Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
Ha mindenáron ragaszkodsz az FX8xxx-hez, akkor javaslom az összefoglalóban ajánlott lapok közül hajts fel egyet használtan.
-
jokeph
nagyúr
válasz
newc8229 #75197 üzenetére
Hidd el a többieknek, hogy igazuk van (neked is abban, hogy benne van a support listában, de az csak egy dolog).
Hasonló lapban volt nekem FX8320e (3,2GHZ 95W TDP!), 4 GHZ-en már throttling volt, kevés a 4+1 fázis, akárhogyan is hűtöttem - aktiv hűtés nélkül egyszerűen "elmelegedett" az egész.
Az utolsó, általam is ismert értelmes újonnan megvehető lap FX8xxx proci alá ez a Gigabyte 970 volt...
-
newc8229
tag
Pedig az az érdekes hogy az Asrock 970 Extreme 3 R2.0 alaplap támogatja azt a procit. Legalábbis a specifikáció alapján:
FX-8350 - FD8350FRW8KHK / FD8350FRHKBOX / FD8350FRHKHBX
FD8350FRW8KHK, 4 GHz, HT 2200 MHz, L2 4x2 MB, L3 8 MB, TDP 125 Watt, Vishera, Rev C0 Any
FD8350FRW8KHK, 4 GHz, Piledriver, 2200 MHz FSB, 2MBx4 cache, 8MB L3 cache, Revision C0, 125W Any
FD8350FRW8KHK, 4 GHz, Piledriver, 2200 MHz FSB, 2MBx4 cache, 8MB L3 cache, Revision C0, 125W Any
For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design.
FD8350FRW8KHK, 4 GHz, Vishera, 2200 MHz FSB, 2MBx4 cache, 8MB L3 cache, Revision C0, 125W Any
FD8350FRW8KHK, 4 GHz, Vishera, 2200 MHz FSB, 2MBx4 cache, 8MB L3 cache, Revision C0, 125W Any
For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design. -
newc8229
tag
Az a baj hogy adott az alaplapom. Asrock 970 Extreme 3 R2.0 szóval ebbe kéne vmi jó kis proci az Fx 8350 wrath hűtővel meg elég jó áron megtudnám venni cirka egy 10 est kéne fizetnem....
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Beretvás #75191 üzenetére
Csak 2 magot húz a gyári tuning, annyit ki fog bírni a 4+1 fázis. Nálam is 4+1 volt kezdetben, a TDP limitig elmentem simán mikor 4ghz-en járt a 8 mag és nem a vrm térdelt le, hanem a proci vette vissza az órajeleket a limit miatt. Az más kérdés, hogy idővel barnult a nyák tőle, de az 8 magos tuning volt, nem 2.
newc8229: már nem igazán adnék pénzt FX prociért. Max ha nagyon nagyon olcsón találsz valamit.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
newc8229 #75188 üzenetére
4+1 hűtetlen táp fázis van az alaplapon, ez a gond. Megy benne, de a tapasztalatok miatt még azt sem javaslom, hogy fix 4GHz-re húzd a procit. Gyári alapon még okés a 8350 is, de inkább félretenném a pénzt és vennék Ryzent.
Max iskolakezdéskor jönnek a 4C/8T "olcsó" példányok, azokat megvárnám a helyedben és arra építenék. Az FX már a múlt.
-
newc8229
tag
Ahogy olvasgatom menne a proci a lappal együtt.... The main factor that makes that possible is the required CPU microcode for the earlier FX-8xxx processors is present in the version 2.00 UEFI/BIOS for this board. In other words, if this board is compatible with the FX-8320, the FX-8350 will also work.
-
newc8229
tag
Sziasztok!
Ez az alaplap: asrock 970 extreme3 r2.0 megtudja hajtani ezt a procit AMD FX 8350 ?! Mivel az alaplapom már megvan csak vmi jó procit kéne vennem 20-25 ezer körül. Esetleg milyen ramot érdemes venni?! (Az ok hogy DDR3 de ahogy néztem az alaplapom támogatja az 1300-2400 mhz ramokat is) valamint 2x4 giga ramot tennék egyenlőre bele.... válaszokat előre is köszönöm!
-
fasterware
aktív tag
válasz
belaazallat #75183 üzenetére
17134.112 és win10pro 64bit.
-
belaazallat
addikt
válasz
fasterware #75182 üzenetére
Üdv!
Mi a frissítési csomagnak a száma?
-
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Nemrég írták itt páran velem együtt, hogy már nem fagy le random a gépük mióta kijött a win10 1803 build, egy hónapon át nekem is megjavult, de a napokban újra vannak random fagyások, mert kijött valami ujabb frissítés, amit persze automatikusan telepít a win10, de az 1803 build maradt,
win10.
-
jokeph
nagyúr
-
Rockland
tag
válasz
belaazallat #75172 üzenetére
-
Rockland
tag
válasz
belaazallat #75170 üzenetére
Neem, most már átírtam fx 8350-em van alap órajelen, és asrock 970 extreme 4 lapom, A1 B1 foglalatba ugyan az corsair vengeance, az A2-be corsair vengeance lp vagyis 3x4gb
-
belaazallat
addikt
válasz
Rockland #75169 üzenetére
Hali!
4+1 fázisú Asrock lap, hűtetlen VRM-mel. Alul kell feszelni a procit, az összefoglalóban szereplő beállításokat végezd el, majd plusz ventilátort rakj a VRM-ek fölé és reménykedj!Ha jól értelmezem a gépek leírásodat, akkor a 3300MHz-s procit 4000-ren hajtod abban a lapban? Akkor ne csodálkozz!
A 12GB ram milyen összeállításban van?
-
Rockland
tag
Heló, pár napja vettem egy lapot és procit, volt egy régi pasztám, azt rákentem, és bekapcs után proci terhelésnél (kb 90%) elkezd szaggatni a játék (leesik az fps pár mp-re aztán vissza) ha játszok, a videó pl a hangon is hallani, az egér stb. Nem tudom most valami elronthattam? órajelek a gyárin vannak átlagba 55 fokos a proci, néha lejjebb megy, valami ötlet?
-
jokeph
nagyúr
A PCI-E frekije magától nem állitódik el (szabvány 100 MHZ).
Ha az user nekiáll tunigolni, és nem körültekintő, pl. AMD FX illetve Intel vonalon "Z" lap + "K" CPU- nál nem szorzóval áll neki tuningolni, és/vagy nem csak azzal, hanem elkezdi emelni a BCLK-t is (AMD FX 200 MHZ, Intel corei 6-7 gen. 100 MHZ), akkor természetesen az AUTO-n hagyott alap BCLK-nál 100 MHZ-en lévő PCI-E freki rögtön elkezd emelkedni, amit a pci-e buszra aggatott eszközök érzékenységétől függően instant kékhalállal, be nem töltödő/hibásan betöltődő OS-el, és betöltött OS-nél számtalan finom hibával honorálják.
Tehát, ahogy az az OC nagykönyvben is megvan irva, a pci-e busz frekit nem célszerű ettől függetlenül sem AUTO-n hagyni, hanem be kell állitani FIX 100 MHZ-re, a ramokat szintén célszerű alap 1333-on, 1600-on (ramja válogatja) fixálni kezdésként, mert az esetleges BCLK tuning azokat is viszi.
Régen sokan benyalták még az AGP-s korszakban, jobb lapokban volt lehetőség fixálni az AGP/PCI frekit a szabvány 66/33 MHZ-re, ettől nem volt érdemes eltérni, ugyanazokat a hibákat lehetett vele produkálni, amiket fentebb is leirtam.
-
belaazallat
addikt
válasz
Hegyirabló #75164 üzenetére
Szívesen!
-
válasz
belaazallat #75163 üzenetére
Meg van a hiba! User error volt!
Az általad is említett összefoglalós beállításnál a négy képből csak kettőt vettem figyelembe, az utolsó kettőt valamiért kihagytam. Nem tudom miért. De ha nem szólsz, akkor nem nézem át újra.
Köszönöm, hogy segítettél!
-
belaazallat
addikt
válasz
Hegyirabló #75162 üzenetére
Vagy nem! Általában van reset kapcsoló az elem mellett. Áramtalanítsd a gépet.
-
válasz
belaazallat #75161 üzenetére
Kiveszem az elemet, reseteli az magát. Vagy nem? Lehet, hogy itt a hiba?
-
belaazallat
addikt
válasz
Hegyirabló #75160 üzenetére
bios reset volt?
-
válasz
belaazallat #75159 üzenetére
Szia!
A helyzet az, hogy én be is állítottam az összefoglalós értékekre amit kellett, és évekig ment is így 4400Mhz-n, stabilan, nulla kékhalállal a gép. Csak hogy pár hete gombelemet cseréltem, és azóta nem veszi be ezeket az értékeket, letilt a lap és nem indul. Ez a nagy talány számomra, hogy ez miért van!?
-
belaazallat
addikt
válasz
Hegyirabló #75154 üzenetére
Hali!
Összefoglalóban pont Asus alaplapokra van beállítási sablon. Leírja mit kell ki/be kapcsolni, meg mely értékeket kell állítgatni.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #75156 üzenetére
Ja, hogy az kellene. Nem vagyok otthon, majd küldök egy képet.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #75153 üzenetére
Nekem 1.416V kellett 4.3GHz-hez. 4.4-hez már jelentősen több.
-
válasz
Hegyirabló #75153 üzenetére
Ja, az alaplap egy ASUS M5A97 EVO R2.0.
-
Brühühü
, nem tudná valaki leírni nekem, hogy milyen feszekkel állítsam be a processzoromat? Egy 8320-am van, és 4,4Ghz re húztam fel, de most autón vannak a feszek, viszont volt már két kékhalálom.
Köszönöm!
-
Elcan
tag
Sziasztok!
Adott egy FX 6300-as. Tavaly Ti segítettetek belőni, egészen mostanáig ment szépen, fagyás nélkül 3900-on 1,225 V-on. (mondtátok, hogy örüljek, hogy megy ennyin is az alaplap gyengesége miatt.) Nem is erőltettem tovább a dolgot.
Az utóbbi pár hónapban elkezdte azt a hibát, hogy az AMD driver összeomlott,...
Tudom, hogy ez millió dolog miatt jelentkezhet, ki is próbáltam már rengeteg mindent és volt egy olyan gondolatom, hogy nem létezik, hogy a biosban valami módosulhatott valahogy és az is okozhatja?
Elkezdtem tesztelni, azt vettem észre, hogy a 3900 csak 3800-on megy teljes terhelés mellett is és a bus sebesség 200 helyett csak 195, hiába van manuálisan fixen 200-ra állítva. Most épp 4 GHz-re van állítva 20x200 elvileg, de így meg csak 3900-on ketyeg. (Egészen pontosan 3886) Azt nem tudom, hogy a ramoknál 933 helyett csak 912-t mutató érték normális-e vagy annak fixen 933-nak kellene lenni.(1866-osak)
Mi lehet a baj? Tudnátok segíteni?Előre is köszönöm.
-
Zsocó
aktív tag
-
-
-
-
Zsocó
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan problemam, hogy FX-8120 es Opteron 3280 mellett a gyarilag 1600 MHz-es RAM-okat ha beallitom 1600 MHz-re, akkor nem indul a gep, csak BIOS reset segit. Phenom 2 1045t mellet minden problema nelkul ment. Gep info az adatlapomon.
Tudnatok nekem ebben segiteni? -
Ftibi87
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #75137 üzenetére
Enermax Liqmax II 240 Conductonauttal fűszerezve. A VRM meg kapott egy megmaradt AMD processzirhűtőt (ventilátor) Megvan a 10 kör very high-on, viszont tegnap szereltem kicsit és nem ment a táp ventilátor, így sanszos, hogy amiatt kapcsolt le a gép (túlmelegedett), így cseréltem egy ventilátort, ma meg visszatèrek 4,8Ghz-re
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
erer1000 #75138 üzenetére
Nem a te oldaladon van a gond, már a betáp is trágya, ami bejön a lakásba. Anno voltak ilyen méréseink, azokat csak úgy lehetett precízen megcsinálni, ha egy asztali, terhelhető szinusz generátorról járt a mérendő alkatrész, mert úgy igazak voltak a számítási képletek.
Nézd meg ezt a képet, oszcilloszkópos mérés valahol a konnektorból:
Főleg a csúcsok torzak, de gyakorlatban még nem is szoktak egyformák lenni a csúcsok... Amikor látható torzulása van egy szinusz jelnek, ott már igen kemény felharmonikus tartalma van.
Ilyen szokott lenni ami bejön a lakásba, vagy rosszabb, függően attól, hogy épp mekkora terhelés van a hálózaton, mennyi TV és klíma megy. Sokat nem lehet kezdeni a dologgal, de emiatt van, hogy drágább cucc kell a pontos méréshez.
Szerencsére maguk a kapcs. tápok nem érzékenyek erre a problémára, mert a bejövő szinuszt rögtön egyenirányítják 1-2 batár nagy kondiba (innen jön, hogy kapacitív terhelés), és maga a tápegység 325V körüli egyenfeszültségről jár, abból állítanak elő minden egyéb feszültséget, kapcsoló üzemben, transzformátorral.
Az ilyen modern tápok szépen elosztják (igyekeznek) az áramfelvételüket, ami PFC nélkül nagyon impulzusszerű lenne és még jobban odavernének a szinusznak. -
erer1000
őstag
válasz
CPT.Pirk #75137 üzenetére
minden kapcsoló üzemű kb
ez nem nagy gond, nincs nagy zaj a hálózatban nálunk
1 hűtő, 1 router , 1 switch
ennyi megy állandóan. emellé a gépem, és max esténként TV (anyám szokása hogy teljesen áramtalanít, szóval idle fogyasztás sincs
)
szóval 1 hűtő 1 router 1 switch a gépen kívül szerintem nem okoz akkora zajt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azt vegyétek figyelembe, hogy ezek az 5e forint alatti fogyasztásmérők csak tájékoztatási pontosságúak és még az is hat rájuk, hogy éppen mennyire torz a hálózati szinusz (ami elég torz, mert a sok kapcsoló üzemű táp - gy.k. minden mai eszközben az van - állandó kapacitív terhelést jelent). Volt alkalmam összemérni profi Legrand mérővel és saját tervezésűvel is egy ilyen mérőt, simán tudnak +-50 wattot csalni, a pontosságuk főleg kisebb áramok esetén csökken, mert azokat nehezebb rendesen mérni.
Valamint az is beleszól a képbe, hogy milyen tápotok van. Csak az 30W eltérést (terhelés mellett) okozott a kijelzett értékben nálam, hogy a régi passzív PFC-s tápomat ami kiszolgált vagy 8 évet, azt lecseréltem egy modern, aktív pfc-s megoldásra.
Ftibi87: az igen, te 6 maggal is több áramot fogyasztasz, mint én nyolccal.
Nem tudom milyen hűtőt használsz, de nekem kellett venni egy nagy Brocken2-t, hogy ne menjen el 90 fok környékére a hőmérséklet. Arról nem is beszélve, hogy külön meg kellett oldanom a vrm bordák hűtését is.
Most egyébként hol tartunk? IBT 10 kör high teszt végigmegy fagyás nélkül?
-
Slavia
aktív tag
Látom a külső hőmérséklet emelkedésével kicsit megszaporodtak a melegedéssel kapcsolatos kérdések. Röviden összefoglalva a fentebbi hozzászólásokat: Kevesebb mag kevesebb hő,kevesebb feszültség. Némi alulfeszelésel lehet orvosolni a hirtelen megszaladt értékeket.VRM hűtés javíthat a helyzeten.Esetlegesen ha egyik sem segít sajnos vissza köllene venni kicsit az órajelből. természetesen a jobb vrm deszkák ilyen esetekben jobban viselkednek. (nagyon drasztikus értékek esetén fagyasztó szekrény.
)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ftibi87 #75129 üzenetére
Eléggé kínzod szegényt.
LLC beállítás mire van rakva? VRM kör beállításainál az áram limiteket állítottad?
A gép stabilitását ne játékkal nézd, hanem IBT vagy prime95-tel. Olyankor nem szól közbe a videokártya. Elég sokat eszik az RX580 terhelve, de tippre még benne kell maradnod a 600W-ben ahogy így fejben számolgatok.
Egy olcsó, "Lidlis" fogyasztásmérő sokat segítene táp kérdésben, javaslom szerezz egyet.
-
Ftibi87
csendes tag
Üdv Urak!
Adott egy FX6300 jelenleg 4,7Ghz-en, 1,47V-al. Próbálgattam tolni még rajta és viszont 4,8Ghz-hez már, hogy normálisan müködjön, kéri az 1,55V-ot, viszont 3 perc játék után szimplán leáll a gép és villog a bekapcsoló gomb. 2x áramtalanitás után tudom újra bekapcsolni. Minden hőfok jó (HWInfo64-el nézve).
Kérdésem a következő lenne:
Egészséges még esetleg növelni a feszt 1,55V fölé, vagy felejtős? (MSI 970 Gaming)
Lehet, hogy kevés lenne már ide a tápom? (Corsair CX600M)Köszönettel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
erer1000 #75127 üzenetére
Igen, ráadásul neked egy jobb példányod van, mint nekem. Így kapásból próbálhatod a 4.4, 4.5GHz-et, a bírja a hűtés.
Érdemes rárakni a gépre egy olcsó "Lidlis" fogyasztásmérőt. Nem sok másik procinál lát olyat az ember, hogy a gép fogyasztása átlépi a 300W-ot úgy, hogy mellette a videokártyát még nem is terhelte...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
erer1000 #75125 üzenetére
Az már jó. Mekkora fesszel érted el?
Ha úgy is csak 1 szálat fogsz terhelni, akkor nincs különösebb jelentősége annak, hogy hány mag van engedélyezve. Azt nem tudom, hogy a maximális órajelben számít-e a magok letiltása, de nem hiszem, hogy lenne eltérés a magokban ezen a téren, elvégre ugyanazon a szilícium darabkán egymás mellett készültek.
Nálam 4.3GHz-et 1.416V-al éri el. 4.4-en már jelentősebb fesz emelés kell a procinak, azt nem erőltettem, jobb a béke.
-
erer1000
őstag
OC-ra van valamilyen hatással hogy 8350ben mondjuk a modulok felét letiltom vagy sem?
-
envagyok
veterán
válasz
DraXoN #75116 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a felvilágosítást
Sikerült megoldani az erősebb 0.2A-es cpu hűtővel és a turbo kikapcsolásával a problémát. A toronyhűtő alján 4 lamella le van hajlítva, így már úgy látszik fúj elég levegőt a vrm-re
A 3.3GHz-hez gyárilag 1.25-1.28v-ot ad a lap alapbeállításban, gondolom akkor az alá ne menjek... Az AIDA teszt már 20 perce stabil, max vrm 75 fok -
DraXoN
addikt
válasz
envagyok #75114 üzenetére
Az alaplap "alap" mivolta miatt nem hiszem, hogy lenne benne APM OFF, és ugyan nyerhető vele plusz szint, ha lenne is ÉN nem tanácsolnám az adott alaplap és cpu mellett.. már ha nem akarja a felhasználó rövid úton kinyírni az alaplapot (és talán vele cput).. de mivel nincs ilyen funkció, így nem is fontos ez most (valószínű gyárilag ON az érték).
az adott CPU minősége válogatja, hogy honnan érdemes "indulni". Ha gyári órajelen hagyjuk.. lehet, hogy elbír egy -0.1V értéket a gyárihoz képest (offset érték ha van ilyen) ha nincs offset(!) akkor 1.325V amit megpróbálnék előszór) ... de csak lehet, tesztelni kell hozzá, hogy kiderüljön jó lesz-e.. lehet megy akár lejjebb, de lehet, hogy egyáltalán nem bírja még ezt az értéket se.
De az elv ugyan az mint ha órajelet növelve tesztelne az ember, csak itt a "fogyasztást" optimalizálja.
az alaplapod inkább az FX előtti phenom cpukhoz jó, de még abból se a "nagyobbakhoz".. FXből inkább 4 magos való bele.
#75115:
ez a támogatási "izé" az alaplapgyártök "sara"? ... vicc, hogy még adható le rendelés 760as chipsetekhez ha az kéne 1-2 gyártónak AMD-től.. 9x0asok persze már nincsenek...
Hivatalosan a 9x0 chippek voltak FXek mellé tervezve, és ott a VRM is kvázi fel volt készítve... de ott is a "nagyobb" cpuk mellé érdemes volt erősebb alaplapot tenni (pl. tuning mellé a 6 és főképp a 8 magosok esetén ajánlott a 8+2 fázis minimum).. de a 970es lapok is kicsit stabilabbak mint a 7x0 lapok... Annyiban hibás az AMD, hogy engedte ezen "szörnyek" létrejöttét és csak nem nézett oda.Mostanában Intel táján ilyen az asztali 6magos szériához való alaplapoknál van (3x0 sorozatú alaplapok).. ott is jó alaplapban jobban tud menni a cpu mint egy olcsóban... olcsó lapban alig van előnye Intel cpunak, míg sok "drága" alaplap alapbeállításon all-core turbózik teljes turbó órajelen (vagy könnyen átállítható ezen módra)
-
envagyok
veterán
Még egy hülye kérdésem lenne:
Lehetséges hogy nem támogatja a proci/lap az 1333-as ddr3-ast?
Van 2db 4GB 1333 memóriám, és egyszerűen nem indul el vele a lap. Más Intel lapokban rendben van.Most elolvastam az összefoglalón kívül a linkelt cikkek közül frescho cikkét.
Azért ez durva. Intelnél épp fordítva van, hogy sok lapban fut nem támogatott proci is, pl az nForce 6-os sorozatra hivatalosan nem merték mondani a 45nm-es Quad támogatást, mégis elszaladtak vele.
Én hülye vagyok AMD -hez, de azért pofa kell ahhoz hogy ramaty gyári hűtővel, és igazából az adott procit csak nagy félrenézéssel támogató lapokra mondják az Fx támogatást. -
DraXoN
addikt
válasz
envagyok #75111 üzenetére
alulfeszelés valamennyit javíthat a helyzeten, de tényleg kevés az alaplap..
de érdemes megpróbálni alulfeszelni .. talán akkor a gyári órajeleit bírni fogja.. talán ... némi plusz hűtéssel a VRM részre ... venti felé.. illetve ha valahogy van mód kéne valami hűtőborda is rájuk... bár azt nem tudom hogy lehetne megoldani, hogy odaférjen és ott is maradjon valami nem így lett tervezve (szándékosan?) az alaplap. esetleg ha valami odafér ezek közül: [link]
belaazallat:
Nem hiszem, hogy az adott alaplapnak van APM OFF kapcsolója.. de az APM nem csak a cpu értékeit figyeli? ha a vrm korlátoz be, akkor arra nincs hatása. Sőt, ha az a gyenge akkor még segíthet is azon, hogy ne terhelje túl a tápáramkört.. abban legalábbis segít, hogy túlélje az alaplap... -
envagyok
veterán
Sziasztok, szintén hűtés gond
Van egy MSI 760GM-P23 (FX) lap és egy FX-6100 proci.
Semmi tuning, gtx550ti vga (1x6 pin). Táp CM520W
A hűtés egy noctua ventis (90mm) torony valami.
Minden szép és jó , viszont AIDA stabiltás tesztnél sima hűtővel (amd 2 magos) 3 perc után 1.4GHz throttling, az AMD 4 magos réz hűtővel szintén, és a fent említett hűtővel szintén, igaz ott csak 12-13 perc múlva.
A cpu hőmérséklet aida szerint csak 30-40 fok, a hwinfo-ban szintén, egyedül az alaplap cpu hőmérséklet monitora kúszik szépen lassan fel 80 fokig, amikor is bekövetkezik a throttlingolás. Ami érdekes még, hogy utána kikapcsolom a terhelés tesztet, de utána már nem engedi teljes sebességen járatni, csak újraindítás után.
MX4 pasztát használok, és ahogy írtam semmi tuning, sőt még a turbót is kikapcsoltam.
Van ötletetek, mit csináljak? Most azon gondolkodtam, hogy a noctua ventit lecserélem a toronyhűtőnél (0.12A-es a noctua) egy 0.2A-esre.
Érdemes alulfeszeléssel foglalkozni, vagy mi lehet a gond?
Itt vannak képek:
[kép]
[kép] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
pepejoe #75109 üzenetére
Hagyd egy kicsit menni a prime95 torture maximum heat stress tesztet, ha az megy pár órát hiba nélkül, akkor a játékkal lesz a gond.
A VRM hőmérsékletét tapintással tudod csekkolni. Ha ott nincs légáramlás, akkor megreked a meleg és a borda nagyon fel tud melegedni. Egy teszt erejére berakhatsz oda egy ventit, ami közvetlen a bordát fújja.
-
pepejoe
tag
válasz
CPT.Pirk #75108 üzenetére
A Cpu 66fokig megy fel max. (Openhardver monitorral mérve). Alaplapi VRM hőmérsékletet milyen progival lehet kiolvastatni (bár abban se vagyok biztos hogy a lapomon van szenzor)?
2 hónappal ezelőtt lett kitakarítva a gép és a táp is (ekkor már fennállt a gond) de semmilyen sérülést nem találtam. Memóriák letesztelve, IBT-t is futtattam de az is jól lefutott.
Még azt megemlítem hogy semmi mással nincs gondom, nem instabil a rendszer nincsenek random kifagyások. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
pepejoe
tag
Sziasztok!
Évekig 4.4GHz-en futtattam az adatlapomon lévő konfigot minden hiba nélkül. Nem régen az Overwatch elkezdett crashelni (1,5 évig tökéletesen futott) és csak az oldotta meg hogy újra OC nélkül futtattam a rendszert. Van valami ötletetek hogy mi okozhatja a gondot?
-
zsolt1225
aktív tag
Sziasztok!
AMD FX 8120-am van és lassan újra kéne rakni a windowst. Melyikkel optimálisabb: win8.1 vagy win10? -
-
Slavia
aktív tag
válasz
Hegyirabló #75096 üzenetére
A feszkózással el lehet szöszmötölni ha sokat adsz neki melegszik mint a kályha,he keveset eldobja a magot,vagy kifagy az egész gép.
De jól írta a vizion hogy minden lap minden proci más és más itt csak irányokat mutatunk.
Viszont az biztos hogy a vrm legyen legalább 8+2,chipset meg inkább 990 de min 970. Várjuk a fejleményeket,próbálgatni kell tesztelni,ha ne mtetszik neki megint próbálgatni megint tesztelni,elég monoton meg ugye a pö***mnek van mindig kedve ezzel vacakolni.De ha egyszer elkapoda fonalat akkor jó lesz.
-
Már 3 windows-zal (win10) próbáltam feltelepíteni a Catzillát, de mióta az "új" lapom van, mindig kékhalálozik a telepítés befejezésénél. Erre valami megoldás? Mert neten nem sokat írtak.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest