Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Yutani #12827 üzenetére

Részemről az volt a felállás ami listák címében is szerepel, vagyis az alaplapi foglalathoz kötötten indítottam őket. Tehát nem CPU-hoz rendeltem. Ha CPU-hoz rendeltem volna ( Pentium, K5, K6, K6-III, Penitum-II/Slot-1, Penitum-III/Slot-1, Pentium-III/Socket370, Pentium4/Socket423, Pentium4/Socket478, Pentium4/LGA775, stb... ) akkor most lenne kb. 100 futó lista egy-két bejegyzéssel. Valamint várhatóan, most azt kérdeznéd tőlem, hogy miért nem bontottam őket tovább ( PIII/Katmai, PIII/Coppermine, PIII/CoppermineT, PIII/Tualatin, Athlon/Pluto, Athlon/Orion, Athlon/Thunderbird, stb... ) ami úgy 5-600 listát jelente, átlagosan 0,1 bejegyzéssel.

A felmerűlő kérdésekre a válaszok:

"- A Pentium OverDrive milyen kategóriának számít? 486 vagy Pentium?"

Pentium Overdrive-ból is többféle van. A Socket3-ba passzoló a Socket3-as listán indítható, a Socket7-es a Socket7-esen. ( Van még Socket4, Socket5, Socket8, stb is, de azoknak jelenleg nincs lista indítva )

"- Egy AsRock SocketA Upgrade lapba rakott S754 CPU-kártyával mért teljesítmény akkor most a fenti megoldásokhoz hasonlóan SocketA-hoz kell bejegyezni, vagy ez már a S754 kategóriában szerepel? (Az elsőre nevetségesnek tűnő kérdés a fentiek alapján jobban átgondolva már nem is annyia buta kérdés...)"

Mivel a használt alaplapi processzorfoglalathoz van kötve a részvétel, így ha a Socket754-est használod, az a Socket754-ben indul, ha a Socket462-est, akkor a Socket462-ben. Az Asrock lap előnnye, hogy egy lappal két helyre is nevezhetsz. Ugyanígy a 386/486-os és 486/Pentium alaplapoknál. Persze, ha társprocesszorként tudnád használni a Socket754-es processzort akkor élne a dolog. Épp ez miatt írtam be a szabályokba, hogy a tesztprogramot futtató operációs rendszernek kell a címben szereplő foglalatban lévő processzoron futnia. Bár bevallom, gőzöm sincs, hogy lehetne megoldani a társprocesszor processzormagjainak "belinkelését". Lehetőségként meghagytam. :D

Esetleg megoldható az is, hogy egy közös lista legyen.

Új hozzászólás Aktív témák