Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen scannert vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
erer1000
őstag
bár nincs a lapnál támogatottnak írva az FX 9xxx, de ha bele raknék egyet, mi lenne?
Asus M5A99X EVO R2.0 -
Slavia
aktív tag
válasz
Richard! #73977 üzenetére
Amint a kollega is írta és már 150* leírtuk,attól függ milyen felbontáson szeretnél lövődözni.
Milyen részletességel, blabla FHD-ra beugró a 1050Ti(és változatai)majdattól felfelé,esetleg alternatíva lehet egy 960-970 is ha van stable táp. (lehetőleg ne vargané és társa Bt)
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
belaazallat #73987 üzenetére
-
belaazallat
addikt
válasz
Gabrikovics #73984 üzenetére
Az nem biztos, hogy elég, némely alaplapnál kell hozzá reset jumper is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Gabrikovics #73982 üzenetére
CPU próba előtt BIOS reset megvolt ?
-
DraXoN
addikt
válasz
Gabrikovics #73980 üzenetére
és az ő cpuja a te lapodban?
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Gabrikovics #73938 üzenetére
Na elhoztam az öcsém gépét , neki egy Asus M4-es lapja van phenom II X2 ( unlockolhato ) X3 procival . Az én tápommal az én RAM-ommal és VGA-mal megy a cucc . Sajna az ő lapjában nem megy az én procim tehát még lehet hogy a CPU is elszállt , de ezt nem tudom tesztelni . Ha valakinek van felesleges Asus 990 lapja szóljon bátran !
-
Richard!
addikt
Üdv!
Mi lenne a legjobb vagy inkább a leginkább ajánlott videókártya, amit még ki tud hajtani egy FX 8350?
-
Jakuskacsa
senior tag
Az jól hangzik.. lényeg, hogy huzat legyen. Nemrég ősszel mikor eladtam az fx konfigot 3 db ty143 as ventivel, nem igazán értette a tulaj miért is van ilyen hangja a gépnek. Mikor kifejtettem, hogy kell a hűtésnek (stabil léghűtésnek 4.8 ghz-ez) akkor kezdte sejteni h nem egy hétköznapi gépet vesz meg
-
Beretvás
veterán
válasz
Jakuskacsa #73972 üzenetére
itt vagyok mindennap csak nem irok ha nem látom értelmét..
ittvan 2 házzal arrébb a szomszédba. hát ,hogy jo helyre e azt nem tudom de széttuningolva nem lesz már..
nyugdijas lett..
-
Od!3
tag
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora többlet feszültség esetén kell fújatni a VRM-et a deszkán????
-
jokeph
nagyúr
válasz
belaazallat #73960 üzenetére
Igaz-igaz, benéztem, a 3,5 GHZ a 8320-é.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Gabrikovics #73959 üzenetére
Értem. Nálam direkt csatlakozása van a vízpumpának a CPU_FAN csati mellett (MSI 970A Carbon Pro Gaming), ezért érdekelt.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Tanisz #73950 üzenetére
Üdv !
Ha nem kell az "erő", akkor DC a megoldás.
A vissza órajelezés is legalább olyan jól járható út FX-nél, mint az overclock.
Rakd vissza alapra az egész BIOS-t.
Emlékeim szerint a tiédnek 3500 MHZ az alapórajele, simán mehet még lefelé, akár a felére is, vele együtt a Vcore-t is tudod lejjebb csavarni.
Sokat kell majd tesztelned, hogy az adott beállitáson elegendő e a konfig amire használod.
Kezdésnek megnézném alapon, aztán lemennék -500 MHZ, majd ismét -500 MHZ.b
-
jokeph
nagyúr
válasz
Gabrikovics #73953 üzenetére
Sima M5A97-es a lapod ?
Azon ugye nincs dedikált W_PUMP csatlakozó , hanem simán CPU_FAN van?
A vizpumpa azért jóval nagyobb áramfelvétellel bir, mint egy ventillátor.
-
Tanisz
senior tag
válasz
Gabrikovics #73952 üzenetére
Ok, gondolok rád, ha úgy alakulnak.
Rev 2-es amúgy
(#73951) belaazallat Köszi megpróbálom
Próbálkozom
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
belaazallat #73951 üzenetére
Nekem is vacakolt a vízzel az elején mert a szivattyú fordulatszám túl alacsony volt , de akkor sípol mint a bolond és ki jön egy üzenet hogy a CPU hűtő fordulatszám alacsony .
-
belaazallat
addikt
válasz
Gabrikovics #73949 üzenetére
Mert ha nincs a cpu csatlakozóra kötve valami, szivattyú, venti, akkor próbaként rá kéne kötni, nem-e azért tilt le. Volt nekem is vizem, volt ilyen problémám, szerencsére a szivattyúm olyan csatis volt, azt rá tudtam dugni.
(#73950) Tanisz
Egy Down clock-kal próbálkoznék, 4GHz vagy lejjebb, megkeresném a legkisebb feszt, amivel működik, APM off, összes energia gazdálkodás bekapcsolva.
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Kicsit talán off kérdésem lenne.
Most cseréltem le a jó öreg FX-8350-t egy R7 1800X-re.
Megfordult a fejemben, hogy egy mindenes "szervegépet" csinalnék a régi konfigból.
Ház,táp, merevlemez, alaplap, memória megvan hozzáASUS Sabertooth 990FX, 16 GB RAM, VGA (passzív Nvidia van a fiókban, bőven elég lesz)
Egy CM Silencio 650 házba raknám a konfigot, kompakt víz hűtéssel .
Mivel az a célom, hogy egész nap menjen a gép és a lehető legcsendesebben, valamint a legkevesebb fogyasztással ezért érdeklődnék, hogy Ti hogyan oldanátok meg a dolgot?
Milyen CPU frekvenciát állítanátok be? Milyen alacsony energiafelhasználási beállításokat alkalmaznátok, hogy az alapból éhes FX "gazdaságos" legyen?
A CPU erő nem annyira "lényeges", mert szinte hálózati megosztásra, fejlesztéseimhez különböző adatbázisok elérésére (Oracle Xe, Postgre, MySQL), Tomcat,Jboss futtatásra hasznalnám főként.
Lehet egy ESXi-t raknék rá (ha felmenne) és több VM-et futtatna, vagy kapna egy jó kis linuxot, még nem döntöttem el, ez képlékeny.Ti hogy csinálnátok?
Vagy adjam el?8 mag mégis 8 mag,nem szívesen válnék meg a konfigtól
Tanácsokat előre is köszönöm.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
belaazallat #73948 üzenetére
Ööö miért kössek egy ventit a CPU-ra ? A vízpumpa megy hallom hogy bugyog , a dupla ventik forognak . A ház elején két ventillátor befelé fúj , a ház oldalán egy venti az alaplapra fúj , a ház tetején a dupla radi két ventillátora felfelé-kifelé fúj . Minden venti forog csak nincs semmi a képernyőn . Az alaplapon a zöld led világít a DVD író a tálcát kiadja , a mem teszt gombot ha megnyomom villog csak nem csinál semmit .
-
belaazallat
addikt
válasz
Gabrikovics #73947 üzenetére
Nem én írtam, de ha nem is hűtő csere, de egy ventit rákötni a cpu csatlakozóra.
Mellesleg a Csak a proci volt vízzel hűtve? Többi(VRM, chipset) kapott valami hűtést?
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
belaazallat #73945 üzenetére
A gyári hűtője már az öcsém gépében van , de nem hiszem hogy a hűtő cserétöl elindulna .
-
-
belaazallat
addikt
válasz
Gabrikovics #73940 üzenetére
Ha sem VGA hiányra, sem memória hiányra nem sípol a lap, és van rádugva hangszóró, akkor a lap lesz ludas.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Gabrikovics #73942 üzenetére
Üdv !
Folyadék-hűtés van a procin ?
Ha igen, dobj rá egy gyári léghűtőt, hátha...
-
ViZion
félisten
válasz
Más játék vagy egyéb terhelés alatt mi van?
Melegedés lesz ez... valamivel a proci hőfokát nézd. Nem dugult el a blokk? Próbálj IBT-t futtatni, 90% biztosra veszem h ez van. A háttérben lehet akár vírus is, szeretnek bányászkodni más vasán. De lehet csak dugulás a blokkban. Ha ez sem, akkor marad a tesztelgetés. -
Gabrikovics
aktív tag
-
DraXoN
addikt
válasz
Gabrikovics #73940 üzenetére
én tápra gyanakodnék.. ugyan nem FX-nél, de más típusnál már tapasztaltam pont ilyen hibát .. igaz, a szétszedem-pucolom-összerakom-"nem megy" rész nem történt meg (működőképes maradt).. de a tápcserével újra stabil lett a gép..
a másik, megnézted, hogy az alaplapi táp csatlakozók nem égtek be? .. hátha... -
Gabrikovics
aktív tag
válasz
belaazallat #73939 üzenetére
Ok lehúztam a két vinyót meg a DVD olvasót , kivettem az elemet , külön külön a két RAM modult ráadásul a másik slotban , nem indul . Másik VGA-t a jövőhéten tudok kölcsön kérni .
-
belaazallat
addikt
válasz
Hali!
Húz le mindent az alaplapról, próbáld ki 1 ram modulllal. Majd cseréld meg.
Ha egyik esetben sem működik, valszeg nem ram, Próbáld meg vidkari nélkül elindítani, sípol-e a lap.
Tápcserével is lehet tenni egy próbát.
-
Gabrikovics
aktív tag
Sziasztok ! komoly gondom adódott és remélem tud valaki segíteni . Az egész azzal kezdődött hogy elkezdtem játszani a Fallout 4-el , hetekig szépen futott a game aztán elkezdett szaggatni , de nem az az átlagos lag ahol kicsit akad hanem 5-10 másodpercre megállt a kép , és ez egyre rosszabbodott . Aztán a gép lefagyott , nem kékhalál hanem megáll a kép és nem megy , először az ctrl/alt/delete segített és ki tudtam lépni a fagyásból . Pár hét elteltével viszont a fagyásból csak a reset gombal tudtam kilépni , elkezdtem visszavenni a tuningokból először a RAM vissza 1600-ra , fagy , a VGA vissza 945-re , fagy , a CPU vissza 4,0 Ghz , fagy . Na mondom itt a gond már nem kevés szétszedtem a pc-t és kiporszivóztam belőle a port és újra pasztáztam a procit az asszony régi arckeféjével leporoltam a ventiket , összeraktam ÉS nem indul . A ventik pörögnek de a speeker sem csippan induláskor , újra szétszedtem mindent átmozgattam összeraktam és semmi . Namármost vajon mi szállt el az alaplap a videókari a memória a proci ? És a váltsál zintelre meg a rizen a jövő amúgyis tippeket kérem kerülni így karácsony előtt sovány a zseb egy teljesen új gépre , a józan tippeket előre is megköszönöm !
-
Eclips21
őstag
válasz
belaazallat #73936 üzenetére
meg oldottam rosszul állt a vrm-en a venti amúgy ja nem bírja a vrm, hiába bírom hűteni a procit.
-
Eclips21
őstag
válasz
belaazallat #73934 üzenetére
Semmi ilyen nincs bekapcsolva, fix a freki és a feszültség is, de mégis droppol IBT futtatás közben. Ez miért van? semmi nem indokolja. nem szállt el a hőmérséklet sem.
-
Beretvás
veterán
válasz
-vitya- #73931 üzenetére
meglehet lépni a dolgot igen, müködhet is akár de fx et tenni egy nem alá valo vágodeszkába kb annyit ér mint adni a székletnek pár csattanos pofont. aztán majd ha jol ledroppol neki és jön vissza tanácstalanul és szidja az fx et ,akkor is kikell állni és megmondani hogy de igenis én biztattam rá hogy vegye meg..
-
-vitya-
őstag
válasz
Slavia #73924 üzenetére
tök igaz, visszaolvasással sokkal okosabb lesz mindenki - ezzel ugye nem tudok/fogok/akarok vitatkozni ;-)
Ellenben, a 8350, fix 4GHz-en nagyon jól megy alacsonyabb feszültséggel is, ha meg a gyári feszkó alatt maradunk, hirtelen éhezőbajnokká válik (na jó, ez kb hülyeség, de a 4+1 VRM simán elviszi)
azaz, ahogy amikor én visszaolvastam a fórumot, leesett, mindenkinek ezt mondjátok:
8xxx CPU? kötelező az OC.aki nem OCzik az lüke, stb.
csakhogy, az is OC végül is, valahol, ha a minimális feszültséget keressük a fix 4GHz-hez.
Szóval el fogja vinni, a feszkót tessék lentebb tolni,m tesztelni kell, és kész. boldog ember a 8350el
-
Slavia
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #73910 üzenetére
Ez biza így van.
( Fx veterán 100* jobb választ fog adni mint itt sok más emberke. Magamat is beleértve.
) Tisztelettel.
-
Slavia
aktív tag
válasz
-vitya- #73914 üzenetére
A Hiba nem ott van hogy viszi-e vagy sem a hiba ott van hogy annyi hasonló kérdést tettek már fel hogy ha lenne valakinek 30 perce hogy vissza olvasson mindenre megtalálná a választ.
Nekem970 lapom van de már bánom hogy nem nagyobbat vettem. leginkább a hőmérséklet miatt.
Viszont a a motherboard supported listben ha benne van akko mehet természetesen,DE aztán jön 3 hét múlva hogy ő még is csak szeretne océzni mee úgy jobb akko meg mi anyukánk prostituált mert nem segítünk neki.
Emberek tessék vissza olvasni picit higgyétek el annyi info ott van a hozzászólásokban hogy el sem hiszitek.
DE hát mind1
Vizion meg a nagy FX veteránok is csak ugyanezt fogják írni.
-
-vitya-
őstag
válasz
Heylel #73916 üzenetére
na, ne sértegess
D, én rohadtul nem értek hozzá, semennyire sem vagyok nagy, semmilyen ilyesmi témában ! ;-) (ha pedig ironizáltál, hát jogosan tetted, mert lufax jóska vagyok a témában)
simán lehet, hogy 10ből 9szer stabilitási gondok lesznek, és én csak kifogtam/mákos voltam! Saját véleményemet írtam csak le, ami a saját, nagyon kevés tapasztalatomon alapult.
-
Heylel
csendes tag
válasz
-vitya- #73915 üzenetére
Elvinni elviszi, csak a vrm-en rántottát tudsz sütni, ha úgy tartja kedved. Nekem is volt 770-es alaplapom és szinte folyamatosan ugrált a CPU frekvenciája, mert nem bírta stabilan tartani. Az AM3+ többek között fejlettebb feszültség szabályzást is hozott, ezért fontos, hogy 8 magos, 125 wattos processzorokat csak 970 és afeletti alaplapba tegyél. Már bocsánat, hogy belepofázok a nagyok dolgába!
-
-vitya-
őstag
szóval a cpu support list alapján 8150-re cserélheted.
Mondjuk furcsa, mivel az alaplap a 125W-ot tudja, szóval a 8350 is lehetne itt, de nincs ehhez a bios igazítva, szóval így jártál ezzel....
Hopp, az overclockers.net-en azt írják, hogy az 1.53-as beta BIOSsal megy a 8350 is
-
-vitya-
őstag
válasz
Jakuskacsa #73910 üzenetére
hát nem tudom srácok. Ti ezt folyamatosan kommunikáljátok (100* közlitek... by Slavia) - de persze nem teljesen fedi a valóságot, az én lótúró alaplapom simán viszi a 8350-emet, sosem volt stabilitási gond. Egyszer sem. Igaz nem célozhatom meg vele az 5GHz-et, de azért azt sem kellene mindig mondani, hogy nem fog (jól) menni, mert nem igaz.
Szimplán ellenőrizni kell, hogy az adott alaplap gyártója a "Supported CPU" részen listázza-e azt ami kérdéses, ha ott van, akkor megy. pont vége.
-
-vitya-
őstag
válasz
gyulazsolti #73776 üzenetére
Ugyanez az alaplapom.
Én is most cseréltem, mondjuk nekem még komolyabb ugrás volt: egy régi X3as Athlonról. Kb mintha a legszarabb ebbe a lapba rakható procit használtam volna, most meg a belerakható legjobbat
8350 lett, és fix 4GHz-en járatom, turbó meg minden nélkül (mivel ahogy itt említették páran, nincs hűtés a VRM-eken, meg nincs is túl sok VRM rajta)
(Szerintem!)
Piszkosul megérte a 8350, nagyon elégedett vagyok vele, nem is tűnik extrém melegnek sem, és minden megtáltosodott. Még mielőtt a videokártyát cseréltem, végre eljutottam ezzel a procival oda, hogy a 4K videókat is lejátssza. Jelentősen gyorsultak a különböző proggik is, most nem sorolom, de el tudod azért képzelni.Szerintem, HA nincs lehetőséged a Ryzen vagy az új Intelekre, akkor a legokosabb, és leghasznosabb befektetés ez a CPU csere. Sok sikert hozzá! Én nagyon elégedett vagyok. Te is az leszel.
-
pjani88
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte GA-970A-D3 alaplap, egy AMD FX-4130 proci, 2x4GB Kingston HyperX 1600MHz-es ram, GTX 750Ti videókártya konfiguráció. Kérdésem lenne ha a procit lecserélném pl 8320-ra akkor kb mekkora teljesítmény növekedést érhetnék el. Szeretném minimalizálni a költségeket, a másik variáció i5 Haswellre váltás lenne, de ha a proci csere eleget adna, akkor az a lehetőség maradna. Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.: Jani!
-
denko
senior tag
sziasztok,
Leszeretném cserélni a régi 4 magos ezeréves procimatés ASRock > 890GX Pro3 van alatta.
Van valakinek tapasztalata hogy elfogja-e bírni 8350-et? Hivatalosan támogatott listán nincs, de esetleg valakinek van tapasztalata?
Kösz -
jokeph
nagyúr
válasz
Beretvás #73901 üzenetére
+1.
Nekem a "Gaming" változat van belőle, 4,2 GHZ-en IBT stabil is benne az FX8320e, 4,6-on már csak 6 maggal.
Azaz bőven jó, persze kár azért az ASUS m5A99-ért, az OC barátabb.
Jelenleg 4,5 GHZ-en fut benne a 8 magosom.
Ha egy ventivel megmozgatod a VRM rész felett a levegőt, azt meghálálja, elég jól fel tud melegedni kemény tuningnál (4,5 GHZ+, 1,45 Vcore + nál és felette).
Upsz, elnézést, nem Neked szántam, hanem Hannibhál-nak.
-
Kender23
aktív tag
válasz
Beretvás #73901 üzenetére
Sziasztok .
Help !
Asus M5A78L-M LX3
AMD ATHLON ll x4 645 3.1ghz
2X 4GB 1333 mhz DDR3 KINGSTON HYPERX
GIGABYTE Radeon RX 550 Gaming OC 2GB GDDR5 128bit PCIeUgye már írtam , hogy ez a konfigom .
Ha cserélném az alaplapot és a procit .
Asus M5A97 R2.0
AMD FX-6300 Hexa-Core 3.5GHz AM3+Az előzőhöz képet mennyivel lenne nagyobb a teljesítmény ? Tehát megérné cserélni ?
Köszönöm !
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest