Hirdetés
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- ASUS blog: kisebb, de nem gyengébb – a mini PC-k forradalma
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Akadozásmentesítő csúcskiterjesztést kapott a Vulkan API
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
üzenetére
köszi
Igen, azt az Ertés elemző is mondta, hogy a mostani energiaválság egyik fő összetevője, hogy az elmúlt 8 év alacsony energiaárai valamint az európai (főként német) üzenetek a fosszilis energiáról való leválás miatt elmaradt beruházások. És akkor erre jött még rá a háború miatti gazdasági-diplomáciai összezördülés oroszországgal. Az orosz gáz nem pótolhatatlan, de időbe telik a kapacitások kiépítése és bizonyára drágább is lesz valamivel, ha nem is annyira drága, mint most.
Na de ha jól értem, akkor arra utalsz, hogy az áram ára dacára az áramtermelésben részt vevő megújulóknak és atomerőműveknek lényegében együtt mozog a gázárral?
Az első linkeden volt egy grafikon "másnapi áram ára". Azért emelem ki, mert azt tökre el tudom hinni, hogy holnapra áramot nagy eséllyel tényleg csak gázzal (esetleg szénnel) lehet előállítani, tehát ott értem, de az ábrák, amiket én láttam [link] - ha jól értettem - egy évre előre történő lekötést jelent.
És hogy ne legyek ennyire off.
Ennek fényében mennyire látod esélyét annak, hogy
- lakossági szinten a korábbinál jobban elinduljon az érdeklődés az energiahatékonyabb számítógépek irányába?
- Betiltsák a kriptovalutabányászatot?
- A nagy adatközpontok / cégek géppark frissítésbe kezdjenek európaszerte és lecseréljék öregecskedő (és hirtelen nagyon drágán üzemelő) szervereiket / kliensgépeiket?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 128GB Desert -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3945, 92% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest