Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Powerbank topik
- Vaskos ventilátort villantott a Seasonic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- PLC programozás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
Egy kép az alapfeszes témáról:
[link] -
slett27
addikt
Lehet nem ártana a FET-ekere raknál RAM sünit, ártani nem árt, azért jó ha ott vannak. Köszönöm ha megnézed !
De aztán nem ám rámfogod hogy miattam szállt el a lap.
Azért pár teszt is jöhetne, Everest screenshotok egy pár (FPU, CPU) SuperPi-t neeeee.Nem tudom, hogy X3-as mehet itt, vagy talán a saját topicban kellene ? De a topicja szinte döglött.
-
F.B.I.
veterán
A vége 2572Mhz fesz emelés nélkül. Holnap ellenőrző teszt, aztán mehet 24/7-ben.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Gyuri27 #3786 üzenetére
Akkor bíbelődjek még a beállításokkal még egy kicsit vagy hagyjam, mert elfüstölök?
A 3 mag egyszeri teszteléséhez valami?Slett:kösz. Gyuri mi ez a csalafinta vigyor a HT-vel kapcsolatban. Inkább előre figyelmeztess, nehogy reptetni kelljen a cuccot az ablakon, mert lehal.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Kicsit meghúztam az X3 8450-et, jelenleg 2415Mhz-en megy ( alap 2,1Ghz ). A kérdésem csak annyi volna, hogy meddig feszegesem a HT órajelet, mert most 2070-en van és a gyári 1800. Mehet még egy kicsit vagy itt legyen a vége? Feszt nem szeretnék emleni. Milyen progit használjak mind a 3 mag tesztelésére? Az orthosból indítsak meg 2-őt egyszerre vagy 9-es prión?
A válaszokat előre is köszönöm!
( eddig csak Intelt húztam de az megy a kisfiamnak is
)
-
Senki9876
tag
válasz
band1103 #3780 üzenetére
Hát nem tudom. Én havonta több Asus lapkát veszek, és nagyon meg vagyok velük elégedve. Még 1db se kellet visszavinnem a nagykerbe mert hogy hibás volt (évi 50-60 alaplapról beszélek, és ezekböl tobb db ment tuning lapkának). Ellenben a Gigabyte nál már más a helyzet. 9 alaplapból 4 -et kellet visszavinnem különböző okokból. Régebben az MSI lapkákkal voltak problémáim, de az utóbbi időben szerintem jól teljesítenek.
-
band1103
őstag
válasz
Mooka-Miki #3779 üzenetére
Hmmm. Megint egy asus-csalódás. Még a végén ez a cég is oda jut ahová az nvidia.
-
Mooka-Miki
senior tag
válasz
Oliverda #3778 üzenetére
Alapból erre gondoltam én is, csak anno Asus lappal volt szívásom, hogy a legújabb biossal többet fogyasztott a gépem (A64 3000+ egy K8V Deluxe-ban), és a memóriákat sem tudtam olyannyira finomhangolni. De utóbbi 1 hónapot olvasgatással töltöttem és a Gigáról jókat írnak az utóbbi időkben. Akkor bepróbálkozom.
-
Oliverda
félisten
válasz
Mooka-Miki #3777 üzenetére
A lap nem rossz. A legutolsó BIOS-t rakd fel hozzá.
-
Mooka-Miki
senior tag
Sziasztok, belépnék a klubba egy 9850BE és Giga 790fx-ds5 társaságában. Van az alaplapról esetleg valami amit tudni kéne? (pl melyik biost ajánlanátok hozzá, stb)
-
Oliverda
félisten
válasz
djrobaa #3768 üzenetére
3GB RAMmal már lassú lenne?
Persze te tudod.
"ha lecserélném a ramokat 1066osra akkor jobban menne a tuning majd igaz?"
Nem, ez nem igaz. Ha jobb tuningot akarsz akkor rakj fel valami 32bit-es OP rendszert.
sanyixXx: KN9 nem jó hozzá. Az ASUS meg az Abit kb. egy kategória szvsz.
-
HarryPotter
őstag
félig off, de csak félig: megrendeltem egy ilyet: [link]
nem tudom mikor jön, de nem azonnal, mert nagyon új....kíváncsi leszek, mit visz a 9850 benne.
-
djrobaa
aktív tag
válasz
sanyixXx #3769 üzenetére
HA jól tudom akkor a 9600 még B2 steppinges. a 9550 meg már B3.
Szerintem ha nemtuningolsz akkor tök mindegy meiket veszed. Bár nemtudom hogy az árakban van e különbség. 9600ban ha kikapcsolod a TÉB patchet akkor egykis gyorsulást fogsz észrevenni. De inkább Oliverdát kell megkérdezni Ő a szakértő.
Nekem a 9600as egy Gigabyte MA78G-DS3Hban volt. Tőkéletesen működött. Aránylag olcso is. 4*1GBal simán megy.
-
sanyixXx
senior tag
hali
vennék egy 9600 vagy 9550 procit. a 100 MHz-en kívül van különbség?
Oliverda mondott valami TLB patchet. az micsoda?
nem tuningolnék, csak dolgoznék vele alapjáraton (videóvágás, photoshop, kiadványszerkesztés stb.)4*1 GB ram eldöcög alatta? 2*1 már van, de nincs kedvem meg pénzem az is 2*2-re cserélni.
és egy utsó kérdés:
kell új alaplap nekem vagy jó neki az Abit KN9? ha nem jó és cserélek, akkor ugye nem kell valami iszonyat drága, hogy elfusson a rendszer vele?mod: ahol vásárolok, ott ezek a phenom-os alaplapok vannak: Abit AX78 és Asus M3A. Ha kell vennem, akkor melyiket?
-
djrobaa
aktív tag
Megjött a procim. Eddig 2.75Ghz AI Overclockal.
Meik a jobb válsztás, ha szorzon emelek vagy ha az FSBn? Nemvolt BE procim.
-
ßrainiac
addikt
válasz
Oliverda #3755 üzenetére
Annak idején, amikor megvettem DS4-et, azért azt választottam,
mert úgy hírlett, hogy csak a CF-ben van különbség..4 kártya megy fx-be, 2 kártya esetén is gyorsabb, mint DS4.
Továbbá a leglényegesebb >>>
"The difference is very obvious my friend i am surprised you didnt spot it.
The first one has an F and the second one doesnt.
And as we all know the F is very impordant for the universe."djrobaa: Frankón nem értem a dilemmádat.. igen, 8ast kell rádugni.
Főleg egy 125W prockónál - ha van rá lehetőség.Ja, 125-ös a tied!
-
ßrainiac
addikt
válasz
Senki9876 #3751 üzenetére
Ez a kettő van amiből választhatok, a ds4 tönkrement, most gariba' vissza-
vittem, valsz kapok egy újat, közben meg vettem egy ds5-öt, de nem bon-
tottam föl, ha minden igaz, van 2 új alaplap, vmelyiket el fogom adni, csak
még nem tudom, melyik legyen, ds4 tökéletes volt, bajom nem volt vele,
amíg működött. Lehet, az lesz, h. mind2t kipróbálom a 9750-nel, mostmár
vvan memó is ami nem fogja meg a procit, csak úgy meg már nem zsír újak
a lapok, ezért kellene vmi kézzelfogható. Körülnézek még teszteket hátha
találok ua. procival. Köszi azért! -
djrobaa
aktív tag
Sziasztok.
Ugynézki lesz egy 9850 BE procim. Ehhez már bekell dugjam a plusz tápcsatit az alaplapba? mert ez már 125Wattos.
-
Senki9876
tag
válasz
ßrainiac #3750 üzenetére
igen a ds5 az nem 750 es hanem 600 as - attól még jó alaplap.
Az előző hozászólásomat meg elrontottam:
GA-MA790GP-DS4H
MSI DKA790GX PLATINUMEzek nem FX es lapkák.
(bocs de már ugylátszik kezdek fáradni)Lehet hogy most hulyeséget fogok neked mondani, de neked én a GA-MA790GP-DS4H -t ajánlom. Igaz nem fx lap, de tuningbarát.
-
ßrainiac
addikt
Hali!
Ki mit ajánl 9750 95W cpu alá :
790x-ds4 or 790fx-ds5 ?
nagy a dilemma...
Nem tudom mivel nyújt ez a 790fx többet..
Thx, ß
-
Senki9876
tag
válasz
Oliverda #3746 üzenetére
Ha megérkeznek az új AMD procik, nyomba az lesz az első hogy bekéreckedek, és elkezdek egy jó proci után kutatni
.
Azt rühelem a magyar nagykerekbe, hogy hülyének néznek. Ez nem egyszer előfordult, a másik meg hogy az új cuccokra mindig várni kell. Nem képesek rendes raktár készletet létrehozni.
Befejeztem a nagykerek szapulását
-
Senki9876
tag
válasz
Oliverda #3740 üzenetére
talán
Akkor fogom az alaplapomat is kiválasztani de abból nincs mit válogatni
Tiszta kisfiú az édesség boltba szitu.Amúgy hozzáteszem nem vagyok kezdő tuning téren, de szeretem mások véleményét is meghallgatni. Ja egy kis belső infó: Azt állították az ismerős nagykerben, hogy az AMD 45nm (Deneb) procikat fog küldeni a nagyobb partnereiknek, megjelenés előtt 2-3 héttel. De a bejelentésig nem dobhatják piacra. Ez azért szükséges, mert az AMD nagy keresletre számít, ezért a megjelenés után 1 nappal már 1-2 helyen beszerezhető lesz. Több infót nem tudtam kihúzni belőlük mert nem nagyon beszélhetnek róla. Szigorúan bizalmas
-
Senki9876
tag
Sikerült leegyeznem az egyik nagykerrel, hogy bemehessek keresni magamnak egy jó kis procit. Max. 2 órám van válogatásra, és körülbelül 2000 proci majdnem mindegyik típusból. Na most az első kérdésem az lenne hogy melyik Phenom típusnál érdemes válogatni? Én a 9850 vagy 9950 között vacilálok. Valakinek van valami ötlete hogy melyik típusból keressek jól húzható procit?
Előre is köszönöm a segítségeket.
-
Cadal
őstag
válasz
19balazs86 #3736 üzenetére
igen, látná.
-
19balazs86
tag
Nekem X2-es procim van és 1066-os ramom, amit csak 800-on tud kezelni, mert az a legnagyobb amit a biosba is kilehet választani, ami nem az alaplapomon múlik (G.B. GA MA-790FX-DQ6), mert nagyobbat is lekezel. AMD-nél + ugye úgy van h a proci kezeli a ramokat...
Kérdésem az lenne, h ha 1 X4-es procit raknék a gépbe, akkor látná-e alapból 1066-osnak a ramokat?thx
B.
-
Tibord
senior tag
-
-
slett27
addikt
válasz
laci666 #3730 üzenetére
Azokban a játékokban, amit "használják" a 4 magot, azokban lenne előny, amúgy nem sok. Ha viszont megküldöd a 9850-et 3GHz környékére, akkor már észrevehető.
Itt nincs a 9850, de van hasonló.
Jah, persze, milyen felbontásban ? Mert 1280x1024 felett még kisebb a különbség.
-
Tibord
senior tag
válasz
Gorneck #3720 üzenetére
Én is ezen gondolkodtam először csak én mondjuk 4850-esre gondoltam.
De sem anyagilag sem pedig teljesítményben nem éri meg.
szerintem
Az alaplapomba belemegy 2 simán. Ha eladnám ezt (max 20) akkor még mindig kb 15-öt rá kell tennem a 4850-eshez. A másik 3870-es kb 22 és a 4870-es teljesítményét hozza az új játékokban (a régiek ha esetleg nem mennek rendesen CF-be akkor meg leszek elégedve a counter 1.6-ba az egy kártya által generált FPS-el is) ami +35 lenne legalább.
Igy olcsobban kijövökés ez a lényeg.
+ ami fontos hogy a 3870-es kártyára jó a GFXchila hűtő a 4870-esre nem. És a hangerőre nagyon figyelek.
-
laci666
senior tag
Meg tudja nekem mondani valaki úgy sac/kb,hogy az aláírásomba lévő konfigba(alapon van a proci) ha a procit kicserélném egy 9850BE-re akkor mennyi lenne fogyasztása a rendszernek.Már csak azért érdekel mert most terheletlenül 85-90W terhelve meg olyan 240-250W-ot eszik a rendszer.
-
bolcsodal
addikt
k10-es X2? [link]
Ennek most örülni kéne?
-
Oliverda
félisten
válasz
Iron Funeral #3718 üzenetére
Azt nem tudom hogy miért de korlátozó K10 esetében a 64bites OS, lehet hogy köze van hozzá az L3-nak mert az nincs sem a K8 esetében és Intel-nél sem. Itt tesztelik pl.: [link]
-
Iron Funeral
őstag
-
Tibord
senior tag
válasz
Gorneck #3702 üzenetére
Akkor rendben van. Remélem a hónapban (max okt 15-e után pár nappal) kész ressz a rendszer és akkor az nagyot fog ütni (főleg a villanyszámlán
)
Phenom 9850BE; Cooler Master Z600 + Noctua 12cm-es venti; még egy 3870-es CF-be mindkettőn GFXchila hűtővel; cooler master 590-es ház; és végűl a lényeg: Saját tervevezésü és gyártásu ventillátorszabályozó.
Bocs ha valamit rosszul írtam
Kicsit az előzményekhez talán annyit hogy én annó azért vettem meg a Phenomot mert azzal jártam a legjobban. Akkor a vele összehasonlított INTEL 4x annyiba került és 25%-kal volt jobb. Nekem ez egyértelműnek tünt. Most sem bánom a döntésemet. (igaz kellett alá egy drágább alaplap de ezt inkább én kívántam meg mint a Phenom
)
-
jones965
Modder
Nem értem, hogy sok hozzáértő inteles mit keres itt?
Tisztelet a kivételnek.
Ha valakinek nem jön össze a tuning az még nem biztos hogy a rendszer hibája. -
slett27
addikt
Az előző hsz-hez csak annyit, hogy az elkövetkezendő Core i7 (Nehalem) hajtása sem lesz már olyan egyszerű, úgyhogy a könnyű tuning vszínű Intel részéről lezárul. Tehát oda is kell a szakértelem.
Nekem is volt Gigaybte MA790FX-DS5 lap + Phenom 9850BE nem volt azzal semmi gond, csak a szakértelem hiánya
vagy szar procit fogtam ki. Egyszerűbb volt visszacserélnem Q6600-ra, a Phenom-os gép most jelen pillanatban egy ügyfélnél teljesít szolgálatot grafikai munkákat végeznek rajta és az illető mondta hogy köszöni szépen jól van a konfig és ...szottul megvan elégedve vele.
Én személy szerint most nem ugrálok, kivárom a 45nm-es Phenomokat, mert Intel bácsi kezd megint eldurvulni az árakkal.
off vége
jones965 : Én független vagyok !
-
Gorneck
legenda
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Gorneck #3705 üzenetére
Persze értem. Teszt eredményekben.
Pl 3DMark Vantage mind a két rendszeren azonos pontszámot ír azonos órajel sebességnél.
De az FPS akkor se annyira alacsony egy GX2 vel mint Quad SLi vel. Igaz, lehet hogy az SLi volt bugos... vagy valami más.
Ezt akartam, és szerettem volna kideríteni. Ezért átraktuk egy azonos rendszerbe Q6600 2x1G DDrIII XFX 790i Ultra SLi mellé a 2 Darab 9800GX2 VGA Karikat
Még a 25 fps nem látta a gép nem a 10-12 és nem hiszem hogy a DDRIII gyorsított volna annyit vagy az alaplap 780a helyett 790i ultra... Ez miatt nagyot csalódtam, és nem kis pénzt öltem bele, most meg adhatom el a lapomat meg procit... -
Gorneck
legenda
válasz
Dj Dekko! #3704 üzenetére
Igen ezzel csak 1 probléma van amit még mindig nem értettél meg...
Összehasonlítottál két konfigot nem épp fer körülmények között...használd vagy próbáld ki azonos órajelen a Q66ot és elválik mennyire esik le az fpsed....ergo 2700on tesztelj és csekkolj...Az megint más kérdés, hogy a GX2 egy nagy rakás...
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
#65675776 #3701 üzenetére
Lehetséges, elhiszem hogy kell hozzá valami szakértelem. De minek szenved az ember ha fölösleges? Annyira nem kellemes mindig kék Halált nézegetni szerintem. Én is tudtam tuningolni 2.7 - 2.8 ig és megállt a tudomány...
Amúgy nem is lett volna semmi problémám az egésszel ha egy bizonyos szinten kihajtotta volna a GX2-t, de mikor egy GX2 8 - 11 fps produkál SLi alkalmazásában, kicsit elgondolkoztam. Lehet jobb AMD kellett volna vásárolni, de most 200MHz miatt?
Végül is itt van az alaplap. ... Jövőhéten besétálok és veszek valami BE. Procit 9850-t. Kíváncsi vagyok mit enged.
Én a tesztek helyett, saját tapasztalatomat mondtam el.
Nem kötelező elhinni. -
törölt tag
válasz
Dj Dekko! #3699 üzenetére
Ez nem szenvedés, hanem hozzáértés kérdése. Na ez az, ami az intel procik tuningjához nem kell. Alulképzett kocatuningosoknak ideális. Egy óvodás is képes intel procit tuningolni. AMD-hez azért már nem árt a nyolc általános (de nem hat első, két második leosztásban).
Persze aki nem szereti a kihívást... Ha a kihívás szeretete lenne tipikus a magyar embereknél, akkor nem itt tartanánk. De túlságosan türelmetlen és lusta egy fajta a magyar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Kalandor: Habemus papam
- E-roller topik
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Láncfűrész topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest