Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok,
tegnap raktam össze az új gépemet, minden rendben van, működik, viszont a processzorhűtő nagyon zajos.
És amikor azt mondom, hogy "nagyon" akkor azt úgy értem, hogy NAGYON.
Az automatikus fan vezérlésre van állítva, és a speedfan netezés közben azt írja, hogy 5000 rpm-el és hasonlókkal megy. Elég idegesítő egy dolog.
Esetleg valami ötlet, tapasztalat?Ja, itt a full build:
CPU: FX-6300
GPU: XFX 7870 Black Edition
MO: Gigabyte 970A-UD3
Ház: Cooler Master K350 -
Pancsermeste
őstag
válasz
Bali27 #36796 üzenetére
És még mindig Win8.1 alatt csinálja ezeket?
Próbáltad már mondjuk Win7-el? Vagy linux alatt? Esetleg valami live CD-ről indítva? - csak mert, ha hardveres baja van, akkor ezeknél is elő kell jönnie a hibának, de ha csak Win8 alatt szórakozik, akkor meg driver-ekben kell keresni a hibát.
Ha mégis hardveres probléma, akkor én még utoljára azt megcsinálnám, hogy kiszedném a lapot a gépből, és asztalon felépíteném minimális hardver összeállítással (egy RAM, egy HDD), CMOS Clear után alapon indítanám és úgy tesztelném (lehetőleg nem Win8-al) -
Bali27
addikt
Na persze... prime jó volt, most meg csak az aidát akartam megnyitni és restartolt... Feladom.. Alkatrészenként eladom ezt a xart ... vagy beleteszem az akváriumba
-
Bali27
addikt
Basszus gyerekek.. Lehet a 4 ram modul volt a gond.. a 2X4Gb-os lefutott hibamentesen, és most vagy 15 perc prime után se szált el a gép.
Annyit még megpróbálok hogy máshogy beteszem a ramokat, hátha elfogadja a 12-t...
Ha nem akkor van egy 2X2Gb-os Corsair Vengeance 1600as ram eladó -
Bali27
addikt
válasz
Peaceliker #36793 üzenetére
Hát igen.. És legújabb fejlemény hogy letöltöttem a memtest86 legujabb usb-s verzsönjét..
10% körül elsötétült a képernyő és megfagyott minden.
Gondolom a táp ugyan az..(elhanyagolható amennyivel kevesebbet eszik) viszont akkor lehet a lap nem birja, vagy megnézem még 8Gb rammal.. mert most 12 van benne -
Bali27
addikt
válasz
Bali27 #36789 üzenetére
Nem értem.. Multkor 2 napig semmi baja nem volt a gépnek, a primeot is birta, most meg akár böngészek akár nem kb 5 percenként restartol.
Természetesen Kernel Power 41 / 63-as hibára hivatkozik, ami igen csak tág fogalom és kis híján az rá a válasz hogy a Microsoftnak sincs fogalma arról hogy ez mitől lehet.
Szóval most 5 percenként restart.. Már csak arra tudok gondolni hogy a nagyszerű rezsicsökkentés miatt xarakodik az áramellátás, mert már hallottam hasonlót, igaz az ország másik feléből. -
Hysterycs
tag
Sziasztok!
A következő összeállításnál mennyire lehetne húzni a procit? FX-8350 szint elérhető?
GIGABYTE GA-970A-UD3P alaplap
FX-8320 CPU
CM Hyper TX3 EVO hűtő
Zalman Z5 Plus házKöszönöm a segítséget!
-
Bali27
addikt
esetleg suspend to ram, vagy check ready bitet kikapcsolom? Ugy sem szoktam alvó módba tenni a gépet..
-
Bali27
addikt
Üdv.. Az az alaplap sara ha egy 6300-as alapfeszen (TC APM C1 off) 3.5-on is kifagy néhány perc prime95 után?Igaz a prime portable ha van neki valami jelentősége... Ugy olvastam hogy alapfeszen bírnia kéne a TC értéket.. azaz jelen esetben 4100-at. Esetleg a 4 ram modul???
-
egyedülülő
őstag
válasz
atomanti19 #36784 üzenetére
Örülök, hogy ilyen lelkesen megnyugtattátok a lelkem, hogy nem maradok le semmiről.
Nem hiába költöztem az AMD családba.
Csak láttam valaki 50 pénzért hirdet egy ilyet ami nem pénz érte.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
egyedülülő #36781 üzenetére
Nem fog olyat mutatni neked a proci amit egy 8320-8350 ne tudna ebben a lapban.
-
=HG=
addikt
válasz
egyedülülő #36781 üzenetére
Nem fogja felismerni a lap, mert nincs a támogatási listában..Tehát a bios nem ismeri a proc mikrokódját...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
egyedülülő #36779 üzenetére
Sajnos a lap gyártói kompatibilitási listáján nem szerepel ez a CPU !
max. az FX-8350 -es szerepel mint FX !(vedd figyelembe !) [link]
L
-
kungzi
veterán
válasz
egyedülülő #36779 üzenetére
Én is szeretek álmodozni
-
egyedülülő
őstag
Érdekelne, hogy a mostani lapomba ami egy ASUS M5A97 EVO R2 belemegy e egy FX 9370.
-
secler07
tag
válasz
Taifa Díaz #36776 üzenetére
Köszi, ha következőleg is ezt csinálja lecsekkolom, hogy mit ír
És ezt a tartalomindexelést hol tudom kikapcsolni ?
-
secler07
tag
Sziasztok !
Olyan problémám lenne, hogy egy Fx-6300 duruzsol a gépemben, és ha a gép megy 3-4-5 óráig úgy, hogy nem csinálok rajta semmit, csak a torrent megy, esetleg óránként 5 perc böngészés, amúgy semmi sincs megnyitva, semmi sem megy a háttérben, akkor elkezd az egyik mag kb 60-70%-on menni, és akadozik olykor az egér vagy az ablakok pl becsukásnál. Ha ezek után mondjuk elindítok egy filmet Vlc-vel akkor a film hangja is akad, "csúszik". Ezen egy újraindítás segít, és minden helyre áll a proci magonként pár százalékon pörög. A kérdés az lenne, hogy ennek mi lehet az oka ? Valami gond van a procival, vagy csak szimplán windows-ban van valami hiba ? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Finwe
őstag
Hali!
Olvastam másnak is volt kék halál és újraindítás gondja. Veleme a következő történt:
Egy PII955-öt 8320-ra cseréltem és random kék halálozott, idővel helyrejött és a tuning is ment (nem úgy ahogy kéne de a vízhűtésben van a hiba - javítás alatt), annyit csináltam, hogy átvariáltam a sata portokat és áramtalanítottam mikor fagyizott. (természetesen mindezek előtt bios-t frissítettem.)Most, egy hete újra ez a gond van csak szinte minden indulásnál. Az változott, hogy a vga-t 570-ről 770-re cseréltem. Megint áramtalanítottam, sata port variálás is volt + egyszer leszedtem a vga-t és a hangkártyát (xonar) is a lapról mert nem is reagált a bekapcsolásra. Jah, kék halál csak közvetlen win(7) betöltés után van, ha akkor nincs, később adhatom neki a terhelést (bf4, furmark fánk, prime95) nem száll el.
Mivel tegnap nem jelentkezett a hiba, gondoltam visszarakom a tuningot a procira. Meglepődve tapasztaltam, hogy hiába reset-eltem a bios-t cmos clear-el a tuningos beállítások mind be voltak állítva, csak éppen alapórajelen ment a proci. Kézzel visszaraktam mindent a gyári értékére (órajel, feszültség, c1e meg a többi marhaság) és újraindítottam. Működött a turbó és fesz. szabályozás is, visszalépve és beállítva a korábbi tuningo azonban ugyan úgy alapórajelen ment tovább. Sőt bármilyen órajelre állítom kézileg nem állítja be, bootscreen-nél is a gyári 3500MHz-et írja. A feszültség állítás úgy tűnik működik.
Ott tartok a fórumot olvasgatva, hogy vagy alaplap, vagy táp miatt lehet ez. Ti mit gondoltok, mit kéne változtatnom, tesztelnem még, hogy kiderüljön mi a gond és végre szépen menjen a tuning és hiba nélkül fusson a win, ?
(Tápra a megfelelő helyen már rákérdeztem)Konfig:
táp: Enermax 525w modu 82+
lap: Asus M5A99X-EVO
proci: FX-8320
ram: 8GB Kingston HyperX G
vga: GTX770-OC
3hdd+ssdFinwe
-
stratova
veterán
válasz
szaki1986 #36766 üzenetére
Core Performance Boost: Ez lesz a Turbo Core, ha fix 4 magos OC-t tervezel kikapcsolandó
CPU Unlock: letiltott magok feloldása (FX-nél nincs erre mód)
Cool & Quiet: energiamenedzsment (terheléstől függő CPU órajelek és feszültségek) engedélyezése
C1E Support: energiatakarékossági opció (az op.rendszer HLT parancsot küld a CPU-nak, ha az éppen tétlen)
SVM: virtualizációhoz szükséges
Core C6 State: nem használt magok lekapcsolása
HPC Mode [High Performance Computing Mode]: Csak a legalacsonyabb (üresjáratban) [8320-nál alapesetben 1400 MHz] és a normál [alapesetben 3500 MHz] valamint - ha engedélyezve van, akkor - Turbo [alapesetben 3700 ill.4000 MHz] órajeleket használja a CPU, köztes órajelszinteket (p-state) [1700, 2300, 2900 MHz] nem. -
lee56
őstag
válasz
szaki1986 #36766 üzenetére
tt azt hiszem a "Core Perf Boost" lesz a Turbó (ezt tuningnál jobb kikapcsolni), és a "HPC mode" pedig az APM (ennél annyi a trükk, hogy ezt be kell kapcsolni hogy az APM ki legyen (ami szintén ajnálatos tuningnál). De ez csak tipp, egy próbát viszont megér)
Amúgy a C1E, C6 és főleg a CnQ-t nyugodtan bekapcsolhatod, azok csak takarékossági opciók, nem zavarnak bele a tuningba, sőt hasznosak mert $ (villanyszámlát) tudsz megtakarítani velük, amíg nincs/alacsony terhelés a CPU-n.
-
Longhandd
tag
Azt már eldöntöttem, hogy FX 6300-as procit veszek, viszont az alaplap még kérdéses.
ASROCK 970 Extreme4 vs. ASUS M5A97 EVO R2.0
A két lap közül melyiket vennétek? -
lee56
őstag
válasz
Lapajbacsi #36745 üzenetére
Mégis mire? Nincs más BIOS;
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4591
Ez is hasonlóan új lap mint a 970-UD3P, nyári termés. A régi (nem P-s) lapok meg lassan kopnak ki, mivel már csak az újakat gyártják gondolom. De ez a DS3P, azzal ellentétben viszont csak 4+1 VRM-el rendelklezik, inkább ez lehet a gond, és/vagy nincs megfelelően beálltva BIOS-ban. Alulfeszelés, turbó kilövés, sokat segíthet; a VRM terhelésének a csökkentése pedig megoldhatja a kékhalálozást (már.ha egyáltalán ez volt az ok).
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Próbálom tuningolni az általános elvek alapján a procimat (8320) először mondjuk 4 GHz-ig alapfeszen, de Prime95 teszt alatt azt mutatja a HWiNFO, hogy full terhelésen 1-2 mag órajele 2,9 GHz-re le-leugrál.
Írjátok ugye mindig, hogy az APM-et ki kell kapcsolni, de én ilyet nem nagyon találok a lapomon (Giga 970A-UD3).A következők vannak beállítva:
Core Performance Boost: Disabled
CPU Unlock: Disabled
Cool & Quiet: Disabled
C1E Support: Enabled (ha disabled akkor is ezt csinálja)
SVM: Disabled
Core C6 State: Disabled
HPC Mode: DisabledAki ismeri ezt az alaplapot és ezt a szar BIOS-t (vagy UEFI vagy miarák), az tudna esetleg segíteni?
Köszi. -
bandika0626
senior tag
válasz
Peaceliker #36761 üzenetére
Nekem is volt olyan, hogy indítottam az u.orrent-tet és fagyás. De aztán az elmúlt és azóta sem jelentkezett. Eddig mondjuk a 13.11b9.2 használom és semmi gondom vele.
-
-
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Peaceliker #36759 üzenetére
Bármi okozhat bármit, igen - de ugyanakkor mindennek meg is van az oka, gyökere, pont, mint az életben. De azt meg azé nem szeressük, mer xar a grafikája
-
Peaceliker
addikt
válasz
bandika0626 #36760 üzenetére
Nekem teljesen behatárolhatatlan, hogy mikor és hol. Van, hogy böngészek és egy lapot nyitok, de van, hogy otthagytam a francba, csak torrent megy és csak arra leszek figyelmes, hogy ott a kis ablak, windows üzeni, hogy gagyin állt le...de ez ugye még bmi lehet, akár a kábel is, de ugyan úgy vga vagy akár lap (mert az ugye nem épp minőségi)...de arra nem akarok pénz kiadni, hogy elkezdem ezeket cserélni, akkor inkább így rohadjon meg, SSD vel 30 mp a restart!
De azért bízom benne, hogy ez a vinyós kábeles baromság volt a ludas...
-
bandika0626
senior tag
válasz
Peaceliker #36759 üzenetére
Biztos, hogy a 7790 szívatós mert nekem is az van. Van egy pár progi ha elindítom akkor megfagy minden és csak a reset gomb segít rajta. Pl windows movie maker elindítom aztán képstabilizálás majd megpróbálom menteni a videót és kész a fagyi. De a WMP is csinálta ha elindítottam a videót azonnal fagyi, viszont driver le és akkor meg minden jó volt. Csakhát driver nélkül meg használhatatlan.
-
Peaceliker
addikt
válasz
bandika0626 #36758 üzenetére
Nekem ahogy néztem a vinyó táp kábele vt a tré...de a lényeg ugyan az, vinyó "lecsatlakozik" ha bmelyik gány, ha ettől lehet restart, akkor ok, bízom benne ez volt a baj.
De még vidkari mindig esélyes, többektől hallom, hogy szivatja őket a catalyst.Kb azóta van ez, mióta a 7790 bekerült, de persze babráltam akkor a kábeleket is, szal ki tudja...meg lehet lap is... de szép is az informatika, bmi okozhat bmit!
-
bandika0626
senior tag
válasz
Peaceliker #36757 üzenetére
Simán lehetett attól. Én két alaplapot gariztattam meg mindig lefagyott az egész gép. Aztán szóltak, hogy a lapnak semmi baja és igazuk volt. A SATA kábelt ette meg a fene. Aztán ugyanez a jelenség megint előjött két hónappal később. Akkor már tudtam, hogy a SATA kábel lesz a ludas és az is volt. Aztán vettem kettőt és utána sose jelentkezett a hiba.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Yutani #36755 üzenetére
Nekem is voltak restartok (remélem tényleg múltidő), 7végén volt egy olyan, hogy el sem indult utána a gép...mondom jóvan, ilyen is volt már, bios reset. Aztán (bár bios nem resetelődött le, pedig ki volt húzva és elemet is kivettem, ezt azóta sem érte, de mind1) elindul, nem látja win a HDD-t (SSD ről megy win). Kikapcs, bios sem látja, közben csesztetem a kábeleit a vinyónak, hallom felpörög. Mondom remek, lehet most nyírtam ki, gyorsba kikapcs. Megnéztem a táp kábelt, nem volt az igaz, eléggé lötyögött, meg mintha meg lett vna kopva(!?). Átcseréltem, vinyó megy, gép látja (nem döglött meg szerencsére, öcsém 1 ilyen akcióval elintézte anno övét).
Azóta restart sem volt, pedig 1-2 naponta azé jött (eleinte nap több is volt).
Szerintetek lehet, hogy ez volt a baja? De ha menet közben vinyó "lecsatlakozik" miért van rr? Persze legutóbb azé volt, mert lapozófálj rajta van, de eddig egy másik HDD-n volt, azzal nem volt gond, tehát eddig ha ez baj is volt nem feltétlen kellett vona újraindulnia sztem...vagy de?
Na mind1, csak gondoltam megosztom veletek, remélem tényleg nem lesz több bajom ezzel és bízom benne, hogy táp nem bajos (gondoltam már erre is), nem rég vettem aprón, ki tudja az előélete milyen volt... -
Yutani
nagyúr
válasz
Akarkia #36743 üzenetére
Én is szívok, mióta megvettem az FX-8350 procit, de egyelőre úgy néz ki, a Chieftec CTG-500 tápom volt a probléma forrása, és pont egy olyan tápra váltottam, ami neked is van. Egyelőre egy Asrock 970 lapban hajtom a procimat, hasonló kategória, mint a tiéd. A kékhalálok a tápcsere előtt rendszeresek voltak, az új táppal (FSP Raider 550W) eddig nem tapasztaltam.
Esetleg nézd meg, hogy a memória támogatási listában szerepel-e a ramod: LINK
Az Asrock lapom háklis a ramra, nem szereti a Geil Value ramomat, csak a támogatási listán szereplő HyperX-szel hajlandó normálisan menni.Illetve BIOS-t érdemes frissíteni, ha nem a legújabb van a lapon.
-
do3om
addikt
válasz
Pancsermeste #36749 üzenetére
Köszi, nálam akkor biztos több lenne a különbség, csak az én rendszerem elég jól ki van szerintem alakítva léghűtés szempontjából, meg nem tudom milyen venti illene rá még egy (a kinézet is számít
) Mivel a cpu-n ledes venti van de hátul is az van szóval 3db ledes lenne szinte egymás után....... nem tudom más meg még úgysem illene a képbe.
A VRM-re akkor fújna jól ha lenne egy légterelő a venti alsó 1/3-án.
-
Pancsermeste
őstag
-
Sanyi19
őstag
Na most meg nem veszi vissza a proci üresjáratban az órajelet. C1, C6, C&Q be van kapcsolva, Windows energiaséma processzor terhelés minimum 5%-ra van rakva. De nem jó.
-
đe$|re
senior tag
A procim végre méltó társat kapott: EVGA GTX760 SC ACX
Hétvégén jöhet a komolyabb nyüstölés.
Itt egy gyors próbakör vele: teszt -
Buci21
addikt
válasz
Lapajbacsi #36738 üzenetére
módszerek
a) 12V-os ágakat nézed, mert a proci és a VGA is onnan kajálb) megkérdezed a milyen tápos topicot
-
Akarkia
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket kérném: A gépem folyamatos kékhalál jelenségeket produkál, a következő konfiguráció van benne (az új alkatrészek behelyezése előtt nem volt ilyen gond)
Giga byte 970A-DS3P alaplap, Gainward Geforce GTX 670 videókártya 2 GB, AMD FX 8-Core 8350 Processzor Black edition processzor ,Raider FSP Power supply táp 550 Watt ,Freezer A30 AMD CPU Coller for Enthusiasts hűtőventillátor pluszban, 2 db XMS 3 4GB Corsair memória DDR 3-as, 8 Gb
Állítólag az alaplap és a processzor „nem szereti” egymást. Van akinek ugyanilyen kombinációja van, és hasonló hibát tapasztalt? Kinek van ugyanilyen konfigurációja más alaplappal, ami működőképes, és nincs vele gondja? Mit javasoltok? Előre is köszönöm a segítséget! -
Ribi
nagyúr
válasz
atomanti19 #36741 üzenetére
Gondolom legjobbat akartál írni, de attól még felesleges 800-as táp mondjuk egy 400Wot fogyasztó géphez.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
A legtöbb tápnak 50%-on a legrosszabb a hatásfoka!
-
Ribi
nagyúr
válasz
Azért nem kell azt megszorozni kettővel.
Akkor konstans 50% alatt lesz a terhelése, ami kicsit pazarlás. -
Sanyi19
őstag
válasz
Ott körül van igazából. Úgyhogy bírnia kell. Most tovább fogom tesztelni, mert közben kiderült, hogy tényleg áramingadozás volt, szomszédnak is ment a gépe és az is leállt.
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Sanyi19 #36730 üzenetére
Szerintem tápot úgy szokás választani, hogy megsaccolod (mégjobb lenne kiszámolni pontosan, de az asszem kissé nehezebb) a TERHELT fogyasztását (tehát nagyon fontos: nem épphogy bekapcsolva, minden kvázi alapjáraton tötyög, hanem minden keményen meghajtva, mondjuk úgykábé 100%-ra) és azt megszorzod kettővel...
Nomármost a konfigod saccperkb aligha 175 W-ot zabál kihajtva... nemde? -
atomanti19
aktív tag
válasz
Hegyirabló #36731 üzenetére
Hol pontosan? mond,segítek!
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
Sanyi19 #36730 üzenetére
Elfogyott a tápegység, azért kapcsolt le (közbeszólt a védelem, de határon járatni sem érdemes).
80-as hatásfokkal számolva (bontott ágon) , pláne egy tuningolt 6100 prime alatt nem papírforma szerint kajál.15 ezer körül kapható újonnan egy 550-es fsp raider (egyben hagyott 12v-os ág), azzal le lenne tudva egy időre a tápegység probléma (új kártya későbbiekben), meg megcibálhatod azt a cpu-t rendesen, ami nem árt.
-
válasz
atomanti19 #36729 üzenetére
Megpróbáltam alulfeszelni, de megakadtam. A többi beállítást megcsináltam.
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok, a napokban vettem egy FX6100-at egy Gigabyte 970A-DS3P alaplappal. Egy LC-Power Cosmo Cool LC-CC-95-el hűtöm. 4Ghz-en 1,3 V-al prime stabil. Viszont 4,2 Ghz-el próbálkoztam és az történt, hogy pár perc után kikapcsolt a gép. Nem tudtam visszakapcsolni, ármtalanítottam utána elindult és most visszavettem 4 Ghz-re. Ennyi a max? Szerintetek miért állt le? 45 foktól melegebb nem volt a proci, alaplap is 47 fok volt.
A másik dolog, hogy ki van kapcsolva a TDP limit. Ebben az esetben mindig kétszer indul a gép. Tehát mikor bekapcsolom felvillan, felpörög, leáll aztán indul. Ha visszakapcsolom nem csinálja. De akkor meg ugrál a szorzó meg a fesz folyamatosan terhelés alatt.
Ja ami még fontos lehet a tápegységem egy FSP 350W 350-60APN Active PFC 80+. HD7750 van a gépbe ami 55W-ot fogyaszt, így elvileg elégnek kellene, hogy legyen bőven.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
Hegyirabló #36720 üzenetére
Alulfeszelted ahogy irtam? Csak mert a bios beallitasaid fontosabbak mint hiszed. Elvégezted amit javasoltam? Mik a pontos beallitasaid? Turbo core-t kinyomtad? Hőfok rpm rendben!
-
Peaceliker
addikt
válasz
Hegyirabló #36719 üzenetére
Mert mér csak az olyanokat látod meg? Hányszor írtam le neked, hogy ez így tök jó!?
Gratula hozzá, használd soká egészséggel és most már tényleg nyugodjál meg! -
do3om
addikt
válasz
Pancsermeste #36725 üzenetére
Ilyen kis hűtőknél van értelme a 2 ventinek? Néztél különbséget hogy mennyit nyersz vele?
Én is gondolkozóban vagyok hogy használjak e 2 ventit de azért az én bordám talán jobban indokolná, mert sokkal nehezebb átszellőztetni. (2x méret, 2x cső mennyiség)
Egy ilyen gyengébb hűtésen ahol a hőcsövekből is kevés van kíváncsi lennék ha megnéznéd mit nyersz +1 ventivel. -
gyuszaa
őstag
válasz
Teljesen rendben van az idle, és a prime alatti hőmérséklet.
7870 meg hűvösebb lesz mint az előző kártyád, modernebb felépítés, hatékonyabb hűtés (írtam korábban). -
Pancsermeste
őstag
válasz
Az 56 fok az teljesen jó!
De ugye ez turbó nélkül ennyi? Vagyis 3,5GHz-en?
Nekem 4,0GHz-en már felmegy 68 fokra, pedig két venti is van a hyper-en.
Mivel én soha se nem hallottam a hűtő eredeti ventijét, így elmondanád a véleményed, hogy a swifi halkabb vagy hangosabb nála, és hogy maxon pörgetve jobban, vagy gyengébben hűt? (úgy rémlik, az eredeti venti 2500 RPM körül forog, a swifi meg 1800, tehát elvileg az eredetinek hangosabbnak kell lennie viszont jobban is kell hűtenie..) -
Na, jó, hát akkor köszi mindenkinek! Már csak a VGA-t várom, és rendben is vagyok!
-
asvald
senior tag
válasz
56fok ? örülj neki!
Én véletlen rosszul raktam fel a hűtést és belenyalt a 87fokba , kb 1-2másodpercre mert kirántottam a dugót a konnektorból !
Csak azt nem értem miért nem kapcsolt le a rendszer
-
Jester01
veterán
válasz
Mikor pörögjön maximumon ha nem prime alatt ... normál használat során ekkora terhelés nem lesz, minden rendben van.
-
-
válasz
Jester01 #36718 üzenetére
Használnám én, csak folyton paráztat itt engem néhány kolléga, idézem:
"Ekkora hőmérséklet ekkora fordulatszám mellett??? Úr Isten!" - stb.
Lehet, jót röhögnek magukban rajtam, a marhán. De hát mit csináljak, ha ez az egész nekem új? Fél év múlva majd én fogok tanácsokat adni másnak. De addig muszáj kérdeznem.
Nyomok rá egy Primeot.
-
Jester01
veterán
válasz
Hegyirabló #36717 üzenetére
Igen, a 31 fok teljesen normális (nekem most szobahőmérséklet +13 fok éppen). A fordulatszámot lehet még valószínűleg csökkenteni mert szerintem a hőmérsékletet alacsony terhelésnél nem befolyásolja már jelentősen.
De minek nézegeted az idle hőmérsékleteket ... nézd meg terhelés alatt, ha ott túl meleg akkor csinálj valamit, ha meg jó akkor használd végre.
-
-
válasz
pipo112 #36712 üzenetére
Szia! Remélem nem lesz gond a kártyáddal. Velem csak azt csinálták meg, éppen ma, hogy tök mást akartak adni, mint amit megrendeltem.
Szóval, most van benne kettő az Arcticból, csak nem PWM-es, egy elől egy az oldallapon. Van egy LED-es hátul, az benne volt a házban. Illetve van fent egy Scythe 12cm slim (csak ez fért be). Valamint lecseréltem a Cooler Master Hyper 212 EVO ventijét egy Coolink SWiF2 120P 11 lapátosra (a gyárin 7 volt).
Most elég jók a hőmérsékletek, kiváncsi vagyok, mi lesz ha bekerül a 7870-es. Akkor berakhatom még alulra a hűtő gyári ventijét, de azzal aztán vége is, sakk-matt.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Lapajbacsi #36713 üzenetére
A 770 nem butitott 780 hanem tuningolt 680. A 780 az GK110, a 770 pedig GK104.
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
DjKriston01 #36659 üzenetére
Egy FX 8320-as szerintem nem botleneck-el egy 770-est, túlhúzás nélkül sem. (780-ast már talán...) hogy gyengébb a proci mint egy top corei7 az egy dolog, de ez akkor sem a kártya visszafogása, vagy cpu limit ha tetszik, hanem egyszerűen gyengébb konfig... A kettő más.
A vga-d e konfigban, leadja szépen amit tud, szerintem, hiszen ha jól emlékszem alap órajel 3,5 és turbóval feltolja magát 3.8-ra. Ez egy 770-est vígan ki kell hajtson (hiszen ugyebár nem top kártya.... egy lebutított 780, amit amúgy már 4-re húzva megintcsak kihajtana a cpu-d szerintem.)
Cpu limit úgy tudom, akkor van, ha ezt nem tudja tenni, mert a procid nem tudja megtámogatni abban a karid, hogy kiadja magából amit tud. Egy közel 4 gigahertzes, 8 magos FX elég kell legyen hozzá (nyilván ehhez egy top core i7 sokszoros áron, persze hozzátoldana jelentősen, tehát ha nem akarsz ilyen "botleneck-et" vagy arra emlékeztető jelenséget, vegyél 5x-ös áron Intelt!)
De ez magánvélemény...4-re húzni amúgy ezt a procit szerintem röhögve, bármi hókuszpókusz, fesz emelgetés, bios-ban elveszés nélkül, lehet ha van egy jó hűtőd rajta.
Bemész a bios-ba és az égvilágon semmi máshoz nem nyúlsz, csak a proci szorzót kiveszed auto-ból és pár léptékkel beemeled, addig amikor látod, hogy immáron 4 giga, mivel ugyebár kijelzi mint "target" freki, minden deszka ezt (az Asus-od biztos)
Elmented a bios-t, reset és s ha feláll a motyó, az már jó jel; még tesztelgeted kicst és ha stabil és nem fő meg, már kész is vagy. (turbo-t ilyenkor sztem jobb kikapcsolni, de amúgy mindegy, mert úgysem fog turbózni ilyen beállításokkal szerintem) -
pipo112
őstag
válasz
Hegyirabló #36708 üzenetére
hali bocsi a kései válaszért csak épp gariztatnom kell a vga-mat sajna behalt remélem cserélik majd vagy javítsák csak jó legyen
Nos az a venti már elég jó (swift) de ha a ház szellőzését meg csinálod jobbra az is sokat segít hőfokokban itt is nézni kell a venti hatékonyságot ami nagyon fontos persze nem akarsz turbinát építeni ezért nézd milyen hangos a venti
amit én ajánlani tudok az :
ha olcsóbb de halk és jó légszállítás akkor arctic freezer f12 pwm vagy f14 pwm
a jobb minőségűek és tényleg nagyon halkak azok a : alpenföhn wing boost v. wing boost +
vagy scythe glide stream pwm-esek
és a ledrágábbak noctua vagy be quiet ventilátorokaz alpenföhn merlinnél van használtan is kb 2-3 ezer új 3-4k
a scythe kb 3-3,5 ezer
a másik kettő 5-6 ezer darabja -
parkr
őstag
-
-
Bali27
addikt
Na a Secure Boot volt a gond.... 1000%
Kikapcsoltam azóta megy minden mint a karikába csapkodás
se fagyás se restart.
-
Bali27
addikt
-
miresz
veterán
válasz
Hegyirabló #36700 üzenetére
Huhhh.Meg ne süsd vigyázz!
-
Jester01
veterán
válasz
Az nekünk nem nagyon érdekes mennyi böngészőablakod van nyitva. Az, hogy mennyi procihasználat van már sokkal érdekesebb lenne. Meg az, hogy az energiatakarékossági beállítások ilyenkor feltolják-e neked magasabb sebességre, vagy elkocog 1.4GHz-en.
-
Peaceliker
addikt
válasz
De az marha jó, nemtom mit akarsz még!?
(#36701) Longhandd
Sajna igen, nem hűt túl jól, de legalább cserébe bazi hangos is!
-
Longhandd
tag
válasz
Peaceliker #36697 üzenetére
Köszi
Még valami... a gyári hűtő azonnali cserére szorul?
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest