Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Oliverda #3398 üzenetére
Azért Te sem panaszkodhatsz.. Egyrészt nem fogyasztás, hanem teljesítmény. Nem volt*amper, hanem feszültség x áramerősség x fázistényező. Utóbbi egyenáram esetén 1, tehát nem szokás kiírni. (Azaz P = U x I x cosφ)
Arról nem is beszélve, hogy a fogyasztás igazából nem a felvett teljesítmény, hanem a végzett munka, azaz mindezt még meg is kell szorozni a teljesítményfelvétel idejével. (W = P x t; [W] = Ws; Wh; kWh...) Leegyszerűsítve mindenféle integrálás nélkül.
-
Oliverda
félisten
válasz
band1103 #3396 üzenetére
Fizika 1es.
Hogy számolod ki a fogyasztást? Volt*amper. Minél magasabb egy CPU órajele annál nagyobb áramerősségre (amper) van szüksége. Ha a feszültség állandó akkor mostmár leeshetne hogy pusztán csak az órajel emelésével is nő a fogyasztás. Főleg úgy hogy a 9850/9950 esetében nem csak a magok hanem az NB/L3 és a HT órajele is magasabb mint a 9750nél.
Próbáltam egyszerűen fogalmazni, remélem érthető volt.
Btw az S2H és DS3H esetében nem nagyon javasolnék komolyabb Phenom tuningot mert még könnyen így járhat az ember.
-
band1103
őstag
válasz
TomBoy1986 #3395 üzenetére
Tehát a 95< CPU fogyasztás <125W képletet ugy értsem hogy max.125W? Mert akkor még mindig fennáll a kérdésem. Hogy lehet az hogy a 2 125W-os közül egyiket támogatja a másikat nem?
Vagy azt is mondhatjátok hogy ezt mi sem tudjuk -
band1103
őstag
válasz
Oliverda #3390 üzenetére
"Többet fogyaszt a 9850. Kb. ennyi a magyarázat."
Akkor azt hiszem hiányos a fizikaismeretem. Légyszi segíts ki engem ebben:
Ha a fogyasztás mértékének egyik mutatója a Watt akkor hogy lehet hogy 2 ugyanakkora teljesitményü, értsd: 125W-os CPU közül az egyiknek több legyen a fogyasztása mint a másiknak? -
TomBoy1986
veterán
válasz
Oliverda #3392 üzenetére
Nem tudok mit tenni
Nem lehet mondani, hogy nem adtam esélyt nekikEgyébként nem várnék el sokat egy ilyen laptól, csak azt, hogy legalább a többiben elérhető alapfeszültséges tuningot tudja hozni. Ezzel szemben azt kapom, hogy még alapon sem stabil a rendszer.
Hibalehetőség meg sajnos annyi van mint a nyűűű'. Lehet, hogy nem szereti a KingMaxot, lehet hogy rossz a BIOS, lehet NV, lehet ASUS, lehet egy db beállítás... nem tudom
Próbálkozom.
Viszont az Iponban meg 1 hét alatt gariban cserélték a DS4-et, ami nem semmi. Hétfőn valószínűleg megyek is érte.
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #3391 üzenetére
Úgy látom hogy az elmúlt 1 hétben már két márka is kegyvesztett lett nálad.
mod: Pont most olvastam az XS-en hogy olyan "jó" az ASUS M3A78-T (vagy csak a BIOS) hogy az ACC opcíónak az égegyadta semmi hatása nincs. Ellenben a GA-MA790GP-DS4H szépen hozza azt a +200-400MHz-et.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Oliverda #3390 üzenetére
Az még az előző, amikor megmondtam, hogy miért nem megy a Phenom a K9A Plat.-ban.
ASUS M3N-H/HDMI BIOS:
[link] [link] [link]
[link] [link] [link]
[link] [link] [link] [link]
[link] [link] [link]
[link]Ami egy nagy zéró ismét, az a ventilátorszabályozás. Eddig csak az MSI-jeimben volt normális lehetőségem erre
Egyszerűen semmit nem tudok megint megadni
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
TomBoy1986 #3377 üzenetére
Gratula, MSI. Kellett spórolni ilyen hülyeségeken.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
teo8028 #3385 üzenetére
Az viszont lehet, mert a memóriabeállítást azt manuálra tettem. Ha itt a hiba, akkor remélem megoldja.
Most meg mindjárt fényképezek néhányat a BIOS-ról.
Audio:
Én az eszközmeghajtóra gondoltam. Más lapokon lehet állítani, hogy milyen jel kerüljön az adott jack-re, itt meg csak az előlapnál. Az a szomorú, hogy ilyet még egy helyen tapasztaltam csak, mégpedig az ASRocknál - ami ugye ASUS, szóval elképezhető, hogy nem is lesz állítható -
band1103
őstag
Hali!
Hogy van az hogy a GA-MA78G-DS3H lapom támogatja a 125W-os 9750-est 3600-as HT-val, és az ugyancsak 125W-os 9850-es CPU-t meg nem támogatja 4000-es HT-val?
Szeretnék bővebb magyarázatott kérni erre. Előre isÉs mekkora az eltérés sebességben egy 9750-es és egy 9950-es között?
-
teo8028
csendes tag
válasz
Oliverda #3384 üzenetére
Nekem eddig kizárólag ASUS lapjaim voltak (nem sok, 4db) az évek során, de sok rosszat nem mondhatok róluk. Én nem tuningolok a dram timing rövidítéseken és az egyéb, kötelező gyorsításokon kívül, és nem futtatok játékot. Panaszaim inkább a korábbi nforce chipset-hez köthetők (szar minőségű és elavult driver-ek, stb.), ezért vettem most az amd/ati-st.
Ezzel a konfiggal most nagyon mennek a dolgaim, de ez köszönhető a fürge vinyónak is. -
teo8028
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #3383 üzenetére
Nos, nálam a bios setup egyáltalán nem tartalmaz az audio-ra vonatkozó beállítást, az előlapi panel kompatibilitási szintjén kívül (AC97/HDMI). Úgy látom, hogy a kezelése az eszközmeghajtóra van bízva.
Azt vettem észre, hogy akkor reset-elt a gép nekem sztohasztikusan, amikor Auto-ba (alapértelmezettbe) állítottam vissza olyan menüt, melynek egy feltételesen megjelenő almenüjében valamit megváltoztattam, és úgy hagytam. Ez konkrétan a memória paramétereire vonatkozott. Vagyis, ha egy menüt visszaállítottam auto-ra, miközben az almenüje specifikált értéket tartalmazott. Elég nehezen jöttem rá, de valahogy rááll már az agyam az ilyen típusú ostobaságokra. Azóta stabil (mint mielőtt hozzányúltam volna
)
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #3383 üzenetére
Szerencséd hogy Rönk nyaral (vagy ki tudja mit csinál) különben már kapnád az ívet rendesen az ASUS miatt.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
teo8028 #3380 üzenetére
Igen, jó volna, ha lenne ilyenem, de sajnos nincs is a JumperFree-ben RAM-mal kapcsolatos beállítás a feszültséget leszámítva. Amit találtam az is a CPU settingsben van. Majd holnap csinálok 1-2 képet a BIOS-ról.
Ha már ASUS-od van, akkor azt véletlen nem tudod, hogy miképp lehet a hangkártya kimeneteit megváltoztatni, mint más lapoknál (MSI, Gigabyte), ugyanilyen Realtek hangkártyával?
Mert itt csak az előlapit tudtam eddig beállítani, hogy első/hátsó/középső hangszóró, füles vagy egyéb van éppen bedugva...Mindenkinek:
Abban bízom, hogy amikor az integrált VGA-t akarom majd használni nem lesz ilyen probléma, különben ezt is vihetem visszaA tuning meg baromi érdekes, mert tényleg alapból többet ad (kb. 1.3V lehet BIOS-ból beállítva, de csak 1.25V-ot ad (mondanom sem kell, hogy 1.2V-os a CPU
))
Éééés egyszerűen nem tudok kihozni belőle még 2600MHz-et sem, amit elvileg a CPU alapfeszen nyugodtan, Prime-stabilan tudÉs hogy ez megint ASUS vagy éppen nForce... fogalmam sincs
Oliverda:
Köszönöm, a táblázatos hírt láttam én is, de még sajnos nem frissített az MSI, s manual nélkül nem lehet dönteni -
- = Zk = -
félisten
válasz
TomBoy1986 #3379 üzenetére
hm...érdekes!
nemigazán értek hozzá,de nForce-os lapba nVidia érzi magát jól nem?
lehet balgaság amit mondok,de anno az abit alaplapom nForce-os volt,benne ati VGA...és énis kifagyogattamalap játékokból is,...!
elég megoszló az alaplap támogatás is...kollégáim ajánlották az asust....itt PH!-n a gigabytot...olvastam itt PH!-n az abitot is..éspersze van aki az MSI-t pártolja.(támogatás alatt értem csak az AMD procit most)
-
Oliverda
félisten
válasz
-
teo8028
csendes tag
válasz
Advanced -> Jumper Free Conf. -> DRAM Timing Conf.: Memory Clock Mode: Manual és DRAM Timing Mode: BOTH
És akkor az M3A-H/HDMI-nél előjön az aplólékos dram beállítási lehetőség. Hátha nálad is így van. -
TomBoy1986
veterán
válasz
- = Zk = - #3378 üzenetére
Nagyon érdekesen...
Valami nyűgje van, vagy a CPU-val, vagy pedig a VGA-val, mert időnként újraindul
Főleg játék közben.Nem tudom mi a kínja, de igyekszem megoldani. Kicsit idegen ez az nForce, meg az ASUS bios.
Ami röhej:
DDR Timing az annyiból áll, hogy beállíthatom, hogy 533/667/800/1066-os benne a RAM
Semmi más beállítási lehetőség nincs...Na erről ennyit.
DS4-et kicserélték egy újra, szerintem kipróbálom, aztán teszem is fel apróba. Nem kínlódok itt mégegyszer a hűtéssel, meg minden ilyesmivel. Aztán remélem az MSI előáll valami "jóféle" 790GX-es lappal
-
- = Zk = -
félisten
válasz
TomBoy1986 #3377 üzenetére
pff...azigen
asus hogyteljesít?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
cowboy_bebop #3375 üzenetére
Nem a PWM a rossz, hanem kicsi a BIOS kapacitása. A sima AM2-es CPU-khoz ~0.5MB-os az MSI BIOS, míg az AM2+ esetén 2x akkora.
Egyszerűen nem fér rá.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
cowboy_bebop #3375 üzenetére
ááá értem....hm.mik vannak?
köszönöm a gyors pontos érthető infót
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
- = Zk = - #3374 üzenetére
Nem ismeri fel, az sikeresen MSI csinált egy olyan lapot, aminek szar a PWM része, így nem tudna elég áramot kapni egy Phenom. Vagy csak a mérnökök lusták.
-
Oliverda
félisten
A HT szinte semmit sem jelent és semmi köze nincs a magokhoz. A 4 magot meg elsősorban az OP rendszernek kell látni és nem az alaplapnak.
Na de akkor leírom újra hogy K9A Platinum lapban nem működik a Phenom mivel nincs hozzá megfelelő BIOS. Tehát lapot kell cserélni hozzá először mindenképpen.
-
r9550
senior tag
hali phenom menne sima am2-es lapban is mer itt a ph-s tesztbe azt írták hogy menne de csak 1000-es ht-vel de attol függetlenül látná mind a 4 magot? stabilitási gondok nem lennének msi k9a platinumba lenne amig nem tudok venni alá normális lapot előre is thx
-
leviske
veterán
válasz
TomBoy1986 #3367 üzenetére
Ehez szerintem két dolog kell. Egy nForce chipset és egy idióta biosíró.
-
TomBoy1986
veterán
Találtam ebben az ASUS biosban egy érdekes dolgot. Eddig úgy tudtam, hogy a C1E az egy Intel-féle energiatakarékossági módszer, de ebben a lapban be lehet kapcsolni
Ezen felül természetesen be lehet kapcsolni a CnQ-t is.
Tud erre nekem valaki valamiféle magyarázatot adni (mert sem a Gigabyte sem az MSI nem adott erre lehetőséget
)?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
simlisgumis #3365 üzenetére
Azért mert csak most jelentek meg. 1-2 hét és rengeteg féle lesz.
-
simlisgumis
tag
Egyetlenegy lapot találtam!
Foxconn A7DA-S
Foxconn A7DA-S - Mainboard, Sockel: AM2+, Unterstützte Prozessoren: AMD Athlon64 FX, AMD Athlon64 X2, AMD Phenom FX, AMD Phenom X4, AMD Sempron64, Max. 1 Prozessor(en), Northbridge-Chipsatz: AMD 790GX, Southbridge-Chipsatz: AMD SB750, Max. 2 DIMM DDR2, Speichertyp: DDR2, 1.066 MHz Speichertaktung, Max. Speicher: 8.192 MB DDR2, 128 MB DDR3, Grafikkarte OnBoard, LAN-Geschwindigkeit: 10 Mbit (
mehr...
IEEE 802.3), 100 Mbit (IEEE 802.3u), 1000 Mbit (IEEE 802.3ab), Audio-Kanäle: 7.1 (Surround), RAID Kompatibilität: RAID 0, RAID 0+1, RAID 1, RAID 5, Anschlüsse: Audio-Ausgang (3,5 mm), Audio-Eingang (3,5 mm), DVI-D, Ethernet RJ45 (10/100 Mbit), FireWire 400 (IEEE 1394), Gigabit Ethernet RJ45 (1000 Mbit), USB 2.0, Schnittstellen PC: ATA/133 (133 MB/s), S-ATA II (300 MB/s), PCI-Express-Schnittstellen: 1x PCI Express x1, 2x PCI Express x16, 2 PCI-Schnittstelle, Formfaktor: ATX -
TomBoy1986
veterán
válasz
simlisgumis #3363 üzenetére
Most fognak érkezni az új 790GX-es (nem FX) lapok, érdemes lenne inkább megvárni, mert nagyobb bennük a tuningpotenciál néhányszáz MHz-vel.
Meg úgy alapból nem nagyon kellene az nForceos lapot erőltetni
-
simlisgumis
tag
Sziasztok!
Lenne hozzátok egy kérdésem,kérésem!
Ezt a gépet szeretném összerakni.
A véleményetekre lennék kiváncsi,jo,nem jo,valami változtatás esetleg?Asus M3N-HT delux lap,Black x4 9950,Asus 4870,OCZ PC2-8500 platinum 4 Gb kit
Minden hozzászolást szivesen fogadnék mert nem vagyok über ebben a témában!
Köszönöm.
-
N-R-B
csendes tag
De láttunk Crysis teszteket, ahol ugyanezzel a vga-val dual core celeron 2.4 processzorral 1600x1200-ba maxon 21 Fps.
Nálunk 1280x1024be AA nélkül 14 körül ment
Elvileg a CRY-nak legalább 3 magot ki kelene használni nem 1et. -
N-R-B
csendes tag
A legfőbb kérdés az volt, hogy mér csak 30%-ig használja a procit az összes progi és game.
A Crysis csak egy példa volt, az 1 éves dirt is 23-25 fps -
TomBoy1986
veterán
-
leviske
veterán
A Crysis Very High funkcióját még csak most kezdik felfedezni az új csúcskarikkal.
Én azt tudom javasolni, hogy játsz inkább olyan játékokkal, amiket nem a grafikájuk tett híressé (bár a legtöbb DX10-es játéknak nagyon szép a grafikája), hanem maga a játékélmény.
Ott van a BioShock, vagy értelmetlen lövöldözősnek a UT3. Szép grafikát meg kapsz az Assassin Creed-től is.
Szvzs. a Crysisnak annyi értelme van, mint a 3Dmarknak...
-
N-R-B
csendes tag
Hi! Valaki tudna-e segíteni nekem ebben!
Egy hónapja vettünk két gépet, csak az alaplap különbözik és egyik játék sem használja 30% fölött a cpu-t(AMD phenom 9750).
-Alaplap:-MSI K9A2 790x
-Gigabyte GA-MA770-DS3
-VGA:Gainward GeForce 9600GT 512
-RAM:2x1Gb Kingmax 1066Mhz(4G-val is kiprobáltuk)
-TÁPorsair 450W
-OS:Vista x64Már mindenféle beállítást kipróbáltunk, a BIOSban, a windowsban, de még xp-n is-semmi
változás! A CRYSIS átlag FPSe 18; 1024x768, AA2x, VeryHigh
Ramból is kb. 5-600megát használ!
A Vga-ról nem is beszélve, a 2x-ös élsímítás és a 16x-os között minőségileg semmi kü
lömbség csak még lassabban megy.Ha tudtok segíteni kérlek írjatok!!!
-
Oliverda
félisten
Ezt is érdemes nézni. 9350e prociból lehet vele csinálni 45W-os CPU-t.
-
leviske
veterán
Úgy tűnik, az SB750 némileg a X3-asokra és az X2-esekre is hatással van... nem csak a Phenom BE-kre.
-
subaruwrc
félisten
válasz
HarryPotter #3344 üzenetére
úgyszintén
ez még nem a végleges edisönlesz service pack 1
találtam neked lapot -
HarryPotter
őstag
válasz
Danielson993 #3341 üzenetére
ha nincs terhelve a proc, akkor leveszi a teljesítményét, így takarékosabb, hűvösebb és halkabb lesz a rendszer. Mondjuk a phenomoknál mintha nem lenne teljesen rendben -- [link]
-
Danielson993
csendes tag
Utolsó kédésem!
Mire jó az a cool 'n' quit technológia?
-
HarryPotter
őstag
válasz
Danielson993 #3339 üzenetére
A Turion az AMD mobil (laptop) processzora (a legújabb a Turionx2 Ultra, amit a Puma platformba építenek), az Opteron pedig az AMD négymagos szerver processzora.
-
Danielson993
csendes tag
válasz
HarryPotter #3338 üzenetére
Köszönöm a válaszodat és a segítségedet!
( nem negatívan értve )
Annyit még hadd kérdezzek meg, hogy a Turion ha jól tudom és az Opteron mire való?
Szervegépbe vagy Laptopba vagy simán PCbe? -
HarryPotter
őstag
válasz
Danielson993 #3337 üzenetére
passz.
-
Danielson993
csendes tag
válasz
HarryPotter #3335 üzenetére
AMD Phenom X4 9850 Black Edition Ára: 156 Euró
Hersteller AMD Advanced Micro Devices GmbH
Hersteller-ArtikelNr HD985ZXAGHBOX
EAN-Code 0730143265072
Anwendungsplatform : Desktop
Prozessorfamilie : Phenom X4 Quad-Core
CPU : Phenom X4 Quad-Core 9850
Kern-Kodename : Agena
Technologie : 64 Bit
Sockel : Socket AM2
Anzahl Kerne : 4
Kern-Version : B3
Taktfrequenz : 2500 MHz
Cache L1 : 4x128 KB
Cache L2 : 4x512 KB
Cache L3 : 2048 KB
Front Side Bus : 2000 MHz
Voltage : 1.25 V 1.20 V 1.30 V
Fertigungs-Prozess : 65 nm
TDP : 125.0 W
Maximale Temperatur : 61 C
Unterstützte Multimedia Befehlsets : 3DNow SSE4a SSE3 SSE2 SSE
Unterstützte Technologien : Cool'n'Quiet Enhanced Virus Protection
Verpackung : Box
Herstellergarantie : 36 MonateEz a második amit nem értesz hogy mi azt lefordítom szívesen
-
Danielson993
csendes tag
válasz
HarryPotter #3335 üzenetére
Tudok rá példát írni sajnos linket nem tudok küldeni mert a honlap német és nem csinálták meg a linkelést benne betudom másolni csak
AMD Phenom 9600 4x2.3GHZ Black Edition AM2+boxed Ára 196 Euró
Hersteller: AMD Advanced Micro Devices GmbH
Hersteller-ArtikelNr HD960ZWCGDBOX
EAN-Code 0730143265010
Anwendungsplatform : Desktop
Prozessorfamilie : Phenom X4 Quad-Core
CPU : Phenom X4 Quad-Core 9600
Kern-Kodename : Agena
Technologie : 64 Bit
Sockel : Socket AM2
Anzahl Kerne : 4
Kern-Version : B2
Taktfrequenz : 2300 MHz
Cache L1 : 4x128 KB
Cache L2 : 4x512 KB
Cache L3 : 2048 KB
Front Side Bus : 1000 MHz 1800 MHz
Voltage : 1.10 V 1.25 V 1.15 V 1.20 V
Package : micro-PGA
Fertigungs-Prozess : 65 nm
TDP : 95.0 W
Maximale Temperatur : 70 C
Unterstützte Multimedia Befehlsets : 3DNow SSE4a ABM SSE3 SSE2 SSE
Herstellergarantie : 36 MonateEz az egyik másolom a következőt is
-
HarryPotter
őstag
válasz
Danielson993 #3334 üzenetére
45 nm-es phenomok jók lesznek az am2+-os lapokba.
Nem hinném, hogy drágább -- de ha példát linkelsz, sokat segítenél.
-
Danielson993
csendes tag
Sziasztok!
Nincs kedvem átolvasni az egész fórumot egykérdés miatt!
Ezért inkább itt felteszem! Ügye jönnek a 45 nmes procik az amdtől amik fele annyi áramra lesz szüksége +1 vagy 2 % gyorsaság.
A kérdésem a következő:
A mostani legújabb Amd Phenom core-quad 9850 es procija 65nmes és az 45 nmes procija ugyan úgy am2+ slotos lesz vagy kitalálnak valami új slotot hozzá?Amúgy meg árulja el nekem valaki hogy miért drágább a 9600 phenom mint a 9850??!!
Sok sok up-ot!
-
Tibord
senior tag
válasz
HarryPotter #3329 üzenetére
szóva azt mondod kicsit javítsak a szellőzésen?
hát egy próbát megér csak meg kell várnom amig muterék lelépnek otthonról mert szétvágják a fejem ha elkezdem otbent szétvágni az asztalt
egyébkét nekem sem sokkal melegebb idle-be de azért azt hozzá kell tenni hogy nekem minimumra van tekerve. -
Tibord
senior tag
érdeklődnék hogy szerintetek mennyit csökkenne a hőmérséklet egy polír után? (házilag én csinálnám de attól még azért szép lenne
)
bár szerintem a paszta amit használok az nem egy rosz darab (NOCTUA).
De a procin rengeteg felirat van ami szerintem mind csökkenti a hőátadó felületet. -
HarryPotter
őstag
elég zárt a rendszered. Nekem a gép stand alone, nincs benne egy asztalban vagy szekrényben, és a magasabb feszültségen loadban is 47C-n tartja a hűtés a procit (ahogy azt linkeltem fentebb). Mondjuk van a gépben a zalmanon kívül még 4 önálló venti, plusz a radeon és a táp ventijei
-
Tibord
senior tag
tényleg
nekem 1,35v-on megy 24/7 be a 9600-as.
Az sok?
Mondjuk most hogy 30-32fok körül van a szobámba igy full terhelésen 65-68 fokos.
Bár az igazsághoz hozzátartozik hogy a ház szellőzése nem a legjobb. +arról ne is beszéljek hogy a doboz amiben a számítógép lakik (számítógépes asztal lezárt véggel csak a kábeleket lehet kihozni) mennyire zártá teszi a rendszert.Az mennyire elképzelhető hogy egy új bios-tól lejjebb lehet venni a feszt?
-
Oliverda
félisten
válasz
slett27 #3320 üzenetére
Attól hogy 45nm-es csíkszélességgel gyártják (majd) mindkettőt még nem azt jelenti hogy hasonló tulajdonságokkal is fognak rendelkezni.
Ha igaz amit mondanak akkor az Intel 45nm-es procijai a hafnium felhasználása miatt nem kedvelik a magasabb feszültséget. Na ilyen pl. az AMD-ben nem lesz egyelőre.
Próbálj néha kicsit rugalmasabban gondolkozni és utánaolvasni a dolgoknak.
-
Tibord
senior tag
válasz
slett27 #3318 üzenetére
ebben nem vagyok biztos de szerintem még a mostani 125w-os kategóriába eső proci (9850BE) sem megy idle-be C&Q val 80W-ot (Ha tévedek akkor bocsánat).
Elvileg szerintem még a mostani procikat is meg lehet vele hűteni alvás közben passzívban. Külömben minek az az 1 kilós hűtő. Ha játszom úgsem érdekel a füles miatt, hogy mennyire hangos. Bár a Noctua hűtőnek a 12dB-je sem egy hangorkánum. persze lehet rá tenni egyel kissebbet az már csak 9dB --> 63%-kal halkabb. Kell rá egy hőkapcsoló aztán nosza neki.
-
jones965
Modder
válasz
slett27 #3320 üzenetére
Nálam a phenom sem szereti tartósan az előbb említett sebességet, mert teljesen rapszodikusan kifagy.
A hiba körülhatárolása folyamatban van, de ezt is csak akkor csinálja mikor szorzóval húzom a procit.
Az intellel kapcsolatosan nincs tapasztalatom, mert PII óta csak AMD van. -
válasz
slett27 #3320 üzenetére
Azért erre én is kiváncsi leszek.
Szerencsére eddig semmilyen procival nem tapasztaltam degradálódást, pedig mindíg az ajánlot feszek felett használtam a procijaimat.
K6/2 300 2.0v@2.9v és mindezt a 100mhz-es FSB-ért 350-en. Volt egy hője de még használható
2000+ XP 1.65@1.8v Palomino kályha, jelenleg gyárin meg egy könyvelős gépbe.
2600+ MP (mobil Barton) 1.3v@1,75v teszt erejéig kellett 1.9v-is 2.8Ghz-hez, mai napig 2.6@1.75 stabil és haverom használja, gyári órajelén ment 2 napot.
4200+ X2 s939 1.35v@1.65v 2 évig folyamatosan ment aztán anyám gépébe van gyárin, ez a proci fűtött eddig a legjobban.A mostani Phenomot se félnék felrakni akár 1.5v-ra (csak a lap nem stabil vele), de nem is akarom engedni 60 fok fölé.
De azt szoktam mondani, ha kicserélem 1-2 éven belül akkor tökmind1 hogyan hajtom szét. -
jones965
Modder
válasz
HarryPotter #3312 üzenetére
Nekem kicsit soknak tűnik, mert nálam a 3,12 Ghz-hez kellett ennyi.
Véleményem szerint a szilicium rétegek közötti szivárgó áram miatt kell ennyi feszkó a prociknak, és sajnálatosan az előzmények alapján a 45nm-en készülő Deneb sem kivétel.
-
Tibord
senior tag
válasz
slett27 #3316 üzenetére
ha jólemlékszem a gyártó szerin 85W-os procit elvisz passzívban.
Ergó C&Q-val a 45nm-t el kell hogy vigye. Nyilván nem full terhelésen. De alvás közben nem is nagyon szokott ott lenni(bár vidótömörítés az megy néha)
+csinálok mellé egy érzékelőt meg egy erről működő ventiszabályozot és már kész is a víg élet. -
Tibord
senior tag
Hát ugy nézem megoldottam a fejlesztési problémámat
Ha vaszek akkor a következő trió fog érkezni:
phenom 9850BE [link]
COOLERMASTER Hyper Z600 [link]
Noctua NFP121300 ventillátor 12cm, 1300RPM [link]
Ebből a trióbol január-február körül lecserélem a procit egy 45nm-esre, és már kész is van az idle-ben passzívan meghűtött éljel hangtalan ketyere -
slett27
addikt
Szokásos, ha volt akkor sry.
Túl sok fesz. kell a 3,2GHz-hez. Reméljük ez változni fog.
-
jones965
Modder
válasz
HarryPotter #3305 üzenetére
Neked ilyen magas feszültséget kell adni a procinak, hogy 2800 Mhz-n menjen?
-
HarryPotter
őstag
válasz
- = Zk = - #3308 üzenetére
mondjuk ebből - a fentebb említett, és különösen a TopmBoy által linkelt - CnQ témából még lehet egy újabb TLB bug....de nem festem az ördögöt a falra.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
HarryPotter #3307 üzenetére
értelek...
énis bíztam bennük...és voilá:előállt a 4***es szériával.....most az AMDben reménykedem(lsd 45nm Phenom
)
-
HarryPotter
őstag
válasz
- = Zk = - #3306 üzenetére
hát, legalábbis elgondolkodtat. a 4870-ek hűtési profilja érdekesre sikeredett: halk, de nem hatékony. azért bízom az ati-ban, hogy jól állította be
-
- = Zk = -
félisten
válasz
HarryPotter #3305 üzenetére
nemide tartozó kérdés:
nem aggaszt a GPU 78foka?én nem engedem 60fok fölé..pedig ezcsak egy zafír X2!
-
Tibord
senior tag
válasz
csatahajós #3301 üzenetére
SB750 számomra teljességgel eséjtelen.
Ez a lapom ami van ugy érzem még egy darabig kiszolgál.
Anno azért vettem ezt hogy a jövőben ne keljen hozzányulni.
Ebbe ha minden igaz belemegy a 45nm-es + CF-et tud meg tuningban sem utolsó. Nyilvánvalóan egyre lejjebb lecsúszik a ranglétrán. De hát ez van.Ha sz.r befektetést akar az ember vagyen számítógépet és/vagy autót
Én is akarok ventiszabályzót csak én valószínüleg sajátot tervezek.
-
Tibord
senior tag
válasz
HarryPotter #3300 üzenetére
Az a baj hogy nem tudom min segít az a 200MHz.
Bár állítollag a 3870-est jobban kihajthatná 3GHz-en. +4-5fps ott ahol most 55 van
Engem igazándibol a B3-stepping érdekelne. Hátha lehetséges az a 3,2. Azt már plussznak fognám fel.
Most néztem utána kb 15e plusszal kijönne.A hűtőd még a 9500-ös?
Hogy bírja?
Mekkora + feszt adtál neki?
hány fokos? -
csatahajós
senior tag
Kis szerencsével egy SB750es lapban meglehet a 3,4-3,5 Ghz
.
Én most egy E6-os 939-es 4400+ról váltok, úgyhogy kíváncsi leszek a teljesítméynövekedésre.
Persze a pénz szempont, úgyhogy megértelek, én is inkább hűtőre vagy ventiszabályozóra költenék a különbözetből.
Ráadásul a 45nm-ek túl jók lesznek hogy ne váltsunk rájuk
így minél kevesebbet kéne bukni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest