Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali Mindenkinek!
Mivel nem tudtam érdemben mire használni ezért eladok pár dolgot a retró cuccaim közül:
Atari Portfolio:
Működik, a kijelző alsó felén sorhibás (kihagy egy sort a kijelzője) valószínű szalagkábel vagy érintkezési hiba de ennek ellenére használható és a kijelző karcmentes. Hozzá csak egy 128kb-os memória kártya van amit nem tudom hogyan kell kipróbálni vagy meghívni az oprendszeréből. nincs se doboz se buszbővítő modul, 3db AA elemről megy, illetve én USB-ről használtam azaz egy mobilrack USB-tápkábelével, de megy 5V-os nokia töltőről is.(gyárilag 6v 300mA kellene neki) Kép1 Kép2
Pentium Pro 200mhz 256k:
Csak 1db sajnos, feliratok gyönyörűek, típusra átlagos. Pontos típusa SL22V 256K KB80521EX200
Kép
A gép amiben volt bezúzásra került, nem tudom kipróbálni.Árat nem írok mert igazából csere érdekelne palmtopra (nem PDA) amivel tudok valamilyen szinten netezni és belemegy PCMCIA wifi kártya. Ajánlatok privátban.
-
snake1977
őstag
0.5kg-ig 530Ft a posta ajánlott levélként, elsőbbségivel 595Ft, efelett a súly felett érdemesebb csomagként feladni, masszívan becsomagolva. Ha el is tűnne..a posta a feladási dijnak a 15x -ét fizeti ki, ha nincs külön értékbiztosítva. Nekem sok év alatt 1 ajánlott levél tünt el, mázlimra pont értéktelen cuccokkal, a jól becsomagolt csomagot nem bántják, csak ne ird rá pontosan mi van benne, kaparj oda valami olvashatatlant, és ne látszódjon át hogy alaplap doboz van benne. Csomagként 20kg-ig 990Ft a feladási összeg belföldön.
-
Davidof92
senior tag
válasz
Nowhereman #11397 üzenetére
Nekem eddig feladott dolgaimból nem tűnt el semmi, pedig utazott eddig: foxconn 915-ös lap dobozostul, 2x512 ram, 2.8-as cerka proci, 2x128mb sdram+667P3, w580i, 2 hangváltó, 3850, 9600gt, 8800gtx, x1900xt és egy kisebb hardvercsomag 2 vinyóval, meg pár bordával. Azt hozzáteszem, egyik sem csomagban, hanem levélként feladva. Azt én sem tudom mennyit ér a lap, de a posta szerintem meglenne 500-ból, mivel gondolom még at-s, azért nem nagy, gyári dobozába sima levélként(tehát nem csomag) normálisan becsomagolva gond nélkül utazik. Lehet csomag, és azért bontják fel a postások(tisztelet a kivételnek). A levél nem annyira "érdekes".
-
-
R̲e̲m̲
senior tag
valakinek van "működő" leírása, hogy a vp6 vigye a tua procit? (remlem nagyon nem kell szétverni a lapot) zsákbamacskát nem akarok, se azt h elfüstöjjenek a procik...
-
Davidof92
senior tag
válasz
Nowhereman #11388 üzenetére
Posta?
Ha becsomagolja az ember nem lesz baja.
(#11383) frescho: De azokban a gépekben rage pro volt, nekem csak rage xl-em van. Nem tudom mennyi lehet a különbség a 2 között.
-
neduddki
nagyúr
HI!
na a osszeszedtem a hetvi buli kellekeit
1: st6+1.13/256/133+u2l+
2 k8mmv3-v+25w semp+gb g-power pro+1g kinston
es uegy a kozos elmaradhatalan atx3025hen :- )udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
HI!
napo termes matrox marvell g450es:- )))
udv
neduddki
p.s. meg egy ct4830 de az annyir anem erdeks
-
Davidof92
senior tag
-
-
tatabike
őstag
Megint én. Abit St6-nál van valami okosság? Mert kaptam egyet, 1.3 Tua cerka van benne, állítólag működik frankón, de nekem nem sikerült életre kelteni. Összeraktam, de nem indítja be a tápot sem, csak világít a piros LED a sarokban. Vagy az a baj, hogy pirosan világít? Kényszerített indításnál (zöld+fekete ATX) sem csinál semmit, nem ad képet, nem csipog, nem sípol, csak valami halk kattogás hallatszik a speakerből, mikor nyomogatom a power gombot, persze mást nem reagál rá, le sem lehet állítani. Ötlet? Próbáltam mindenféle ramokkal, jókkal persze, 1.4-es tua-val, 800EB-vel, 850 cerkával, semmi. Az gondolom nem számít, hogy nem dugtam ventit az alaplapi csatik egyikére sem, mert egy S370-re 'szakosított' Arctic Freezer Pro7 a hűtése, de az más úton kap feszt, fix 9 voltot egy stabilizátorról, ami a tápra van kötve közvetlen. Szóval ez a probléma.
-
-
Dyingsoul
veterán
Srácok, valaki nem tud Debrecenben ingyen elvihető működő 15-17"-os crt monitort (esetleg tápegységet)? Kellene a nyáron összerakandó retro konfigok tesztelésére!
-
tatabike
őstag
válasz
tatabike #11359 üzenetére
Ja, és csak egy BIOS-om van a két laphoz, azzal próbálgattam mindkettőt. Gondoltam, egy frissítés nem árt, de az Asus Update nem tudta frissíteni, ezért most egy BIOS-om sincs
Ez is érdekes, a CUV4X-en gond nélkül tudtam frissíteni BIOS-t, ezeken meg valamiért nem ment. Vagy 10x letörölte, újraírta, aztán bedobott egy Verify errort... -
tatabike
őstag
válasz
tatabike #11314 üzenetére
Az lehetséges, hogy a TUV4X nem kezeli a cerka tualatinokat, csak a pentiumokat? Nekem a leírásából ez derült ki. Küzdöttem vele egy 1.4-es cerkával, és nem indult el, egy coppermine cerkával meg egy 800EB pentiummal meg igen. Viszont két ilyen lapom van, a másik elindult az 1.4-es cerkával. Érdekesek ezek a TUV4X lapok. Mindegyik rev 1.01, az egyiken nincs integrált hang, a másikon van, meg egyéb különbségeket is találtam. (Más típusú integrált áramkörök, kondikészlet is teljesen különbözik, a FET-ek is, stb.) Az integrált audiós lap indult el az 1.4 cerkával.
-
djculture
félisten
Jó vicc komplett alaplappal vettem p3-s 1133 at 5 ért 2hete.Meg itt vagy a hwsw-n is árult valaki rendes tua p3 akat fillérekért.Ilyen milliós összegek szivatások.
-
Uj szerzemenem van. IBM, feher es Cocom listas volt...
-
Davidof92
senior tag
Köszi mind2-őtöknek
.
Frescho: Megy egy pü szerintem.
Bacsis: hát kiderült hogy ezen csak 2 mega ram van, szóval felejtős. Ámbár mintha tesómnak lett volna egy ugyan ilyenje csak kibővített memóriával 4-re. Majd rákérdezek nála.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
R̲e̲m̲ #11342 üzenetére
ebben a témában akosf az illetékes, nézz még körbe a cpu-world.com-on, de amúgy 1100-as P3-ast még néha itt a PH-n is lehet kapni
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
R̲e̲m̲ #11331 üzenetére
Peti_s-nek válaszoltam, szal jahh.. 233MMX.ből akad pár
Davidof!a 3Dmark99 elindul bármiylen VGA kártyán ami már tud 3D-t és van rajta 4MB Vram... Pl Riva128, S3 Virge bár azon elég xar a textúra, Matrox mistiqe és társai.. a 3Dmark2000 is elfut egy combosabb 4 megás karin pl Riva128, De kiírja hoyg kevés a Vram, mert 8MB kéne neki, de zért elmegy.. deee egy TNT-n már a 2000 is szépen fut... a 2001-nek is kb egy TNT a minimumja, TNT2-n már szépen fut...
ezeknek még nem volt nagy gépigényük... a 3Dmark2003 ami már jobban megkérte a VGA-t, pl egy Geforce2(MX)-en, eldöcög, de ilyen 20pont körüli pontszámot ad -
Davidof92
senior tag
válasz
snake1977 #11336 üzenetére
De-de, legelső verziós p2 slot1 volt a klamath, aztán jönn a deschutes. Van egy alaplapom, 440lx chipset van rajta, és csak a klamathokat támogatja
. AGP-s kártyám van nekem is, 9200SE universal agp, de köszi a felajánlást. Sajna elég messze laksz. Jó pár évvel ezelőtt jártam ott, rokonoméknál, mivel ott laknak
. Majd lehet benézek a helyi pc-s boltba mit tud felmutatni ilyen témában. Mondjuk nem sok jót remélek
.
-
snake1977
őstag
válasz
Davidof92 #11333 üzenetére
Hali!
Slot1-es p2-ben volt klamath nem? Van asszem még egy 266-os p2 procim. Meg pár slot1-es csoda, ha erre járnál szólj. Sőt a Socket 7-es konfigodhoz ha van agp-d tudok adni esetleg kártyát, amin elfut a 3DMark 99/2K, ha pci-os vagy csak ahhoz is van egy Diamond viper V550-esem, csak valahol érintkezési hibás lesz, mert piros köd van a képen amit lead, mintha a vga out egyik lába nem érintkezne. (hibás vga kábel esetén pirosodik be igy a kép)
Üdv.
-
törölt tag
válasz
Davidof92 #11333 üzenetére
Jóval nehezebb megmondani, hogy mi a legkisebb VGA amivel elindulnak ezek a programok, mint egy kártyáról eldönteni, hogy mire alkalmas. Esetleg elárulnád a kártya típusát?
Csak tipp:
3DMark99 (MAX) -> DirectX 6 -> ATI Rage Fury, Voodoo 3, Riva TNT2, G400
3DMark2000 -> DirectX 7 (T&L) -> GeForce 2, Radeon 7000,
3DMark2001 (SE) -> DirectX 8.1 -> GeForce FX, Radeon 8500Szerintem a 2MB-os csodán nem fog futni egyik sem. Egy 2MB-os kártya inkább csak arra lehet alkalmas, hogy egy 2D képet kirakjon a képernyőre.
-
Davidof92
senior tag
Mi az a minimum vga kártya amin elfut a:
3D99?
3d2000?
3d2001?
Külön külön érdekelne. Azért mert van itthon egy 2 megás valami csodám, azzal esetleg bírnék építeni socket 7 konfigot, de ha nem fut el rajta egyik sem akkor bele sem fogok. Mit nem adnék egy klamath magos slot1 prociért most... -
törölt tag
-
válasz
bacsis #11319 üzenetére
bacsis: Winimage?
BIOS kerdeshez:
Ha jok az idegeid, nem remeg a kezed, akkor egyszeru a megoldas:
- Szerezz egy ures EEPROM-ot
- Hasonlo chippel rendelkezo lapot indits el a sajat BIOS-al DOS lemezrol
- EEPROM menet kozben kicserel
- A hibas lap BIOS-at egesd bele es keszen is vagy.3DMark 2001:
Pentium IV 3GHz 815-el (865-os lap IGP-je) 3246 pont.
-
bacsis
Közösségépítő
Urak Segíjjetek már!
Kb 1-1,5 évenként szoktam csinálni programos CD-t DVD-t amin a legfrissebb fontos progik vannak, everest, total commander, rivatuner, 3dmarkok ilyesmik.. na most ezeket a lemezeket úgy csinálom hogy tudjanak bootolni, jó kis Win98 indítólemezt bootolnak be...
Akarnék most is csinálni, deee a nero nem azt mondja hogy rakjam be a flopy meghajtóba a lemezt amiről átrakja magának az indító lemezt, hanem képfile-t kér...
van egy saját maga rak rá dos-t de az ilyen spéci fajta nem is látja a FAT32-es partícionált HDD-t... hogy tudnék kiflopy tartalomról image file-t csinálni? -
R̲e̲m̲
senior tag
bocs a dupláért, de:
3dmark 99/2000/2001 valameike belőhető xp alatt? a 2001 dx8 miatt sír, pedig a 9.c van fent... -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Penyus #11308 üzenetére
sajnos csak a coppermine pentiumokat viszi, a celeront pedig dualban sehogy
tatabike!
szerintem tőccs le egy tuv4x biost és simán frissítsd rá. ha visít a checksum miatt azt meg figyelmen kívül kell hagyni, mert a cuv4x-nek valszleg más a chksum-ja.
elvileg megoldja a problémát.
ja és lehetőleg dos alól flopis megoldással -
snake1977
őstag
válasz
R̲e̲m̲ #11307 üzenetére
Gyakorlatban én nem tapasztaltam kirívó különbséget. Ebben a tesztben egy x800xt szerepel, szinte mindenhol veri az FX5950Ultrát, x850xt pedig ugye jobb nála, tehát az én véleményem szerint van értelme a cserének, jobban fog teljesíteni valamivel, illetve kevesebbet is fogyaszt az aTi kártyája.
-
tatabike
őstag
Sziasztok, egy érdekességet írnék le, hátha valaki találkozott ilyesmivel.
Vettem itt egy kollégától egy kétes állapotú Asus TUV4X lapot, benne egy 1.4 Tualatin celeronnal. A lap BIOS-chip-je egy 'hozzáértő' beavatkozásának következtében elvesztette 5 lábátMost ilyet keresek, ha valakinek van, szóljon.
Kíváncsiságból beleraktam egy Asus CUV4X BIOS-át, ilyen volt itthon. Persze, azért elég sok különbség van a két lap között, a CUV4X nem is tudja a tualatint, de azért kipróbáltam.
El is indult a cuccos, és az 1.4-es tua cerkára a CUV4X-es BIOS-szal 'tuningolt' TUV4X azt írta ki induláskor, hogy Intel Pentium II 935MHz.Ezután persze leállt hardver monitor problémák, és egyéb dolgok miatt (4 RAM slot a 3 helyett, meg energiaellátási gondok, stb.), de azért nekem elég érdekes volt egy ilyet látni. Valakinek volt már hasonló tapasztalata? Vagy esetleg valaki tudja, ez mitől van?
-
R̲e̲m̲
senior tag
Srácok!
ebbe van értelme beletenni egy x850xt-t? vagy a 4x-es agp miatt csak csigatempó várható?Üdv!
-
törölt tag
válasz
bacsis #11301 üzenetére
Köszönöm a tippet!
A helyzet az, hogy minden gond nélkül feltelepszik a driver és a directX. A dxdiag tesztjei is lefutnak ( DirectDraw, DX7, DX8, DX9 ), sőt a 3DMark is hibajlezés nélkül bejelentkezik. De a benchmark indítása után, mikor tölti be az első tesztet ( ugye ilyenkor ad egy képet némi információval, hogy mi is lesz a tesztben ) akkor pár másodperc után kilép és visszaadja a desktopot. Vagyis mielőtt indulna az első 3D képkocka egyszerűen becsukja a 3DMark programot.
Ez mitől van?
szerk.: Persze megnéztem a hiba log fájlt amit készít a 3DMark, de azonkívül, hogy rengeteg információ van benne amit összegyűjtött a rendszerről egyetlen hibaüzenetet sem tartalmaz.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
#95904256 #11298 üzenetére
mondtam hogy sz*pás lesz életre kelteni őket
Írtad hogy doboz nélkül de tartozékokkal együtt kaptad az FX5950-et.. na akkor gyári install CD be, rakj fel róla minden vackot, azaz lemez be, majd drivers... és ott lesz vagy 4 féle szoftver, írja hogy iylen meg olyan optimalizáció hogy hasítson a kari.. azokat rakd fel, majd utolsó legyen maga a karinak a drivere... és restart utána és minden faja lesz
miután belőttem, egyszer nem volt gond a stabilitással vagy akármi mással
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest