Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Asrock 970 Extreme 3 2.0 lapba, milyen FX-es processzort érdemes venni 20K körül használtan?
Én egy 8320-ra gondoltam. Jelenleg FX 4300 megy benne.
Mellette egy Gigabyte GTX 960 2Gb, meg 8Gb ram lenne 1600Mhz-en, tápnak Chieftec 500W.
Hűtést egy CM Hyper 212+ végzi.Előre is köszönöm!
-
erer1000
őstag
Nem. Az összes mag feladatkezeloben is látszott hogy szabályosan 2-3 másodpercenként vissza ugrott.
Pont úgy mint maxra terhelve, vagy játék alatt 50-60% load mellett is, vagy stressz teszt alatt, egyre gyakrabban, és az 1,4GHz-en meg egyre többet voltak, fél óra stressz után meg már kb nem is mentek rendes órajelen.
Na és hasonlóan viselkedett a böngészővel is már.
Gép lekapcsolás után is egy ideig tűz forrók voltak a VRM-ek -
Kender23
aktív tag
Sziasztok , én egy kicsit lemaradtam a korral , ezért segítséget kérnék
Szerény konfigom:
Asus M5A78L-M LX3
AMD ATHLON ll x4 645 3.1ghz
2X 4GB 1333 mhz DDR3 KINGSTON HYPERX
GIGABYTE Radeon RX 550 Gaming OC 2GB GDDR5 128bit PCIe
LG 24MB56HQ-B MonitorMilyen procit lenne érdemes vennem , ha egyáltalán érdemes .
FX-6300 ?
Ez még ugye 95W , és elbírja az alaplap .
-
Eclips21
őstag
válasz
Backrau #73880 üzenetére
ne viccelj, vedd vissza a feszt! vagy a feszt és az órajelet is. Nem kell eladnod se szétszedni a gépet, új procit keresni. Semmi értelme annak amit mondasz. Én 4,6on járatom 1,392V-al simán jó, ha nem IBT-t futtatsz jól kell hogy bírja. De ha ez még mindig sok lenne akkor is jobban jársz ha még visszább veszed.
én gyári hűtővel is játszottam anno 8320-al
-
FoLey-v
addikt
Lenne egy kérdésem,hogy FX 8350 passzolna az alaplapomba gond nélkül?
Olcsóért megtudnám venni. -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Backrau #73880 üzenetére
Szia! Ne cpu-t cserélj, hanem hűtőt, itt a ph-n is akadnak jó és olcsó darabok. Majd fogod és letiltod a turbo-t, kicsit alulfeszeled manuálisan, és máris használható hőmérsékleten van a 9590-es.. Legalábbis én ezt tenném.
Hosszú, hosszú ideje végre ON volt a téma, ne rakd offba -
Backrau
aktív tag
Sziasztok! Jelenleg egy fx9590 procim van CM 212 hűtővel, előtte egy 8350 volt. Amit nem vettem figyelembe, hogy ez a hűtő játékok alatt édes kevés a 9590-hez és ezért le akarom cserélni. Kinéztem egy 8370E procit. A kérdésem az hogy a jelenlegi hűtővel ki tudom hozni belőle a 8350 szintjét vagy vadásszak inkább egy 8350 vagy sima 8370-re?
-
-
Köszi
A híres 990fx fatal1ty killer lappal nyomom. Ami zavar , hogy nincs llc. Úgyhogy vdrop-pal számolnom kell, alapból több feszt adok úgyhogy terhelés közben kb 1,488-1,492-t essen le. Aida szerint 1.6V a max peak meg most ahogy nézem vannak 1 másodpercig 1,56V tüskék. Viszont amikor nem dolgozik visszaesik 0,9V köré úgyhogy király. Nem primestabil, cinebenchek futottak meg a benchek. Amint lesz ramom kezdeném a játékteszteket az a lényeg hogy az stabil legyen.
-
Ezt csak bedobom, remélem megjön ma a ram, és akkor lehet rajta még finomítani
-
-
Hannibhál
őstag
Sziasztok!
Azután szeretnék érdeklődni, hogy ez a lap megfelel egy fx8xxx alá kisebb tuninggal? Köszi előre is -
Ilyen volt nekem is, bár teljesen más konfig.Proci kajált még volna, de a cpu csati csak 4pines volt, és nem volt neki elég a kraft. Először szagosodott és a tápot éreztem büdösnek, felsőtápos ház miatt beszívta a szagot. Aztán láttam én is hogy kicsit megfeketedett
Egyébként fagyott is? Nekem csak random kikapcsolt, gondolom azért mert nem ért hozzá a sok dzsuva miatt.
-
válasz
Darkylmx #73859 üzenetére
Ajajj, a kérdésnek az AM4 topikban a helye.De amúgy az x370-es ha ár nem számít.
-
Darkylmx
tag
Sziasztok.
Készülök a táborba.
Melyik jobb? Asus prime x370, vagy strix b350?
Ne nézzük az árukat! -
-
Igazából szívesen válaszolgatok magamnak nem gáz
LLC nincs , de az "offset"-nek is hasonló lenne a célja nem? +50mV,+100mV,+150mV opciók vannak eddig(AM3-mas procival használom).
-
válasz
M0ng00se #73847 üzenetére
Teszteltük a ramslotokat, egy 2x2gb dual kittel, és egy külön 4gb-s modullal marketingesen fogalmazva, hihetetlen de működik
Úgyhogy várom már csak a dolgokat hogy megjöjjenek aztán mehet az ócé. Az északi hídra meg alkotok valami hűtést szerintem. LLC-ből nekem jó lenne a "pencil mod" is mint anno P5K lapoknál
-
lee56
őstag
válasz
Beretvás #73851 üzenetére
Azért ez nem mindig igaz,,, Pl nálam se lehet állítani, a hagyományos BIOS-omban nincs benne, de attól még van és működik is, mert látom a hatását.
Csak nem lehet állítani, FULL-AUTO módban megy ozt jónapot.
Mint Habuggival anno kiderítettük (neki is ilyen modellje volt) forced HIGH szinten teszi a dolgát csendben és (BIOS-ban legalábbis) láthatatlanul..
-
válasz
DraXoN #73848 üzenetére
Pedig felőlem lehetne full ipari kinézetű, ha a hűtési potenciál meglenne. Ami az egyik fájó pont a lapban, hogy nincs LLC, most tervezek beújítani egy 8350-est és ha bírná az ócét akkor maradna nálam. A memóriából most jön egy random 8gb-os modul, remélem hogy vinni fogja a lap. Ha nem akkor mindenképp csere.
-
-
Haver egy évig használt egy ASROCK 990FX Fatal1ty Killer lapot alap vrm, és északihíd "hűtéssel". Az eredménye meg is lett, bár nem feltétlen ez miatt. Egy éve hozta át, hogy próbálgassam mert nem műkszik rendesen. A hibajelenség a következő. Az első memóriacsatorna eddig működik egy random 2gb-s modullal. Ha máshova raktam akkor nem tudtam képet kicsikarni. Még ma próbálgatjuk a ramokat hátha lesz valami megoldás.Alapból az elszíneződött északihíd miatt gondoltam hogy megcsappantak a memória foglalatok, de mivel a memóriavezérlő a cpu-ban van nem vagyok ebben 100%-os.
A mérnökök ezzel akartak 20w-ot hűteni... -
-
-
-
takessz
senior tag
Sziasztok vettem egy Fx 6300 at hogyan vannak ezeke a turbo jelek mikor lép életbe??
-
Slavia
aktív tag
válasz
Beretvás #73829 üzenetére
Csak támogatni tudom eme figyelmeztetésedet. gyakorlatilag ha szerencsénk van szorzó és feszültésg emeléssel simán lehet stabil oc létrehozni.+ elolvasni 1-2 cikket van egy rakat ph-n aztán szépen fokozatosan lehet emelni a tétet.emelek tesztelek emelek tesztelek.megnézem mennyi a gyári max feszültség.Ha stabil és bírom hűteni is akkor örülök,DE HÁT ez megint olvass vissza probléma.
Ez csak 1 a millió cikk közül: [link]
Ez még jobb:[link]
-
-
Cry0
őstag
sziasztok!
az Fx-8320 illetve a 8350 csak sebsebégben térnek el egymástól vagy van valami lényegesebb változtatás a 2 között ami miatt jobban megéri az egyik a másiknál ? -
Beretvás
veterán
válasz
gyulazsolti #73827 üzenetére
A beállitás nem tuning. És ezek a programok nagy kulát se érnek, csak összezavarják a biost.
-
válasz
gyulazsolti #73827 üzenetére
Max voltage-nak 1.45V (ha jól tudom) adható legfeljebb károsodás nélkül, viszont ott már kell a hűtés neki.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
CPT.Pirk #73825 üzenetére
Oké. Egyébként mennyi lehet maximum a core voltage-ben a volt?
(#73826) Beretvás
Fentebb írtam, hogy nem akarom tuningolni,/ezért is veszek 8320-ast/, csak kíváncsi voltam, hogy ez a progi hogy működik.
Ezért is veszek 8320-ast.Különben ez az ASRock saját programja. [link]
A lap oldalán is ott van a letöltések között. [link]
Még az XFast RAM-ot is kipróbálnám, csak az 32-bites rendszerre van, meg nem is ez a topik.
-
Beretvás
veterán
De még mindég ott tartunk hogy szoftveresen nem tuningolunk ha csak nem akarjuk , hogy a füst kijöjjön belöle.
föleg nem biztatjuk rá az embereket. Biosbol állitunk mindent.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyulazsolti #73824 üzenetére
Nem baj, jó lesz az a plusz 4 mag.
Jónak tűnik per pillanat amit a lapod csinál a tuningnál.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyulazsolti #73822 üzenetére
Na ez eddig faja. Mennyi volt a legnagyobb core voltage a CPU-Z -ben? A képeden jól látszik a különbség, hogy az Asrock programja nem a valós értéket adja vissza.
Végén még kiderül, hogy nem is kell feltétlen új procit venned, elég a mostani tuningolva.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyulazsolti #73820 üzenetére
Őhm, ez nem a szorzót emelte meg, hanem a busz sebességet. Erre nem számítottam.
Ezzel az a probléma, hogy ilyenkor a ram és a HT busz sebessége is emelkedik. Viszont ha a mostani procid és a gép bírja a legutolsó beállítást, akkor azzal elég jól jársz.
Ki kellene tesztelned IBT-vel, hogy stabil-e a legutolsó beállítás. High beállításokon 10 kör ha lemegy hiba nélkül akkor frankó.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
CPT.Pirk #73819 üzenetére
Így csináltam meg. Remélem jó így is.
alap alap stress 210 stress
220 stress 230 stressAz Over Clocking funkciónál emeltem 10-el.
Bő 1 percig ment a stress a CPU-Z-vel, mindegyiknél.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyulazsolti #73818 üzenetére
Itt nem is fogod látni a hatását, mert csak órajel emeléskor ad rá nagyobb feszültséget. Ha ezt szeretnéd látni, akkor indíts el egy CPU-Z progit, az kiírja az aktuális feszültséget és közben indítsd el az Intel Burn Test (IBT) progit amivel járatod.
Nézd meg mennyi lesz a maximális feszültség az 0, 5, 10% állásokban. Gyanítom, hogy emelni fogja a feszkót ahogy az órajelet is. Ha látjuk ezeket az értékeket, akkor meg tudjuk mondani, hogy ez így jó-e hosszú távra.
Az IBT-t a "high" állásban futtasd.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyulazsolti #73809 üzenetére
Én a turbó-t emelném a helyedben. A C1E, CnQ miatt az idő nagy részében úgy is alacsony órajelen megy a proci, a turbó meg akkor jön be a képbe, mikor csinálnia is van mit a procinak.
-
Üdv!
Deepcool GAMMAXX 400, ARCTIC Freezer 33 árukeresőn ezeket találtam hirtelen. Hardveraprón is nézegess egyébként, pl 8k most egy Alpenföhn Brocken 2 amivel jobban járnál mint a felső kettővel. Mennyit szeretnél tuningolni? Érdemes a VRM részre is applikálni egy ventit, ugyanis eléggé tud melegedni húzás hatására. -
Hiryu
csendes tag
Sziasztok!
VGA topikból irányítottak ide egy kis CPU tuningra.
Alacsony, 1440x900-as felbontáson játszok és kéne gy kis kraft az alap órajelen ketyegő Fx6300-ba.
Már jó 5 éve vettem a jószágot és én még a zajos, nem épp hatékony traktor légkondival kaptam a procit.Így a fentiek függvényében nem tudom eldönteni, hogy milyen hűtőt vegyek hozzá, ami elbírna egy kis tuningot.
Költség keretem 7-10.000 körül van.Eddig az alábbiakat néztem:
https://www.pcx.hu/cooler-master-hyper-103-rr-h103-22pb-r1-processzor-huto-071589
Vagy
https://www.pcx.hu/be-quiet-pure-rock-slim-bk008-processzor-huto-780274
Megfelelőek vagy van jobb megoldás is?
Konfig pedig:
Fx 6300-as
Asus M5A97-es alaplappal
Kingston Hyper-X Fury 8Gb 1600 Mhz-es DDR3-as Ramok.
500 Gb-os Western Digital vinyó
Asus Rx560 2 Gb VGA
Chieftech CTG 400 80p TápKöszi
-
-
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
CPT.Pirk #73804 üzenetére
Értem.
Akkor azt a Turbó részt hagyom, szerintem az rendben van, lesz.
A másik OC Tuner, azt is értem most már, de azt hittem, hogy mivel a lap sajátja az alkalmazás, a feszültséget is hozzáállítja. Egyébként azt lehet a BIOS-ban is állítani.? Ott az Overclock módnál, szerintem.?
Különben ASRock alaplap, de biztos elírás volt.
-
FX mennyire háklis a memóriára? Nézegettem aprón, olcsóbban kijönnék ha vennék 2DB 1X8Gb-t viszont más lenne a típusuk. Dualban mennének?
-
Slavia
aktív tag
válasz
gyulazsolti #73803 üzenetére
Egyre több az anti tunning user!
Szomorú
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyulazsolti #73803 üzenetére
Asus lapom nagyon régen volt, ez a lenyitós dolog szerintem a turbó core órajelét emeli meg 200MHz-el, vagyis terhelés alatt ennyivel feljebb fogja engedni menni a procit, de az alap órajelet hagyja 3500-on.
Azt nem tudom, hogy hozzányúl-e a feszültségekhez. Lehet, hogy emeli azt is, de lehet h. nem. Ez utóbbi esetben vagy tudja a proci az emelt órajelet a gyári feszültségen, vagy nem. Erre van tesztelésre az intel burn test progi, az alatt kiderül stabil-e a gép.
Az ingyenes HWinfó proigban meg szépen lehet követni, hogy melyik mag hány MHz-en működik és hogy alakulnak a hőmérsékletek.Az OC tuner a kép szerint a proci alapórajelét emeli meg, azt a szorzó állításával tudod 100MHz-es lépésekben emelni. Egy kicsit lehet elbír anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni a feszültséghez. A kép szerint a turbó órajelét nem emeli meg.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
CPT.Pirk #73787 üzenetére
Sziasztok! megint
Nem nem akarok, hanem nem tudok, tuningolni. De a fenti képeket elnézve, belementem a BIOS-ba, és megkérdezném, hogy jól gondolom-e?
Tehát, még az FX 4300-as van az alaplapban. Ez van alapból, viszont, ha a itt lenyitom és az 5% (4200MHz) -re állítom akkor már 4200MHz-el fog menni a processzor, és semmi más teendőm nincs?
Vagy van ez a OC Tuner, gondolom itt is lehet állítani, csak nem tudom hogyan.
Mert ha ez így rendben lenne, akkor amit venni akarok 8320, vagy 8320E processzort, akkor azokon megtudnám emelni az órajelet, ahogy javasoltad.
-
-
Asshur
tag
válasz
Jakuskacsa #73799 üzenetére
Megtévesztő a fesz érték. Az a terheletlen maximumot mutatja (ha 1-2 mag felugrik 5 gigára, akkor).
Teljes erhelés alatt high llc-vel max 1,512V.
Játék alatt 60 fokos kupaknál megfogja.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PlayStation 5
- Milyen széket vegyek?
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS Plus előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest