Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
nesh_019 #37297 üzenetére
Akkor kb. addig. 70°C magasságában szabályoz le.
Nézd meg alacsonyabb feszültséggel. Ha a mostaninál alacsonyabb értékkel még megugorja a 3800-at, akkor még tán 70°C alatt maradsz. Emelni már ne emeld a feszt.
-
nesh_019
senior tag
HELP!
FX 6100 gyári hűtővel meddig lehet biztonságosan húzni? Most 3700mhz-on van és elég stabil. -
benikeee
tag
Hali.
Mondjatok már pls egy programot ami játék közben kimonitorozza a cpu és vga adatokat!!Köszi.
-
Kroni1
veterán
válasz
LobiDrg #37284 üzenetére
El kell dönteni hogy mire akarod használni majd a gépet.. Lesz BF4? Mert ha nem, akkor bőven elég egy FX6300 vagy 6350-es CPU neked szerintem, a fogyasztás/teljesítmény aránya sokkal jobb mint a 83xx sorozatnak, mivel szinte mindenhol kb. ugyanazt tudja 2/3 fogyasztás mellett, így hűvösebb, halkabb lehet a géped is és szerintem lapot sem kell cserélned. Nekem FX6300 van, Asrock 970 Ext4 (talán kicsivel jobb mint az Ext3) lapban és vígan elviszi, semmi probléma/melegedés/throttling nincs vele még tuning mellett sem.
Egyébként én most 24/7-ben ugy használom, hogy Turbo kikapcsolva, (mert az feleslegesen sok, 1.4V-os feszt ad neki) és 4GHz-en megy 1.235V-os alapfeszen, tehát nemhogy plusz feszt nem kell adni neki, de még a gyári 1.4V-hoz képest is jócskán alul van feszelve, és 4GHz-en is vígan visz mindent..
Amúgy meg a te 945-ösöd se rossz proci, ha érdekel pont egy 955-öst hasonlítottam össze ITT egy FX-el, és hát hidd el a jó öreg Phenom II a mai napig igen jól megállja a helyét.. Csak akkor cseréld le, ha tényleg olyasmivel akarsz játszani amihez már kevés.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
soultrapp #37285 üzenetére
File --> beállítások --> Naplózás
Itt kipipálod, hogy CSV vagy HTML formátumba szeretnéd (a HTML-t szeresd), ill. hogy hova mentse, valamint a naplózni kívánt paramétereket is kijelölgeted.
Azért írtam, hogy felesleges az FPS-t látnod, mert ha játék közben throttlingol, akkor visszaveszi a mag órajeleket és a feszültséget is, ha monitorozod ezeket akkor úgyis látni fogod... ha tényleg gáz van! Ha végig max órajelen és a hozzá tartozó fesszel megy a proci, akkor tuti nincs trotty.
Ha elindítasz egy progit, vagy játékot, akkor azt is szépen írja mit és mikor indítottál, ugyan így a bezárásokat is. -
and1ao
őstag
válasz
Lapajbacsi #37286 üzenetére
nincs mit mondanom csak ennyi fért ki belőlem. Bár ez mondjuk viccnek is rossz volt. Még a Brocken-em sem......
-
Ribi
nagyúr
válasz
Maotun #37288 üzenetére
Persze akkor a 2300 rpm csak elírás mi
Hja, bármire veszel egy 6000-es ventit és szétver bármit. Ne vicceljünk már. Persze ha valaki süket annak mind1. Ennyi erővel vegyél egy AR01-est 11k és leveri még a Seidon-t is.
-
Maotun
őstag
"2300-as fordulaton hajtották"
az király mikor 1300 a max!!! de pwm miatt 1150 fölött még prime alatt se pörgött
[ezzel van pariban]meg [ezzel]
a sima single 12 compakt vizesek csak szeretnének ilyen halkan ilyen jól hűteni és azok hangosak rendesen
lehet böngészni a neten teszteket olvasni meg a
[topikba tájékozódni] -
Ribi
nagyúr
válasz
Lapajbacsi #37286 üzenetére
Bárhol ahol megközelítette a többi vízhűtés szintjét ott 2300-as fordulaton hajtották ordas hangerővel. Úgy meg nem nehéz. Amikor autón hagyták lemaradt.
Másik, hogy te a 120V árát mutatod, legtöbb helyen az M-et (17k), de inkább az XL-t(26k) tesztelték.
Persze jó, hogy 16k-ért ennyit produkál, de nem kell tőle hasraesni. Főleg nem a halk hűtők közé sorolni. Kinek mi a prioritás.
Fogyasztásban szerintem valahol ugyanott lehetnek, mert a pumpa is eszik. Plusz magas fordulatú venti rendszerint többet eszik. -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
and1ao #37256 üzenetére
Hát ha már ennyire firtatjátok.
Ugyebár a Pahnteks: 27-28 e... [link], a CM 120V 13-14 e.... [link]
Szerintem ez pont fele ár. Hőfokban pontosan ugyanazt produkálja... Fix 4,7-en a 9370-es 100%-on bármeddig hajtva minden mag 40 fok körülit jelez, a teteje 55-60 fok, és mivel emelgeti a fordulatszámot még inkább lefelé megy idővel; tehát hűtési hatásfokban ezt tuti nem veri a Phanteks, viszont, bizony: feleannyiba kerül, harmadannyi helyet és -energiát foglal és CM talán zajosabb valamivel..(mert a CM valóban elég hangos, legalábbis ahhoz képest amire számítottam), azonban a 3 böszme ventivel tartok tőle, annyira nagyon azért nem csendes... ráadásul egy otromba nagy jószág, tehát még esztétikailag is hátrányos. Nem kritizálni, kötekedni, vagy bántani akarok, csak segíteni a döntésben annak, aki esetleg épp hűtést akar venni és épp itt böngészget. Az biztos hogy a Phanteks egy szuper minőségű, prémium high-end cucc (nyilván ezért is drágább többek közt), ez a CM, meg a lehető legalapabb legfapadosabb. (ezzel együtt nagyon jó a dizájnja is mellesleg)
Mégis ha lényegében ugyanazt nyújtja, akkor azok akiknek az ár-teljesítmény számít, megfontolják szerintem.
(és finom voltam, mert ha nem lennék finom azt írnám, hülye az aki - nyilván persze ha van infója, mert más tészta, ha az illető nem tudott a konkurens termék létezéséről, vagy még a vásárlás pillanatában nem volt piacon teszem azt - dupla árat fizet a semmiért... node nem írom...)
Sőt szerintem, mint leírtam volt még inkább hátrányokat vásárol dupla áron... nemhogy agyba-főbe verné...
Node mindez csak laikus magánvélemény....Ezért bátorkodtam megkérdezni, hogy megéri-e pár decibelért a dupla ár... elnézést kérek bocsánat...
-
soultrapp
senior tag
válasz
Pancsermeste #37267 üzenetére
Hello!
Aida64-nél hogy lehet monitorozni? -
gyuszaa
őstag
válasz
Yutani #37280 üzenetére
Ez rendben van, de ritka a két ugyan olyan körülmény között üzemelt processzor (kevésbé szellős ház, besuvasztott gépház), pláne ha azt nézzük, hogy mi lesz a nyári kánikulában, semmiképp nem ajánlott ezek a kicentizett (és finoman fogalmaztam) asrock lapok, még alapon sem. És újonnan nagyon badarság ilyet vásárolni, mikor ilyen ezres árkülönbségek vannak a már ajánlott lapok között.
Nem beszélve arról, hogy kár lenne bennük hagyni a tartalékokat** , mert alapfeszen mennek 4,4 Ghz körül ultra llc-vel.Annyi probléma volt már, hogy a gyártó is kivette a hivatalos támogatási listából a 83×× példányokat.
**"Mindenesetre az AMD most, egy évvel később tudott valamennyit szépíteni. Tavalyi tesztünkben azt prognosztizáltuk, hogy a Bulldozer, mint magas órajelre tervezett koncepció, 4 GHz felett kezdheti majd kimutatni a foga fehérjét, amit szerintünk néhány most látott eredmény már alá is támaszt." via
Igaz, hogy itt már 10-15%-al erősebb c2c a vishera.
-
Yutani
nagyúr
válasz
LobiDrg #37281 üzenetére
Biztosan nem jársz rosszabbul
Nekem csak átmenetileg van még ebben a lapban a CPU, van egy Asus M5A99FX Pro 2.0 lapom, amiért még el kell mennem a szervizbe. Valszeg kinyírta az előző tápom (Chieftec CTG-500P), állítólag megjavították. Kíváncsi vagyok rá, hogy néz ki most.
-
Yutani
nagyúr
válasz
LobiDrg #37278 üzenetére
Nálam egy 8350 megy az ASRock 970 Extreme 3 lapban. Ha nem akarod tuningolni, akkor jó lehet. Viszont nekem csak úgy működik jól, hogy kompatibilitási listában szereplő ramot tettem bele, és a táp is egy jófajta FSP Raider 550W darab.
Ami az FM2+ vonalat illeti: sokáig nem lesz bele olyan erős proci, mint a 8 magos FX-ek, így még egy ideig lehet maradni az AM3+-nál. Fierytől hallottam, hogy elvileg lesz jövőre valami újabb proci frissítés AM3+ vonalon is, de nem kell semmi nagy dologra számítani.
-
LobiDrg
aktív tag
válasz
atomanti19 #37277 üzenetére
Mostmàr teljesen elbizonytalanodtam
Inkàbb az AMD felé húzott a szìvem úgyhogy ha nem muszàj platformot nem vàltanék
Szerinted a jelenlegi konfigomhoz milyen lap illetve proci illene AMD fronton ? A gép az adatlapomnàl.Telóról maceràs màsolgatni
-
atomanti19
aktív tag
válasz
LobiDrg #37274 üzenetére
Szerintem aprón 30-33k ért már tudsz majd venni jövőre 8320-at. Annyiért megéri. De érdemes elgondolkodni esetleg a foglalatváltáson is
Az biztos hogy hosszú távon jobban jársz egy 8320-al. Ha veszel egy bika lapot(jó tápellátású) és egy jó VGA-t szinte biztos a procihoz kell utoljára nyúlnod. Sok alternatívád mondjuk nem marad mert sajnos egyre csak azt hallani hogy az AM3+ nak leáldozott.
-
LobiDrg
aktív tag
válasz
atomanti19 #37273 üzenetére
Értem
Hàt majd januàrba kiderül mert most SSD-t veszek.Ha engedi a pénztàrcàm akkor 8320 meg egy komolyabb lap.Ha nem akkor a 6350-lesz a nyerő.Végül is nem jàrnàk annyira jobban akkor a 8320-al mert hasonló teljesìtményért jóval többet kellene hogy költsek.
-
soultrapp
senior tag
válasz
Pancsermeste #37267 üzenetére
hy!
teljesen tisztában vagyok vele,hogy mi az a throttling.,de azért akarom egyszerre monitorozni vagy naplózni az fpst és a cpu órajelet,hogy lássam pontosan mikor ment le az fps.és ugye akkor egyből látnám,hogy a magok órajelei leestek-e.
de tuti,hogy nem lesz throttling,mert már tegnap nézegettem és nem volt 52fok a cpu és akkor is leeset az fps.Danielkaiser:köszi majd megnézem!
Lobidrg: szerintem a 8150et felejtsd is el ebbe a lapba,mert jobban melegszik.
nekem a 8320elmegy vele alulfeszelve,de max 3.8ig van húzva.
ha teheted először cserélj lapot. -
LobiDrg
aktív tag
Sziasztok
Szerintetek egy Asrock 970 Extreme 3 lapba rakhatok egy FX8320-at vagy FX8150-et ? Alapórajelen hasznàlnàm.Egy màsik fórumban azt tanàcsoltàk, hogy ilyen proci esetén inkàbb cseréljek lapot.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
soultrapp #37242 üzenetére
Szerintem felesleges az FPS értékek monitorozása, mert throttling esetén az alacsony FPS a leszabályozott proci teljesítmény következménye, így bőven elegendő, ha a CPU órajelet és vagy feszt monitorozod, ha azt látod, hogy játék közben visszaveszi magát 1400MHz és a hozzá tartozó VID értékre, akkor gáz van.
Én Everest-el (Aida) szoktam monitorozni, HTML formátumba. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
MaxxDamage #37260 üzenetére
Ugye?
-
Maotun
őstag
válasz
MaxxDamage #37260 üzenetére
2 db fx 8350 az nem semmi és milyen lapba tennéd? vagy ha egyet veszünk alapul azt tudod stabil 5Ghz.-n hajtani??? egyébként azért vettem mert sanda gyanúm ez az "utolsó mohikán" AM3+ platformon, és egy korszak lezárul jönnek az APU-k
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Wiz Khalifa #37258 üzenetére
Támogatom !
Azon az áron már majdnem 2db FX-8350-et veszek....L
-
Buci21
addikt
válasz
Wiz Khalifa #37258 üzenetére
*adnék
a "nákolástól" hányhatnákom van
//grammar nazi
-
Zsivaagoo
őstag
-
and1ao
őstag
válasz
Lapajbacsi #37253 üzenetére
Azt rossz CM kompaktot agyba főbe veri hőfokban a Phanteks, szóval nem a hangját fizette meg hanem a teljesítményét. és hol dupla? egy árba vannak.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Lapajbacsi #37253 üzenetére
Írta, hogy egy árban van a 2 hűtő...milyen dupla árra gondolsz??
(#37254) soultrapp
-
soultrapp
senior tag
válasz
Peaceliker #37244 üzenetére
Sajnos úgy sem szedi szét rendesen olvashatóra....
-
miresz
veterán
válasz
Wiz Khalifa #37245 üzenetére
Csak a kiemelt üzletfelek kapták fémdobozban,mint pl én és még egypár ős AMD-s itt a topicban,
Viccet félretéve,már mindegyik papír dobozban jön,csak a megjelenés után voltak fémdoboban egy darabig.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Azéééé kaptad papírba, meee mettutták, hugy nemakarod tuningónya.
-
Maotun
őstag
válasz
Wiz Khalifa #37248 üzenetére
mert van rá gari és szakember tesztelte
jól jártam vele
-
Buci21
addikt
válasz
Wiz Khalifa #37248 üzenetére
valaki tesztoldal megvette, letesztelte, és gondolom eladja
-
Maotun
őstag
válasz
70k tesztpéldány volt
#37246 Lapajbacsi szerintem halkabb mint a CM compakt vizese
és ami ezt tudja mondjuk az XL seidon [az egyárba van kb]
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Maotun #37243 üzenetére
Az szép...
De saccperkb ugyanezt tudja, kb feleennyi pízért, kb harmada annyi energiával és kb harmada ennyi helyet foglalva pl ez a kompakt vízhűtés: COOLERMASTER Seidon 120V RL-S12V-24PK-R1... Zajról nem foglalnék állást, mert nem halk ez sem, node 3 ventivelgondolom a Phanteks sem az a túl csendes...
-
Maotun
őstag
A Phanteks - PH-TC14PE így tartja kordában az fx 9590 cpu.-t:
-
soultrapp
senior tag
hy!
melyik progival lehetne naplózni a cpu,lap adatait?egyszerre kellene az fpsel,mert megakarom nézni játék közben van-e throttling?
hwinfo nem jó,mert az össze-vissza írja az adatokat csv fájlba. -
Lapajbacsi
aktív tag
Valakinek sikerült már 5 giga környékére húzni 9370-est? Ha igen, milyen beállításokkal? (asus bios-os lenne a vágyálmom)..... úgy látom, a pár nappal ezelőtti szösszenetembe belebicsaklott bugylibicska...
-
and1ao
őstag
válasz
vakond5 #37236 üzenetére
Esetedben semmit nem érne, mivel a VGA-d előről szív levegőt ergó az első ventid tolja be neki a frisset, és mivel nem bent keringet hanem hátúl fújja ki, ha a HDD block elé teszed az oldaventit akkor érne valamit, de akkor meg az első venti felesleges, CPU-nak szabad hője nincs mivel a block lefedi és a FET-ről meg lehúzza a levegőt a hátsó venti illetve maga a radi venti, ha betennél egy oldalventit szvsz széttolné a levegőt oldalra a VGA-n szvsz rontana is mivel az első venti levegője elsem jutna oda.
De tedd be nézd meg. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
honda130 #37234 üzenetére
Utánanéztem a cseh oldalon, (belsőről készült) fényképek és méretek alapján egész patent cucc is lehet.
Mindenesetre látszik, hogy nagyobb, megtervezettebb és jobban szerelhető, mint az általam ócsárolt (jogosan) M-Tech FM12. És tényleg megvan benne az összes leírásban szereplő hely és a kábelmenedzsent is.Ha a valóságban is olyan, mint a képeken, akkor patent kis ház lehet.
------------------
Az én ócskaságomnál... a lap széle és a ház összeérésre gondolok, meg arra, hogy az ODD csatik rászorolnak majd az alaplap szélére. -
honda130
tag
válasz
Zsivaagoo #37232 üzenetére
Hát nem tudom. Én nagyon patentnek vélem ezt a C-tech-et. Nem tudom milyenek a drága házak, de szerintem én elkínlódok majd vele. Nem találom gyengének sem és szűkösnek sem. A ventiket majd úgy találom ki, hogy áthúzzák a levegőt a beltérben. Ha működik majd a vízhűtés, akkor a hő zömét úgyis el kell hogy vigye. Cél a halk működés. Úgy gondolom, sosem volt ekkora házam, igaz, szenvedtem is a procihűtő fölé helyezett táppal, ami eltakarta a ventilátort. Mondjuk nem tudom milyen rövidzár gyanúkra gondolsz mikor a vezetékek elhelyezésére utaltál, mert nekem minden vezeték a gép belsejében szigetelt. Akkor is működött mikor csak össze-vissza lógtak, meg akkor is mikor szépen elhelyezgettem.
Az az M-tech egyébként nekem sem tetszik, mert valóban gázosnak látom én is. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
Peaceliker #37225 üzenetére
Mondjuk nekem egy 10 éves baromi nagy Chieftech toronyházam van. Na az ház, táp nélkül is baromi nehéz, de tágas, könnyű szerelni elől-hátul hűtőventi (igaz csak 8 cm-esek, akkoriban még nem volt divat a 12 cm-es).
---------------
De vettem tartalék gépnek M-Tech FM12 házat óccsót... Na óccsó házat soha többet, 3 órába telt, mire mindennek értelmesen ki bírtam találni a helyét és rövidzár gyanú nélkül össze lehetett szerelni. ODD még nincs bent, arra majd még 1,5 óra kell beszereléshez.Ami belement:
- GA-880GM-UD2H lap + Athlon II X4 640 + gyári hűtője + 4 GB Kingmax RAM
- Chieftech iArena 450W táp (ez volt olcsó, csak 10K)
- Giga HD7770
- WD Blue SATA2 1 TBSzóval JÓ TANÁCS mindenkinek: 4-6 k-s Midi, mATX-es házat a saját érdekében senki ne vegyen, ha komplett fotósorozatot minden csücskéről nem lát, totális méretezés leírás szintén követelmény.
Az M-Tech FM12 egy totális átbaszás, szép a pofija, de akkora egy tákolmány fos, hogy borzalom. Olyan vékony lemezekből van gányolva, hogyha csúnyán ránézek, akkor behorpad.
A 3 db belső 3,5"-es hely hazugság, a kéken világító venti 2 csavarral van rögzítve, lötyög, mint párttitkár valugájában a lóf@sz.Merevítése a beépített alaplap és a VGA kártya, semmi több.
-
Peaceliker
addikt
válasz
vakond5 #37230 üzenetére
Több tesztre és hozzáértők (vagyis annak tűnnek) véleményére. Kérdezz be hűtős, házas topicban, többen próbálták már és csak bekavart a keringésbe, volt akinek rontott a hőmérsékleteken, de volt akinek csak nem segített...persze van akinek használ, egy próbát megérhet, de én nem fogom erőltetni...
-
vakond5
őstag
válasz
Peaceliker #37229 üzenetére
Mire alapozod hogy oldalra értelmetlen ventit tenni?
-
honda130
tag
válasz
Peaceliker #37227 üzenetére
Ebben a házban gyárilag ugye van egy kék ledes venti az elejében. Az oldalába két db 140-est lehet tenni, a tetejébe és az aljába 2-2db 120-ast tehetek és még a hátuljába is 1db-ot. Ha mindenhova szeretnék tenni, akkor gyűjtenem kell a ventilátorokra is, mert 8db rendes ventilátor már kitesz egy gyengébb alaplap árát. De már van 4db halk venti. A többit legközelebb megrendelem bele. Bocsi hogy nem a házas topikba írtam, ez az utolsó.
-
honda130
tag
Srácok! Ha már szó esett a házakról, mi a véleményetek erről a házról? Ilyet vettem az FX6300-nak és az Asus M5A99X evo r2.0-hoz.
Ez az alaplap jó lesz?
[link] -
Peaceliker
addikt
Igaza van gyuszaa-nak, maradjon intelen, nem kell mindenkit "megtéríteni".
Neki, az ő esetében az a logikusabb döntés.
Ha meg már vesz egy szar lapot, akkor vehet nagyon szart is, fölös 17 ért fél szart sztem. Nekem is 10k-s lapom van, alap órajellel elvan, 1,2V on... szerintem.(#37224) Zsivaagoo
Ha van vmi értelmesebb háza...nekem hulladék, szellőzés nélküli van, abba az a hűtő kevés volt.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Wiz Khalifa #37220 üzenetére
Gyorsan meg kell venni azt a hűtőt a 8320-ra. Minimum hűtő az AC Freezer 64 Pro 6-7 K-ért. Ezzel 1,41-1,42V fesz mellet 4,3-4,4GHz-n elduruzsol szépen és nem fog annyira hiányozni a Core2 Quad.
-
szente
addikt
Sziasztok!
Szerintetek adott környezetben mennyire lenne hűvösebb egy 95W-os CPU (FX 6309) egy 125 W-os (FX6200) helyett? -
do3om
addikt
válasz
Wiz Khalifa #37220 üzenetére
+ táp, kimaradt az újból.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
krolwax #37217 üzenetére
Én is nem rég váltottam Intel-ről AMD-re. Úgy véltem hogy játékokra egy i5 kevés nekem és egy komolyabb i7 meg sok lenne. Így mondom az anyagiakat hátha látsz az enyémbe relativitást.
Ez volt a konfigom:
Intel Core 2 Quad Q9300 + gyári nem rézmagos hűtő
Gigabyte EP45-DS3
2x1Gb Kingmax + 1x2Gb Kingmax ram
Gigabyte SuperB 460WEzt eladtam összesen 41500.- -ért.
Az új konfig ez lett:
AMD FX-8320 + gyári hűtés még sajnos!
Gigabyte GA-990XA-UD3
2x4Gb Crucial 1333Mhz ECC ram.Ezt összesen 86000.- -be került. De ha levonom az Intel konfigomért kapott lóvét így 44500.- -ba van eddig a gép. Plusz még majd a hűtésem. De azt Intelre-is megvenném.
A lényeget azt akartam kihozni belőle hogy én kétszer annyiért vettem gépet mint amennyiért eladtam a régit de viszont sokkal erősebb konfigot sikerült összerakni. De még hiányzik a Quad-os gépem.
Nagyon "cuki" gép volt.
-
perfegor17
senior tag
3,6ghz-ig raktam csak fel a procimat.De vannak gondok még így is.Akad a rendszer.Játékok mennek rendesen de a windows ablakok közötti váltás akad.Mit állítsak át vagy mitől lehet ez?
-
krolwax
csendes tag
Hát így ebben az esetben lehet, hogy mégsem lesz itt flatform váltás. Ha már csak azt nézzük, hogy az új lap lenne kb. 20-24k, a proci 25-30k, a hűtő 5-10k, + ugyebár nekem mATX házam van, szóval abból is kéne egy újat venni, ami megint csak 15nél startol. Ezeket összesítve már lassan 65-75k forint környékén jönnék ki. Ennek a 2/3 részéből meg már simán veszek egy i5 2500(k)/3570(k)-t. BTW köszönöm a segítségeteket!
-
gyuszaa
őstag
Itt ennyi körül kezdődik (22-25) egy megfelelő* lap (*kivétel asrock), és a gyári
hűtőhajszárító lécserélését is be lehet kalkulálni, ami +5-9k. Intelnél más a helyzet, ha a szorzózáras processzorok környékén nézelődöl. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
krolwax #37211 üzenetére
ASUS M5A78L-M LX3 -- 760G csipes olcsó, csumpi lap. AM3 esetén is elavult csipszet, nemhogy FX-hez. Tápellátás baromi gyenge, tuning semmi esetre sem javasolt vele még AM3-as Phenom esetében sem.
FX-6300-hoz egyáltalán nem ajánlott. FX-4xxx-ek még elmehetnek benn.FX-6300-hoz azért már kéne egy normális lap 22 k-ért. (GA-970A-UD3 rev 3.0)
-
krolwax
csendes tag
De az én igényeimnek lehet, hogy jobban megfelelne a kisebb lap nem? kb. 15k-val olcsóbb, pont olyan és annyi csatlakozója van, ami nekem teljesen elég. És nekem 4GHz-nél egy jó pár évig nem kell több. Egészen biztosan nem elég neki az a picike Asus?
BTW köszönöm a segítő hozzászólásod.
-
gyuszaa
őstag
válasz
krolwax #37211 üzenetére
Nem szabad azt venni, belépőszint itt (am3+) egy M5A97 evo R2.0 ami nyugodtan ajánlott fx61-63×× és 81-83××-nél, és ebben simán megy 4ghz felett alapfeszen.
Nincs normális mATX sem uATX itt sajnos.(#37209) honda130
Erről van szó, bogarat ültetnek a füledbe.
83××-nél a lecsapott sarkú van pl.
-
krolwax
csendes tag
Hali!
Platform-váltás előtt állok éppen. (Intelről AMD-re) Az egyik ismerősöm is nemrégen állt át, neki nagyon bejött. Na már most, ő vett egy elég olcsó kis Asus am3+ lapot (ASUS M5A78L-M LX3) ez egy olyan 10-12e forintos lap. És ebben használ egy FX4100-at 4.4GHz-re húzva, gyári hűtővel. Na most én is ezt az alaplapot szeretném megvenni, mert jó ár/érték arányú kis lap, de ha már procit veszek bele, akkor mindenképpen egy FX6000 szériásat szeretnék bele (leginkább egy 6300-ast). Na most evvel kapcsolatban lenne 2 kérdésem.1. Ez az alaplap egyáltalán bírná az FX6300-at? (bocsi, de egyáltalán nem értek az amd-hez, se az ilyesféle elektronikához, ha nagy hülyeséget kérdeztem, elnézést)
2. Ha esetleg bírja, akkor még esetleg húzni is tudom mondjuk egy olyan 4GHz-re? -
honda130
tag
válasz
atomanti19 #37207 üzenetére
Ma csak 19 órakor értem haza munkából, mert 12 óráztam, de holnap megmérem, akár hézagmérővel is. Fényképet nem tudom tegyek-e fel, de megpróbálhatom lefényképezni és feltenni. Azért írom ezt, mert egy korábbi hsz-ben tett valaki fel (#37179) gyuszaa. Ez a két kép teljesen ugyanaz, mintha az én procimról készült volna.
garanciába nem hiszem hogy belebonyolódok, inkább megmunkálom a hűtőtalpat esztergagépen és nem támaszt majd ki. Nem hiszem hogy van értelme visszaküldeni, ha az összes ilyen. -
-
Maotun
őstag
válasz
Pancsermeste #37197 üzenetére
"Teljes rendszer" 138W
nekem full terhelésen prime 95+FurMark melett 628W -ot zabál a gép!!! a radiátor a nappaliba minimumra van tekerve
-
honda130
tag
válasz
bandika0626 #37201 üzenetére
Hát az én bajom az, hogy a négy sarka nem lefelé hajlik, hanem felfelé. Ha lefele kerekedne, akkor azt mondom, azzal a pár négyzet mm-rel kisebb a felfekvő felülete. Mivel felfele konyul, így az egész hűtőt távoltartja a processzortól és csak a négy sarka ér oda fizikailag. A többi felületen a paszta végzi a hőelvezetést. Ez esetben vastagabb rétegben mint általában.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
bozont #37199 üzenetére
Hmmm... valóban, erre nem is gondoltam.
lee56: Igazából olyan 137-139W között ingadozik mindkét esetben, így nehéz megállapítani, hogy van-e némi különbség, de ha van is, kb. 1W-on belül, tehát gyakorlatilag semmi.
Na akkor vissza is kapcsolom a magokat, ez nem volt valami jó 5let!
-
honda130
tag
válasz
colker #37183 üzenetére
Figyu! Nézz végig egy Youtube videót 'hogyan készül a processzor" címmel és látni fogod, hogy az a nagy processzornak látszó rész csak egy lemez a tetején, ami elfedi és szétviszi a hőt. Maga a proci az valószínűleg az FX-nél is kisebb. Ha már középen elveszi a hőt a hűtő, akkor nem hiszem hogy ez gond. Valójában azt sem hiszem hogy nekem gond, csak azért a lelkemnek jobbat tenne ha "tök" sík lenne. Picit olyan ipari hulladék benyomását kelti, nyilván nem az. Még azt is megkockáztatom, hogy AMD-ék tudják miért csinálták ilyenre, csak nem mondják nekünk. Ha nem zavarna hogy ugrik a garancia, akkor lehet hogy síkba csiszolnám 2000-res papíron. Dehát zavar.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest