- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
slett27
addikt
válasz
TomBoy1986 #2198 üzenetére
Elkéne egy kis segítség az X3-as topiban...
-
Produkció
senior tag
elég lehet a mostani cm-htx1 a 9850be-hez? persze nem alap órajelen
-
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #2192 üzenetére
annyira vicc hogy megy benne a 6000+/6400+ ami szintén 125W-os tdp-vel van megáldva......(an9 Fatality is 3 fázisú volt)
ánusék írták hogy az M3A ami valjuk be elég fapad lap, vinni fogja a 9950-et ami 140w-os tdp-s lesz....
szal inkább a -nem akarom hogy vigye- eset áll fent...(ecs lap is viszi 9850-et pedig elég low cost) -
jones965
Modder
válasz
VaniliásRönk #2192 üzenetére
Igen-igen.
Viszont az enyémen 8-fázisú tápáramkör van, ezért is tudja szerintem stabilan tartani a cpu-t magasabb órajeleken. -
Produkció
senior tag
köszi a válaszokat....azért az érdekes hogy egy régi nforce590sli-vel magasabb fsb-t ér el vki mint egy vadi új 790fx dq6tal
....ha lenne bios frissítés az én 590esemhez el se adnám a lapot, de így
-
jones965
Modder
válasz
Produkció #2186 üzenetére
Erről Alvin_ti4200 tudna neked többet mondani, csak ha jól emlékszem ő talán
790FX-DQ6 lapot használt.
Neki nem jött össze azzal a lappal a 3 ghz.De ez nem jelenti azt, hogy rossz akár a proci vagy a lap.
Ki kell próbálni, Nekem stabilan megy alapórajelen a 3Ghz
Lefuttam 3dm06 cpu tesztet 3078 Mhz-en -
Produkció
senior tag
phenom 9850be alá melyik a jobb választás? giga 780g vs giga790X DS4? chipsetileg értem persze.
-
Dj Dekko!
őstag
Látom sokan fikázzák a vistát, szerintem jogtalanul
lassan egy éve boldog tulajdonosa vagyok, elsőt 2 nap alatt kinyírtam jöttek a javítások, 100% ra beállt
és TELJESEN hiba mentesen megy, ami a lényeg JÓVAL jobban mint az xp
egyéni, akinek nem tetszik nincs rá szüksége marad az xp nélugy is jön másfél év mulva az új op
akkor majd azt fikázzuk
ennyi, elég nehéz egy megszokott 4 éves op rendszertől elköltözni
egy teljesen új világba
-
leviske
veterán
válasz
slett27 #2180 üzenetére
Érdemes megnézni az ilyen vállalatok barbone pc-it (vagy nem tom hogy hívják ezeket
)...A Gigabyte egy teljesen nV&Intel gépet adott ki...az ASUS azért ennyire nem közösíti ki az AMD-t, bár náluk is kevesebb az AMD-s konfig...
És ha azt vesszük alapul, hogy az ASUS első ROG lapja (tudtommal) a Crosshair volt és csak utána jött a Commando és a Striker... szerintem egyértelmű, hogy ki favorizálja jobban az AMD-t.
Szvsz. aki jelenleg tuningolni akar AMD fronton, annak az ASUS, DFI, Sapphire, Foxconn az ajánlott, mert ők még látnak fantáziát az AMD-ben tuning terén.
-
slett27
addikt
válasz
TomBoy1986 #2179 üzenetére
ASUS M3A, ABIT AX78. A lapok topicjai halottak, külföldieket nem néztem, hazai tapasztalat kell.
Igazából 15-18k-s lapokból kihozni azt amit egy 40-50-60k-sból az a művészet.
Próbáltam én is 1,3V-on és hibázott a Prime, ezért kellett még emelnem. De igazad van, a lap és proci között nem volt párbeszéd tuning terén. Azt hiszem még mindig nincs a támogatott procik között a DS5-nél a 9850BE.
Ezt hogy gondolta a Gigabyte ?
Szerk.: a 9950-hez meg van.
Intel fronton nem így teljesít ez a cég.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
slett27 #2178 üzenetére
Tudod mi a vicces?
Nálam +0.1V kell a 2800MHz-hez, azaz 1.3V
Na most. 2850-en egyszerűen még nem voltam képes elindítani. Emiatt gondolom, hogy a Gigabyte cseszett el valamit, mert +0.2V-tal már csak el kéne indulnia stabilan... Szóval szerintem az alaplap gátolt meg a tuningban. ASUS-t kellett volna venned -
Tibord
senior tag
Szerintem mennie kell 3GHz egy 9850BE-nek egy jó lapban.
Nekem a 9600-as megy 2,8-at 1,35V-on. ezt 24/7-be.
-
slett27
addikt
válasz
csatahajós #2175 üzenetére
kérdés hogy melyik az az "upcoming 2.8Ghz Black Edition CPU" ?
Természetesen majd a Deneb.
-
csatahajós
senior tag
Na ez az, ezért vártam én az SB750re
:
kérdés hogy melyik az az "upcoming 2.8Ghz Black Edition CPU" ?
-
TomBoy1986
veterán
2.8GHz-et én a 9550-nel és a DS4-gyel is stabilan ki tudok hozni, minimális fesz hozzáadással...
jones965:
Árgarancia van, idővel meghozzák ennyiért. Ha meg tényleg hiány van, akkor az AMD örülhetMondjuk nem is csodálom, hogy jobban viszik, mint a kétmagos versenytársakat...
slett27:
Majdnem kipróbáltam, de visszatartott, hogy semmi normális BIOS nincs, nem is támogatja hivatalosan csak a 9500/9600/9600BE triót... szóval nincs okom azt venni. Igazából szívesen vettem volna azt is, csak hát így... -
slett27
addikt
válasz
leviske #2169 üzenetére
DS5-öm volt.
Igen, bosszantott hogy egy majd 40k-s lappal vége volt. És midnent kipróbáltam, végignyálaztam az xtremesystems-et, itt a Phenom topicot, semmi sem segített. Ráadásul 2,8GHz-hez már 1,4V kellett, azthittem leolvad a lap a procival és hűtővel együtt.
Q6600 után nem volt alternatíva az a konfig. Ha lett volna egy X2 4000+, 4400+-om akkor ok, de így...
Lehet hogy "kiegyensúlyozottabb" a Phenom, mint a Core2, én nem annyira vettem észre, számokkal élek, csak azt látom, hogy az adott cucc mennyi idő alatt konvertál/kódol és játékokban mennyi az adott FPS.
Amúgy nem volt az rossz cucc, tetszett is.
Valaki tényleg bepróbálhatna egy ABIT AX78-at egy 9850BE-vel.
-
jones965
Modder
válasz
TomBoy1986 #2160 üzenetére
Csak annyi a gond vele, hogy hiánycikk jelenleg.
Akkor mégsem olyan rossz ár-teljesítménnyel viszonnyal rendelkezik. -
leviske
veterán
Szvsz 2.8GHz amit egy 9850BE-nek és egy DQ6-nak fel illene mutatni...ha a 2.8-at sem sikerül elérni, akkor szerintem add el a francba és vegyél Intel Q66+P35 kombót.
Bár én a helyedben megkérdeznék pár 9850BE&DQ6 tulajt (slett27), hogy ők meddig jutottak...azt spec. tudom, hogy slett27 kolega 2.8-nál megállt (akarata ellenére).
-
leviske
veterán
A Gigabyte 790FX DQ6 olyan 35k, egy ASUS M3A Deluxe 39k, az ASUS Crosshair II Formula 60k, a Sapphire 790FX Pure 48k, DFi 790FX T2R kb ~55k...
Ezek azok a lapok, amikből kinézem, hogy egy 9850BE-t képesek 2.9GHz fölött hajtani... de attól függetlenül, pl egy mezei M3A-val egy 9750-et feltudtak húzni 3Ghz-re...
-
Cagm^c
tag
válasz
TomBoy1986 #2165 üzenetére
Ha nem Giga akkor milyen alaplap? ASUS? DQ6 csak elég jó már. Főleg a legújabb BIOS-szal ami támogatja a 9850-et.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
leviske #2162 üzenetére
"igen és azzal a 8750-essel minden esélyed meg van arra, hogy elérd a 3GHz-et, vagy esetleg kicsivel többet... vízzel akár még többet.
Az eddigi 9850BE tulajok többsége nem érte el a 3GHz-et..."
Mert sz@r Gigabyte lappal próbálkoztak. Tiszta bug az egész, legalábbis memória fronton.
m4rc!:
Ez szomorú
+5K és +1 mag és BE... -
m4rc!
őstag
válasz
En meg most vettem 8750-et 38k-ert
-
leviske
veterán
válasz
Mondjuk én nem értem, hogy ezek után minek árusítják a 9750-et... 1-2k-val olcsóbb, de nem Black Edition...
Most akkor ugy tűnik lehet mégis 9850BE-m lesz?
9750 alá annyira nem akartam volna menni, a 9750-re meg csak azért gondoltam mert közel 10k-val olcsóbb volt...
(#2161) Cagm^c : nem írtál el valamit?
(#2163) m4rc! : igen és azzal a 8750-essel minden esélyed meg van arra, hogy elérd a 3GHz-et, vagy esetleg kicsivel többet... vízzel akár még többet.
Az eddigi 9850BE tulajok többsége nem érte el a 3GHz-et...
-
Cagm^c
tag
válasz
Jaja. Én láttam. Tegnap dél körül frissült. Végre realizálódik a heéyzet.
9850 235$-43kFt 9850BE 235$-50kFt
Kicsit érdekesen nézett ki... -
TomBoy1986
veterán
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #2153 üzenetére
Az a sok felesleges sz@r ami a Vistában van idegesít, igaz hogy valamilyen szinten testreszabható de nekem nincs kedvem és időm szarakodni ilyenekkel. A bootolásról annyit, hogy nagyban függ az adott hardvertől is, mind XP és Vista esetében egyaránt. Én minimális különbséget éreztem a Vista javára, viszont rengeteg bosszantó dolog van benne amitől a falra tudnék mászni. Az XP-nek megszoktam az egyszerűségét, nekem nem nyújt annyival többet a Vista hogy áttérjek rá ennyi. Ha te megtaláltad a számításodat a Vistában akkor használd egésséggel, én addig maradok az XP mellett amíg csak lehet.
-
jones965
Modder
válasz
csatahajós #2157 üzenetére
Nem tudom a lényeget figyelted-e, bár lehet én fogalmaztam rosszul, de csak kipróbáltam kb 1 éve, azóta sincs ingerenciám feltelepíteni újra.
Bár sokan azt mondják az sp1-el sokat javult, mégsem érzek magamban annyi erőt, hogy kínlódjak vele.( szubjektív ).
Marad az xp/sp2. -
csatahajós
senior tag
válasz
jones965 #2156 üzenetére
1. pontban írtakkal az a baj, hogy az a céges hálózat miatt nem kikapcsolható (nincs jogunk csak a domain adminnak), a második, indexelős dologra meg nem jöttem még rá hogy igazából mitől is van, csak 1 tipp hogy indexel, de az tény h iszonyat sokáig tart mire hajlandó kinyitni a frissen bepottyantott HDD-t...
Lehet hogy személyreszabható, de a minimális plusz ficsőrökért cserébe - mondom ezt most céges szempontból, mert mondjuk otthonra jó lehet hogy 64bit miatt lekezeli a 4GB+ memót stb, bár ezt a XP64bit is tudja- minek szenvedjünk vele. Idáig aki test userünk volt max 1 hónap után lerángatta a gépéről a vistát és ment vissza XPre, a test csoport akik meg Vistat is meg XP-t is supportálnak szívnak vele, mert Vista alól Virtual PCvel tolják az XP-t na és oda már kevéske a 2GB memó....arra viszont nincs pénz h minden gépüket upgradeljék 4Gbra, szóval ezért mondom hogy céges szempontból - és asszem végül is nem mi hardware fanok vagyunk a döntőek a Vista jövőjével kapcsolatban, hanem a nagy multicégek akik 1000-es volume licenszeket vesznek- nem vagy csak nagyon korlátozottan van értelme a Vista-ra váltásnak, egyelőre legalábbis. -
jones965
Modder
válasz
csatahajós #2154 üzenetére
A vistában ha jól emlékszem mikor próba képpen teszteltem a 64 bites változatot, ki lehet az általad 1. és 2. pontban foglaltakat kapcsolni és már nem is fog annyit "kiabálni" hogy akarod vagy sem.
Természetes ezek az újonnan beépített biztonsági elemek része és mint általában minden op rendszer személyre szabható. -
TomBoy1986
veterán
válasz
csatahajós #2154 üzenetére
1. Nálam ilyen nincs. Nálam ugyanannyi a mappa létrehozása, mint XP-n
2. Na ezt nem tudom, mert soha nem használok ilyet.
3.Ez jó, de nálam megint nem jött elő. Hozzáteszem, hogy Shift+del is létezik. Meg lomtár kikapcsolása is - pl. nálam sem XP-n, sem Vista alatt nincs lomtár.
4.Nekem azért tetszik, mert lassab HDD-vel gyorsabban bootol, mint az XP-m (pedig az is karbantartott
).
-
csatahajós
senior tag
válasz
TomBoy1986 #2153 üzenetére
Vista kontrák, csak egy pár szösszenet ami most eszembe jut és ami miatt nekem már alapból nem jött be, igaz ez céges környezetben jelentkezett mind:
1.\ egy nyomorék mappa létrehozáshoz, ami az XPben 1 jobb gomb és egy kattintás, a Vista 3 ill. 4 megerősítést kér (biztos akarod? igen, akkor ad meg az admin jelszavad, aztéán amikor először bele akarsz lépni akkor megint ugyanez...és mindezt ugyanazon a hálózaton amivel az XPnél ez mind 1 klikk.
2.\ Aztán pl ha beteszek a vistás adatmentős gépbe egy vinyót, amiről le akarom csippantani az adatokat, először végigolvassa vagy indexeli vagy a fene tudja mit csinál az egész vinyót, mielőtt hajlandó lenne kinyitni és megláthatnám h mi a tartalma, no XPnél ilyen nem volt. Ez apróság de baromi idegesítő tud lenni amikor 10 percet kell várni egy egyszerű fájlmásolás előtt, noha a fájloknak csak töredéke kéne....
3.\ Screenshottal tudom bizonyítani a köv. kedvencemetés ez radásul otthoni nem céges környezetben: Végleg törlöd a mappát? A mappa neve olyan elemeket tartalmaz amelyek neve túl hosszú a lomtár számára
na hát ez MEGALOL volt, szóval egy 64 bites oprendszertől nem várnék ilyet...
4.\ ez éppen tegnapi eset, szintén céges: network troubleshooter, merthogy a wirelessen volt signal contact de a netre nem jutott ki, és a NETWORK troubleshooter legelső kérdése: akarod hogy letöltsem az internetről a legfrissebb troubleshooterthát ez volt a MEGALOL 2....
Tudm ezek egy része csak apróság, de ami miatt pl a nagyobb cégek, mint a miénk sem kapott még rá igazán a Vistára és sztem nem is fog egy ideig, az az hogy igazán nem nyújt pluszt az XPhez képest ahhoz képest hogy mennyi pénz befektetést igényel a hardware konfigok upgradeje, hogy futtathassák rendesen. -
leviske
veterán
Igazad van... ha visszanézegeti az ember e topikokat, az XP első hsz-ai közt is megtalálható, hogy "hűűűű, én megvárom az SP1/SP2-t", vagy "hűűű, milyen gépigénye van", esetleg "hűűű, ez olyan sz@r, hogy inkább megvárom a longhornt"...
Szerintem az a legegyszerűbb, ha mindenki hamar túlesik a váltáson és akkor nem fog kiakadni, mikor a Windows7 rátesz egy lapáttal a Vista követeléseire...
Végülis a Win7 a WinServer2008-ból indul ki...
-
Tibord
senior tag
[OFF] nem látjátok (akinek nem inge...blablabla) a logikátlanságot a gondolatmenetetekben.
Mi garantálja nektek hogy a windows 7 jobb lesz mint a vista vagy akár mint az xp?
Ha jól emlékszem a vistát várták a megváltónak és most az lett az antikrisztus.
Most a windows 7-et várják megváltónak...Saját tapasztalatról meg annyit hogy én a gépemre soha nem fogok többet xp-t rakni.
Dehát kinek a pap kinek a papné.u.i.: szeretném ha valaki ezt valahova feljegyezné: idézet egy átlagos felhasználótól 2010 decemberéből "Én megvárom a következő winfost addig meg tökéletesen megfelel a vista" [/OFF]
Bocs a poénkodásért
-
Joshi
titán
válasz
csatahajós #2145 üzenetére
Bocs, de nem akarom elölről kezdeni a beszélgetésünket.
Ahogy elnézem még neked is a jó öreg 2magos van, úgyhogy erröl ennyit.
TomBoy1986: az igazi érvet már korábban leírtam.
Türelem, az idő olcsó X4-es processzort terem.
-
csatahajós
senior tag
ha ma veszel egy procit 40k-ért, az 1év múlva fele annyit sem ér és sajnos ez az AMD-re többszörösen igaz.
Lehet hogy neked nem sok pénz 20k, de azt a pénzt hozzáteheted a videókártya árához is.
A Phenomok már a megjelenésükkor sem voltak népszerűek és bizony egy proci az idő múlásával veszít az erejéből. Én egyáltalán nem tartom jó befektetésnek a processzort legyen akár hány magos is.
De ez ugyanúgy igaz arányosan egy kétmagosra is sőt tán még az egymagosra is, főleg hogy most AMD vonalon nincs igazán attraktív 2 magos, csak a már idősödő K8as architektúrán. Amennyivel a K10 lassabb órajelben azt kb behozza a jobb egyszálas teljesítményével.
Namost ha figyeltél pont azt írtam, hogy a VGAhoz is hozzá lehet tenni persze, de az még rosszabb "üzlet" mert az ha lehet még sokkal hamarabb elvaul mint a proci, tehát ott arányosan még nagyobbat és gyorsabban buksz. Ráadásul én pont olyan felhasználó vagyok, akinek a CPU ereje fontosabb mint a GPUé, mert a jellemzően proci limtes játékokat játszom. Pl. anno a K7-es 2000+-omon 15 perc alatt nyomott le egy kört (igaz 512 memóval) míg a mostani gépemen (E6-os 4400+ 2Gb memóval) maximum ha 2 perc ugyanaz a kör
...azért nem mindegy
Phenomról meg annyit, hogy megjelenéskor valóban nem volt népszerű, de szerintem pont az ára miatt egyre inkább az lesz. (Azért a Core2 höz képesti lemaradása eléggé túlhype-olt dolog volt, ahogy a TLB bug is....más kérdés hogy a Nehalem ellen mennyire lesz versenyképes a Sanghai/Deneb).
Másrészről a Vistás nézeteidet én is osztom, látom h itt benn a cégnél mit szívunk vele (és nem egy usernél)...
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #2140 üzenetére
A Vistáról annyit, hogy próbáltam a 32 ill. 64 bites verziókat is ráadásul nem is olyan régen. Nekem egyáltalán nincs szükségem a Vistára, ha minden igaz és időben(2010-ben) érkezik a Windows 7 akkor nem is lesz rá szükségem.
HarryPotter: TomBoy1986-nak írtak neked is szólnak annyival kiegészítve, hogy nagy valószínűséggel 2010 környékén XP-ről fogok váltani Win 7-re.
"azért használj négy magosat, mert jobb, mint a két magos."
Erre inkább nem mondok semmit, talán nem olvastad el figyelmesen az érveimet.csatahajós: ha ma veszel egy procit 40k-ért, az 1év múlva fele annyit sem ér és sajnos ez az AMD-re többszörösen igaz.
Lehet hogy neked nem sok pénz 20k, de azt a pénzt hozzáteheted a videókártya árához is.
A Phenomok már a megjelenésükkor sem voltak népszerűek és bizony egy proci az idő múlásával veszít az erejéből. Én egyáltalán nem tartom jó befektetésnek a processzort legyen akár hány magos is.
-
csatahajós
senior tag
Nah végre ittend vannak az új 750es SBjű illetve 790GX-es lapok Phenom alá:
Ami a rossz hír:
A Nehalem viszont már pörög 3,2Ghzen
-
HarryPotter
őstag
Olyan ez, mint az "xp vs. vista". Sokan nem próbálják a Vistát, mert nem jók a driverek, nem megy minden szoftver, stb....
és ebben ugyan sok igazság van, de a világ előre, és nem pedig hátrafele megy. Vistára is azért érdemes átállni, mert a statikusan fennálló problémák idővel egyre ritkulnak, míg ugyanez az xp-vel pont fordítva lesz. Lényegében ugyanez igaz a 4 mag vs. két magra is: most ugyan még nem használja ki sokminden, de idővel egyre inkább, sőt, elsődlegesen négy magra lesz minden optimalizálva, ahogy már ma is minden új fejlesztés, ha komoly, akkor négy magot vesz alapul (hogy maradjunk a játékoknál: AC ugye nem rossz, és nem is kicsit használja a négy magot). Erre persze mondhatod, hogy akkor kivárom a négy magosok teljes elterjedését, de én meg azt mondom: miért várnál, készülj fel rá időben. És nem utolsó sorban: azért használj négy magosat, mert jobb, mint a két magos.
-
csatahajós
senior tag
Lényegében igazad van, de:
1\ azért vannak dolgok (pl nekem fordulós stratégiára kella procipower) ahol igenis inkább a proci erő a döntő, nem pedig a VGA.
2\ Tény hogy a jelenlegi árszabás mellett, főleg AMD vonalon a 2 magosok szemtelenül olcsóak és habár az egyszálas teljesítményük gyengébb mint a K10-es 4 magosoknak, de a magasabb órajel és ak isebb fogyasztás kompenzálja ezt. Nade, kérdem én, ha egyszer adva vagyon egy relativ olcsó 4 magos proci, ami még szorzózár mentes is és abszolutértékben 20kval drágább mondjuk egy jobb X2höz képest, akkor kérdem én, egy komplett rednszer 150-200 ezres árához képest az a 20k olyan nagy differencia? Ha nem csak és kizárólag játékra kel la gép és FPS örült az ember akkor szerintem megéri ebbe ruházni inkább,m ert a VGA még a CPU-knál is gyorsabban avul el. -
TomBoy1986
veterán
Igazat adok abban, hogy a részben, hogy lehet a VGA is gyenge a feladathoz. Későbbiekben ez változhat.
Mindenesetre Vista alatt úgy vettem észre, hogy előnyös a 4mag, de ez megint más kérdés. Én nem csinálnám vissza a vásárlást - lévén nem is egetrengető az összeg, amit költöttem rá. Az pedig, hogy te nem léped meg... a te döntésed, nekem nincs jogom beleszólni.
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #2123 üzenetére
Nem érted, nem akarod érteni.
Egyszerűen pénzkidobásnak tartom a 4mag-ot ha nincs érezhető teljesítménytöbblet(most nem 5 FPS-ről beszélek).Már korábban is írtam, hogy oké hogy használja egy játék mind a 4 magot, de %-ba kb ugyan annyira mint egy 2 magos. Hiába a 4 mag ha nincs akkora adatforgalom hogy mind a 4 mag 100%-on teljesítsen. Ez nem feltétlenül a proci hibája, lehet hogy a VGA is gyenge ezekhez a procikhoz de pont ezért jelenleg pénzkidobás a 4mag.
Több pénzt kell kiadnom egy olyan megoldásért ami ki tudja mikor fog "gyümölcsözni". Szerintem kevés ember tartja meg a prociját 2 évnél tovább, ha pedig 2 év múlva lesz kihasználva a 4mag akkor majd veszek akkor. De akkor te is le fogod cserélni a procidat egy friss architektúrásra az tuti.
Nézd meg hogy mennyibe kerül egy 4magos AMD és egy 2magos, teljesítménybe biztosan nem mutatod ki az árkülönbséget(játéknál)
Egy proci teljesítményét csak játékok alatt érdemes nézni, benchmark és filmkódolások felejtősek mert nem benchmarkal játszunk és kit érdekel ha egy filmet 30perc helyett 45percig kódol a proci.
Én kódolási/konvertálási feladatokat(ritka) úgyis akkor indítok el ha éppen nem vagyok otthon, tehát számomra tök mind1 hogy fél órával később végez.
Nem kioktatni akartalak, egyszerűen leírtam a véleményemet arról hogy én miként gondolom ezt az egészet.ui.: zlutor, ha gondolod elolvashatod te is az eszmefuttatásomat.
-
csatahajós
senior tag
válasz
TomBoy1986 #2137 üzenetére
Ahha, na ezt nem tudtam....kár érte (mármint a 95Wos 9750ért).
Nekem is a Gemini II a másik befutó (a 212 mellett), kérdés hogy melyik a jobb a kettő közül, nem tudok dönteni (meg félek h a GII tuti bele fog lógni a CPU foglalat körüli valamelyik bordába...csak látnám már ak éepekt az új lapokról a computexről
Arról mit tudtok hogy a 9950es Phenom végül is BE lesz?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
csatahajós #2136 üzenetére
Hát de ez 10K
9750-est csak 125W-ost kaphatsz dobozosként. Csak szerelt gépekben - dell... - találhatsz 95W-os 9750-et, mivel csak OEM adják el.
A Gemini 2 viszont jó alternatíva, csak nagyon nehéz... meg +12cm-es venti is kell.
-
csatahajós
senior tag
válasz
TomBoy1986 #2133 üzenetére
Akkor már inkább ezt ajánlanám
:
leviske: szerintem sokunk a 750es SBjű deszkákra illetve a Denebekre vár ahhoz hogy megtegye a végső ugrást....igaz a 95W-os 9750 elég csábító, a baj csak az hogy elég kicsi az esélye hogy pont egy ilyet fogok ki; ráadásul a 9850BE az állítható szorzó és a viszonylag kicsi (monduk az Athlon- Athlon FX viszonylathoz képest) felár miatt jobb vételnek tűnik.
Én nagyon bízom benne hogy az SB750+Deneb kombóval nem lesz gond megdobni a 3Ghz fölötti értékeket alapfeszen. Persze itt megint jön az ördögi kör hogy akkor már lehet érdemes lenne az AM3-ra is várni, mert mostanában a DDR3 ára is elkezdett emberi szintre süllyedni.Kövezzetek meg érte de nekem pl. fontos hogy mennyit fogyaszt a cucc és szeretném ha nem nőne ősszességében a konfigom fogyasztása és mivel főleg fordulós stratégiát játszom, ami ezerszer inkább proci intenzív mint VGA, ezért a proci fogyasztása terhelés és főleg tuning alatt döntő számomra.
-
-
leviske
veterán
Valaki használ Phenommal nV780a chipset-es lapot?
Jobban mennek, mint a 790FX-esek?
(#2133) TomBoy1986 : én is erre a véleményre jutottam... túl kevés a tulaj.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
leviske #2130 üzenetére
Kevés tulaj van egyelőre szerintem - itt legalábbis.
És ha valaki tuningolni akarja, akkor általában meg szokta találni ezt a topicot. Lényegében eddig is eképp funkcionált szerintem.csatahajós:
Gondolkodtam még az ASUS Silent Square Series-en, de kicsi abban is a venti, bár a heatpipeok száma az nekem többet számít. Valami vélemény esetleg erről a hűtőről? Megéri az árát? -
csatahajós
senior tag
válasz
TomBoy1986 #2129 üzenetére
megértelek, elég jó kis hűtő az a Freezer ahhoz képest hogy mennyivel kisebb.
A te házadba egyébként beférne a 212, a CM ELitenél amibe próbáltuk betenni is csak 1-2mm hiányzott...
-
leviske
veterán
válasz
TomBoy1986 #2129 üzenetére
Ha OC lista alatt azt érted, hogy toplistát, akkor nem... csak egy egyszerű tuning topikot, mint pl a Intel pentium dual core - tuning , vagy ami a 2500+ Barton tuning volt. Nincs nagyon időm frissítgetni egy külön listát... bár ha valaki akar csinálni, akkor nekem 8...
Bár szvsz folyt. priviben.
MOD: privi mindenkinek szól, akinek van ötlete...
-
leviske
veterán
Emberek! Kéne egy kis segítség a PhenomOC 1#. hsz-hoz... (már ha szükség van ilyen jellegű topikra)
A segítséget ugy értem, hogy melyik tesztek legyenek kötelezőek és, hogy miket kelljen a linkelt képekre helyezni...Esetleg elég legyen a CPU-z?
Ja?! És ha valakinek van jobb ötelet (biztos van) a topik címéhez, az nyugodtan szóljon.
De felőlem maradhat itt is a téma, csak nehezebb kifürkészni, hogy ki, milyen kiegészítőkkel facsarta ki a legtöbbet a Phenomjából... és hogy melyik Phenomok a legtuningolhatóbbak...
-
csatahajós
senior tag
válasz
TomBoy1986 #2126 üzenetére
Huh most már nem emlékszem pontosan (tudod ez volt az a teszt gép 1 napra az MSI lapban), de az auto setting fölött 1-gyel volt a Vcore, és csak szorzót emeltünk, FSBt nem. Amúgy felállt 3Ghzen is végül a cucc csak nem volt stabil és sajnos nem volt idő belőni már.
Az tény hogy amúgy a külső levegő elég hűvös volt, nem úgy mint most, no de akkor is
. Egyébiránt mivel végül a házikóba nem fért be a Hyper 212 ezért lett egy Freezer helyette, azzal se volt rossz de azért kakaón kellett hogy pörögjön....
SZerk - ja igen, olyan 1.35 körül volt, igaz alapfeszen is bebootolt a gép 2,8 on,de biztosra akartunk menni az idő hiányában, a hőm adatokat pedig Everest-tel néztük, illetve a BIOSból a legelején.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
csatahajós #2124 üzenetére
Mekkora feszültséggel ment 2.8-on? Mert én is gondolkodtam rajta...
Nekem 60°C-os volt Prime95-tel terhelve, Everesttel és Speedfannal olvasva, 1.35V mellett. -
csatahajós
senior tag
válasz
sajtosqkac #2098 üzenetére
Egyetértek Oliverdával, 9750 vagy 9850-et vegyél, inkább arra költs első körben ne hűtésre (amennyit tudnál emelni jó eséllyel a 9600-on maximálisan azt ezek hozzák alapfeszen - persze tuningra nincs garancia.)
Hűtőnek ajánlanmá a CM Hyper 212-est, olcsó (8k) és baromi erős, a 9850-est 25 fokon tudta tartani idle-ben (igaz Cool and Quite is ment) a 22 fokos szobában
(loadban 2,8Ghz-en 53 fokos volt a proci).
-
TomBoy1986
veterán
-
slett27
addikt
válasz
csatahajós #2115 üzenetére
A marketingre kellene rágyúrni (ami folyamatban van), mert ezt az "átlagjúzer" nem veszi be.
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #2120 üzenetére
A 2mag vs 4mag játékok esetéről itt olvashatsz, sajnos nem sokat érünk azzal ha egy tesztprogram kihasználja a rendszerünk minden porcikáját.
De ezt már átrágtuk egyszer.
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #2117 üzenetére
És mire jók ezek az eredmények? Villogni a haveroknak?
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #2116 üzenetére
"Amúgy csak kíváncsiságból... nincs kedved egy Vantage-t is futtatni. Abban pl. a legjobb HD3870-es eredmény - itt a PH-n - az enyém."
Nem használok Vistát és nem is fogok amíg nem szükséges.Látom büszkeséggel tölt el a 3DMarkos eredményed, te legalább tudsz örülni a kis dolgoknak is.
-
TomBoy1986
veterán
Semmi baj, elkerülte a figyelmed az, hogy én Vista alatt vagyok, ahol pl. a CPU pontszám 400-zal alacsonyabb, míg az SM2 és SM3 kb. azonos. De mivel egyelőre nincs kedvem újrahúzni az XP-t, ezért...
Amúgy csak kíváncsiságból... nincs kedved egy Vantage-t is futtatni. Abban pl. a legjobb HD3870-es eredmény - itt a PH-n - az enyém.
-
csatahajós
senior tag
válasz
leviske #2028 üzenetére
Azért ez nagyon érdekes:
"In the end, I took the plunge. I would say that even if I were to rebuild from scratch, if I could get this chip again I'd go Phenom. I had seen rumours from Tony over at Extremesystems.org that a majority of reviewers were praising Phenom for it's smoothness that was lacking in Intel systems (http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=183025 - he has a Phenom at 3.4Ghz stable, but with water). But how do you quantify 'Smoothness'?
Overall I think the Phenom was over-ambitious. I think if they'd upgraded core performance along with the bandwidth - it would be one hell of a chip. Like, I suspect, Nahelem will be. So I'd say the Phenom is a Nahelem with a weak heart, though the arteries are top-notch - but if you quicken the pacemaker, maybe you can get it really pumping
Cheesy, eh?"
Főleg a második bekezdés az ami szerintem lényeglátó...
Reméljük a Denebnél a pacemaker is felpörög majd
Van itt esetleg olyan akinek van/volt Intel-es konfigja is és "aláírja" ezt a Phenomon folytonosabb FSP dolgot (tehát kisebb maximum érték de konstansabb magas értékek)?
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #2113 üzenetére
Hát ahoz képest hogy 4magos elég gyenge eredmény
, egyenlőre elég az a 2mag is egy nVidiával [link].
-
TomBoy1986
veterán
Na úgy néz ki megvan a 2800MHz stabilan, Vista alatt.
XP alatt fagyással indítTehát +0.125V a CPU-nak és +0.15V a memóriának. Ekkor a RAM-ok 850MHz-en mennek.
Itt egy kis eredmény: [link]2900MHz-hez viszont kevés a +0.2V, úgyhogy azt jegelem, amíg nem érkezik valami izmosabb hűtő a CPU-ra.
Gondolom mondanom sem kell, hogy így is tűz forró a PWM-eken lévő bordahalmaz
-
m4rc!
őstag
Oliverda, leviske:
Köszi a válaszokat, maradok az eredetileg kiszemelt X3-as mellett, végülis nekem fontosabb az esetleges nagyobb MHz, mint a +1 mag...
Ha minden igaz kedd-szerdán megjön hozzá a 780G-s lapom is, remélem nem lesz nagy pofáraesés a Wolf után..
leviske: az OC topic nem lenne rossz 5let, ha nem lenne olyan kevés AMD-s, feltettem egy kérdést az X3 topicban, ott se válaszoltak ezer éve...
-
leviske
veterán
A 9750-ről én eddig csak egy "tesztet" láttam, ahol ment 3GHz-et, akkor egy ASUS M3A-ban ment, tehát egy 770-es lap is eltudta irányozni. A 8750-ről több helyen is láttam, hogy ment 3/3,1/3,3GHz-et.
Én spec 98750-et fogok szerintem venni...40k-ért jobb vételnek érzem, mint 50k-ért a 9850-es...
Amugy az ilyen kérdések miatt gondoltam arra, hogy lehetne egy PhenomOC topik, de senki nem ugrott az ötletre...
-
m4rc!
őstag
Szerintetek melyik lenne jobb választás:
AMD Phenom 9750 AM2+ BOX 39 900,00 Ft, vagy:
AMD Phenom X3 8750 AM2+ BOX 36 900,00 FtFőleg játékra kellene, ezért fontos lenne, hogy 3 gigát menjen (legalább), most egy 88GT kellene kihajtanaia, később pedig egy 4850/70-et.
Tesztekbe ahogy néztem az X3 simán szokott 3 gigán prüntyögni, igaz ez a X4-esre is? -
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #2106 üzenetére
őszintén: én most nem tudom átlőni cl4-be.
De egyeztetek subaruval, hogy ő próbálta-e cl4-ben.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
HarryPotter #2105 üzenetére
Ez CL5-ben van (a bal oldali képen egy csomó 5-ös van). Ha ott egy csomó 4-es lenne, meg lefelé 12 és 16, akkor lenne CL4. Szóval egyelőre még nem ad választ. A jobb oldali csak a memóriába beírt, gyártó által ajánlott SPD, azaz ajánlott időzítés.
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #2104 üzenetére
a mellékelt kép szerintem választ ad, legalábbis remélem, mert ennyire nem vagyok otthon az említett témában (sem).
[link] -
TomBoy1986
veterán
válasz
HarryPotter #2097 üzenetére
Hát azért még igyekszem, mert megnéztem, s 270-es FSB-vel simán bootol a lap, szóval nem FSB korlátba ütköztem, hanem valami más baja van. Én egyébként tényleg az oprendszerre gyanakszom, mert ez már túlélt két alaplap és vagy 4-5 VGA cserét, a CPU cseréről nem is beszélve
Amúgy mivel ez a hülye lap megnövelte az alapfeszt auto-fesz módban 1.25V-re, ezért 2650MHz-en is nyugodtan megy a CPU (241x11, így pont 800MHz a RAM). Azt megkérdezhetem, hogy neked sem megy a CL4?
-
leviske
veterán
Lehet, hogy hülye kérdés, de szerintetek a 9950 a 9850BE ára fölé érkezik (60k), vagy a 9850BE árát nyomja majd le és 50k környékén lesz?....
Vagy: már megint mit keresel itt, huzzál innen a hülye kérdéseiddel! (?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- ZIDOO médialejátszók
- Path of Exile (ARPG)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Vicces képek
- Bluetooth hangszórók
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged