Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BemAnyó
senior tag
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #3594 üzenetére
A HD985ZXAJ4BGH a BE.
-
BemAnyó
senior tag
Valaki tudja hogy mi a konkrét kézzel fogható külömbség a két proci között ?
phenom 9850 -
band1103
őstag
Én is látom hogy dolgoznak és igazad is van mindenben amit írtál de nem csak ezek a fontosak. Hanem az idő is fontos szerepet játszik a rohanó világunkban. Csak azért aggódom annyira a szeretett AMD-mért mert látom hogy le van maradva és (majdnem)hiába dolgozik jól ha lassan teszi. Nincs más konkurencia mint az intel és ő 1 időben annyival gyorsabban fejlesztett hogy nagyon elhúzott az AMD mellett. Kellene az AMD-nél is egy ilyen gyors időszak, na meg jobb support és marketing. Csak a jó munka kevés manapság. Ezért aggódnak akik aggódnak.
-
04ahgy
nagyúr
-
Oliverda
félisten
-
04ahgy
nagyúr
válasz
band1103 #3583 üzenetére
Azt jelenti, hogy kisebb csíkszélességen ugyan kisebb egy tranzisztor árama, de a szivárgási áram viszont nagyobb, így egy váltásnál konstans értéket tartani fogyasztás terén az első időkben korrekt teljesítménynek számít. (Ott volt a Prescott, ahol ugyebár ez nem sikerült.)
Ahogy finomul a gyártás, úgy fog csökkenni a fogyasztás, a szivárgási áram csökkentése miatt.Ráadásul itt az órajel is magasabb a hírek szerint, ami szintén nem negatív irányban befolyásolja a felvett teljesítményt!
HGyu
-
-
band1103
őstag
válasz
Csiborbogár #3579 üzenetére
Meg a nagyképűbb táborának
-
Csiborbogár
őstag
válasz
HarryPotter #3578 üzenetére
Ezt én is olvastam már egyszer.
Hihetetlennek tűnik az alap 4 és 4,4 GHz az eddigiek alapján.
Meglátjuk. Mindenesetre kívánom, hogy végre odategyen a nagyképű Intelnek. -
Maverick86
csendes tag
Üdv.
Következő lenne a kérdésem, van nekem egy Gigabyte GA-M56-S3 lapom, frissítettem rajta biost, most a legújabb van. Ezzel már elvileg minden gond nélkül fogadja az X4es phenomokat, de elvileg a HT frekvenciát vissza kell venni.Az lenne a kérdésem, hogy esetleg valaki jár hasonló cipőben? Szóval ha valaki ilyen lapba használ esetleg x4-es phenomot, amiben vissza kell venni a HT frekit, megmondaná, hogy ez mennyi teljesítmény kieséssel jár?
Üdv.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
silent84 #3570 üzenetére
Szia!
Természetesen már megvan a Phenom X3, egyelőre tök alapon megy, de magam is alulfeszelését tervezem.
A lap eddig nagyon tetszik. Most szórakozok azzal, hogy az utolsó két SATA az első négytől függetlenül tud IDE módban menni, mikor amazok RAID üzemmódban.
Próbálkozom továbbá a VGA húzásával, stb.
HGyu
-
silent84
csendes tag
válasz
csatahajós #3574 üzenetére
Hát igen egyre valószínűbb, hogy nem lesz idén Deneb. Novemberben akarok venni gépet, nagyon gondolkodom az x3on, de a magas idle fogyasztás elég zavaró. Ezért is szeretném megvárni a 45nmes x3at, de a doksi szerint is 2009 Q1-Q2ben jön, szóval messze van.
Remélem novemberben azért lesz már 780G+SB750, elvileg Q4re igérik.
Ha ez megvan belerakok egy Sempront vagy egy kis x2-est és várok -
csatahajós
senior tag
válasz
silent84 #3571 üzenetére
Nagyon érdekes kis doksi, de sajnos alátámasztja a januári Deneb indulást. Ugyanakkor szerepel benne a Toliman 8850-es verziója és a Kuma mag is több helyen, tehát ezek szerint nem pletyka csak.Ami még pozitív hogy a 9850 fogyasztása is lecsökkent 95W-ra!
Viszont a 6500+ ról nem tettek említést..
-
silent84
csendes tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #3562 üzenetére
Egy Gigabyte GA-MA78G-DS3H lap ketyeg épp a gépben, amiről írok. A procifeszültségnek a gyári alapértékhez képest -0,600V-ot lehet beállítani.
Nálam ez 1,250V - 0,600V = 0,650V magfeszültséget jelent!HGyu
-
yodee_
őstag
válasz
TomBoy1986 #3564 üzenetére
igaz bocsi. 9950et akartam írni
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #3566 üzenetére
én csak nagyker listáját néztem.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Sir Psycho #3565 üzenetére
Akkor tévedtem. Ráadásul három helyen kapni is, bár egyiket sem ismerem
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #3562 üzenetére
-
-
yodee_
őstag
szeva!
érdeklődnék, hogy meddig lehet húzni a 9550 be-t. ha valakinek van tapasztalata, írjon pls.
thx
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Andre1234 #3560 üzenetére
Megjöttem, túléltem a Dunát Rajkától Vácig.
Kérdésedre én azt tudom mondani, hogy MSI-ben, s a Gigabyteban nem lehetett visszafelé állítani a feszültséget. Az ASUS-ban meg elég érdekesen működtek a dolgok RAM téren, de ott biztosan vissza lehet venni az alapfeszültség alá.
Szóval ilyesmire leginkább az ASUS lapokat mondanám jónak - ABIT-ból nincs 780G tudtommal, meg nem is tudom, hogy engedi-e vissza. De azokból érdemes szerintem a 140W-ot támogató változatok közül választani (ált. fekete a nyákja, de az ASUS honlapon megtalálod).
Többi gyártóval nincs tapasztalatom.
-
Andre1234
aktív tag
hi.alulfeszelt 9550@9350e-t szeretnék csinálni 780g-s lappal.
a proci már megvan az biztos,de amilyen mesébe illő történetek olvasgattam itt az alaplapokkal már gyártót se tudom melyiket válasszam.
ki mit venne?tudom kicsit off de annyira mégse mert azért tomboy oliverda is írt 1-2 aranyos eposzt különböző lapok tulajdoságairó, sok esetben tranzienseiről ezért is kérdezem itt IS
-
band1103
őstag
Sziasztok!
Meglehet-e jósolni azt hogy a majdani leggyorsabb AM2+-os Denebeknek mekkora lesz max a TDP-je? Olcsó alaplap vásárlás miatt érdekel.
-
silent84
csendes tag
Hmm.. Árcsökkentés, új procik. Ezek után kiváncsi leszek majd a Deneb árára
Hajrá AMD -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Oliverda #3549 üzenetére
Ezt megvétóznám. Hiszen... tudod 30 éve azt mondták... hogy számítógép... ilyen mértékű sebessége... sőt.. számítógép elve ... maga nagyon sok témát hagyott utána... erre... ? ma meg már mindenkinek van gépe... (5 éve videó kártya piac?... 12 futószallagos kártya már csúcs volt... most meg már hól járunk?...
lehet kitaláltak valamit, ... és valós... lehet hogy csak ... sabla hamba... de ezt majd megtudjuk a maga idején...
-
Oliverda
félisten
válasz
csatahajós #3550 üzenetére
A CPU-Z -ben én nem bízok ilyen kérdésekben.
-
Oliverda
félisten
válasz
csatahajós #3548 üzenetére
Ez egy vicc. Gyárilag 4GHz-es 4 magos CPU 45nm-en nem lesz soha szvsz.
-
csatahajós
senior tag
Azt hittem leesek a székről amikor ezt megláttam
:
Túl szép hogy igaz legyen...ekkora fesz mellett....de ha viszont nem kacsa akkor ez odabaXsz már elnézést!
-
csatahajós
senior tag
válasz
Hakuoro #3546 üzenetére
Szerintem arról van szó, hogy ezek még a korábbi kihozatalból kikerült procik, még az is lehet hogy B2 steppingesek lesznek, ezért az alacsony órajel, cserébe elég jó TDP. Szerintem a 2.3-as Kuma azért partiban van egy 2.6-2.8 Ghz-es Brisbane-nel, szóval nem lesznek ezek rosszak. Én szerintem idővel fog is még megjelenni újabb, magasabb órajelű verzió, de azok már 65 vagy 95W-os TDP-vel. És igen, valószínűleg ezek kripli 4 magosok, de persze ez csak tipp (bár sztem logikus, az adataikból ítélve).
Osiris,
az első linkben szereplő procik szept. 1-től kaphatóak hivatalosan ,tehát onann 2-3 hét általában mire "ideér". A Kuma-k nem hivatalos bejelentés része, de várhatóan azok is jönnek 1-2 hónapon belül.
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
csatahajós #3539 üzenetére
Nem túl magas órajelek. Reméltem hogy 3Ghz körüliek lesznek. Majdnem a leglassabb kétmagos procik lesznek a piacon.
Vajon ezek tényleg csak hibás X4-ek 2 letiltott maggal?
-
Osiris
őstag
Mikorra várható, hogy ezek az újdonságok megérkeznek hozzánk?
-
-
Oliverda
félisten
válasz
slett27 #3540 üzenetére
Ez neked miért baj?
New Black Editions: 9950 Goes 125W
* AMD Phenom™ X4 9950 Black Edition processors will transition to 125W (same TDP as 9850 Black Edition). This is our highest performance quad core and when paired with the AMD 790GX Chipset, has been getting rave reviews for its over-clocking capabilities!
* AMD will introduce the AMD Phenom X3 8750 Black Edition processor – the first ever unlocked triple core processor!
* AMD will also introduce the new AMD Athlon™ X2 6500 Black Edition (product details & positioning available on September 1, with price announcement). The highest performance dual core we have ever offered – at a great price and it is also unlocked! -
slett27
addikt
válasz
csatahajós #3539 üzenetére
Elég drasztikus árleszállítás. 9950 ~35k lesz ?
-
csatahajós
senior tag
Hát mégis megcsinálták a Kumát?
meg ez is érdekes:
-
Thrawn
félisten
-
slett27
addikt
válasz
csatahajós #3536 üzenetére
A teljes linket eltudnád küldeni a tesztekről?
Köszönöm a gyors reakciót Thrawn!
-
csatahajós
senior tag
Hogy más szemfülességével ékeskedjek kicsit... (de túl jó
).
SZóval ezentúl ha egy intel fan a Super-Pi eredménnyel vagizik akkor meg lehet mutatni neki ezt:
Szóval ezt sose fogom megérteni, hogy miért van ennyire arra az egy benchmarkra fókuszálva mindenki....ha a Phenom architektúrára optimalizált kódot írnának akkor abban valszeg az lenne körökkel jobb.
Azért akkor is le a kalappal ez előtt a 4Ghz-es eredmény előtt (amúgy xtremesystemsen az AMD topikok között ott van az illető topikja, aki elérte a rekordot, néhány plusz képpel, akit érdekel).
-
Oliverda
félisten
válasz
HarryPotter #3534 üzenetére
Nem volt rá időm.
-
zsolt320i
senior tag
Végük, végünk...
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9070&Itemid=1 -
Hakuoro
aktív tag
Phenom 9950 4Ghz-en!
A probléma csak az hogy folyékony nitrogénnel érték el. -
band1103
őstag
Egy kis segítséget kérek prime95 fronton. Azért itt mert a saját topikjában senki nem járt már tobb hete, gondolom itt hátha tud valaki segíteni.
Blend tesztett inditva ez az ablak jön fel azonnal
Mi lehet a baj? Nemrég még ment. -
válasz
tomargus #3524 üzenetére
Cod1-nek az a jó öreg quake3 motor az alapja (csakúgy mint a többinek).
Elvileg támogatja a több processzoron való futatást. -nem több magosat, mert akkor még aszali gépbe nem nagyon volt-
Egy cvarral kellett előhozni:
r_smp 1 ha nem megy akkor set r_smp 1
vagy legvégső esetben a config.cfg-be kell beírni az utolsó sorba: seta r_smp "1"
Egy próbát megér. Ha működik akkor sem fog 4 magot kezelni, max 2-t de azt se biztos.
4x akkora fps-ed biztosan nem lesz.
Nálam falat nézve, hud kikapcsolva kiakad 4000 fps-nél. Kép. (a játék 1000 fps felett játszhatatlan mert kifagy az egér) -
tomargus
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #3050 üzenetére
Sziasztok.
Én is beszereztem egy 9850BE-t. Egy olyan problémám van...ami szinte adja magát. Egy ősrégi játékkal játszok, a Call of Duty első részével és a kiegészítőjével online, és sajnos azt vettem észre, hogy ez bizony csak egy magot használ
Itt olvastam említést olyan programokról, vagy beállításokról, ami ezen változtat. Szeretném, ha a négy mag együtt működne, tudom hogy megoldható CoD ra is, mert már láttam ismerőst akinek sikerült összehangolnia, így kvázi négyszer akkora FPS-t ért el.
Tud valaki megoldást? -
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #3522 üzenetére
XP-t kell rá rakni.
Jó kenuzást!
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #3520 üzenetére
Hmmm....esetleg majd nem tudnád kipróbálni hogy működik-e az integrált GF 8200-al a PhysX? Persze úgy hogy beraksz mellé még egy normális VGA-t.
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #3509 üzenetére
Az ASUS lap már nincs meg?
-
- = Zk = -
félisten
hoppá!
vagy ez csak nekem újdonság?
[IMG:4GB%20Corsair%20TWIN2X2048-6400C4][link][/IMG]
az alaplap: ASUS M3A32-MVP Deluxe
RAM: 4GB Corsair TWIN2X2048-6400C4
HDD: 150GB Western Digital Raptor
OS: Windows Vista Ultimate 64-bit w/Service Pack 1ha volt,sry
-
HarryPotter
őstag
ha m ár volt, srry: [link]
-
Dj Dekko!
őstag
Nah, Beszállok én is a tuningosok közé... igaz, nézegettem a biost, proci fesz emelését...
és nem tudom ki találta kihogy 0.75 V megy a proci
mert addig tudom csökkenteni a feszt
Amúgy egy Phenom 9750 mennyit szokott menni átlagosságba?
(alap 2.4) most 225 FSB / 12x / 900 Mhz DDR2 4-4-4 12 / Asus Square Pro Cooler és egy Asus CrossHair II Formulában csücsül...
Azért kérdezem mert probáltam 250 FSB vel... de valamiért teljesen megbolondul a gép, és folyamatosan IRQ Kék halált dob be (IRQ NOT LESS! hiba kóddal)
2700 on találtam meg a stabilt beállítást 1.3 V vel ... ( 2850 en is megy... de ha mindent is vissza osztok... azt csinálja a gépem ... *elindul a vista, megy fél órát... megáll az egér... megy tovább még a hang... és 2 perc mulva a hang is... és befagyott)
Pls Help! -
Oliverda
félisten
-
válasz
HarryPotter #3513 üzenetére
Várom a Deneb-et és az SB750-et.
-
HarryPotter
őstag
kicsit leült a topik...mindenki nyaral?
-
Oliverda
félisten
Nagyon OFF, de lesz pár darab eladó 9600 Black Edition procim meglehetősen jutányos, 23K/db áron.
Akit érdekel privizzen.
SB750 mellett a 3GHz+ sem lesz lehetetlen velük.
-
silent84
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #3509 üzenetére
Köszi, közben találtam valamit, egy X3 8750es 1,125V mellett stabil, idle állapotban alap órajelen alulfeszelve 13Watal eszik kevesebbet mint C&Qval.
Kiindulási alapnak ez se rossz.
Még azért keresgélek hátha találok valamit.
Egyre szimpatikusabb ez az X3
Főleg most csökkentette AMD 125$ról 104$ra a 8450es árát, csak az elmúlt két hétben gyengülő forint miatt ez sok változást nem hoz. Lesz majd még egy árcsökkentés úgyis mire
megveszem,Intel októberben csökkenti a 7xxx széria árát ismét. Remélem AMD reagál.
Jó lenne egy 3magos Deneb (Heka), de az csak 2009 H1ben jönMasterDeeJay: köszi az infót, ahogy számolgatok lassan reális lesz az a 60-70W, erre még rájön 2dben később majd egy HD 3850es kártya 10-15W fogyasztása összességében nem is olyan vészes. Vagy kivárom a 40nmes rv740et
-
-
silent84
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Mivel teljesen kihalt az x3 topic ide irok.
Egy matx giga 780G+x3 8450 párost szándékozok venni, hamarosan de lehet hogy csak 1-2 hónap múlva. Mivel átkozott google-n nem találtam semmi érdemlegeset x3 8450as alulfeszeléses eredményekről, kérdezném valaki próbálkozott e ilyesmivel és milyen eredménnyel.
Amit találtam az 1,8Ghz 0,975V-tal, de én meghagynám azért az alapórajelet.
Tehát nagyon fontos a fogyasztás ezért is 2 opció lesz:
1 Ghz @0,8v, illetve 2,1Ghz a lehető legalacsonyabb fesz mellett.
80%ban kb torrent, többi 720p és játék,de max egy HD 3850 lesz mellé.
Na a következőt tudom, javítsatok ki ha hülyeséget írok:
AMD, ugye a TDP-ben egy adott CPU(ok)hoz tartozó fogyasztási osztályt ad meg?
Tehát az x3 8450 és az x4 9650 is 95Wos kategóriába tartozik, de gondolom az x3as nem zabál annyit mint egy nagyobb órajelű X4es.
Német fórumokon azonos órajelen 15-20%os fogyasztás különbségről irkálnak.
Szóval kérdem én ezek figyelembe vételével reális, hogy alulfeszelve idle állapotban a gépem mondjuk HD 3850 nélkül 60-70Wot egyen 1HDDvel és 1 ODDvel, és 2x1GB rammal?
köszöntem a segítséget -
Tibord
senior tag
Üdvözlet mindenkinek
Esetleg nem tudtok valamit arról hogy a PH-n nem-e lesz egy újabb "NAGY HŰTŐ TESZT"
Ahol mondjuk az alsóközépkategóriától a királykategóriáig bezárolag egy átfogó ajánlást és tesztet kaphatnánk a hűtés mibenlétéről? -
*Ropi*
félisten
válasz
TomBoy1986 #3504 üzenetére
Hozzáképzeltem azt az "l" betűt.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #3501 üzenetére
elgépeltem, természetesen elállhatsz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Ok, köszönöm!
-
válasz
Elég sok, mondhatnám nagyon sok. Így már érthető hogy vinnyog a krízis.
-
TomBoy1986
veterán
A lap egyéni problémáival nem vagyok tisztában, ha van ilyen nyűgje, akkor jó volna előtte kipróbálni, bár 3 napon belül mindig visszaviheted - elálhatsz a vásárlástól indok nélkül. Szóval csak gyorsan.
MasterDeejay:
[link]
1 mozilla 3 ablakkal, a StrongDC, CCC, Avast, Speedfan, s Everest.
Azt hiszem meggyőző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest