- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- OLED monitor topik
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
-
rollins
őstag
-
fLeSs
nagyúr
válasz
30z.Samu #378 üzenetére
Nem érsz túl sokat az L2 növeléssel, picit gyorsabb lenne a proc, cserébe jóval nagyobb lenne a mag. Majd 45 nm-en lesz L2 növelés.
A K10 alapvetően gyengébb (alacsonyabb IPC), mint a Core, ezen az L2 növeléssel nem tucc változtatni. A Core mindenhol szélesebb vagy okosabb (front-end, back-end), általában 20-30%-kal (3 vezeték áll a 4 ellen, a ROB is szélesebb és okosabb, az RS okosabb).
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Véletlen kerültem erre és érdekel a téma,lenne egy kérdésem.
A Phenom 9700 órajele 4x600MHz-böl tevődik össze,vagy egy magnak az órajele 2400MHz?
Köszi! -
Oliverda
félisten
válasz
30z.Samu #372 üzenetére
Az AMD a másodszintű gyorsítótár méretére a K8 megjelenése óta nem fektet túl nagy hangsúlyt. A K7 processzorokban 256–512 kB található (akkoriban még a magméret, azaz a gyártástechnológia korlátozta a gyártót), az Athlon 64-ben maximum 1 MB a mérete, a K10-ben pedig megelégedtek az 512 kB-tal. Ezzel szemben az Intel már a Pentiumok L2-es gyorsítótárát is szerette növelni, és ez még inkább igaz a Core processzorokra, a Merom 4 MB, a Penryn pedig 6 MB másodszintű gyorsítótárral rendelkezik, duplamagonként. Az AMD azért nem növeli meg jobban az L2 cache méretét, mert az integrált memóriavezérlő (amelyről később még szó esik) gyorsan hozzáfér a memóriához, így a cache által biztosított gyorsabb adatátvitel nem igazán tud kiütközni a teljesítménytesztekben, ezt láthattuk is K8-as elemzéseinkben. Az Intel ezzel szemben szeret az L2 cache-re támaszkodni, mert a processzor csak a lassú rendszerbuszon keresztül éri el a rendszermemóriát, ezért a cache méretének növelése szignifikáns gyorsulással jár együtt.
-
30z.Samu
félisten
Jó lenne ez, ha nem csak 4*512kb L2 lenne benne
-
Gyuri27
félisten
Asus M3A32-MVP Deluxe Wi-Fi Phenom 9500-9700-6400+-l és 1066-s rammal tesztelve.
-
Gyuri27
félisten
válasz
FireKeeper #364 üzenetére
Érdekes. A jó a tuning akkor vonzó is lehet egy vonzó árral.
-
FireKeeper
nagyúr
nem tudom volt-e de azért [linkelem]
-
pigatt
őstag
Üdv. Mindenkinek!
Láttam, hogy kijött Phenomokat kezelő BIOS a lapomhoz, szerintetek érdemes váltani? Egy 9600-asra gondoltam. Konfig az adataimnál.
-
Andre1234
aktív tag
Először is: Néma Bob vagy Silent Bob, amúgy a nickem azt hiszem elég világosan olvasható az avatarom alatt, én sem hívtalak téged kreolbőrű csontkollekciónak
Sorry..nem gondoltam hogy sért..szerinten nagyon nagy.
szerinted ha ezek a b2-sek meghalnának nagyobbacska cégeknél, vagy barcelonák?
ja..ezt tényleg benéztem.. kérdésem arra irányult hogy ha az említett eset megtörténne akkor nem történnének jogi lépések?
de mint írtad szerinted nem...
-
Pietrosz
addikt
Biztos én lehetek a hibás, de 4*1024Mb 1066-os Kingmax megy nálam 1,9V-n 1000MHz-en 5-5-5-16 on teljesen hibátlanul a P35 S3-ban. (5-5-5-18/1066 is megy, de nem úgy használom) Pedig nem egyszerre lettek véve, és nem egy forrásból. És csak azért nem 1,8V-n, mert ez a lap nem tud 1,8V-t adni
Sajnos továbbra is user errorra gyanakszom... -
Szabesz
őstag
válasz
Andre1234 #343 üzenetére
Először is: Néma Bob vagy Silent Bob, amúgy a nickem azt hiszem elég világosan olvasható az avatarom alatt, én sem hívtalak téged kreolbőrű csontkollekciónak
"szerinted ha ezek a b2-sek meghalnának nagyobbacska cégeknél, vagy barcelonák?"
Nem világos mit akar sugallni a kérdés, mintha hiányozna egy mondatrész..."kérdem én (nem vagyok vállalati jogász) nem hiszem hogy nem lehet egy ilyen szolgáltató céget megtámadni."
A Windows-t (csak egy példa) is úgy telepíted fel, hogy tudatában vagy annak, hogyha valami gebanc lenne a szoftver hibájából, akkor ők mossák kezeiket, ergó saját felelősségre használod.Amúgy nem tudom mi volt annó liszensz feltételekben az Everestnél mikor telepítettem, de ez mostanában bevett gyakorlat (nem vállalunk felelősséget.. etc), ezért írtam, hogy nem csodálkoznék, ha úgy lenne.
-
Andre1234
aktív tag
lehet Némabob... de akkor miről szól a szerződés??szerinted ha ezek a b2-sek meghalnának nagyobbacska cégeknél, vagy barcelonák?. a gép hiánya bevételkiesés... a mi cégünk is kötbérezhető határidő csúszása miatt. és a megrendelőt kevésbé érdekli hogy miért késünk..ő csak vonja a megállapított %-ot.
ergo, kérdem én (nem vagyok vállalati jogász) nem hiszem hogy nem lehet egy ilyen szolgáltató céget megtámadni. -
Andre1234
aktív tag
válasz
Oliverda #335 üzenetére
én nem erre gondoltam...arra hogy nem éreznek-e vmi féle felelősséget az everest készítői a dolgoban.mert ha technikailag ez történt talán rájuklehetne verni a balhét ha nem tudod legariztatni..
hopsz...most jutott eszembe biztos vásárolt jogtiszta verziót használtál.. ugye?(kicsit kültői a kérdés...) -
Oliverda
félisten
Ki, és azzal természetesen nem csinálja. Mondjuk mostmár b@szhatom...
Ez akkor serceg ha nincs terhelve a proci. A Phenom-mal még egy kisegérnyi cicergése sem volt.
Motion_Blur: Kössz, de azért nem történt akkora tragédia, remélhetőleg lesz másik. Illetve még bízok benne hogy le tudom gariztatni.
-
Oliverda
félisten
Legelőször MSI-t akartam, de azt nem lehetett beszerezni, aztán valaki írta it kicsit visszább hogy 2 napot bírt nála, le is tettem róla inkább.
Serceg, hogy a fene vigye el. Nagyon remélem hogy csak a Sempron meglehetősen alacsony fogyasztása miatt van, és nem az Everest-es malőr egyik szövődményéhez van szerencsém...
A proci döglött, ez már tuti. Sőt, pár perce beszéltem nándikával (aki a lapot szerezte), és mondta, hogy valamelyik cimborája külföldi fórumon már találkozott hasonló esettel. Pontosan azzal hogy bizonyos Everest verziók (és hozzá hasonló programok) a túlvilágra küldtek procikat bizonyos lapokban.
Megírtam az Everest topikba a problémát, íme a válasz: [link].
DeadMeat: Még nem volt, ez az első.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #323 üzenetére
NW inkább akkor lett jobb, amikor bejött a HT.
szerk: meg a 800-as FSB+ dual-channel ddr400.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #323 üzenetére
Na jó, a Thunderbird lehet hogy rávert a Tualatinra fogyasztásban is.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
mordeaux #322 üzenetére
A K7 végig kevesebbet evett, a Northwood pedig csak akkor tudott elhúzni amikor elérték a 20-30%-os órajelfölényt.
Milyen gondok voltak K7-tel? Volt Duron 800 (Spitfire) + AMD 760, Athlon XP 1700+ (Palomino) + nForce, Athlon XP 2200+ (T-Bred B) + SiS 745, Athlon XP 2400+ (T-Berd B) + VIA KT880, Athlon XP 2600+ DTR (Barton) + nForce 2 Ultra 400
Egyikkel sem voltak stabilitási gondjaim, még SiS-szel meg VIA-val sem. -
mordeaux
tag
ha jól láttam nem vetettétek fel, de ez nem hasonlít a régi helyzetre? k7... athlon, duron, később még athlon Xp is, lassabb, többet fogyaszt de olcsóbb, meg persze AMD nek hívják és nem intelnek
Meg persze nem tökéletesek, lehet nem emlékszem jól, de mintha akkoriban azért lettek volna problémák, hibák itt-ott.
meg hogy az AMD akkor sem volt magaslaton, mint ahogy most is szorult helyzetben van
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #318 üzenetére
Ne legy ennyire negativ.Joaz...
-
Gorneck
legenda
válasz
VaniliásRönk #318 üzenetére
Fizetnének sem kéne Asus nyugi...na jó...akkor lehet...
De mivel nem nekem lenne így lexarom...
-
Oliverda
félisten
válasz
DeadMeat #311 üzenetére
Elég jó.
Millió beállítás, a felével idáig még sosem találkoztam
, nyilván nem egy Sempron 2800+ proci az amivel ki tudom használni a benne rejlő lehetőségeket.
Na majd...
A hűtése nagyon jó, az elrendezése is, tehát kellemes darab. Látszik hogy nem hülyék tervezték. Tehát összességében idág tetszik!
-
Gorneck
legenda
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #302 üzenetére
Ebben van valami, mert a 800-as sem megy CL5-ben 1.8V-n. Bár a lap meg alapból 1.9-et állít be. Szóval teljesen igazad van.
-
Gyuri27
félisten
válasz
DeadMeat #301 üzenetére
[link] ha jól számolom 16800. [link] ez meg 20400. Még ha megbízható culágernél veszed [link] ott most 21900 (vagy nem frisitette az árakat
) akkor is a különbség 5100 forint. Az első esetben pedig 3600. A geilről tudni, hogy elpida van rajt. Nem hiszem, hogy a kingmaxon is az lenne.
VR: persze mondtam, hogy az user se ért hozzá. De a ramos totyikban elhangzottak alapján a hozzá értés kevés. Mert volt olyan is aki értett hozzá mégse ment.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az a probléma, hogy a Kingmax ráírja hogy 1.8V, a stupid user meg azt várja hogy működjön is annyin, többet nem is mer beállítani mert az tuning, elveszik a gari...
A minőségellenőrzésük lehet hogy nem olyan alapos, de legalább olcsó, garinál sem szőröznek. (egyébként direkt rákérdeztem az Aqua szervizében mikor gariztattam az egyik modult, hogy gyakran jönnek-e vissza Kingmaxokkal, a válasz határozott nem volt, nem hiszem hogy érdekében állt volna hazudni a srácnak)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hobby elektronika
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Robotporszívók
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest