-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barto
aktív tag
válasz
Fotonhámozó #20053 üzenetére
Nekem is hasonló gondok voltak, ugyan ezzel a kártyával. Itt fórumon, a többiek segítségével rájöttünk, hogy az alaplapom chipsetje (nforce 780a) nem megy ezzel a kártyával.
Vacillálás után az adatlapomon lévő konfigra cseréltem. Lekopogom, most nem jöttek elő a tünetek. Keress rá a nickemre, és fogod látni, hogy miket próbáltam végig. A régi gép az ASUS honlapjáról letöltött VGA driverrel produkálta legkisebb gondot, az AMD lapjáról töltött Catalysttal el sem indult windows, kifagyott. Nem akarom leérni a teljes sztorit, telenyomni a topikot, keress rám. És most az AMD decemberi meghajtója van fent. -
Barto
aktív tag
A performance driver 1000 ponttal hozott kevesebbet, mint az ASUS driverrel a Catzilla. A furmark 1680*1050-en élsimítás nélkül az ASUS driverrel 26 fps ment, az amd performance driverrel 17 fps produkált.
Én azt vonom le, hogy sw gond van, és nem a kártya hibázik. Vagy nagyon tévúton járok? És lehet a chipsettel akad össze. Romon vagyok. -
Barto
aktív tag
Híííhííí!
Leszedtam az ASUS driverét, és felraktam a 13.12 ccc- amd drivert. Ezzel a Catzilla 906 pontot adott, csaknem a tizedét az előző tesztnek, de lefutott.
Na mondom megírom ezt, és 3x dumpolt minden egyes alkalommal, amikor meg akartam írni ezt a hszt.
El kellett távolítanom, hogy ide tudjak írni. Egyre jobb....
Nos még egyet nem próbáltam a 7790 performance változatot. Hogy ezzel mi lesz??? -
Barto
aktív tag
válasz
djculture #18829 üzenetére
Érdekes a rendszer. Végigment a 3dMark 2013 és a Catzilla is. Mindkét esetben akkor dumpolt, amikor programokban egy sima menüpontra nyomtam. Dumpban az atikmdag.sys és az ntoskrnl.exe van pirossal jelölve. Ezek voltak az összes többi esetben is. Error kód: 0xa0000001 és egyszer pedig a 0x0000116 volt.
Most a furmarkot nézem meg. A ctazilla 6909 pontot dobott. -
Barto
aktív tag
válasz
djculture #18819 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, mindenképp megpróbálom.
Amit nem értek még, de ez persze lehet az én agyi korlátoltságom miatt van: ha más-más Catalystokat teszek fel, akkor mindegyikkel más hiba van. Az AMD-es utolsóval minden grafika igényes alkalmazáskor dumpolt (még youtube videónál is). Eggyel korábbival a Win7 nem indult el. Az ASUS honlapján lévővel relatív minimális összeomlás van. Ez mind visszavezethető a memória túlhajtására?
Nem tartom magam elveszve az informatikában, régen (2004) még tuningban is otthon voltam, de azóta kiestem, és hw terén lemaradtam... beismerem van mit bepótolni. -
Barto
aktív tag
válasz
djculture #18812 üzenetére
Nekem pont egy ilyen kártyám van, ami időnként dumpol. A driverektől függően, hogy mikor, hogyan. Hogyan tudom, kideríteni, hogy nem-e a konfiggal akad össze, és ő a hibás? Ha kifogtam, akkor mit ajánlasz helyette?
Szerk.: korábban írtam a tüneteket, és a konfigot is, de az adatlapomon ott a konfig. Az ASUS support azt írta, hogya 780a chipsetekkel vannak kompatibilitási gondok, és az újabb AMD-s vagy INTEL rendszerekkel nem lesz ilyen. Tudom, hogy minden eladó, de ennyire?
-
Barto
aktív tag
válasz
Iron Funeral #18729 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszokat!
r1E3S3E7T: : Nem FF, Chrome van fent.
Lacccca87: Gyári értéken megy, igen OC-s. Ha nem bírná, akkor nem kellene simán kifagynia? Vagy resetelnie? De nem ezt teszi: kék halál, csinál egy minidumpot. A dump file-ban atimag... file, illetve két directx-es file van megjelölve.
djculture: Értem. Nos, ha csere, lesz, akkor biztos nem 7790-es lesz. Mit ajánlanál(ajánlanátok) helyette ebben a 40.000-45.000 Ft-s sávban? A GB-s kártyákat szidták, de az ASUS-t nem nagyon. Mennyire vegyem vissza az értékeket?
Az ASUS termékei nekem beváltak, nem volt gondom vele. Az ASUS supportnak is írtam, és az volt a válasz, hogy a 780a-s és hasonló chipsetekkel vannak kompatibilitási gondok, újabb INTEL vagy AMD konfiggal nem lesz gond.
Nos értem én, hogy minden eladó. Azt is tudom, hogy az M3N-HT Deluxe, és Phenom II X4 945-öm nem egy mai darab, nem hinném, hogy ekkora lenne az architektúra eltérés.
Valami szoftveres(VGA driver) baj van, mert az AMD Catalystokkal el sem indul a Win, vagy első böngészésnél kifagy. Az ASUS honlapján lévővel lényegesebben kisebb az előfordulási arány.
Most este 1 kék halálom volt. Az F1 2011 csinált olyat, amit eddig nem, hogy játék közben szaggatni kezdett, mint amikor nem elég a hűtés, de a fordulatszám nem emelkedett a ventilátoroknál. Nem fagyott ki, feladatkezelőben ki tudtam lőni a taskot.
És non plusz ultrába még a wi-fit is dobálni kezdte.... ÁÁÁÁ
Mivel tudom letesztelni, hogy a kártya hibás-e? 3DMark? Vagy van egyéb sw rá? -
Barto
aktív tag
Kedves Fórumozók!
Igyekeztem végigolvasni sok hsz-t, illetve a keresőt is használtam, de nem jutottam dűlőre.
December 20-án megérkezett az Asus műhelyében készült 7790 2GB-os kártya. Beépítettem, majd legfrissebb Catalyst telepítése után game indít, de pár mp után: blue screen, memória dump kíírása, és reboot fogadott.
Akárhogy piszkáltam, nem oldódott meg a dolog. A tápra gyanakodtam: egy 500-as qtech volt bent, 2008-as vásár, amit lecseréltem egy Chif. 600-asra.
Megint várakozásokkal telve game indit, de megint ugyanaz. Blue screen, memory dump, reboot. De sima youtube video közben is jött a jelenség.
Természetesen rendszer újrarak(w7 64), bios frissítés megvolt.
Végső elkeseredésben az ASUS honlapjáról szedtem le a drivert, amivel megszűntek a jelenségek, olyan 95%-ban. Időnként azért dumpol egyet, hogy nehogy elfelejtsem.
Volt aki írt ilyen dump dologról, de nem sokra jutottam. A dmp file-ban 3 ati file-t jelölt meg, gondolom ezek a driverrel kapcsolatosak.A 7790-es egy MSI 9600 GT Hybreed Freezert váltott.
A hw többi specifikációja:
ASUS M3N-HT Deluxe, Phenom II x4 940, 2*2GB ram, 600-as táp.
Előre is köszönök bármilyen reakciót.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Filmvilág
- Mesterséges intelligencia topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Formula-1 humoros
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Befellegzett a Call of Duty Warzone Mobile-nak
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest