Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hokuszpk

    nagyúr

    válasz Petykemano #8193 üzenetére

    "De közben meg valakik valamilyen célból nagy számban veszik a <=40 magos Intel szerver procikat."

    lehet kevesebben vesznek szervert LAMP stack alá, mint más megoldásokhoz :D


    "Fogalmam sincs, hogy az általad említett use case tipikus PHP.felhasználásnak minősül-e"

    ilyen kis webfejleszto cegeknel még mindig ugytunik igen ; ugyanakkor ezek kikopoban vannak ; es ami még bejatszhat, az ilyen 56-64-96 magos vasakat nembiztos, hogy megengedhetik maguknak. De ezen kornyezetekben eddig mindig az jott ki, hogy a több mag -- még ha lassabb is -- a nyero.
    nagycegnel futo project meg olyan, hogy már eleve a security eloirasok -- ha epp megengedik a php -t -- mindenbe is beleszolnak, tehat hiaba csak belso halon elerheto a rendszer es mindentol is le van tuzfalazva, akkoris kell ele proxyt tenni, a front es backend dedikalt vason van -- még ha az virtualis vas is -- ; az sql szerver ala valami nagysebessegu kapcsolaton ( fc, iscsi, 100GB ethernet stb. ) mountolt storage dolgozik. ( mondjuk a messze levo diszk miatt nagy a latency ezert szar a performancia, de az eloiras minden betujet be kell tartani, kulonben az eves felulvizsgalatnal bontjak a szerzodest. ) ott kb. mindegy is, milyen vas van alatta, a halozat sebessege lesz a szuk keresztmetszet.

    mondjuk egy Contabo / Hetzner fele szolgaltato is ha teheti valoszinuleg inkabb a magszamot fogja eloterbe tolni, uj szerverszobak nyitasa helyett.

    Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

Új hozzászólás Aktív témák