 mp-ig max.-on pörög a venti, így portalanít.
Eddig egy negatívumot találtam, a tekercsek hangját. 3D alkalmazás alatt kihallatszik a házból sajnos, bár lehet hogy hangszigetelt házban nem lenne probléma, az enyém sajnos elég nyitott. Tipikus hangja van, kb. ilyesmi hangerőben és frekvenciában is: [link]
Nem mondom hogy elviselhetetlen, de az előző kártyám nem csinálta ezt és kissé szokatlan.
Szoftveres téren eddig semmi gondom nincs, a színek és minden egy az egyben olyanok mint az Nvidia kártyámon voltak. A 12.11-es legújabb bétát használom, be sem kellett állítani semmit sem, stabil. Ha valami még eszembe jut akkor hozzáírom
-
embe
nagyúr
válasz
andrasko #6482 üzenetére
Igen. Pontosabban a bios-ban, hiába nem K-s a proci, de a lap Z-s így engedi egy kicsit húzni. Nekem 37-re engedte a cpu szorzót állítani. Van amikor a CPU-Z annyit is mutat, vagyis 3,7GHz-et, de többnyire 3,6-on megy. Igaz be van kapcsolva az energia gazdálkodás opció - ami valljuk be nem kedvez a tuningnak.
Mert ennek az i5-2320-nak a turbó órajele 3,3GHz. Ezt lehet fenteb tornázni Z és P lapokban.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Spórolós topik
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest