Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
-
VIBO
őstag
válasz
leviske #4635 üzenetére
egyelőre ugy probálom hogy minden alapon van
csak a szorzo,fsb, cpufesz és ram feszt állítottam eddig
van vmi alap dolog amit állíccsak még?
15*200 per pill
1,33 cpu fesz everest szerint
1,97 ramfeszeddig stabil small fftn
mit tegyek ha feljebb szeretném inni
nem fsb hanem egy fél szorzo pl? -
- = Zk = -
félisten
-
válasz
leviske #3163 üzenetére
Nekem az Asus-al nincs sok tapasztalatom, csak 2 lapom volt azaz az egyik szerencsére nem érkezett meg:
Asus A7N8X - mivel sokat olvasgatok teszteket és haverom is befürdött a ram inkompatibiliítással vele ezért még időben lemondtam és vettem egy Abit NF7-et, ami ugye a SocketA királya volt. 20eFt-ért. > aránylag olcsó volt és burtál tuningokat lehetett vele csinálni, a laptop Bartonos Athlon MP-met 1.53@1.3v@2.6Ghz@1.7v-en használtam egy 7000-es zalmival totál stabilan. (2.9Ghz-en még bootolt 1.9v-al) Egy baja volt az a chipsethűtő, de ragasztottam neki egy P1-es bordáját és gyönyörűen elvolt.
Asus P5A - nagyon jó lap volt, strapabíró, hiányzott róla pár alkatrész össze vissza volt forrasztgatva de még ment és a mai napig megy. Rengeteg beálítás volt jumperrel megoldva, nagyon lehetett benne tuningolni a mai viszonylatban rossz chipset ellenére is. Akkor nagyon jó volt.
Cégnél ahol dolgoztam ott halomszámra dobálták ki az Asusokat, persze itt nem a drágább asus lapokra kell gondolni hanem az olcsóbb irodai lapokra még a s370 időkből. Akkor minőségben és strapabírásban a Soltek-et részesítettük előnyben, az Asus lapok csak tesztnek voltak, de sorba döglött az összes ilyen olyan hibával.
Én egy 20eFt-s laptól már szvsz joggal várok normális tuningot. Vagy legalább normális chipset/FET hűtést. lásd Abit AX78 13-14eFt ért baromi jó hűtő van rajta. A DS4-en meg 2 ratyi lapos borda. A Gigával nincs bajom, mert irodai gépbe mindenkinek olyat ajánlok (szvsz IGP-s ben nekem nagyon bejön), csak ha tuningolni kell akkor már keresem is az alternatívákat.
Ja és bocs a sok OFF-ért, ez volt az utolsó. (ebben az órában
)
-
-
Papabear195
tag
válasz
leviske #3137 üzenetére
Mondjuk azért abban nem vagyok biztos, hogy az M3A-ban olyan sokáig fog 3-1 Ghz-en szaladgálni az a proci, bár ki tudja. Azért az tény, hogy a Giga AMD-s középkategóriája sehol sincs az Inteles lapjaihoz, de azért a fórumokat olvasgatva úgy vettem észre, hogy sajnos egyik gyártó sem kényeztet ebben a kategóriában.
-
lohi
tag
válasz
leviske #3137 üzenetére
Én azért kicsit szidom a Gigákat... Volt egy 9500-öm, ebben a lapban maximálisan elértem vele 2860 Mhz-t (alapfeszen ment 2700-at). 260-as alapórajl fölött nem volt hajlandó elindulni. Odaadtam tesómnak aki vett hozzá egy Dfi lapot, most vígan szaladgál neki 3100 Mhz-n. Egyszer majd kipróbálom nála ezt a procit, hátha meglesz a 4ghz...
Egyébként ebben a rendszerben valahol 3700 körül van a vége.. szerintem.. -
-
jones965
Modder
válasz
leviske #2961 üzenetére
Nagyon válogatós a lapom a procival a memókra.
Korábban Kingmax 1066-os ramjaim voltak, azzal szépen ment szinkronban a proci, jelenleg a G.Skill 1000-es pedig csak 800-on hajlandó menni.
Ha 1066-ra állítom, akkor csak a cmos reset segít.
Igaz ez speckó tuning ram, mivel a bios mióta betettem, támogatja az sli ram módot.
Kell is neki a 2,15 volt. -
csatahajós
senior tag
válasz
leviske #2892 üzenetére
Hát igen, a Dk-k olyan 30k körül lesznek, az UT meg 40 körül sajnos, dehát DFI....
Ha igazak ezek a Nehalem eredmények (msárészről azért ez nem fudzilla) akkor azért mégsem olyan nagyon nagy a különbség mint az Anandos előteszben lejött (ami nem kicsit részrehajlónak tűnt számomra...)
Ha a Deneb/Hydra tudja azt a szintet tartani a Nehalemmel szemben mint a Phenom a Core2-kel most akkor nem lesz itt nagy gond. Persze attól az AMD nem fög kijönni a trutyiból, de azért ne feljtsük hogy 2009re ők is ígértek új architektúrát (K11).
-
Konfigos
őstag
válasz
leviske #2828 üzenetére
Hát csak simán
Nagyon jó ez az alaplap és csak 14500ft ujonnan tehát nagyon jó vétel szerintem.
Itt egy cpu-z kép jelenleg 1.280 körül kap feszt ennyin megy igy stabilan orthossal néztem 9es szinttel
Amint lesz jobb ramom biztos meglesz a 3ghz most is meglenne de akkor több mint 2voltot kellene adnom a memonak és azt nem merem mert kell a gép
Ha adok 2 voltot a ramnak akkor elindul 3000 valahány mhzen de megfagy tehát szerintem kicsit több fesz a ramnak és menne de mint mondtam nem merem -
-
Calibos
addikt
válasz
leviske #2800 üzenetére
[A690GM2MA_SB600]
Nekem ez van ez pedig SB600 -
T.Peter
őstag
-
Gorneck
legenda
válasz
leviske #2767 üzenetére
965öt is odarakhattad volna nyugodtan...
Kezd itt is kialakulni egy olyan trend mint Intelnél...folyamat jönnek az új lapok új chipsetek...minőségi db-ok ár az egekben...csak itt alsó kategóriából meg nem nagyon találni értelmes lapot...persze itt nem arra gondolok, hogy hazamegyek bekapcsolom netezek majd kikapcsolom...
Szóval ami eddig volt az kezd eltűnni...ha az ember jó gépet akar összerakni némi tuninggal megspékelve...akkor igenis a zsebébe kell nyúlnia...nagyon keményen...bár Én anno is belenyúltam elég keményen...majd 40k volt a 939-es lapom...proci is e körül volt...
Slett27 DS5ös lapja nagyon bejött...de egy rakás f.s volt mikor már az ember elkezdett vele bios szinten is "dolgozni"...Oliverda: Mit kezdjek olyan nokedli lappal? Haverom ráhajtogatná a fejemre csákónak...
Felszereltség is kéne ám vagy van?!
-
Calibos
addikt
-
Gorneck
legenda
válasz
leviske #2757 üzenetére
Foxconn legutóbbi desktopos gányolása után senkinek sem ajánlom...raklap szám lettek visszavíve lapjaik...érdekes, hogy elég hamar kaptunk új reves lapot és a régi hirtelen eltűnt a raktárból...
A8N óta köcce, de az Asus termékeket messze kerülöm...
DFI-t nem nekem gyártották.
MSI-t meg ellenségemnek sem. -
leviske
veterán
válasz
leviske #2735 üzenetére
És eleve már az értelmetlenné teszi a cikket, hogy csak 2009Q1 elején lenne csak alaplap a Denebek alá...
És akkor azt még meg sem említettem, hogy a Shanghai szerver proci... támogatja a DDR3-at... akkor mi választja el az AMD-t attól, hogy bevezesse szerver fronton a DDR3-at?
Áhh... majd elmagyarázzák a hozzáértőbbek.
-
válasz
leviske #2733 üzenetére
Ha DDR3-at akarsz használni Amd-hez, akkor azt csak am3 lapban teheted meg. Csak az Am3 támogatja a ddr3-at.
A másik: ...AM3-as processzorfoglalat szükséges, amelybe teljesen más lábkiosztással és tokozással rendelkező processzorok passzolnak majd...
Ez meg azt jelenti hogy az AM3-as procit nem teheted bele AM2-be és furcsa módon fordítva se megy a dolog. >> Nem lesz kompatibilitás AM2+-AM3 között.Baze ez remélem nem jelenti azt hogy az AM3 nem támogat ddr2-t???
-
törölt tag
válasz
leviske #2722 üzenetére
Nem kell magyarázni, csak egyértelműen fogalmazni.
"És az AM3-as foglalattal rendelkező alaplapokkal a kimondottan DDR3 támogatást, tehát szerintem az AM3-as nagyrésze nem fog DDR3 slotokkal rendelkezni."
Tehát az AM3-mal bevezetik a DDR3-at, de a lapokra csakazért sem fognak slotot rakni DDR3-hoz? Mert a fenti mondatod kb ezt jelenti.
Ha az első AM3-as lapok 790FX + SB750-esek lesznek, akkor miért marad meg a 790 AM2+-nak?
Oliverda: Miért ne használná? Az összes Barcelona HT2.0-t támogat, mindnek 1000MHz-es HT busza van. Csak az AM2+-os harmadik generációs Opteronok (aka Budapest) kaptak 200MHz-es HT3.0-t. Legalábbis az AMD így tudja.
-
Oliverda
félisten
válasz
leviske #2719 üzenetére
Ahogy daa-raa is írta úgy van. A roadmap szerint első AM3-as lapok a ma is forgalomban lévő 790FX+SB750 párosra fognak épülni. Ez nagy vonalakban annyit jelent hogy lecserélik a CPU és RAM foglalatokat meg módosítják a BIOS-t és kész is az AM3-as lap.
Amúgy nem tudom hogy milyen számottevő újdonságot hozhat majd az RD890 az RD790-hez képest ha leszámítjuk a csíkszélességet. Szvsz nem sokat.
-
csatahajós
senior tag
válasz
leviske #2642 üzenetére
slett, leviske,
sziasztok, jaja leviske jól mondja, 9850BE
. Szerintem a jelenlegi árak meleltt nem nagyon érdemes másban gondolkozni,mivel ennek is hétről hétre esik az ára 1-2k-kat.
leviske mesélj egy kicsit erről a csoda 9850-ről? nem is hallottam még, ez valami spéci gyári számú sorozat? És te nem bízol a 750es SB plusz tuningjában hogy mindenképpen nForce alaplapot akarsz?
[OFF]4850esből meg akarom várni a köv. generációs, kicsit tuning de extra hűtős szériát, mert az a 80 fok idleben rémisztően hangzik. Az álmom egy Accalero Extreme-mel hűtőtt darab lenne
, szerintem az levinné felére kb....
Amúgy megy a gép mellé sztem egy velociraptor, már ha sikerül belőle 150est szerezni,m ert a nagy még baromi drága
és fölöslegesen nagy rendszernek, ramból meg 2x1Gb jófajta Micron chipes Ballistix modul - kedves ismerősömnek 1200Mhzet megy CL4ben
[/OFF]
-
csatahajós
senior tag
válasz
leviske #2638 üzenetére
Na ahogy látom kábé egyszerre veszünk gépet
, ráadásul hasonlót
....
Bocaa: itt a ph-n az egyik bazár/webshopból tudom, hogy 30 egynéhány ezerért lesz DFI 790FX(B)-s la, igen jó vételnek ígérkezik, mondjuk én a GX-re pályázom szerintem, mert a 4850-nek is sajna magas az idle fogyasztása...
-
Bocaa
senior tag
-
Gyuri27
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
leviske #2547 üzenetére
Nem rossz.
Bár gondolom biztos nem leszel pipa ha tényleg beigazolódik hogy az SB750-el szerelt lapokkal tényleg kihozható az a +200MHz OC.
Most néztem, a Foxconn legújabb lapját már ezzel (is) reklámozzák. Kurzorral rá kell állni a déli hídra.
-
slett27
addikt
-
luw2win
őstag
válasz
leviske #2503 üzenetére
Én véglis juliusba veszek gépet, milyen lapot vegyek alá, hamajd Q3-Q4 be Denebet szertnénk venni? max 50k (arra a SB750 chipsetre gondoltam, márha az addigra megjelenik,de annyira nem sürgős h ne tudjak várni)
És ameddig nem jönnek meg az uj phenomok addig milyen phenomot ajánlasz kb 30-35k ig amit szépen lehet huzniElég nehéz volt összeszedni
köszi szépen
üdv luv -
Produkció
senior tag
válasz
leviske #2505 üzenetére
én a ph-s tesztbe még 9500as phenomot láttam amit 2.95re húztak fel....ez meg ugye B3as, valamit azért csak számít
...lemondtam megint a q6600ról csak hogy amd-m legyen
...kb ugyannyiból jöttem volna ki árban....ha most se fog alkotni az amd majd az am3+denebbel akkor többet rám ne számítson
....mellesleg ahogy írtad, a dq6 ára = az M3a deluxszal, tehát egy csere +1 kis kp megteszi idővel, de nincs kedvem szétszedni a gépet ha már összeraktam
...remélem viszi majd a 2.8ghzt és az nekem elég.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
leviske #2476 üzenetére
Nem tudom, én más fórumokon azt olvastam hogy a DS5-ben stabilan ment 3GHz-et a 9850 (persze nem az összes). Illetve koh kollégának is sikerült kihozni DS5-ben az ex-procimból azt amit nekem a DFI-ben tehát szerintem nincs azzal gond. Mondhatjuk úgy is hogy talán slett esetében júzer error történt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest