- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Produkció #187 üzenetére
én is gigában használom most, de még nem halt meg a lap.
viszont postoláskor vagy a BIOS-ban járkálás közben egy csomószor lefagyott már a gép (kb. minden 2. induláskor), ami nemtom mitől van, órajeltől és időzítésektől független.
viszont miután elindul, már nincs vele gond. -
Produkció
senior tag
eddíg ez egyedi eset hogy egy giga megadta magát vagy már más is járt így am2+al?
-
Andre1234
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #170 üzenetére
Miért nem tűnik fel nekem sehol az "aszinkron" okozta hátrány?
(egyedül 939-el nem volt dolgom)
lehet hogy másra gondolunk és rosszul fogalmaztam de...
nem 1-2 összefoglaló táblázatot láthattunk 939nél hogy szinkron órajelemelésnél mennyivel lineárisabb a sávszélemelkedés órajel függvényében.igen lehet igazad van.. ezek az összefoglalások a 939nél voltak. de mint láthatod nincs am2-őm így azt nem ismerem annyira hogy skálázódik... pedig olvasgatom az x2 topicot is..l
ezért is kérdeztem mert a k10 még annyira se ismerem.. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Andre1234 #168 üzenetére
Miért nem tűnik fel nekem sehol az "aszinkron" okozta hátrány?
(egyedül 939-el nem volt dolgom)
Thrawn: 754-nél valóban látványos volt, nálam 4-500MHz-et jelentett hogy 512MB helyett 1GB-ot pakoltam a rendszerbe, az AM2-es rendszereimnél viszont absz. semmit sem számít.
-
Andre1234
aktív tag
1: pedig olvastam (igaz éjjel kettőkor)
2: akkor miért nem azt teszik ha sokan erre panaszkodnak???
a k8ról jutott eszembe hogy mikor szinkronban húztuk a cpu-t a memmel és nem osztottunk vissza jobb volt a memória sávszéle.itt érzem az asszinkronítást negítívnak.
3: a választ olvasva tényleg hülye kérdés volt..thx fleSs-nek is
-
fLeSs
nagyúr
-
Andre1234
aktív tag
1:lényegében ha letiltják, szublimálják, vagy kivágják egy szikével azt az L3at akkor hogy kommunikálnak a magok egymás között?? imc-n keresztül??
2: a magok közti asszinkronitásból adódóan az imc optimális sebessége mi lenne??
a legmagasabb mag órajelé?3:ez az új energiagazdálkodási módszer véletlenül nem a teljesítmény rovására ment?
-
DSG
tag
Sziasztok!
Szerintetek Phenomot vegyek vagy Intel Q6600 ?
Nem tudom melyik a jobb teljesítményben,szívem szerint mondjuk inkább a Q6600. -
Oliverda
félisten
A ganged (klasszikus 128bit-es dual channel) és az (unganged 2x64bit-es) között elenyésző a kölönbség a méréseim alapján, a HT nem befolyásolja a rendszer össz. teljesítményét (hacsak nincs esetleg Crossfire), tehát nem kellene lassabban mennie a sima AM2-es lapban. Raymond és Fiery habogtak valamit arról hogy sima AM2-es lapokban alacsonyabb órajelen megy az NB, de tegnap kipróbáltam és ez bizony nem így van. Tehát AM2 és AM2+ lapban is 1.8GHz-en ment az IMC/L3 páros. Hétvégén majd csinálok összehasonlítást.
-
rollins
őstag
válasz
Oliverda #152 üzenetére
Ah, neked van tapasztalatod vele. Szval nem kell aggódni, azt mondod. Am2 lapban észrevehető hogy lassabb?
egyébként csak azért kérdezem, mert gondolkozok egy olcsó am2-es phenomot ismerő crossfire-es Asrock lapban, aztán jövőre ha egyáltalán lesz pénzem rá, bele egy phenom meg még egy hd3850 cf-ben, bár lehet kicsit hülye ötlet, meg pénzkidobás, de lehet mégsem olyan rossz ötlet, annyira -
Raymond
titán
válasz
kill_bill1 #147 üzenetére
Hmmm...Captain Obvious to the rescue?
-
kill_bill1
tag
Az első tesztnél egyértelműen látszik, hogy ahol mind a 4 mag kb azonos szinten használatba kerül, ott jobb a phenom (van olyan jó, mint az intel 4magosok), ahol viszont gyakorlatilag csak 1 magot használ a játék, ott a mgasabb órajelű proci a nyerő.
Szerintem a jövőben nem nagyon lesz olyan játék, ami parlagon hagy magokat. Szerintem ezt is érdemes figyelembe venni.
-
tomyoy
senior tag
nekem is 6400+ vs 9500 teszt kellene
nemtudok dönteni
-
westlake
félisten
itt van nektek egy kis hir
-
XtNz
tag
LN2+phenom tesztet kérünk
-
keIdor
titán
válasz
Motion_Blur #131 üzenetére
-
westlake
félisten
válasz
VaniliásRönk #129 üzenetére
..es gondolom te hatarozod meg mit takar a bolcs kifejezes
mod: megneztem milyen procid van.. igy mar minden vilagos..
mod2: csak ket amd-s topik van a ph-n? hmm... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Devastator #126 üzenetére
1-2 millió egy ekkora vállalatnak nem tétel (negyedévente több 100 milliós a veszteség mellett...), ahhoz a pár tenyérnyi matricához több biztosan nem kell.
Ha fejlesztésre és/vagy marketingre nem jut pénz akkor csak az a kérdés mikor mennek csődbe. -
Devastator
tag
Anyagi nehézsége, mi? Ha van pénz reklámoztatni magát a Ferrarival akkor csak nincsenek úgy leégve.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #106 üzenetére
Kössz, külön a te kedvedért wPrime is került bele.
Tehát ITT olvasható egy nyúlfarknyi kis valami a prociról. Most ennyire futotta...
-
Andre1234
aktív tag
ez 1 dolgog.. de ez csak 20 percel korábbi hsz.
én arról beszéltem hogy amióta ez a TLB téma felmerült azóta mindenki csak azt hangsúlyozta, hogy milyen gáz és nem jó a javítása, főleg a patch-elt bios itt rovázzott mindenki..erre te meg leoltasz, hogy hülye vagyok mert nem számít semmit.kérdem én: akkor meg minek volt ezen a nagy probléma??
igaz az angol szövegből csak nagyvonalakban vettem ki mi is ez egyáltalán, de a hangvétele az egész témának temetési hangulatra utalt.
raymond már hozta is az ásót -
fLeSs
nagyúr
válasz
wwenigma #110 üzenetére
"Kicsit" kevered a dolgokat, amire te gondolsz az a rendszerórajel-integritás probléma, tök más. Ez állítólag a penrynt súlytja, ki tudja mi igaz belőle.
A Core 2 TLB-hibája teljesen észrevétlen maradt, mert BIOS-frissítés formájában kijavították, és nem okoz teljesítménycsökkenést, ezért olyan, mintha nem is lenne.
-
FireGL
aktív tag
válasz
Andre1234 #112 üzenetére
Komolyan mondom az agyam eldobom tőletek.
Ha nekem nem hisztek hát tessék: >> fLess megírta <<
-
wwenigma
Jómunkásember
Az asszem nem TLB bug, hanem az orajel nem jut el megfelelően a proci minden részébe. Csak az a baj, az Phenom bug veglegesen javitható, míg az Intel prociknál valoszinuleg eltünik a tuningpotenciál egy időre.... magasabb fsb órajeleken ismet elo fog jonni a bug...
Ezért a szorzót növelik...
-
FireGL
aktív tag
válasz
Andre1234 #103 üzenetére
"de én megvárnám a kijavított, bug nélküli phemont"
Mutass már légyszi egy olyan tesztet ahol bemutatják a TLB bug miatti rendszer instabilitást vagy lefagyást és azt hogy mit is javít a bug azoknál az eseteknél. Eddig csak olyat láthattál, hogy olyan stabilan működő programokkal teszteltek a biosfrissítéssel amiknek semmi köze nem volt a TLB bughoz.
(akkor meg mi értelme volt ?)
Elárulom neked, hogy a Core2-ben is megvan a TLB bug: >> olvasd el <<
(jajj ... most egy csomó iskolás gyerek lelkivilágába beletapostam
)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Devastator #107 üzenetére
Mint a Phenom X4 -2 mag....
-
Devastator
tag
Hy. A Phenom X2-es miben lesz jobb a A64 X2-esektől?
-
Andre1234
aktív tag
válasz
vidobali #102 üzenetére
hi..
mondjuk nem tudom hogy és mire képes a jelenlegi 9500-ös de én megvárnám a kijavított, bug nélküli phemont.X2ből úgy se lesz 1 darabig semmi te meg már most tobzódsz...AZ a baj hogy január környékén a nagykerek is kiürülnek és semmi készletünk nincs soha.Én megváromszerintem a k10 x2-t és akkor cserélek.az kb fél év mire az rendesen csiszolódik és elkészül.Meg addigre talán lesz 770 vagy 790x normális lap..nem számomra megfizethetetlen.
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nintendo Switch 2
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest