Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    Na megjött az ANUS lapom! :C


    Mostanra állt össze minden. Per pill azonos órajeleket lőttem be mint az előző lapnál, hogy össze lehessen hasonlítani a dolgokat. Egyedül a HT órajele lett 2200 a 2000 helyett, mert ebben az alaplapban már be lehetett állítani normálisan... Eddig fasza, egy picit gyorsabb is a gép.

    Holnap ha lesz időm, akkor megnézem a tuningot tovább. Illetve kellene csinálnom előbb egy széles 12V proci tápcsatit a lentebb látható okok miatt, mert nekem még csak 4 pines csatim van.

    Itt jön néhány kép az előző lapról, érdekes tapasztalatokkal:


    Ez volt az elrendezés, itt még nem látszik semmi érdekes.


    A +12V proci táp csati viszont beégett, alig jött ki. Ezt két dolog tudja okozni, az egyik a túláram, a másik a kontakt hiba, mikor nem tökéletes az érintkezés és ívet húz az áram a két felület között. Ez esetben valószínűbb a túláram problémája.
    *a kondi nem hibás, gyárilag ferdén van beforrasztva.


    Ezeken a mosfetek körüli nyák elszíneződése látható. Ezt a melegedés okozza. Ettől mondjuk baja nem lesz, de látható, hogy rakhatott volna a gyártó hűtést a mosfetekre.

    Szóval elmondható, hogy a rev 3.1-es Gigabyte GA-78LMT-S2P alaplap képes elvinni a 8 magos FX procikat is, de javasolt nem felvinni a tuningot 4GHz-ig. A biosa amúgy se kedvez az FX procik tuningjához...

    A fogyasztásmérőm szerint terheletlenül 80W-ot fogyasztott a gép, IBT alatt meg 310-et. Vagyis 230W extrát jelent a 8 mag. Az ANUS lapban is kb. ezeket a számokat hozza a proci, a Vcore a bios szerint 1.38V

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák