Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- Everest / AIDA64 topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daw93
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: Egy amd fx 8320E vagy egy fx 8300 kihajt rendesen egy gtx 960at? (gigabyte 4gb)
Jelenleg egy fx 6100-am van, 4Ghz-en ketyeg, nem rég húztam fel 3.3-ról, de a tuning nem igazán váltotta be hozzá fűzött reményeimet talán egy nagyon picit lett jobb a helyzet.
Ha beruháznék egy fx 8320E-re vagy egy fx 8300ra (amik tesztekben is és mindenben erősebbek papíron, sőt még alap frekin is erősebbek mint az fx 6100 4ghz-n) az megoldaná a proci limitet? Ha igen melyik proci ajánlottabb?köszi előre is.
GTA Online: Daweee93
-
Daw93
senior tag
Sziasztok!
Tegnap a kollégák segítségével sikerült felhúzni az fx 6100at, 4 ghz és 1.3 v lett a vége, köszi mindenkinek aki segített!
Azért lenne még kérdésem: meddig lehetne még húzni? A max hőfok gta v és fallout 4 alatt 57 fok volt, prime alatt 68. Vagy ez is bőven elég egy asrock 970 pro3nak?GTA Online: Daweee93
-
Daw93
senior tag
Még egy kérdés. Mennyi ideig futtassam a prime-ot? Már több mint 35 perce stabilan megy
-
Daw93
senior tag
-
Daw93
senior tag
Ha egy mag leáll a számolással akkor kevés neki a fesz?
-
Daw93
senior tag
válasz rambustibi #63263 üzenetére
Eszembe se jutott a szoftver, nyugi
(#63262) lovas001: köszi
Kiváncsi voltam, így felraktam most a Xilence-t, hát már most ég és föld a gyárihoz képest, és még semmit sem csinálam a procival..
-
Daw93
senior tag
válasz lovas001 #63255 üzenetére
Na, belevágok, most egyelőre ismerkedek a szoftverekkel, még nem húztam semmit, de 2 kérdésem lenne.
A prime95 és az Aida-n kívül mást kell használni? Mekkora hőfokig szabad engedni a tesztet? még a gyári hűtő van rajta, holnap ráteszem a másikat.GTA Online: Daweee93
-
Daw93
senior tag
válasz lovas001 #63251 üzenetére
(#63250) MK VII: pl gta5 fallout4.. unokatesómnak 960-nal maxon megy, nekem kb fele annyi fps-sel ugyanolyan beállításokon. csak neki egy i5 van. ebből gondoltam, hogy gyenge a proci.
Akkor ha nem érek többet egy 8320E-vel felesleges megvennem.. Viszont a 6100at alapfeszen meddig húzhatom? hallottam h sokáig bírják alapon. nem vagyok egy nagy tuner, de órajelet húzni azért menne, a feszes részben nem vagyok annyira otthon, elvileg növelni kell amíg a lehető legstabilabb nem lesz, megtaláltam már logouton egy srác leírását, de még nem tanulmányoztam át rendesen.
-
Daw93
senior tag
válasz [lAyCsI] #63247 üzenetére
Támogatja a 8 magot, 140 tpd-ig, de sokan mondták, hogy a vrm hűtés nélküli ami rossz pont, meg valami olyasmit hogy a tápellátása nem jó (?) ezt nem értettem.. Mindegy, ezért is gondolkodtam inkább egy 95 w-os erősebb prociban mint egy hasonló erős 125-ösben..
Viszont egy Xilence hűtőm van, az jó lesz ebben biztos vagyok, az athlon 6000+-omat ami konkrétan melegebb volt mint a nap (rengeteget szo.tam vele), le tudta hűteni, akkor a 8320E-t is.
Igazából azért sem akarok most alaplapba is invesztálni, mert az am3nak már nem sok jövője van, mivel jön majd a Zen ami elvileg am4et kap, Intelbe fektetni az meg durva összeg lenne.
Így nekem egy jó darabig elég lesz a gép(most ugye cpu limitem van a 6100 miatt, ezért is kellene erősebb), mire elavul már elérhető árban lesznek az új modellek, és addigra talán már a ddr4 is teret hódít, szóval majd akkor egy komplett gépet kell összerakni..(#63248) .zSoLTi. : amit a kolega linkelt fentebb, kompatibilitási lista, ott ott van a 8320E, megcsillagozva, hogy érdemes egy normális hűtőt beszerezni. Bár a 6100hoz is oda van írva, de simán bírta a gép a gyári hűtőjével is, nyáron is mikor 30-32 fok volt a szobámba. Én nehezebben bírtam mint a gép, ott is hagytam sokszor
[ Szerkesztve ]
-
Daw93
senior tag
válasz paleinho #63244 üzenetére
De ha a 6100 is problémamentes a gyári hűtővel vagy 2 éve, akkor mi baj lenne egy 8230E-vel, mikor fogyasztásra az is ugyanaz, és órajelre is alig több? vagy nem csak a 95 watt a lényeg? van egy erősebb hűtőm mint a gyári, igaz nem top-down, viszont ha egy ventit ráállítok a vrmre azzal érek valamit?
-
Daw93
senior tag
válasz Joe-Soft #63164 üzenetére
És ha nem a sima fx 8320-at venném, hanem a 95 w-os tesóját? (8320 E) majdnem egy szinten vannak a tesztek alapján és még olcsóbb is.
Vagy esetleg ha felhúzom a 6100at? alap feszen mennyi ghz-ig bírja kb? pár helyen láttam, hogy sokáig bírják alap feszen, 3.8-4ghz környékéig is akár.GTA Online: Daweee93
-
Daw93
senior tag
válasz Hencso #63126 üzenetére
Alaplapom asrock 970 pro3, van mellette egy cooler master 600w-os táp, 2x4 gb 1866os ddr3 ram, meg egy gtx 960 4gb oc. (proci limites kicsit )
Olvastam, hogy mivel nem egy bajnok az alaplap, nembiztos h jó megoldás lenne bele venni egy fx 8350-et a tdp miatt, (bár papíron elvileg jó lenne) viszont sok olyat is találtam, akinek működik normálisan stabilan a kettő egymással, sőt húza is. Viszont 95 wattos procikat ha figyelembe veszem, azzal elvileg nem kellene problémának lenni, nem? mert a mostani 6100am is 95w-os. Tehát egy 8320 E-vel jól járnék ha mégis proci vásárlás mellett döntenék? (mellesleg olcsóbb is vagy 15k-val minta 8350 ami nem utolsó szempont, és a 6100-ra már lenne is vevőm)GTA Online: Daweee93
-
Daw93
senior tag
Sziasztok!
Elég új vagyok a proci húzás témakörben. Olvastam egy oldalon FX 6100-as (nekem is ilyen van) tuningról, ahol leírta a srác, hogy mit hol mennyire húzott fel, meg hogy minden proci más és ki kell kísérletezni a sajátunkhoz illő órajel-fesz párosítást.
A kérdésem az lenne, hogy ha ugyanazokat az értékeket beállítanám amik neki vannak, azzal működne az enyém, vagy két egyforma fx 6100 között is lehet különbség? tehát szüttyögjek inkább vele magamnak, vagy kapásból beállíthatom azt ami neki volt?
Egyébként tápom megfelelő, és van normális procihűtőm is (csak hűtőpasztát kell majd még beszereznem)
Előre is kösziGTA Online: Daweee93
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Autós topik
- LG LCD és LED TV-k
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Yettel topik
- Everest / AIDA64 topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OTP Bank topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest