- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arkennys
addikt
válasz
Steelheart2 #10676 üzenetére
13.3 béta valamennyi, én már nem is tudom. Nekem valami bő egy hónappal ezelőtti van fent, már azóta is jött ki másik
Egyébként nincs mit, örömteli élményeket kívánok az új VGA-val
Ha van kérdésed, nyugodtan, segítőkészségből sosincs hiány ezeken a fórumokon.
-
Arkennys
addikt
válasz
Steelheart2 #10673 üzenetére
Igen, legjobban az amd oldaláról leszedve jársz, ott ki bírod keresni a kártyádnak megfelelőt, de 7770-el szerintem a legújabb béta is gond nélkül megy (sőt, bizonyos játékokban kifejezetten ajánlott, mert kicsit jobb teljesítményt hoz)
-
Arkennys
addikt
válasz
djculture #10497 üzenetére
Hát, ezt látod csak most tudom meg. Mondjuk nem baj, még így is jobb áron vettem az én kártyámat.
Hogy ezt a 7770 topikban kell megtudnom.Egyébként valóban, még ennyi difivel is inkább az olcsósodó 7850 1GB jó vétel, már akinek belefér. Voltam én már úgy, hogy nem volt plusz 5 ezrem hogy valamiből jobb menjen a gépbe, várni viszont nem tudtam, szóval bőven megértem azt az oldalt.
-
Arkennys
addikt
válasz
djculture #10459 üzenetére
Nekem is tudta a régim, bár az nem volt FHD-s se semmi, ez volt annak is a max, és 75 vagy 80 Hz szintén. De valahogy ez jobb a szememnek, úgy érzem. Egyébként később, ha lesz egy jobb monitorom valaha, akkor legalább az alávalót nem kell cserélnem majd. Bár gyanítom, nem leszek az a fullhd-ért habzó szájú fajta ember sosem
-
Arkennys
addikt
válasz
Darko_addict #10457 üzenetére
Igen, csak éppen pénzem nincs rá még ennyi sem. Tehát nem sajnálás. Egy syncmaster 940N-t használok, amit 10 ért vettem ismerőstől, irodában használta előtte. Erre telik, de nincs vele bajom. Egy hónapja van meg kb, el se mondom, előtte mit használtam.
(ejj, most meg ezért a témáért lesz az orrunkra koppintva...) -
Arkennys
addikt
válasz
#59070464 #10453 üzenetére
Hát, van aki olyan csóringer, hogy nincs FHD monitora, hiába annak a korát érjük. Gyanítom, nem csak én vagyok így ezzel.
Egyébként szerintetek várhatóan mennyire áll be majd a 7770-esek ára, most, hogy a 7790 kijött, és mozgásban van az egész? (vagy a '90 esé meddig csökkenhet reálisan?)
-
Arkennys
addikt
Hát, nekem is mákom volt, hogy sikerült akciósan elboltolni, azért is lett 8, nem 4. A 16 ot meg már túlzásnak éreztem (GB méretekre értve természetesen, az egyértelműség kedvéért
)
Oliba: nem muszáj, elnézést is érte.
Viszont ha valaki 7-es szériás kártyával kapcsolatban ír be, akkor arra van reakció.Inkább ez, mint pangjon a topic, nem?
-
Arkennys
addikt
válasz
djculture #10422 üzenetére
Hát, nézegettem is aprón a ram árakat, és drágálltam, amiket mostanság látok, de már értem a hátterét. Az lett volna ja, jó befektetés, ha az embernek van pénze rá. Sajnos csak akkor lehet szaporítani, ha alapból is van
Na nem offogok tovább.
Darko: igen, pl ezeket az árakat sokalltam most, már értem, miért van ez. Ettől függetlenül örülök, hogy nem most kell vennem.
-
-
Arkennys
addikt
Nem hinném, az azért durva lenne eléggé.
Egyébként erőltetném én is a DVI-t, ha lenne olyan monitorom. De nincs (és szerintem sokaknak).
Jó öreg CRT-mről is most váltottam át egy samsung syncmaster 940N-re, amit ismerős vett az irodájából, eléggé olcsón. Ezen meg csak d sub van.
-
Arkennys
addikt
válasz
CoolBoy323 #9052 üzenetére
Mintha olvastam volna valahol, hogy azért ez nem úgy megy majd. Csak átfutottam, de nem találom megint az írást. Belegondolva érteném is, ha megoldanák valahogy. Az érem másik oldala meg az, hogy az egyszeri játékosnál nem biztos, hogy kreatívabbak lesznek, és talán a korlátot is ki tudják tolni egyesek. Láttam már olyat, hogy egy BIOS cserével ugyanaz a kártya eggyel fentebbi kategóriás képességeket kapott, mert ott egyedül a BIOS volt más. Más cikket találtam, abból ami gyanússá teszi a dolgot:
"A Radeon HD 7790, mely egy Bonaire XT nevű GPU-t tudja amjd magáénak, 256 stream processzorral lenne “erősebb”, mint a jelenlegi Radeon HD 7770, de kevesebb feldolgozó egységgel rendelkezik majd, mint a HD 7850."
"Az új VGA összességében 10%-al lenne lassabb, mint az 1 GB-os GDDR5 memóriával ellátott Radeon HD 7850, viszont néhány játékban, mint például a Crysis 3 és a Battlefield 3, minimálisan többre képes."
Szóval rossz vétel semmiképpen nem lesz, főleg ha jól lövik be az árát. Akkor ár-érték párban igencsak szép helyre kerül a piacon.
-
Arkennys
addikt
-
Arkennys
addikt
válasz
madkiller #8907 üzenetére
Én is ennyiben szoktam játszani, bár nem 7770-es kártyával. De az volt az alaptervben, meg figyelgetek ide is fejleményeket illetően. Ha lesz úgy keret, lesz összedobva egy másik, mindenes gép, abba tökéletes lenne egy '70-es.
taknyi:Akkor bocsánat, csak a sajátos megfogalmazásod miatt nekem nem jött le, hogy ugyanazon az állásponton vagyunk. Nem tudtam biztosra, hogy "nagyarcú" alatt pontosan kiket értesz ott
-
Arkennys
addikt
válasz
Darko_addict #8821 üzenetére
Volt egy ilyen sejtésem, mert nem olyan rég valaki elsütötte ezt a poént már. Azt hiszem ez a második eset elérte, hogy többet nem lelkesedek mások itt bemutatott tehetségének ékes "bizonyítékára". Óh, átkos digitális világ!
-
Arkennys
addikt
válasz
Darko_addict #8817 üzenetére
Elborult, de eredményes.
-
Arkennys
addikt
Hát, az eléggé procit is eszegeti, amennyire látom-olvasom a tapasztalatokat vele, így nem csodálom, hogy észrevehető lett az eredménye a dolognak
alejandri: házadban milyen légáramlat van alapból? (hány és mekkora ventik?) Amennyire tudom, az is számít azért a dologban valamennyire, legalábbis régebbi kártyámnál-gépemnél ahol eleinte nem túl jó házhűtésem volt, később pedig átgondoltabb, én észrevettem változást.
-
Arkennys
addikt
válasz
madkiller #8697 üzenetére
Hát nem egy embertől hallottam burkoltan, vagy kimondva, hogy nagyjából ezért szerezte be "rendesen". Visszajelzéseket hallva úgy vagyok vele, nekem elég szép a crysis 2 imax. edition s, amit olcsón sikerült akcióban megcsípnem originen. Majd ezt is megveszem, ha odáig jut az ára. Hamar megkopik majd a csillogás rajta szerintem
(azért előző HSZ-emben az érdeklődésemre is mondjon valaki valamit, ha ahhoz is van hozzáfűzni valója
)
-
Arkennys
addikt
Így olvasgatva egy kérdés merült fel bennem. 1GB-os 7850-em van. Teljesítményben (értem itt a GPU és a VRAM órajeleket) ez van olyan, mint a 2GB-os verziónál, nem? (tudom, a "kevés" VRAM miatt FHD-ban ne játsszak (nincs is hozzá minitorom, szóval ezt túlélem valahogy
, főleg hogy 1280*1024-ben megy max a jelenlegi). C3-ra szólván meg, ismerős 1GB-os 7770-el is vígan játszadozik vele, ésszerű kompromisszumokkal beállítások terén. De ő sem érti, miért lett ez ekkora mérce. Azt mondja, a történet legjobb esetben is nagyon lapos, a látvány persze oké, de az nem visz el a hátán egy játékot. Majdnem olyan, mintha ez a gigászi max gépigény ilyen marketingfogás lenne, hiszen sokan már csak azért is beszerzik, hogy megnézzék, hogy és mennyire tudja vinni a gépük.
-
Arkennys
addikt
válasz
dragonfx #8397 üzenetére
Hát, nekem 1 gigás 7850 van, de egyelőre elégnek tűnik a dolgokhoz. 40 ért lett, ami nem rossz ár. 2 gigás már majd kártyaváltáskor lesz, mikor legközelebb pár év múlva új gép összerakásig jutok, akkor mostaniból amit tudok felhasználok, amit nem, eladok. Kártyát is gondolom, gondolkoztam egy esetleges majdani CFre bővítésen, de jobban mennek az erős egykártyás rendszerek kihasználtságilag ahogy látom.
-
Arkennys
addikt
Látom hasonló véleményen vagyunk. Én is mindig már inkább megvárom az akciókat, így is van most egy 4-5 játékom steamen, ami megvan, de még időm se volt feltelepíteni. Mire végzek a crysis 3 is elég olcsó lesz nekem
Éshát igen, a multizás...egy játékkal szoktam rá eddig, de azzal nagyon.
-
Arkennys
addikt
válasz
Alister71 #8368 üzenetére
Hát igen, Origin is. Oda mondjuk csak a crysis 2 max edition van meg, amiatt töltöttem le. De steam valahogy nekem szimpatikusabb összességében.
Mindegy, hasznos-szép és jó így, akciók meg voltak-vannak-lesznek játékokra. Ha figyel az ember, elég sokmindent ilyan 75-80% os kedvezményben is beszerezhet, a játék eredetiség előnyök élvezetével. Na részemről is OFF vége, elnézést érte, a lényeg, hogy szerintem igazad van ebben a témában.
-
Arkennys
addikt
válasz
Alister71 #8363 üzenetére
Hát, mindennel így van. Egy-két évvel ezelőttig szinte csak crackes cuccokkal játszottam, de mióta a steam az életem része, figyelgetem az akciókat, és van is már néhány játék a profilomon. Eredeti, bármikor-akárhányszor leszedhető, updateli magát, multizni mindenféle kókányolás nélkül lehet vele, stb. Igencsak más így tényleg
Én most a Brütal Legend rendes megjelenését várom, elővételben meglett, és már kíváncsi vagyok.
-
Arkennys
addikt
Jogos, félreértettelek, elnézést
Én is azért vettem APU-t, mert nagyon jó megoldás (az más tészta, hogy végül sikerült olcsón egy jobb kártyát szereznem hozzá, mint alap tervezett asus HD6670). De maga az elgondolás ami szülte az APU-t, előremutató, és tényleg ez lesz szerintem a jövő útja. A PS is tán hozzájárul ehhez a fejlődéshez, ahogy írtad. Remélem
-
Arkennys
addikt
válasz
kriszpontaz #8316 üzenetére
Hát végülis jogos amit mondasz. A konzollal csak az az egy bajom, hogy azt csak játékra lehet használni, pedig az nekem pl a géphasználatnak jó ha 25% át kiteszi.
Egy kártyára is nehezen jött össze a pénz, így nekem sajnos elérhetetlen marad.
Viszont aki megteheti, sokat játszik, és szeret kontrollerrel szórakozni (ez rám nagyon nem igaz, Tekkenen kívül nem szoktam használni máshoz), és akinek telik rá, annak jó vétel, hiszen nekik is találták ki.
-
Arkennys
addikt
válasz
dragonfx #8154 üzenetére
Ahhoz képest pl az én rendszeremre direkt erre levő topikban azt mondták, jó, ha a táp kapacitásának a felét használja a gép az 1gb os 7850-el. Ezért kételkedek némileg abban amit mondasz, hogy a 400 as kevés lenne...habár, ez tápfüggő is. Egyébként meg várható volt, hogy azért nem ugyanannyit kajál, mint a kisebb teljesítményűek. 7770 em még nem volt, de ez elég szépen adja az ívet mindenhol graf teljesítményben.
-
Arkennys
addikt
válasz
kriszpontaz #8148 üzenetére
Hát, 1GB os 7850 pl teszt alapján olyan 190 wattot kajál maximum meg, nekem pl egy 450 es táppal vidáman elvan a rendszer, a gyártói oldalon írt táp igény mint mindig, igencsak túlméretezett a rosszabb hatásfokú tápok számításba vétele miatt.
-
Arkennys
addikt
válasz
Majkee84 #7600 üzenetére
Hát, azóta van másik, viszont anno már olyat is hallottam, hogy az épp fent lévőnél eggyel visszább lévő oldotta meg a dolgot. Próbáld ki azért a frissítést, hátha. Nehogy már régebbi kelljen hozzá...sztem meg kellene oldania. Legalábbis nálam full ugyanezt a hibát kiváltotta.
-
-
Arkennys
addikt
válasz
andrasko #7593 üzenetére
Hát, nekem úgyis az a lényeg, hogy 1280*1024 ben menjen minden, élsimítással, etc.
Ez remélem meglesz. Majd észreveszem, milyen az új kártya a mostani helyett, ha már megjön, és összedobtuk. Proci és alaplap csere jó sokáig nem várható most, család már fejem venné
Egyébként processzor órajel most a catalyst-ból van túlhajtva. Viszont volt lent azóta másik is belőle, ahol nem láttam erre opciót. Ez hol fel, hol eltűnő lehetőség bennük, vagy csak nem találtam?
-
Arkennys
addikt
válasz
andrasko #7589 üzenetére
Hát, 6670 es CF nél még így is mindenhol erősebb lesz, az a lényeg
Amúgy ez érdekelt mindig is...pl mint Crysis és hasonlók, ami inkább VGA igényes játék, ott jobban kijön majd a váltás, mint a CPU-t jobban igénybevevőknél? (úgy értem, valóban ennyire külön számít a rendszernél, melyikre tapos rá a program jobban? )Alszok még rá majd egyet, habár a rendelést közben már sztem leadták a 7850 re, szóval a kocka el van vetve
És köszönöm hogy foglalkoztok a problémámmal
-
Arkennys
addikt
Úgy néz ki, sikerül boltolnom 7850-es kártyát. Viszont másik topikban mondottak szerint a processzorommal (A8 3870k) nagyon gyéren tudnám azt kihasználni. Teljesítmény-pénz arányban ennek ismeretében melyiket javasolnátok, 7770-et, vagy a lehetőség szerint levő kicsivel drágább 7850 est?
-
Arkennys
addikt
válasz
dragonfx #7565 üzenetére
Nem a crysisre mondtam, hanem általánosságban, hogy nem vészes pénzekért vannak 4 magos procik tényleg. Nekem is, mivel főleg inkább pl a tervezőprogramhoz van használva, nem mindegy, hogy a Catiában mennyire vehetem le a rácsrészletességi léptékezést, hogy pontosabban működő modellt kapjak. Oda már kell a számítási kapacitás...2 magoson nagyon elnyagolytan sikerült csak pl deformációt lemodellezni, most viszont már igencsak elégedett vagyok. Nekem ezért lett elsősorban váltás.
-
Arkennys
addikt
Hát, meg kellene venni, igen. Oprendszerből hála égnek már a laborgépeken (i5-ös gépek) win7 megy. Nálunk is van mód valami x éves licensszel ingyen legálisan leszedni oprendszert, office-t stb, mert a főiskola szerződött erre. Az a baj az ilyen ipari programok, ha oktatók is, igen súlyos pénzben vannak. Erre érdekes mód nem tudnak megegyezni illetékesekkel ingyenesre. Azt értem is, csak így nincs sok értelme megtanulni... Amennyi igen, az a program nélkül is menne. Ezért sajnos 3d tervezőktől kezdve jó néhány olyan, amit hiába tanulunk meg, az életben nem fogunk használni.
-
Arkennys
addikt
Hát, érdekes móka lesz. Nekünk tavaly volt móka és kacagás, mikor a labor gépeken futó win 7 re felrakott virtuális xp-n kellett marháskodni, mert DOS-os, csak xp alatt futó programban kellett megírnunk a CNC kódot. Hát, volt anyázás rendesen. Pedig van kint ehhez is új és jó program, de hát nekünk ezt kell megtanulni...amit mellesleg már sehol, senki nem használ. Vannak ilyen dolgok -.-
-
Arkennys
addikt
válasz
Lacccca87 #7517 üzenetére
Hát, akkor az lesz
Egy ideig csak megállja a helyét...játékoknál is szerintem 1280*1024 esnél nagyobb felbontásban nem lesznek tolva, úgy azért egy ideig elleszek vele, gondolom
Legjobb egy 7850 es lenne, de hát sokfelé kell eldobálni azt a pluszpénzt.
Ööö...kikapcsolnám én, ha tudnám-látnám, hol és hogyan tudom ki-be kapcsolni a dolgot. De fogalmam sincs róla
-
-
Arkennys
addikt
Hali. Jelenleg egy HD 6670 em van crossfire-ben egy Llano-val. Érdekelne, mit mondtok, erősebb ennél a kombónál egy HD 7770? Mert max erre futja, viszont a most használt kártyát hamarosan vissza kell adnom, kölcsönben van itt. Szóval HD 7770 vagy a CF egy jobbféle 6670-essel a jobb válaszás szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Peugeot, Citroën topik
- Total Commander
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Politika
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Külpolitika
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest