Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz frescho #111390 üzenetére
A wikin azt írják, hogy az eredeti, 1984-es Roland MIDI interface az IBM PC-re is jött. Sőt, később az XT és AT gépekre új verziót kellett kiadni, mert az eredeti már nem működött a "gyorsabb" gépekben.
Később, 1989-ben már ISA kártya formában mint Roland LAPC-I is kiadták PC-re.De nem a profi felhasználás oldalról szeretném megközelíteni a dolgot.
A PC játék támogatást vizsgálva valóban kellett neki pár év a megjelenés után. Nem tudom, Atari vagy Amiga vonalon alkalmazták ilyen célra már korábban?
Úgy látom, 1990 - 1991 volt, mire olyan nagy játékok kihasználták PC-n a Roland MT-32 modult mint a King'sQuest, LeisureSuitLarry, Space Quest.
A későbbi Roland GS modulok meg a megjelenésük után nagyon gyorsan támogatottak lettek PC-n is.Amúgy csak annyit szerettem volna kinyögni még az elején, reagálni a "Pont a zajt, a tökeletlen hangzást öli meg" -re, hogy szerintem ez esetben vica versa.
Attól függ melyik újat melyik régivel vetjük össze.A Rolandok és drágább Yamahák, de még sok más is nagyon magasra tette akkoriban a lécet, nem egyszerű manapság sem megugrani azt a szintet.
De mondjuk egy AWE32/64 ROM-t helyettesítve meg valóban megöljük a zajos, tökéletlen hangzást egy jobbféle mai modullal.
Kinek mi számít authentikusnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest