- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Androidos tablet topic
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
HopeckoR
aktív tag
SZiasztok!
Sajnos a Phenom II X3 topic kicsit alszik már így itt próbálok tőletek egy kis segítséget kérni
Adott egy Phenom X3 720 CPU amit négy magosítottam X20-ra éveken keresztül az alap órajelen 2,8Ghz-n ment, csak mivel behalt a HD4850VGA és az újhoz kéne egy kis CPU tuning.Config:
Táp: 500W Chieftech
Alaplap: Gigabyte GA-MA770T-UD3P Rev 1.0
CPU: AMD Phenom II X4 20 2.8Ghz
RAM: 2*4GB 1333Mhz (alapból 1600Mhz-s ramok csak ugye ez nem kezeli le)Vettem egy egy pofás kis tűtőt Cooler Master Hyper TX3 személyében mely hatására reményeim szerint tuningal már túléli a nyarat is a gép
Elkezdtem a gépet tuningolni alapfeszen ami elv 1.325V 3Ghz a max, afölött már instabil a gép.Emiatt elkezdtem adni kakaót neki had szokja, ezeket az értékeket most mértem 30 fokos szobában (igen tetőtér ) IntelBurnTest-el terheltem a gépet. Elvileg ez a CPU 68 fokig bírja.
1.450 V-on (+0.125V) már stabilan megy 3.4Ghz-n így a fentebbi hűtővel 58fok volt a max
1.475 V (+0.15V) kell már a 3.5Ghz eléréséhez amin stabilnak tűnt a gép így 60fok volt a vége. Lehet ezzel a fesz értékkel menne feljebb is órajel terén de még nem mertem rá engedniKét kérdésem lenne.
Szerintetek ilyen hőmérséklet értékekkel mekkora feszültség és órajel értékekig merészkedhetek maximum?
Továbbá egy mai VGA ATI/AMD vonalon gondolkozom pl. R265-R270 kihasználáshoz mekkora órajel lenne szükséges? -
HopeckoR
aktív tag
válasz djculture #25773 üzenetére
Egy R260X már van csak mivel már a 2. ugyan olyan kártyának ugyan az a baja amit visszavittem gariban valószínűleg kérhetek majd másik kártyát. Ezért gondolkoztam egy kis tuningnon mely esetben rá fizetek egy R265-re vagy R270-re. És sajnos a VGA csere "muszáj" volt mivel a HD4850 teljesen megadta magát.
[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
Sziasztok!
Adott az alábbi config:
Táp: Chieftech 500W
Alaplap: Gigabyte MA-770T-UD3P (Rev 1.0)
CPU: AMD Phenom II X4 20 2.8Ghz@3.0Ghz ( Sajnos feljebb nem lehet húzni akármekkora feszkót adok neki, instabil lesz)
RAM: 2*4 GB 1600Mhz (1333 Mhz-n használom) Kingstone
VGA: MSI R270 2GB GamingMivel elvileg a CPU nem használja ki teljesen a VGA-t a CPU limit miatt, ezért a váltáson gondolkozom. Használtan egész jó áruk lett a Phenom II-nek. Sokat nem szeretnék a gépre költeni így egyenlőre alaplap váltás nélkül szeretném megoldani. Találtam egy Phenom II 965 BE-t közel 1.5 év garival 16e Ft-ért. Emiatt lenne pár kérdésem hozzátok. (A Régi CPU-ra lenne is már vevőm)
Szerintetek megéri lecserélni egy 965BE-re? Így pár évig még kihúzná a gép teljes csere nélkül? A 965BE C3 Steppinges CPU-k mennyire húzhatók? 4Ghz-t ki lehet hozni majdnem mindből?Köszönöm!
-
HopeckoR
aktív tag
A 965BE-nek alaporajelen mekkora feszültség kell? A lapom valamiért 1.45V-t állított be. Ez a normalis feszültség ertek? En kicsit sokallom es eleg forró is egy TX3 alatt..
-
HopeckoR
aktív tag
válasz Gyufaaa #25819 üzenetére
Nah hát igen..
Most éppen a határokat feszegetem... 4Ghz-t tesztelem,de ahoz már kell az 1.475V neki.
Lehet, hogy a CM TX3 EVO kevés lesz hozzá
IntelBurnTest-el tolom neki úgy a kupak 59-60fok körül mozog a magok pedig, 60fok+-30 fok. Ezt még bírja?
Gondolom azért játékok annyira nem fűtenek be nekiSzerk:
Hát az 1.475V-ra is azt mondta, hogy Nononononon... a teszt ki errorozott.[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
válasz Gyufaaa #25822 üzenetére
Nah úgy néz ki, hogy 3.8Ghz 1.425V és beton stabil! Bár pár napig tesztelni kell azért... Ezek szerint nem a legjobb példányt fogtam ki.
Már csak 1 dolog az érdekes. Mintha így sosem menne vissza energiatakarékos üzemmódba. Ha terhelem ha nem akkor is 3817Mhz és 1.408V-t kap. Vagy az AIDA és a CPUID és szarul írja vagy nemtom mitől lehet ez.
Ötlet? -
HopeckoR
aktív tag
Öhm.
Egy kis segítség rögtön kéne az elején, nem tudon hogy jól értelmezem e a túlhajtási útmutatóban a dolgokat.Ha elpiszkálom az FSB-t (ami ugye elv alapból 200Mhz) jójó tudom h már nem pont ez a neve de nekem még a régi időkből így maradt meg akkor ugye hagyhatom a HT órajlét auto beállításon? Azon ugye nem változtat semmit?
Szóval ha jól értelmezek akkor csak a CPU Clock, RAM clock, és a CPU NB órajele szorzódik azzal az értékkel amire állítom az FSB-t?És még egy kérdés hozzá. Ha a lapom támogatja az 1600Mhz+--os ramokat, és a RAM-ok is 1600Mhzsek (Most épp 1333) Ugye akkor az FSB piszkálásval elvileg menni fognak 1600-at is? Vagy ehez mást is kell piszkálni? Mert ugye a Phenomok csak 1333Mhz-ig támogatják a ramokat.
[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
-
HopeckoR
aktív tag
válasz HERR Z #25838 üzenetére
Még egy kérdésem lenne, amit nem igazán értek... Mástól hallottam...
Illető azt mondta nekem ha húzom a CPU órajelét és automatán hagyom a fenti képen látható PCIE Clock(Mhz) -t akkor elv a VGA-t is húzom... Szerintem ez marhaság én ilyenről még nem nagyon hallottam akármennyire is nem vagyok jártas az OC zésben. -
HopeckoR
aktív tag
válasz djculture #25842 üzenetére
Hát ez igen érdekes elhiszem csak nem értem....
Mi köze van a CPU órajelnek a PCIE órajelhez? Most már kíváncsi lettem ugyanis elég rég óta használom auto-n, mondjuk OC-zni csak mostanság kezdtem el mióta behalt a HD4850 (Ami azóta is eégsz jól működik egy kiadós sütés után... ) -
HopeckoR
aktív tag
A pasztázás tuti nem. Esetleg az okozhatja, hogy ha a CPU a ludas akkor meghalt a CPU vagy nem illeszkedik rendesen a foglalatba. Tapasztalat. Mikor használtan vettem a 965BE-t akkor az valamiért nem "esett" bele a foglalatba hanem rendesen bele kellett nyomkodni. Először ugye nem volt benne rendesen akkor a gép elindult de csak a ventik pörögtek, se sípolás semmi... Találd ki mi a hiba Régi CPU be azzal ment... Szóval a helyedben megpróbálnám kiszedni és visszarakni. Nem azt mondom, hogy kalapáccsal próbáld utána visszarakni, de 1 próbát megér.
-
HopeckoR
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg ezzel a configgal rendelkezem:
CPU: Phenom II X4 965BE 3.4Ghz @3.8GHz (ez a vége feljebb nem lehet)
MB: Gigabyte MA770T-UD3P
VGA: MSI R270 2GB
RAM. 2*4GB ~1530MhzA kérdés az lenne, hogy a jelenlegi CPU-t megéri cserélni egy Phenom X6 1100T-re? Teljesítményben vennék észre különbséget?
Alaplap cserét nem szeretnék majd egyszer valamikor komplett gép csere lesz szerintem talán karácsony környékén.Köszi,
Üdv -
HopeckoR
aktív tag
válasz HERR Z #26277 üzenetére
Hát köszi Valószínűleg 10k felett jönne ki a csere ha ezt el is adnám.
De mielőtt ilyenre adnám a fejem nem értem ezt a 965BE procit.. (Bár kezdem azt érezni hogy az alaplap a ludas nem is a CPU)
Megint el kezdtem játszani a CPU órajel és fesz értékekkel. Most pl 3.7Ghz 1.350V és a Prime egy ideje már fut.. Ha meg adok neki 1.45V-t 3.8Ghz hoz néha elszáll a Prime.. Most vagy olyan a gép hogy most bal lábbal kelt fel és nem akar tuningolva futni másnap meg "jó kedve" van vagy tényleg az alaplap a szar.
-
HopeckoR
aktív tag
Hát annyira nem jött be a dolog.. Előbb azt hittem hogy a windows is megadta magát már alapórajelen sem akart elindulni.. Noh mondom akkor csökkentett mód F8-al ott kicsit töltögetett aztán újraindult a gép és elindult rendesen.. wtf?
Valami ebben a gépben nem szereti a tuningot.. egy Phenom X3 720 sem nagyon volt tunilgolható ebben a lapban korábban.[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
-
HopeckoR
aktív tag
válasz Gabrikovics #26288 üzenetére
Megnéztem 9-9-9-24-en van.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz HERR Z #26290 üzenetére
Értem. Adtam még neki egy kicsit biztos ami biztos. Maximum ha elértem a végleges CPU órajelet amin stabilnak tűnik elkezdem visszavenni.
Amúgy ha a CPU-nak beállítottam 1.375V-t de AIDA szerint "csak" 1.360V-t kap terhelés alatt, nem túl nagy különbség? Tudom hogy nem lehet pont annyi mert olyan pontosság szinte lehetetlen csak soknak tűnik..[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
-
HopeckoR
aktív tag
-
HopeckoR
aktív tag
válasz varmi2 #26301 üzenetére
Ha rámész az enterrel akkor általában (nem mindig) feljön ugye hogy mire akarod állítani.
Ha ez nem megy akkor page up/page down a fel/le.Nekem viszont maradt a 16*232~3710Mhz 1.375V-n. Ez tűnik stabilnak. Hiába szeretném azt a fránya 4Ghz-t elérni alkalmatlan rá a gép
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztalos klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest