Hirdetés
- Komolyabb hálózati igényeknek is eleget tehet az OWC Thunderbolt 5-ös dokkolója
- A britek kormánya megnézte, hogy mire jó a Microsoft M365 Copilot
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Prezentálta a Rubin CPX-et az NVIDIA
- Bemutatta saját SSD-jét a Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
#36531588 #7578 üzenetére
köszi
Igen, azt az Ertés elemző is mondta, hogy a mostani energiaválság egyik fő összetevője, hogy az elmúlt 8 év alacsony energiaárai valamint az európai (főként német) üzenetek a fosszilis energiáról való leválás miatt elmaradt beruházások. És akkor erre jött még rá a háború miatti gazdasági-diplomáciai összezördülés oroszországgal. Az orosz gáz nem pótolhatatlan, de időbe telik a kapacitások kiépítése és bizonyára drágább is lesz valamivel, ha nem is annyira drága, mint most.
Na de ha jól értem, akkor arra utalsz, hogy az áram ára dacára az áramtermelésben részt vevő megújulóknak és atomerőműveknek lényegében együtt mozog a gázárral?
Az első linkeden volt egy grafikon "másnapi áram ára". Azért emelem ki, mert azt tökre el tudom hinni, hogy holnapra áramot nagy eséllyel tényleg csak gázzal (esetleg szénnel) lehet előállítani, tehát ott értem, de az ábrák, amiket én láttam [link] - ha jól értettem - egy évre előre történő lekötést jelent.
És hogy ne legyek ennyire off.
Ennek fényében mennyire látod esélyét annak, hogy
- lakossági szinten a korábbinál jobban elinduljon az érdeklődés az energiahatékonyabb számítógépek irányába?
- Betiltsák a kriptovalutabányászatot?
- A nagy adatközpontok / cégek géppark frissítésbe kezdjenek európaszerte és lecseréljék öregecskedő (és hirtelen nagyon drágán üzemelő) szervereiket / kliensgépeiket?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Napelem
- MILC felhasználók szakmai topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- További aktív témák...
- Logitech PRO X TKL (Rose) Vadi új, bontatlan, számlával - garanciával
- Apple AirPods Pro 3 - bontatlan, új - 1 év Apple garancia
- iPhone 17 - összes tárhely és szín bontatlan, független - 1év Apple garancia - Szept 20
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, független - 1év Apple garancia - Szept 20.
- iPhone 17 Pro - összes tárhely és szín bontatlan, független - 1év Apple garancia - Szept 20
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest