- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
Új hozzászólás Aktív témák
-
concierge
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #2396 üzenetére
Egy Zalman 9700-es. Nem is volt elotte semmi gond a melegedessel CPU teszt alatt se ment 40 fok fele .... ezert nem is ertettem miert 66 fokos.
Vannak ismerosok .... semmit nem ertenek a szamitogephez es laptop-juk van. Nem reg vittek el egy ANTEC 600W hazzal egyutt .... most jol jonne. Mehetek a PC WORLD-be arany aron PSU-t venni. Kiraly
ez a het eleg veszteseges.
Ami nagyon furcsa , hogy a beallitott ertekek mellett ( BIOS 800MHz v. 1066MHz ) sem valtozott az everestben a DRAM : FSB Ratio. Allandoan 1:1 volt ?????? es 400 ment a ram ami 1:1 mellet az jelenti hogy a CPU is 400 FSBn ment ??
-
TomBoy1986
veterán
válasz
concierge #2394 üzenetére
Vicces, de azért indult el, mert pihent. Valószínű - így távgyógyítva - hogy a tápnak van vége. Legközelebb ne Thermaltake-et vegyél, űgy néz ki nem bírja a kiképzést
De még mielőtt itt óriási költségekbe vered magad... tényleg próbáld ki másikkal.
Amúgy a CPU-n milyen hűtő van?
-
concierge
csendes tag
Tegnap este ugy hagytam ahogy volt mindent probalgattam lehuztam a taprol ezt azt de nem indult a gep.
Most reggel hogy felkeltem gondoltam beprobalkozok es bekapcsolom ..... elindult. De megint ment egy darabig es ugyan az a szitu mint tegnap este leallt es nem lehet bekapcsolni. -
Oliverda
titán
válasz
concierge #2388 üzenetére
Hmm? Ha nem babrálod az FSB-t (márpedig miért babrálnád ha lock mentes a CPU) akkor csak annyi a dolgod hogy beállítod 1066-ra és kész. Persze előtte be kell állítani a RAMoknak a szükséges feszt meg esetleg a késleltetéseket is.
Szerintem kukás a tápod, vagy valami más alkatrész amire táp van dugva (vinyó, DVD, esetleg VGA, stb..).
-
concierge
csendes tag
válasz
Oliverda #2387 üzenetére
Mivel nem automatikusan allitidok es az 1066 nem jon ki egesz szorzoval meg kell neki adni mint ahogy tettem az MSI lapnal. Feltetelezem hogy itt is azt kellene de nem talalok semmit a BIOS-ban.
De mar mindegy mert el sem indulEgy kicsit megmozdulnak a ventik azt csa ....
-
concierge
csendes tag
Fel ment a VISTA .... Everest mem teszt : 400MHz
De az everest latja hogy 1066-os. Bealltom a BIOS-ban hogy 800 menjen erre az everest kihozza 400-ra meg 1:1 DRAM : FSB ratiora.
-
concierge
csendes tag
A masik az hogy mivel uj alaplap telepitenem kellet az op. rendszert is es minden rendben ment semmi leallas vagy fagyas .... Szoval teljesen tanacstalan vagyok.
-
concierge
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #2380 üzenetére
Azt kizartam mert akkor a tap teljesen leallna , amit nem tesz. Msot talaltam valamit a manualban .... ki kellett szedni egy jumpert az alaplapbol es varni egy kicsit. Most kezdem elorol az egeszet bizok benne hogy szerencsem lesz. Okozhat a memori teljes leallast ugy hogz vissza sem lehet kapcsolni a gepet ????
-
leviske
veterán
válasz
concierge #2379 üzenetére
Én ezek után már csak azt tudom javasolni, hogy Intel Q6600 + ASUS P5Q... Egyszerűen nem tudom, hogy mi lehet a probléma.
Nem lehetetlen, hogy maga a proci a ludas... végülis az kezeli a memóriát, de már nem merem javasolni...
Ha Oliverda itt volna, akkor ő talán tudna segíteni, de valószinűleg már elment nyaralni.
(#2380) TomBoy1986 : a tápja elég kell, hogy legyen... 700W-os Thermaltake
-
concierge
csendes tag
válasz
leviske #2377 üzenetére
Hello
Ki lett cserelve az alaplap egy M3A32-MVP-re. Nem hiszed el .... ugyan az
Probaltam futattni a memoria tesztet de 10%-nal egyszeruen kikapcsl a gep. Nem tudom beallitani a DRAMSB ratiot . Folyamatosan 1:1 . Kicsereltem a 2x2GB OCZ-t masik 2x1GB OCZ-re es ugyan az. Elindul a VISTA azta par perc mulva egyszeruen leall a gep es el sem lehet inditani !!!!!!!! A tapventije megy van fesz az alaplapon de bekapcsolni nemlehet. Kikapcsolom a tapot lehuzom a tap kabelt aztav vissza es elindul a gep de par perc es kezdodik elorol.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Csiborbogár #2376 üzenetére
Meglepő, de az csak kétmagot használ
-
leviske
veterán
válasz
concierge #2370 üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget írok, de elvileg a SB nem számít bele a tuningba... a NB és az L3 cache órajele számít... ezek emelkednek párhuzamosan a FSB-vel, de mivel Black Edition procid van... ezért elvileg semmit nem kell piszkálni.
Egyébként azóta hogy megy? Javult valamit a helyezt tuning terén? Hol tartasz?
-
Csiborbogár
őstag
válasz
TomBoy1986 #2375 üzenetére
Nomeg a WiC is...
-
Konfigos
őstag
válasz
TomBoy1986 #2373 üzenetére
Szia!
Ilyesmi tesztre gondoltam! Nagyon köszi akkor azt hiszem megvannak a nyertesek nálam
Hála érte -
TomBoy1986
veterán
válasz
Konfigos #2363 üzenetére
Szia!
Én egy 3GHz-en működő X2-ről váltottam, s vettem a fáradtságot - mert érdekelt engem is - s összehasonlítottam a két CPU-t játékok alatt.
Íme: [link]
Újabb játékokban még látványosabb az előnye.
És, ha már procit akarsz venni, akkor.... ÉN CSAK AJÁNLANI TUDOM A B3-as (50-es végű) PHENOMOKAT, nagyon jó teljesítménye, az árát mindenképp megéri.
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Konfigos #2371 üzenetére
Viszon alaplapfüggő h mennyire tudod húzni a procit.
Nem tudom mennyire használható együttes a 780G a 9850-el mert ha vennék lehet hogy azt választanám.De én már megvárom a 45nm-es procikat.
Szivesen kipróbálnám az Abit Ax78at csak senki sem tett bele 9850-et és nézte meg mit tud.Van a Jetway ami számomra ismeretlen arról is jó lenne tudni vmi infót, de ami viszont még tetszik és megbízható az ECS-nek a 780g lapja.Az eddigi hsz-ből nagyon nem tetszik nekem egyik alaplap sem.Se anus se msi se giga.
Meg kell várnom amíg lesz egy jó alaplap és akkor jól muzsikál benne már bármelyik proci. -
Konfigos
őstag
válasz
Andre1234 #2369 üzenetére
Értem
Azért köszi szépen
Én szerintem akkoris jó vétel egy Phenom.Nekem mindig bevált az amd akkor is amikor volt egy e6400-esem pár honapra.Utána visszaváltottam egy 5000+os ra ami szemre nekem gyorsabb volt mint egy e6400-es 3ghzen.Igazából amivel játszom (C&C Kane's Wrath)az nem nagy gépigényű ezen is elfut magas beállitáson ami most van pedig csak egy 6800gt pörög benneViszont sokat csomagolok be,ki és mindig sok programot futattok ezért gondoltam hogy jobban járnék egy phenommal mint egy e8200-essel pl
-
concierge
csendes tag
Tunatok mondani a Southbridge -nek mennyi az alap orajele ??? SB600
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Konfigos #2368 üzenetére
wolf magos e8200/8400-asok is jobbak 2 maggal mint a Phenom 4 maggal
mert a játékok nagy rész épp hogy csak a 2 magot használja ki és sokkal magasabb az órajelük.De 1 jó vgaval nem mind1 hgy 160 fps helyett mondjuk csak 110-el jászol de mellettem videót kódolsz...erről szintén tud 1-2 kollega nyilatkozni.
q6600
alkalmazástól függően 10% környékén van a lemaradás. de ez a folyamatos phemon optimalizáció miatt változik.Úgy is savazni fognak h honnaan szedtem ezt a számot.Nem hasra ütöttem hanem rengeteg tesztet olvastam és számomra ez a szám kb.
Vaniliásrönk majd mondja h n nics az 10 % csak 5 % környéke +-mérési hiba
shabbarulez meg majd írja h van az 20% is.
Q6600 2,4ghz~ pehmon 2,5-2,6ghz. Az én véleményem!!! -
Konfigos
őstag
válasz
jones965 #2364 üzenetére
Ne látod ezt nem tudtam.Órajelekkel tisztába voltam természetesen
Tuning még nem jön szóba de késöbb biztosan fog ugyse bírom ki
Teljesitményben összehasonlitva egy 9750-es és egy 9850es között hány százalék differencia van?Esetleg ha hozzávennénk egy q6600-os intelt is az is érdekelne.Sok helyen láttam hogy fikázták a Phenomokat hogy a q6600as mennyivel jobb.Valóban ennyivel gyengébbek vagy csak fanatikus Intel pártiak irták azokat?Nem egy helyen még azt is láttam hogy ezek a wolf magos e8200/8400-asok is jobbak 2 maggal mint a Phenom 4 maggal
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Konfigos #2363 üzenetére
Hi.
mindenféleképp 9X50-es végződésú procikat vedd meg mert abban aTLB bug javítva van.
Az sose fog neked otthoni környezetben előjönni de csiszolódott kicsit az újjabb stepping órajelben húzhatóságban,Az alacsom működési fesz is jól jón lásd TommyBoy 1,2V@2600MHZ-es 9550ét. 9600-tal szemben én a 9550-et ajánlom de ha 9850 akkor abból Black editiont vedd.szorzólockmentes úgy ha jó a procig a 2.8at aalpon eléred.Ha nagyon jó mint oliverda kollegáé akkor alapfeszena 3.0ghz természetesen megfeleő alaplapban ás táppal ellátva.
Nézd meg az alien árait.!!! sapphire 3870 512mb 34 pénz -
concierge
csendes tag
válasz
jones965 #2364 üzenetére
Hello
Elirtam ... ha nem unganged modban van megy dual-ban. Szoval nekem az alap beallitas unganged mod amiben ugy single-ben megy . At kell ahoz allitani a BIOS-ban hogy dual-ban fusson. Ezert irtam hogy furcsa mert alapbol mind a ket mod "dual".
Probaltad unganged modban ????
Nezd meg lehet neked is single-t fog irni. -
jones965
Modder
válasz
concierge #2362 üzenetére
Szerintem( bár nekem csak am2-es lapom van) nem az befolyásolja a DUAL üzemmódot, ill.annak hiányát,Más lehet a probléma.
Nekem Ganged módban is dual.Konfigos: órajelekben is különböznek, valamint az 50-es végződésű phenom procik már javított B3 steppinges kiadásúak.Ha tuning nem jön szóba, akkor szerintem a 9750 a neked való.
-
Konfigos
őstag
Nekem az a kérdésem hogy mit gondoltok arról (nemrég olvastam szerintem hülyeség) hogy egy 6400+os amd keményebb mint egy 9600-os phenom?Most vagyok phenom vásárlás elött mindig amd-m volt sose akarok intelt már csak azért sem
Kiszemeltek 9500/9600/9850-es phenom valamelyike.Igazából a legjobban a 9600-os vonz bár nem tudom mennyivel van lemaradva a 9850-es hez képest.Most semmi tuning meg ilyesmi sima gyári adatokat egymáshoz mére.Esetleg még belevehetjük a 6400+ ost ami ugyan jó proci biztos vagyok benne de szerintem egy Phenom erősebb.Vélemény valakinek?
-
concierge
csendes tag
Sziasztok
Na lecsereltem a mobo-t ... MSI ment ASUS jott ( M3A32-MVP Deluxe ) .
Tegnapi TMPIN2 problema. MSI "TMPIN2" 128 fok , ASUS "TMPIN2" 38 fok .
"TMPIN2 is a 'dead' sensor. It's on the chip, but not connected to anything, hence the strange readouts." Akarmit is irtak rola szerintem volt valami osszefugges a problemak es e kozott .... anyway ...... A gep megy , megszuntek az ujra indulasok , nincs "Blue screen" bar a memoria ujra csak single modban muzsikal.
Jo lenne atbeszelni az "gange" es "ungange" dolgot. Ha ungange modban megy a memoria akkor az AODU "single" modot ir a memoria parra , ha a memoriak unganged modban futnak ez megvaltozik "dual"-ra.Elore is koszi az infokat.
-
Andre1234
aktív tag
Hi.
Szeretném megkérdezni h nem írná le valaki loggba ha technikaliag mit takar, mit hogyan működik az alaplapi x+x fázisú fesz szabályzó?
Keresem neten de nem találtam leírást. -
leviske
veterán
válasz
baleee89 #2358 üzenetére
Ha csak az a lényeg, hogy halk legyen, akkor szerintem egy CoolerMaster Gemin II + 2db Scythe S-Flex 800RPM is tökéletesen halk tud lenni.
forrás: Feree13 kolega Relatíve erős konfig, hangtalanul? című cikke.
-
-
baleee89
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #2354 üzenetére
külön kell feszelni mind a 4 magot?
nincs saját gépem öcsém vagyok és itt szar az egér! azér rakja be 2x -
válasz
baleee89 #2352 üzenetére
Teljesítmény szempontjából teljesen mindegy mennyi feszt kap.
Az a gáz hogy ez is olyan dolog mint a felfele tunning, procinként változik. Sokáig tartana kitesztelgetni mind a 4 magot mennyit bírnak. Nincs nagyon rá türelmem, még a ramjai is vacak időzítéseken mennek azokat is rendbe kellene szedni. -
baleee89
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #2351 üzenetére
megköszön ha meg tudnád mondani medig lehet lefele vinni! gondolom ha a feszt csökentem az nem jár teljesitmény csökenésel
paszivba szeretném nyomatni!
-
válasz
baleee89 #2349 üzenetére
Nekem a régi X2 4200+ Manchester magos procim jóval több hőt termelt mint a mostani 9550-es.
A régi 2.6ghz-en is 50-55 fok felett volt terhelve, ezt meg ha beledöglök akkor se tudom 40-45 fok fölé vinni 1.3v-al 2.75-ön. De 1.4v-al is csak 46 fok volt a max fél óra teszt után (2 orthos+superpi+3dmark06 folyamatosan)
Szvsz van a 9100-as phenom 1.1v körül akkor egy 9550-ből is ki lehet hozni ennyit lefele. De otthon kiprószálom mennyi lefele a vége. (vagy az eleje?)Lecsökkenthetőek a magok szorzói 5x-re egyenként. (bár lehet chipsettámogatás is kell > AMD overdrivehoz).
Példának csinálsz pár profilt, pl.:
Netezésre: akkor 5x szorzó 3 maghoz, egyikhez meg gyári szorzó mert egy böngészőnek nem kell két mag, de jól jön egy erős mag a flash-es oldalaknak, a többi folyamat meg elmászkál a háttérben a lassabb magokon is.
Játékra: marad minden szorzó gyárin. Maxon mehet minden.
Letöltésre: Mindent levenni csutka minimumra, lehetőség szerint feszt is. Akár passzívban is elmegy. -
baleee89
aktív tag
hát én x2 se tuningolom! és abból ha nagyobat akkarok jelentösen nö a hö termelés! ezért gondoltam vmi alul feszelt phenomra! szal engem nem igazán érdekkel menyire tuningolható!
-
-
baleee89
aktív tag
hi all! tervezem egy phenom beszerzését! az érdekkelne engem menyire lehet ezeket alul feszelni? menyivel lehet csökenteni az étvágyat hö termelését? alapvetöen forró fejü? tuningolva nem lesz! gondolom alapon is lényegesen jobb mint egy x2s
-
concierge
csendes tag
Az elkepzelheto , hogya BIOS-al van valami ???? Par perc alatt a harmadik kulonbozo erteket mutatja a memset .... most eppen jo erteketmutat.
-
concierge
csendes tag
Ez is erdekes alap beallitasok mellett.
memset
A gyari idozitese ennek a memorianak 5-5-5-15 2.1V-on -
concierge
csendes tag
Na itt vagyok megint ....
Ujabb kerdesek merultek fel. Ha minden alap beallitason van a BIOS-ban akkor miert megy 2.5GHz helyett 2.6GHz a CPU ??? Ha jol tudom alap esetben a memoruak Dual Channel-ben futnak . Az en esetemben nem . Miert lehet ez ???
[IMG:%5BURL=http://www.screenshots.cc/show.php/5926_capture06142008081816.jpg.html%5D%5BIMG%5Dhttp://s2.screenshots.cc/thumb/thumb_4193ffff.jpg%5B/IMG%5D%5B/URL%5D][/IMG]
[IMG:%5BURL=http://www.screenshots.cc/show.php/5925_capture06142008081736.jpg.html%5D%5BIMG%5Dhttp://s2.screenshots.cc/thumb/thumb_6c78f161.jpg%5B/IMG%5D%5B/URL%5D][/IMG]
[IMG:%5BURL=http://www.screenshots.cc/show.php/5924_capture06142008080621.jpg.html%5D%5BIMG%5Dhttp://s2.screenshots.cc/thumb/thumb_72b6a274.jpg%5B/IMG%5D%5B/URL%5D][/IMG]
Elore is koszi a valaszokat.
Holnap jon az uj alaplap ASUS M3A32-MVP Deluxe remelem jobb lesz mint ez az MSI.
-
-
concierge
csendes tag
Itt vagyok .... meghalt az egesz.
Ujra kellett raknom meg a VISTA-t is. Kesz ez volt az utolso huzasa
Most mar jo lenne ha kitalalnank valamit mert ha 9-ig megrendelem akkor holnap reggel megkapom.
koszi
-
concierge
csendes tag
válasz
leviske #2332 üzenetére
Remelem meg itt vagy
2 perce jartam a BIOS-ban es mit talalok ???? egy D.O.T.3 Step 3,1,2 setup menut
Kiprobaltam
Az alap beallitas a BIOS-ban el ...... 12,5 x 200MHz ; 533MHz ( 1066 ) a memoriaknal , szoval minden alapon de ebben a setup-ban adtam neki 5% Kapitany mod de ne kerdezd mit jelent. Minden maradt ugyan ugy a BIOS-ban .
VISTA indul .... olyan gyorsen boot-t a VISTA hogy meg ilyet nem lattam , nem akarok hazudni de az udvozlo kepernyo es a password megadasa utan talan ha volt 5 masodperc hogy minden felallt , gadgets stb. Finoman szepen fut .....
Na most jon az erdekesebb ...... AMD Over Drive Utility.
Beleneztem es mit latok a szorzo 12,5 , az NB szorzo 10x de a CPU 2,6GHZ megyTobb info :
NB speed 2080MHz
RAM speed 554MHz (1108MHz)
Bus speed 200MHz
PCIe speed 100MHz
South bridge speed 350MHzA fokokrol: ( van par dolog amirol fog. sincs !!! az csillaggal jelolom )
AMD Over Drive Benchmark 7669 pont
Stability teszt lefutottTMPIN 2 : 128 fokos *
TMPIN 3 : 30 fokos *
CPU : 30 fokosMost nagyon szepen megy. Lassuk a Compani of Heroes
1680x1050 DX10 High .
Ha ez nem oli meg akkor jo. Mindjart jovok. -
leviske
veterán
válasz
concierge #2331 üzenetére
Elnézést.
Én a magyar árakkal igyekeztem számolni, és itt a Q6600 kb. annyi, mint a E8400... a Q6700 meg 10k-val drágább kb.
A Maximus II. pedig olcsóbb lesz, mint a Rampage, mert nem X48-as lap, hanem P45-ös.
Bár ezt már ne itt beszéljük meg, mert ez már nagyon off.
-
csatahajós
senior tag
válasz
leviske #2326 üzenetére
Najó, csak lejjebb írtad aztán h nem érted hol a haszon ebben. Ott a haszon hogy egy más plecsni rányomásával eladják a félig halott procit részáron, csökkentve ezzel a veszteséget ami már haszon. Egyébiránt szerintem még a 6k-s K8as Sempronokon is van valamekkora haszon, különben nem forgalmaznák még mindig a kiskereskedések. Azért kíváncsi lennék hogy a valós gyártási költsége egy procinak kb. mennyi (természetesen tudom hogy a kifejlesztési költség irdatlan magas és ez mint fixköltség oszlik el az x számú eladott procira). Én érzésem szerint maximum néhány száz forintba fáj egy proci valós anyag és összeszerelési költsége.
-
leviske
veterán
válasz
csatahajós #2324 üzenetére
Ezért is írtam, hogy Sempronként, vagy OEM CPU-ként lenne értelme.
(#2325) concierge: és végül mire lesz a csere?
Bár szerintem, ha 2.8-on az XP beboot-olt, akkor nem a CPU-nak van baja...
-
concierge
csendes tag
Na .... kesz en feledom
Nem csak lap csere lesz , hanem CPU is . -
csatahajós
senior tag
válasz
leviske #2321 üzenetére
Figyi leviske, végső soron ha belegondolsz minden eladott proci nyereség valamennyire, mert maga a gyártási költség az nem egyn agy része az árnak, a fejlesztést kell megfizetni. Főleg ha a félig elrontott X4esekből lesznek a Kuma-k, akkor ha belegondolsz azokat is legalább nem "kidobják" hanem el lehet adni, ami még veszteségesen is megéri, mert minimalizálja a saját bukásukat.
Ami azt illeti lehet h az Intel kivezeti magát a dual-coreokat is, de ne felejtsük el hogy ettől még sokan vesznek ilyet, mert pl nagy tételben az a pár dollár árkülönbség is marhára számít és egy OEMnek simán megéri olyan gépekbe amikbe nem kell az überbrutál teljesítmény (és nyílván a PC piac túlnyomó része ilyen, mi játékos tuningőrültek csak egy viszonylag kis részét teszzük ki - kb sztem ha a 15-20%át). Nem véletlen hogy az X3akra is lecsaptak az OEM-ek mert még ha csak marginálisan is olcsóbbm, 1000 eladott gépnél az már 1000X akkor haszon (és nem ezret adnak el persze
).
-
leviske
veterán
Jövőre ilyenkor egy E8400-ast megkapsz 15k-ért...Ha az X2-es K10 le is veri a Core2Duo-kat, még akkor sem tudja drágábban adni az AMD. mint 20k. Én magát a hasznot nem látom az egészben.
(#2322) HERR Z : Igen, csak az Intel nyomni fogja az árakat. A Q9400 pl: jővő ilyenkor kb. lesz a Q6600 áráért, vagy olcsóbban. Mind ezt egy Nehalem-es táblázatból lestem ki.
-
HERR Z
veterán
válasz
leviske #2317 üzenetére
najah 3ghz-es sempron x2?
még most is van ember aki vesz 1 magos procit, mértne vennének jövőre 2 magosat?nem mindenki filmet konvertál ötszázezerrel a gépén, játékok meg amíg nem lesznek rá rendesen énse nagyon fogok váltani, mert minek
még mostis megéri az amd mert ár/értékbe jók....és sok embernek ez a szempont nem pedig a maxx teljesítmény -
leviske
veterán
-
Thrawn
félisten
-
slett27
addikt
Gyerökök, hát mi lesz így a Spider platformmal ? (AMD lap, AMD proci, AMD VGA) Lassan úgy néz ki a NVidiás lapok írányba kezd mindenki elmozdulni - mondjuk a 2. vagy 3. lapnál ami nem felel meg az elvárásoknak - én is bepróbálmám az ellent. Fehér ember várni jó AMD-s lapra ? (és ha az SB750 semjön be ?)
#2300 : Fatal1ty (javítva)
-
leviske
veterán
válasz
csatahajós #2312 üzenetére
Túl sok értelmét nem látom kiadni egy 2magos sorozatot...az Intel most akarja kivezetni az AMD meg most vezeti be?
Szerintem már felesleges a Regor magokat eröltetni 2009 ben...
Max, ha az alsókategóriába jönnek...
-
csatahajós
senior tag
Na úgy látszik a Kumának mégsincs vége, bár nem értem miért erőltetik a Phenom X2-t a cikkben, soha nem is volt ilyen, mindig is Athlon X2-ként jött volna a K10 alapú 2 magos is csak az új számozási rend szerint kapnak egy 6000-es sorozatszámot...
-
concierge
csendes tag
Gondoltam ra en is de nagyon titogzatosak az arral kapcsolatban. Ha meg kijon az SB700 es az SB750 bucsut mondhatok annak hogy meg jo penzt kapok a lapomert .
Egy kis info:
"The name of the game is called “unlocking the multiplier”, which will be played with the SB700 and SB750 southbridge chips. If you are running an upcoming 2.8 GHz Black Edition CPU, a motherboard with the old SB600 model (RD690) will keep the processor cores operating at 2.8 GHz. However, if you have a motherboard with the SB700 chipset, you will receive a free upgrade to 3.0 GHz. And if you get a motherboard with a SB750 chip, your processor will run at 3.2 GHz, which matches the clock speed of the Athlon X2 6400+ - the highest clocked processor AMD ever offerred."
-
HERR Z
veterán
válasz
concierge #2309 üzenetére
igazából a deluxe lapnál a crosshair 2 alig tud többet, sztem annyira nem éri meg a felárat, tehát nemhiszem hogy +100-150mhz-et adna
mind az nv-s deluxe, mind az atis deluxe eléggé husi lap, innentőlmár kb hitvallás kérdése az egészjah mégvalami: ha már ennyire utolsó Mhz a lényeg, akkor Ati fronton illene megvárni SB750-et
-
concierge
csendes tag
Jarhatonak tunik ....
ASUS CROSSHAIR II az AM2+ es 780i-s ... es jo dragaBar az egyik HD3870-ert + az MSI lapert szerintem kapok annyi hogy meglegyen Crosshair II. Egy 3870 meg eleg addig amig megjon a 4870 ( nem kell sokat aludni
)
Akkor ez a ASUS M3A32MVP DELUXE lap felejtos ??? -
HERR Z
veterán
válasz
leviske #2305 üzenetére
amit leírsz az olyan mintha van 20-25 miskád és azt nézed hogy melyik kocsi mennyit fogyaszt, és ez alapján döntesz.
kb olyan a lasabb HT mintha eggyel kisebb procid lenne, ergo mifasznak adtál ki egy valag lét?Hogy ne használd ki MAXIMÁLISAN a tudását?értelme....00
crosshair phenom alá felejtős.PONTmondjuk én elpasszolnám a CF rendszert és vennék egy 4870-et, mert eléggé megöti az alaplapvásárlási lehetőségeket.....és akkor szabad az út a 780a felé akár
-
leviske
veterán
A HT sebesség annyira számít? Mert csak abban tudják felülmúlni az új AM2+-os lapok a Crosshair-t.
Ha a HT meg nem számít, akkor tartom magam ahoz, hogy 30k környékén a Crosshair a legjobb, mert képes normális alapot nyújtani egy Phenom BE tuningolásához.
Mind1, végülis a CF(hiánya) miatt ki lett ütve...
(#2303) concierge: HERR Z kolega mindjárt tájékoztat minket, hogy mennyire húzza vissza a lassabb HT a Phenom teljesítményét és akkor merek választ adni.
Én részemről nyugott szívvel merem ajánlani a Crosshair-t is és a M3A Deluxe-ot is.
A Deluxe mellett szól a teljeskörű AM2+ támogatás és a CF. A Crosshair mellett szól az ár és a felszereltség.
-
concierge
csendes tag
válasz
leviske #2299 üzenetére
Akkor nagy valaoszinuseggel ez az MSI itt a ludas. Szeretnek maradni az ATI-nal.
Milyen lenne ez a variacio ????
Asus Crosshair + HD4870 + Phenom 9850BE ??????En Skociaban elek es itt mar lattam az Asus Crosshair kb 24.800- . Eladom az MSI lapot meg a 2 HD3870-t es veszek 1 Asus Crosshair + HD4870-t.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest